Page 1

EuroBLECH 2012 e-Novice

NOVEMBER 2012

Med 23. in 27. oktobrom je v Hannovru potekal sejem EuroBLECH 2012. V tokratnih KOPLAS eNovicah vam bomo zato predstavili nekaj novosti, ki so jih na sejmu predstavili naši dobavitelji. Na sejmu so razstavljali naši partnerji: Salvagnini, Euromac, Vimercati, Schröder, Imcar, Lissmac, Millutenisl, Mate Precision Tooling, Gimec, Ophir, Tecnocut, Plasma Point. Več o tem s čim so se predstavili pa v nadaljevanju novic . . .


Salvagnini: “KinEthic” Salvagnini je na sejmu med vsemi razstavljavci predstavil največ novosti.

NOVI Avtomatski krivilnik Salvagnini P1 P1 je bil zagotovo ena od najatraktivnejših novosti, ki so bile predstavljene na sejmu.

SALVAGNINI je na svojem razstavnem prostoru predstavil 4 novosti, med njimi avtomatski zapogibnik P1, fiber laser L5, električni zapogibnik E3 ter hibridni zapogibnik B3. Poleg novosti je bila na ogled tudi Salvagnini-jeva linija S4Xe+P4Xe, ki združuje prebijalni stroj in avtomatski zapogibnik. Pri Salvagnini-ju so se z novim avtomatskim zapogibnikom P1 podali na trg na katerem trenutno (še) kraljujejo klasični zapogibniki. Ta najmanjši avtomatski krivilnik lahko izdela panele najrazličnejših oblik pri čemer znaša največja dolžina zapogibanja 1250 mm, največja višina 127 mm ter maksimalna debelina materiala 1,25 mm (aluminij do 1,00 mm). S ciljem zagotoviti cenovno, kar se da privlačno tehnologijo bo avtomatski zapogibnik P1 na voljo v eni sami standardni konfiguraciji. Menjava orodja je ročna. Poraba pa zahvaljujoč v celoti električnemu pogonu samo 6 kW. Prednost vseh Salvagnini-jevih avtomatskih zapogibnikov (P1, P2, P4) je tudi v tem da za razliko od klasičnih zapogibnikov ni potrebe po nakupu dodatnega orodja saj z orodjem, ki je na stroju lahko izvedete vse vrste krivljenj. S prihodom zapogibnika P1, ni prav nobenega razloga več, da bi za izdelavo panelov sploh še uporabljali klasične zapogibnike, saj je P1 lahko izdelati 3x več kot klasični zapogibnik v enakem času.


Naslednja novost pri Salvagniniju je bil novi fiber NOVI fiber laser s 4kW izvorom Salvagnini L5 laser. Po štirih letih in več kot 230 prodanih fiber laserjih, so tokrat predstavili laser L5 s 4kW fiber izvorom. 4kW izvor prinaša izboljšave v hitrosti rezanja - prvi rezultati so pokazali 10-20% hitrejše rezanje pri rezanju z O2 in 30-50% pri rezanju z N2. Zaradi večje moči Salvagnini obljublja tudi izboljšave pri na kvaliteti reza pri srednje debelem materialu. Zaradi višje moči, pa je višja tudi poraba, vendar maksimalna poraba ne presega 26kW. Laserji L5 so opremljeni s posebnim kompas sistemom, ki omogoča še boljše rezultate. “Kompas” je premični sklop, ki omogoča da se rezalna glava premika na razdalji 170 mm v X-Y ravnini z dinamiko 5g z zelo nizko porabo na račun njegove nizke teže. Novost laserja je bila tudi nov izgled; oblikovne prenova je prinesla nekoliko spremenjene barve, kontrolna plošča je sedaj na samem stroji (desna stran), znotraj konstrukcije stroja je nameščen tudi fiber izvor (do sedaj ob stroju). Najbolj očitna oblikovna novost pa so nova avtomatska dvižna vrata za dostop v notranjost laserja. Še ena novost pri laserjih Salvagnini je nov pogon Z in F osi. Prednosti novega pogona so v hitrejšem pozicioniranju in hitrejših pospeških, ki omogoča od 3-10% hitrejšo obdelavo (odvisno od števila skokov). Salvagnini je na sejmu predstavil tudi nekatere nove dosežke pri razrezu s fiber laserjem. S fiber laserjem Salvagnini po novem lahko še hitreje izrežemo mrežne oblike saj laser lahko reže v horizontalni in in “letenja”. Drug dosežek je graviranje medenine, vertikalni smeri in preklaplja med načinom rezanja tretja pa rezanje laserske folije na materialu. Nova zapogibnika Salvagnini B3 in Salvagnini E3

