Page 1

Kot smo zapisali v prejšnjih e-Novicah, bo tema tokratnih KOPLAS e-Novic prihajajoči sejem EUROBLECH 2012, ki bo odprl svoja vrata čez teden dni. Novice se tokrat pričnejo s kratko predstavitvijo sejma in nekaj splošnimi informacijami. Na sejmu bo razstavljalo tudi 17 naših partnerjev, zato bomo v nadaljevanju novic opisali v katerih od hal in na katerih razstavnih prostorih jih najdete ter kakšne stroje, orodje ali opremo ter novosti bo mogoče videti na letošnjem sejmu.


O sejmu EuroBLECH je največji sejem tehnologij preoblikovanja in obdelave pločevine

Od 23. do 27. oktobra, bo več kot 1400 razstavljavcev iz 40 držav sveta zopet razstavljalo na največjem sejmu tehnologij preoblikovanja in obdelave pločevine na svetu. Sejem se odvija vsako drugo leto. Letošnji sejem posveča poudarek energetsko učinkovitim tehnologijam, okolju prijaznim proizvodnim procesom in inteligentni uporabi materiala. EuroBLECH je namenjen vem, ki iščete pametne rešitve in pravo opremo za proizvodnjo. Sejem je pred 2 leti obiskalo več kot 60.000 obiskovalcev iz celega sveta. Sejem EuroBLECH 2012 je jasno strukturiran in razdeljen na 15 tehnoloških sektorjev, ki predstavljajo celotno verigo preoblikovanja in obdelave pločevine: od materialov, izdelkov, polizdelkov, ravnanje, ločevanja, oblikovanja, do varjenja, površinske obdelave, orodij, kontrole kakovosti, CAD/CAM sistemov, ter R&D-ja. Sejem se bo letos odvijal v halah 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 in 27. Večina naših partnerjev razstavlja v halah 11 in 12 (podrobnosti v nadaljevanju). Od torka 23. do petka 26. oktobra bo sejem odprt med 9 in 18. uro. V soboto 27. oktobra med 9 in 15. uro. Dnevna vstopnica stane 32€ (prek spleta 26€). Več informacij dobite na: http://www.euroblech.com

Med 23. in 26. oktobrom bomo na sejmu na voljo za kakršnekoli informacije in predstavitev novosti in ponudbe naših dobaviteljev. Dosegljivi bomo na: +386 40 655 636 [Aleš], +386 40 466 347 [Tadej] Na voljo imamo tudi še nekaj brezplačnih vstopnic za obisk posameznih dobaviteljev. V kolikor nameravate obiskati sejem v Hannovru nas čim prej pokličite (01 562 00 99) in dogovorili se bomo za srečanje in skupen obisk posameznih dobaviteljev na sejmu ter vam posredovali brezplačno vstopnico.


AREA MAP & EXHIBITION PROFILE TECHNOLOGY SECTOR BY HALL Hall

Hall

Sheet metal, semi-finished and finished products (ferrous/non-ferrous) 16, 17 Handling technology 16, 17, 27 Separation technology 11, 12, 14, 15, 16, 17 Forming technology 27 Flexible sheet metal working technology 11, 12, 14, 15 11, 14, 15 Tube / Section working Processing of sheet 13, 16, 17, 27 metal / plastic hybrid structures Machine elements and components 11, 12, 14, 15

Joining and fastening technology 13 Surface technology for sheet 13 metal / plate (process-related) Tool technology for sheet 13, 27 metal / plate working Process control and quality assurance 11, 12, 14, 15 Data processing (hardware and software) 11, 12 Factory and warehouse equipment, safety at work, 11, 12, 13 environment protection 14, 15, 16, 17 Services, information and communication 11, 12, 13, 16, 17, 27

Ă„nderungen vorbehalten / Subject to change


Hale in prostori, kjer se nahajajo naši partnerji Letos bo na sejmu razstavljalo 17 naših partnerjev.

HALA 11

 Salvagnini

 Euromac

 Vimercati

 Schröder

 Ophir


HALA 12

 Mate Precision Tooling  Teda

 Gimec  Ficep

 Lantek  Plasma Point

HALA 13

 Hypertherm - Centricut


HALA 14, 15

 Lissmac

 Imcar

 Tecnocut

HALA 27

 Millutenisl

 Omera


Novosti in stroji, ki jih boste lahko videli na sejmu Pestra ponudba novosti in inovacij na letošnjem sejmu je samo eden od razlogov za obisk sejma.

