Page 1

Persbericht 15 mei 2014 - Gent

Ambitieuze samenwerking tussen finalist Student Ghentrepreneur en beloftevolle Gentse 400 meterloper Seppe Thys, een beloftevolle 400 meterloper wordt de nieuwe peter-ambassadeur van Belgians by heart, finalist Gentse student-ondernemer 2014. Samen met de organisatie wil de 21-jarige atleet sport voor mensen met een beperking nog meer op de kaart zetten.

Meer sport voor mensen met een beperking Belgians by heart, in 2013 opgericht door Michiel Bruggeman en Kobe Van Reppelen, is een sociale organisatie die het bestaande sportaanbod voor sporters met een beperking wil verruimen. Hoofdzakelijk via de organisatie van unieke evenementen waar zowel sporters met als zonder beperking hun hartje aan kunnen ophalen. Met onder meer de Blind Man Run, een unieke duo survival run, wil Belgians by heart volgend jaar hoge toppen scheren. Michiel, student handelsingenieur aan de Universiteit van Gent is enthousiast: “Via Durf Ondernemen, de instelling die het ondernemerschap binnen UGent stimuleert, genieten we de volledige steun van de universiteit. Een mooi meegenomen duwtje in de rug.” Ook u kan het project steunen door uw eigen unieke Belgians by heart-bandje aan te schaffen via hun website.

Een snelheidsduivel op de piste Seppe Thys, lid van Atletiekclub Meetjesland, is een jonge beloftevolle 400 meterloper die stilaan zijn aansluiting lijkt te maken met de Europese subtop. In 2013 verving hij met verve Kevin Borlée op de 400 meter op de Europabeker in Dublin. Met een nieuw persoonlijk record van 46”96 werd hij daar tweede. Kort daarop veroverde hij zilver met het Belgische 4 x 400 meter estafetteteam op het Europees Kampioenschap voor beloften in Tampere. Dit jaar kiest Seppe voor een professionelere omkadering en gaat daarom in zee met One4Seven, een sportmanagementbedrijf waar Korneel Deblock verantwoordelijk is voor het atletiekluik.

Succes, ambitie en passie voor sport De jonge atleet, die Lichamelijke Opvoeding studeert aan de Arteveldehogeschool, gaf reeds meerdere malen begeleiding en les aan andersvalide sporters. In combinatie met zijn passie en talent voor de 400 meter, maakt dit hem de ideale peter-ambassadeur voor Belgians by heart. Met zijn ambities en sportieve prestaties wil Seppe samen met Belgians by heart sport voor mensen met een beperking toegankelijker maken. “Belgians by heart is een stap in de goede richting voor sporters met een beperking, een stap die ik graag mee wil verwezenlijken”, voegt Seppe er tenslotte nog aan toe. Contact: Belgians by heart – Michiel Bruggeman (+32 476 71 06 89) - www.belgiansbyheart.be One4seven – Korneel Deblock (+32 474 07 23 55) - www.one4seven.eu

Ambitieuze samenwerking tussen finalist Student Ghentrepreneur en beloftevolle Gentse 400 meterloper  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you