Salvagnini je na sejmu predstavil nova zapogibnika B3 in E3. E3 je 100% električni zapogibnik. Glavna prednost električnih zapogibnikov je nizka poraba energije in visoka hitrost zapogibanja. E3 odlikuje tudi izjemna natančnost. Na voljo v 40 in 80 tonski izvedbi od 1250-3000 mm dolžine. B3 predstavlja najzmogljivejši zapogibnik v svojem raz-

redu saj dosega hitrost 250 mm/s. B3 je hibridni zapogibnik, ki združuje vse prednosti električnih in hidravličnih zapogibnikov. Stroj je opremljen z številnimi naprednimi tehnologijami, kot so KERS (sistemom za ponovno uporabo energije - 70% nižja poraba), AMS (merjenje kota), Six,... Na voljo v izvedbah 100-135-170-220-320 ton, dolžine 3-5m.


125 is the new number of perfection: 125 cm the bend length, 125 mm the bend height, 1.25 mm the maximum thickness. The P1 is the new, versatile high-performance bending solution: a worldwide innovation and an extremely interesting alternative to press-brakes. It is the fruit of Salvagnini’s experience in the history of sheet metal bending.

Revolutionary kinematics and universal tools for maximum productivity The movements of the P1’s bladeholder are orchestrated by ground-breaking patented kinematics, achieving superior speeds and performance with bending times of less than 2 seconds. The P1 retains all the distinctive features of the Panel Bender, such as four universal bending tools and refined software cycles. The result of the extensive experience that Salvagnini has accumulated over more than 30 years in the field, these features deliver quite exceptional performance.

Technical specifications Model Maximum length of incoming sheet Maximum width of incoming sheet Max. diagonal that can be rotated Minimum length of incoming sheet Minimum height of incoming sheet Max. bend length Max. bend height Min. thickness Max. thickness and bend angle for steel, UTS 410 N/mm2 Max. thickness and bend angle for stainless steel, UTS 580 N/mm2 Max. thickness and bend angle for aluminum, UTS 265 N/mm2 Average power consumption (kW) Noise level (dB) Weight (kg)

mm 1575 1000 1600 230 110 1250 127 0,4 1,25 (±135°) 1,00 (±135°) 1,25 (±135°)

P1

inch 62 39 63 9,1 4,3 49 5 0,016 gage 18 (±135°) gage 20 (±135°) gage 18 (±135°)

6,0 66 7800

The values indicated refer to a standard machine, without options. Salvagnini reserves the right to modify this data without prior notice.

New horizons in bending The P1 implements the latest solutions in the various engineering disciplines, and considerably extends the working range of the Panel Bender towards that of press-brakes. Traditional press-brakes, in fact, require a large number of tools and lengthy retooling times, whereas the P1 can make a greater number of parts - with the same geometrical characteristics - using just four universal tools and zero set-up times.

2

Productivity

Flexibility


Designed for perfection The P1 is the fruit of in-depth market analysis, paying particular attention to economy and the environment. It has been designed and simulated on powerful computers which have deďŹ ned and optimized even the smallest details: from weight to architecture, from precision processing to plant design and consumption.

High quality

Ethics

A triple-A machine All design choices have been made with a view to maximizing energy efďŹ ciency and minimizing environmental impact: the mean electrical consumption is less than 6 kW. In silence.

3


EUROMAC Letošnji sejemski novosti sta bili nov izgled prebijalnih strojev in razlagalna miza na stroju MTX 6

NOVO prebijalni stroj z mizo za razlaganje Opcijsko so vsi novi stroji EUROMAC MTX lahko opremljeni z mizo za razlaganje, na njej je mogoče razlagati izdelke maksimalne dimenzije 1x1m.

EUROMAC se je na letošnjem sejmu predstavil z petimi stroji; kotnim izsekovalnikom MULTI 220/6R, horizontalnima krivilnima stroja DIGIBEND 400 in DIGIBEND 800, prebijalnim strojem MTX 6 z mizo za razlaganje velikosti 1250x1000mm ter prebijalnim strojem MTX 12 z nalagalno / razlagalnim sistemom. Največ pozornosti je pritegnila letošnja novost na stroju Euromac MTX 6 - miza za razlaganje. Ta omogoča sortiranje manjših in večjih kosov. Manjši kosi dimenzij do 150x150 mm se razlagajo na sprednjo stran prebijalnega stroja, med tem ko se večje kose lahko razloži pod mizo na desni strani stroja.

Nov izgled prebijalnih strojev Euromac

Predstavljen je bil tudi nov zadnji naslon za zapogibnike DIGIBEND.

Nov design imajo vsi prebijalni stroji Euromac - modeli BX, ZX in MTX 6 ter 12. Več v novem katalogu >>>


SCHRÖDER GROUP Schröder se uveljavlja na področju zapogibnikov z avtomatsko menjavo orodij.