HALA 11:  Salvagnini

Hala: 11 Prostor: D38

Salvagnini se bo na sejmu predstavil s celotno paleto izdelkov, pri čemer bo predstavil nove, pomembne in revolucionarne tehnične značilnosti svojih strojev. Predstavljeni bodo: novi visoko dinamični fiber laser Salvagnini L5 s 4kW izvorom, avtomatska linija Salvagnini S4+P4 FMS z učinkovito in kompaktno konfiguracijo, novi zapogibnik Salvagnini B3 KinEtic, ki ga odlikujejo visoka produktivnost, natančnost, varnost in zelo nizka poraba. Premierno predstavitev bo doživel tudi povsem novi avtomatski krivilnik Salvagnini P1.

 Euromac

Hala: 11 Prostor: B35

Euromac bo na letošnjem sejmu premierno predstavil nov prebijalni stroj Euromac MBX 6, ki je v prodaji od meseca maja. O njem smo pisali v KOPLAS e-Novicah v mesecu marcu (povezava >>>). Poleg prebijalnega stroja MBX, bodo predstavili še ostale prebijalne stroje iz svoje ponudbe, na ogled bosta tudi prebijalni stroj Euromac MTX flex 12 z avtomatskim nalagalno-razlagalnim sistemom in prebijalni stroj Euromac ZX z eno postajo. Prebijalni stroji Euromac so bili v letošnjem letu deležni vizualne prenove. Poleg prebijalnih strojev bodo na ogled še kotni izsekovalniki Euromac MULTI in CNC horizontalni krivilni stroji Euromac DIGIBEND.

 Vimercati

Hala: 11 Prostor: D64

Vimercati se bo na sejmu predstavil s svojo ponudbo hidravličnih zapogibnikov in škarij. Razstavljeni bodo hidravlični zapogibniki Vimercati PHSy 150x3050, Vimercati PHSy 30x1250, predstavili pa bodo tudi prototip novega električnega zapogibnika Vimercati 40x2085. Poleg zapogibnikov bodo na ogled tudi hidravlične škarje Vimercati CSI 3050x6.

 Schröder

Hala: 11 Prostor: A24

Novosti, ki jih bo na sejmu predstavil Schröder so: motorski zapogibnik z avtomatsko menjavo orodja Schröder MAK 4 Evolution UD, motorski zapogibnik Schröder SPB Evolution UD z vrtljivo zgornjo gredjo in motorski zapogibnik Schröder MAKV S na katerem bo nameščen novi software »Nano Touch«, ta omogoča enostavno programiranje na 5.7 inčnem zaslonu na dotik. Na ogled bodo tudi drugi že uveljavljeni modeli motorskih in ročnih škarij in zapogibnikov.

 Ophir

Hala: 11 Prostor: H69

Na razstavnem prostoru bodo predstavljene optične komponente za CO2 laserje: fokusirne leče, zrcala, zaščitna stekla in potrošni material za vzdrževanje laserskih komponent. Za stroje AMADA, TRUMPF, BYSTRONIC, MAZAK, LVD, PRIMA-POWER,…


HALA 12:  Mate Precision Tooling

Hala: 12 Prostor: D80

Mate Precision Tooling bo na sejmu poleg ponudbe svojih orodij predstavil svoje inovacije, med njimi Mate Rapidset™. Na ogled bodo številna specialna orodja proizvajalca in različni tipi standardnih orodij za prebijalne stroje AMADA, TRUMPF, LVD, EUROMAC, PRIMA-POWER, MURATA-WIEDERMAN, itd.

 Gimec

Hala: 12 Prostor: A02

Ponudbo orodij za zapogibnike in nožev za škarje lahko najdete pri italijanskem proizvajalcu GIMEC. Njihovo orodje je zelo kvalitetno saj je induktivno kaljeno, trdote HRC 52/58. Njihova ponudba obsega: prizme, pestiče, držala, vpenjalne sisteme in dodatno opremo. Za stroje: VIMERCATI, LVD, AMADA, TRUMPF, BISTRONIC, GASPARINI, HACO, SCIAVI, SALVAGNINI, ipd.

 Lantek

Hala: 12 Prostor: B63

V podjetju Lantek so v zadnjih dveh letih trgu predstavile številne inovativne rešitve na področju programske opreme za panogo preoblikovanja pločevine. Prav zaradi nenehnega razvoja in inovacij ima podjetje kljub krizi izjemno rast. Na sejmu bo mogoče spoznati zadnje verzije CAD/CAM programskih rešitev Lantek EXPERT in Lantek FLEX3D. Poleg tega bo na ogled tudi zadnja inovacija podjetja - sistem za vodenje proizvodnje (MES) Lantek Manager. Na ogled bo tudi ERP rešitev – Lantek INTEGRA.

