Page 1

Tijdloos gedenken


Kom eens koffie drinken... Een goed gesprek helpt. Ook bij het bedenken hoe u wilt gedenken.


Tijdloos gedenken. Persoonlijk en publiek. Een blijvende herinnering. Dat willen we als een dierbare uit ons leven wordt weggenomen. Een plek om te rouwen en te gedenken. Een monument als blijvend eerbetoon. Gedenken is meer dan herinneren. Gedenken is ook een eer­ betoon maken. Iemand de plaats geven in de geschiedenis die hij of zij verdiend. Gedenken is dus heel persoonlijk. Iets dat alles te maken heeft met het gevoel dat u voor iemand heeft. Maar gedenken doen we ook publiek. Een monument neer­ zetten om iemand in het openbaar te eren. Voordat je dat doet, denk je daar goed over na. Maar belangrijker nog is dat je er een goed gevoel bij hebt. Het hoofd en het hart, daar gaat het om. Het evenwicht tussen een verstandige beslissing en een met gevoel gemaakte keuze. Gedenktekens zijn van alle tijden. De manier waarop over­ ledenen worden herdacht, is in de loop van de eeuwen wel sterk veranderd en natuurlijk ook religieus en cultureel bepaald. In de oertijd werden met natuurstenen keien al graven gemarkeerd. De hunebedden in het noorden van ons land zijn daarvan een aansprekend voorbeeld. Natuursteen is voor gedenktekens nog steeds een van de meest gebruikte materialen. Begrijpelijk: het is duurzaam en het heeft een waardige en tijdloze uitstraling. Toch zien we steeds meer gedenktekens van andere materia­ len. Moderne technieken maken maatwerk mogelijk en dat is goed. Zo kunt u gedenken zoals u dat wilt. Of het nu gaat om graniet, leisteen of marmer, om glas, hout of zelfs digitale toe­ passingen: we zijn u graag van dienst. Met een goed gesprek en deskundig advies. Met vakmanschap en creativiteit. Samen met u werken we graag aan een waardige, tijdloze herinnering. Persoonlijk en publiek.


Persoonlijk Een gedenkteken vertelt iets over de overledene. Dat maakt het persoonlijk. In vorm, materiaal, kleur en woorden laat een gedenkteken zien hoe de overledene in onze gedachten blijft bestaan. Om dat goed te doen, besteden we er zorg en ­aandacht aan. En nemen we er de tijd voor. We begonnen deze brochure met ‘Kom eens koffie drinken’. Dat kenmerkt onze manier van werken. U vraagt en wij draaien is voor veel bedrijven dé manier om klantvriendelijkheid te tonen. Wij gaan graag een stap verder. We werken samen met u aan een blijvende herinnering die recht doet aan uw gevoel. In onze ervaring begint dat met een goed gesprek. Om kennis te maken en om over en weer een gevoel te krijgen bij hoe u wilt ­gedenken. Een vrijblijvend gesprek. Maar wel heel persoonlijk.


Een goed beeld zegt meer dan duizend woorden


Een goed gevoel maakt het verschil


Publiek Een gedenkteken laat zien wie de overledene was. Het is een blijvend eerbetoon aan degene die voor ons zo waardevol is geweest. Dat willen we iedereen laten weten en iedereen laten zien. Door een ­monument op te richten, tonen we respect en vragen we om respect. Gedenktekens zijn er in alle vormen, maten en materialen. Wat het best bij u – of beter nog: bij de overledene – past, bepaalt u helemaal zelf. Vanzelfsprekend ondersteunen we u graag met deskundig advies. Gezamenlijk bespreken we alle factoren die bepalend zijn voor uw keuze. Van materiaal tot uitstraling, van duurzaamheid tot kosten. Daarmee komt u tot een afgewogen beslissing en een keuze waar u zich goed bij voelt. Naast bestaande ontwerpen kunt u ook kiezen voor een ontwerp speciaal voor u gemaakt. Persoonlijke ontwerpen voor een publiek monument.


Vakmanschap is meesterschap

Zowel vakmanschap als meesterschap 足nemen we bij Steenhouwerij Rijtink heel serieus. We werken met louter vakmensen en gecertificeerde leermeesters. We zijn 足erkend leerbedrijf en leiden medewerkers op in ons eigen bedrijf. Daarmee blijft het vakman足 schap in stand, waarborgen we permanente kwaliteit en kunnen we u met recht een kwart eeuw garantie bieden op uw gedenk足teken. Vakmensen en leermeesters houden bij ons het vakmanschap hoog.


Letters zijn de dragers van het woord Vrijwel ieder gedenkteken draagt een tekst. De een houdt het kort en sober. Een ander wil meer woorden gebruiken om zijn gevoel uit te drukken. Waarvoor u ook kiest, laat het een persoonlijke keus zijn die u een goed gevoel geeft. Ter inspiratie hebben wij veel bestaande grafteksten en gedichten voor u verzameld. Maar voel u vooral ook vrij uw eigen tekst te maken. Persoonlijke woorden ter nagedachtenis aan uw dierbare. Even persoonlijk is de keus voor de letters waarmee we die tekst aanbrengen. 足Hieronder ziet u enkele veel gebruikte vormen.

Ingehakt

Opgehakt

Brons


Het verschil zit in de details Een persoonlijk gedenkteken willen we maken. Een blijvende herinnering die iets vertelt over de overledene. Zoals zovaak zit het verschil in de details. Gedenktekens kunnen we aankleden met lantaarns en vazen maar ook met beelden en andere accessoires die meer vertellen over de overledene. Ook hierbij kunt u kiezen uit een ruim bestaand assortiment maar kunt u ook accessoires op maat laten maken. Een verwijzing bijvoorbeeld naar de hoed die de overledene altijd droeg. Naar een beroep of naar een passie. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Lantaarns

Vazen

Beelden


Het gevoel van persoonlijke aandacht “Persoonlijke aandacht. Daaraan heeft iedereen ­behoefte wanneer een dierbare is overleden. En persoonlijke aandacht wilt u ook schenken aan het gedenkteken voor degene die u zo liefhad. Wij van Steenhouwerij Rijtink zijn u daarbij graag van dienst. Ons vak is onze passie. We willen mooie creaties ­maken. En duurzame producten. Waardige gedenk­ tekens die recht doen aan een overledene. Die u helpen bij uw rouwverwerking. Die uw dierbare een mooie plek geven. In uw hoofd en in uw hart maar ook een mooie plek om naartoe te gaan. Om te gedenken: om te herinneren en eer te bewijzen. Een plek waar ook anderen kunnen zien wie de overledene was. Wat hij of zij voor u is geweest en heeft betekend. Een persoon­ lijk monument, in alle opzichten. Gevoel. Daar gaat het ons om in deze brochure. We willen u een gevoel geven bij wie we zijn en wat we doen. Een sfeerimpressie in woord en beeld. De details vindt u op onze website en in onze ­showroom. Wij verkopen geen harde, koude stenen. Wij helpen u bij uw gedenken. Daarbij staan graag voor u klaar. Kom eens koffie drinken.” Johan Rijksen Steenhouwerij Rijtink


Steenhouwerij Rijtink Wiltonstraat 29 3905 KW Veenendaal T 0318 52 51 46

Openingstijden

F 0318 54 29 77

Maandag t/m vrijdag 8.30 - 16.30 uur

E info@steenhouwerij-rijtink.nl

Zaterdag van 10.00 - 14.00 uur

I www.steenhouwerij-rijtink.nl

‘s avonds en afwijkende tijden op afspraak

Rijtink Steenhouwerij  

Brochure van steenhouwerij Rijtink

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you