SCHRÖDER Group je na sejmu predstavil svoje 850mm. Schröder SPB Evolution UD ima možnost stroje, ki jih predstavljata blagovni znamki Hans vrtljive gornje gredi s čimer imamo lahko hkrati na Schröder in Schröder Fasti. zgornji in spodnji gredi nameščena različna orodja kar nam omogoča hitrejšo izdelavo kompleksnejših V zadnjih letih se Schröder uveljavlja na področju izdelkov. Stroj je na voljo v izvedbah dolžine 2,5m, zapogibnikov z avtomatsko menjavo orodij. Na 3,2m ter 4m, zmogljiv pa je kriviti pločevino maksejmu so letos razstavljali dva koncepta tovrstnih simalne debeline 5, 4 oz 3mm. Model SPB ima za strojev MAK 4 Evolution UD in SPB Evolution UD. 200mm manjše odprtje kot model MAK 4 EvoluMAK 4 Evolution UD je zapogibnik z avtomatsko tion UD, prav tako pa omogoča krivljenje navzgor menjavo orodja. Stroj lahko krivi tako navzdol, ka- in navzdol. kor navzdol brez potrebe po obračanju pločevine. Tretja novost pri Schröderju je bil motorski zapoTo omogoča tudi do 70% zmanjšanje časa krivljen- gibnik MAKV S z konzolo z na dotik občutljivim ja pri velikih kosih. Poleg tega stroj odlikujejo še av- zaslonom in novim programskim paketom “Nano tomatska menjava orodja, natančni linearni motorji Tuch”, ki omogoča še enostavnejše programiranje in enostavno CNC programiranje prek konzole. Stroj stroja. Nano Tuch omogoča shranjevanje do 9999 je na voljo dolžine 3,2m in 4m, zmogljiv pa je kriviti programov z največ 99 operacijami na program. pločevino debeline 6 oz. 5 mm. Uporabno vrednost stroju daje tudi maksimalno odprtje odprtje višine


Vsaka delavnica , ki izdeluje Every steel and izdelke iz jekla ali bakra lahko copper workshop can take izkoristi prednosti novega advantage of a Digibend Digibenda! Are you using or thinking to use a conventional press brake to bend small parts, thick material or bus bars? Then you need to look at a Digibend a powerful and versatile horizontal bending machine. %HQGLQJKRUL]RQWDOO\RQDĻDWEHGKDVWZR main advantages: - your part will always be perfect since \RXOD\RQDĻDWVXUIDFHLQVWHDGRIUHIHUHQFLQJDJDLQVWWZRVPDOOĺQJHUV - you can bend a close loop (like a 9 shaped part), hence saving time and possibly also a welding operation. The Digibend takes advantage of this and with its unique features goes beyond.


euromac bending machines

3


VIMERCATI Vimercati je predstavil prototip električnega zapogibnika in hidravlične škarje z zaslonom na dotik.

VIMERCATI je na sejmu predstavil prototip električnega zapogibnika dolžine 2000 mm. Električne zapogibnike odlikujejo predvsem visoke hitrosti krivljenja, primerni pa so samo za zapogibanje tanjših materialov. 40 tonski električni zapogibnik kot vse stroje Vimercati sestavljajo najboljše komponente svetovno priznanih proizvajalcev kot so Simens, Bosch-Rexroth, Cybelec itd. Na sejmu je bil na ogled tudi 150 tonski hidravličnih zapogibnik PHSy, na katerem je bilo mogoče videti nekatere nadstandardne dodatke - kot npr. sistem za merjenje kota, LED indikatorje mesta krivljenja, ter pnevmatsko mizo za stiskanje. Velik napredek Vimercatija je viden tudi na področju nižje porabe energije. Hidravlični zapogibniki so lahko opremljeni s frekvenčnim regulatorjem, ki uravnava porabo energije kadar stroj ne potrebuje pritiksa. Motor takrat deluje z manjšimi obrati na ta način pa

se zmanjša poraba energije. Vse je vidno na indikatorju porabe. Tudi pri Vimercatiju so se lotili izdelave novih prospektov za hidravlične zapogibnike PHSY. >>> Še ena novost v ponudbi Vimercatija so hidravlične škarje z zaslonom na dotik, ki omogoča še enostavnejše programiranje in upravljanje stroja.


LISSMAC Končna obdelava po razrezu s plazmo, laserjem ali prebijanju postaja vedno bolj atraktivna.