HALA 13:  Hypertherm - Centricut

Hala: 13 Prostor: D50

Na razstavnem prostoru podjetja Hypertherm bo poleg široke ponudbe opreme za varjenje in opreme za razrez s plazmo ali laserjem na ogled tudi potrošni material za CO2 laserje, poznan pod blagovno znamko Centricut. Dobavljamo njihove šobe, elektrode, držala, keramiko, kable za senzorje, filtre, leče, zrcala, itd.

HALA 14, 15:  Lissmac

Hala: 14 Prostor: Q14

Podjetje Lissmac je eno izmed vodilnih podjetij za končno obdelavo pločevine po razrezu s plazno, laserjem ali prebijanju. Na sejmu se bodo predstavili z svojimi edinstvenimi stroji za brušenje, odstranjevanje oksidne plasti, škaje in posnemanje robov, ki hkrati obdelajo tako zgornji kot spodnji rob obdelovanca. V letošnjem letu je LISSMAC s pripojitvijo podjetja Steelmaster še okrepil svoj položaj na trgu. Steelmaste je specialist za mokro in suho brušenje, kar LISSMAC-u daje dodane zmogljivosti za določene materiale.


 Imcar

Hala: 15 Prostor: L05

Na razstavnem prostoru podjetja Imcar bodo na ogled 4-valjčni okroglilni stroj Imcar 4RH NC 10/3 opremljen z vertikalno podporo in avtomatskim izmetom ter stroj za okroglenje profilov Imcar CPHV100. Predstavili pa bodo tudi opremo za izdelavo rezervoarjev.

HALA 27:  Millutensil

Hala: 27 Prostor: B57

Na razstavnem prostoru proizvajalca Millutensil bo mogoče spoznati njihovo ponudbo opreme za stiskalnice (odvijalniki, ravnalniki, podajalniki,…), mazalnih sistemov in transportnih trakov. Na ogled bo postavljena linija za podajanje v stiskalnico - kratke izvedbe. Linijo sestavljajo: gnan odvijalnik SMOC 5000, ravnalni-podajalnik RMA 060.11.800 z pripadajočo dodatno opremo.

Napovednik:

Letošnje novosti s sejma EuroBLECH

Največji V naslednjih sejem tehnologij KOPLAS e-Novicah preoblikovanja vam bomo in obdelave predstavili pločevine novosti, EUROBLECH ki bodo predstavljene 2012 - od 23. na do sejmu. 27.10.2012

Reportaža EuroBLECH 2012 Za vse, ki se sejma ne boste udeležili bomo v naslednjih KOPLAS e-Novicah predstavili novosti z letošnjega sejma Euroblech, ki bo potekal v Hannovru med 23. in 27. oktobrom 2012. Predstavili vam bomo podrobnosti o: •

Zmogljivostih in tehničnih lastnostih novega fiber laserja Slavagnini L5 s 4kW izvorom, avtomatskega krivilnika Salvagnini P1 in zapogibnika Salvagnini B3 KineTic, ki jih bo na letošnjem sejmu predstavil Salvagnini!

Objavili bomo prve slike stroja novega stroja Euromac MBX, in predstavili nekatere novosti, ki jih je Euromac predstavil na letošnjem sejmu.

Pisali bomo tudi o novostih ostalih partnerjev.


KOPLAS d.o.o., Ljubljana Razstavni prostor: MOTNICA 11, 1236 Trzin, Slovenija

KONTAKTIRAJTE NAS NA:

koplas@siol.net POKLIČITE NAS NA:

+386 1 562 00 99 +386 1 562 01 00 +386 40 218 466

KOPLAS PRO d.o.o., Nova Pazova Razstavni prostor: INDUSTRIJSKA ZONA BB, 22330 Nova Pazova, Srbija

KONTAKTIRAJTE NAS NA:

office@koplas.co.rs POKLIČITE NAS NA:

+381 22 323 598 +381 22 328 088 +381 63 80 17 132

KOPLAS e-Novice Oktober 2012  

Kot smo zapisali v prejšnjih e-Novicah, bo tema tokratnih KOPLAS e-Novic prihajajoči sejem EUROBLECH 2012, ki bo odprl svoja vrata čez teden...

Advertisement