LISSMAC je na sejmu predstavljal stroje za končno obdelavo pločevine. Na ogled so bile štiri izvedbe strojev Lissmac, poleg njih pa še stroj za suho brušenje in stroj za mokro brušenje Steelmaster. Kot smo povedali že v prejšnjih novicah je Lissmac tekom letošnjega leta kupil podjetje Steelmaster in s tem dopolnil svojo ponudbo. Na sejmu smo tako lahko opazili nov izgled strojev Steelmaster, ki so bili tokrat predstavljeni v Lissmacovih barvah. Poleg drugih barv bodo stroji Steelmaster odslej lahko opremljeni tudi z nekaterimi patentiranimi Lissmacovimi tehnologijami. Na stroju za mokro brušenje, ki je bil predstavljen na sejmu je bil tako eden od modulov stroja opremljen Lissmac-ovo tehnologijo posnemavanja robov.

na obdelovancu dosežemo različne vizualne učinke (zrcalno odbojnost, mat, vzorci, ipd).

Lissmac s svojimi stroji še vedno ostaja edini na področju posnemavanja robov, odstranjevanju škaje, oksida in suhega brušenja, ki omogočajo Poleg mokrega stroja za brušenje je bil na sejmu na hkratno obdelavo iz spodnji in zgornje strani, s tem ogled tudi stroj za suho brušenje, s katerim lahko za zagotavljajo 60% prihranek na času!


Trenutno na zalogi v razs Prebijalni stroj EUROMAC MTX 6

Mehanska stisklanica PRESSIX 25 CNV4

Kotni izsekovalnik EUROMAC FA 200/6

Horizontalni krivilni stroj EUROMAC Digibend 400

Na ogled je tudi oprema M podajalnik, mazalni valjčki

Za več informacij pokličite 01/562 00


stavnem salonu IOC Trzin: Tračna žaga IMET GBS 185 EcoAutocut

Hidravlični zapogibnik VIMERCATI PHSy 30

Hidravlični zapogibnik MVD Inan CNC HAP 12/040D

MILLUTENSIL: in transportni trakovi

0 99 ali obiščite http://www.koplas.si


MATE PRECISION TOOLING Mate Precision Tooling je na sejmu predstavil nov brusilni stroj in nekatere novosti pri prebijalnih orodjih

MATE PRECISION TOOLING se je na sejmu predstavil s svojo ponudbo orodij in strojev za brušenje orodja za prebijalne stroje. Novosti sejma so bile: brusilni stroj MATE Premia™, Mate RapidSet™ vodila za prebijalna orodja Thick Turett, novost v ponudbi Mate-a je tudi nov material za Trumpf orodja iz visokokakovostnega Mate-ovega materiala M4PM™, s katerim obljubljajo 2-4x daljo življenjsko dobo orodja. Poleg tega so za prebijalne stroje Trumpf na voljo tudi nova “Guided Slitting” orodja. Mate je v zadnjih dveh letih v svojo tovarno investiral skoraj 3 mio $. Vse s ciljem, da še zmanjšajo čas izdelave orodij. S prihodnjim letom tako obljubljajo enkrat hitrejšo izdelavo specialnih orodij (npr. čas od naročila do pošiljanja za Trumpf cluster orodja nameravajo skrajšati iz sedanjih 6 na 3 dni). Mate v zadnjem času vse večji poudarek daje tudi orodjem za deformacijo materiala s prebijalnimi stroji ter nadstandardnim orodjem posebnih oblik po individualnih željah naročnika (posebne oblike, vtis logotipov, simbolov, ipd.).


Ostali partnerji Na sejmu so razstavljali tudi GIMEC, OPHIR, LANTEK, TECNOCUT, IMCAR in MILLUTENISL

GIMEC je na sejmu predstavil novo nastavljivo prizmo za zapogibnike

OPHIR se je predstavil s svojo ponudbo opreme za CO2 laserje [leče, ogledala, zrcala, pripomočki, itd.].

Pri LANTEK-u so predstavili zadnje verzije svoje programske opreme (CAD, CAM, MES, ERP).

TECNOCUT je na sejmu postavil na ogled svoj stroj za razrez z vodnim curkom.

IMCAR je na sejmu predstavil svoje stroje za okroglenje pločevine in profilov.

MILLUTENSIL se je na sejmu predstavil z opremo za stiskalnice. Na ogled je bila kratka linija z odvijalnikom in ravnalnikom pločevine, različni mazalni sistemi ter tekoči trakovi.


KOPLAS d.o.o., Ljubljana Razstavni prostor: MOTNICA 11, 1236 Trzin, Slovenija

KONTAKTIRAJTE NAS NA:

koplas@siol.net POKLIČITE NAS NA:

+386 1 562 00 99 +386 1 562 01 00 +386 40 218 466

KOPLAS PRO d.o.o., Nova Pazova Razstavni prostor: INDUSTRIJSKA ZONA BB, 22330 Nova Pazova, Srbija

KONTAKTIRAJTE NAS NA:

office@koplas.co.rs POKLIČITE NAS NA:

+381 22 323 598 +381 22 328 088 +381 63 80 17 132

KOPLAS e-Novice november 2012  

Kratka reportaža s sejma EuroBLECH 2012.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you