__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

jouw buurtwinkel

Nummer 1

november 2014

Gezellig Dichtbij Lekker vers Top Deals


EINDELIJK!!! Hier is het dan. Een nieuw magazine van jouw SPAR NIJLEN. Van, voor en door jullie, onze klanten. Onze bedoeling is immers om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de winkel, om nog meer in contact te komen met onze klanten, de buurt en de lokale verenigingen. Bovendien zullen er nieuwe producten in worden voorgesteld, acties aangekondigd en kan je er een recept van onze keukenprinses in terug vinden. We hopen dat jullie maandelijks uitkijken naar de 15de, de dag dat ons magazine in de winkel beschikbaar is.

Nieuwtjes Na 2 jaar heeft Dorte ons verlaten. Ze was gedurende die ganse periode het vaste gezicht aan de kassa. Ze heeft er voor gekozen om haar carrière een nieuwe wending te geven en om haar droom te volgen. In oktober is ze gestart met een opleiding bij de politie. We wensen haar alle succes toe in haar verdere leven. 2 anderen zijn terug na een lange afwezigheid. Begin september is Lief terug begonnen na een afwezigheid van 8 maanden en enkele polsoperaties. Door de problemen aan de pols was het voor haar moeilijk om haar vaste post achter de charcuterie terug op te nemen. Vanaf nu zal zij het vaste gezicht zijn aan de kassa. Ook Inne is terug gestart op 17 oktober na de bevalling van een prachtige dochter Noor. Zsa Zsa die haar vervangen heeft gedurende die periode blijft ook bij ons. Met de ganse ploeg zullen wij ons volledig inzetten om het onze klanten zo aangenaam mogelijk te maken en om van iedere dag een echte SPARDAG te maken.

Uw Spar tea m Chris, Daan, Zsa Zsa, Sonja , Sanne, Dirk Yoni, Pascale , Lief, en Inne

... uit jouw

buurtwinkel


Nutridia Kokosolie bio De gezondste olie op aarde! Kokosolie is een smakelijk, gezond en 100% natuurlijk product dat door steeds meer mensen wordt gebruikt. 500ml - 2kg

Nieuw ! in het assortiment!

Hart en bloedvaten Kokosolie heeft een positief effect op je bloeddruk, bloedvaten en cholesterolwaarden.

Smeren Bakken Braden

Stofwisseling Kokosolie versnelt de stofwisseling, zorgt ervoor dat je genoeg energie zal hebben en minder honger ervaren, terwijl je spijsvertering en je darmflora verbeteren

Drie unieke champagnes

Vignerons indépendants De wijnboeren van deze drie champagnes maken champagne van hun eigen druiven. Daardoor kennen ze al generaties lang hun terroir door en door en weten ze hoe ze het meeste uit hun welbekende druivenkunnen persen. Drie exclusieve monocépages:  Champ Pierson Cuvelier 100 % PINOT NOIR - Krijgt zijn volle smaak door 4 jaar rijping op fles  Champ Delouvin-Nowack 100 % PINOT MEUNIER - Evenwichtig en fris met een sterk karakter  Champ Claude Carré 100 % BLANC DE BLANCS - Veel body en structuur. Deze drie champagnes zijn alle drie monocépages, wat betekent dat ze geen mengeling zijn van verschillende druivensoorten (assemblages) wat heel uitzonderlijk is voor champagnes

Probeer ze eens met onze verse sushi !!! Een geslaagde combinatie.

Spar: j i b w u e i N sushkiel e s r e v r Supe ar in je spar win rna

vraag e


Jouw Spar Nijlen in het verenigingsleven BBC Lyra Nila BBC Lyra Nila Nijlen is al jaren een begrip in Nijlen, maar ook in de provincie Antwerpen en zelfs in het hele Vlaamse land. Een logisch gevolg van een sterke jeugdwerking (in totaal liefst 20 ploegen!) als basis voor een herenteam in eerste provinciale en de damesploeg in tweede landelijke. Na de fusie met BBC Lyra zijn we als lokale kempische club uitgegroeid tot één van de grootste clubs in de Antwerpse regio, met meer dan 250 aangesloten leden en tal van symphatisanten. Naast de herenwerking, waar de concurrentie met de ons omringende clubs bijzonder groot is, heeft onze club een bijzondere troef in de dameswerking. Met een ploeg in tweede landelijke en eerste provinciale zijn we één van de weinige Antwerpse clubs die beide reeksen kunnen aanbieden bij de dames. En het is precies die sterkte op het vlak van damesbasket die de club onderscheidt van vele anderen, en waardoor er nu jaarlijks een aantal meisjes zich komen aanbieden om bij ons te spelen.

Tel maar, twee dames-seniorsploegen (2de landelijke en eerste provinciale), landelijke dames kadetten, meisjes pupillen, benjamins meisjes en zelfs microben meisjes. Alles bij elkaar zo’n 60 dames en meisjes. Basketbal is een heerlijke sport, ook voor meisjes, en die komen bij Nila, een club die meer dan ooit bloeit, dus aan bod voor alle leeftijden.

De Ploeg die door Spar wordt gesponsord zijn de benjamins meisjes onder de deskundige leiding van Lieve Rombouts, ex eerste klasser die een groot deel van haar opleiding bij onze club heeft genoten.

Onze meisjes benjamins. Staande van links naar rechts: Coach Lieve Rombouts, Jools Caestecker, Marie Verschoor, Eileen Dara, Julie Govaerts, Margot Verschoor, Lourdes De Bondt. Gehurkt: Luna Bossaerts, Eulalie Van Den Bogaerts, Anne-Sophie Cole en Anna Vercauteren.


Kwaliteit

van bij ons Ondersteuning Belgische varkensboeren

Lekker 

Belgisch

Beste Klant, Hieronder kan U het persbericht vinden dat Colruyt Group heeft opgemaakt aangaande de ondersteuning van Belgische varkensboeren. Spar Nijlen zal, als lid van Colruyt Group, dezelfde ondersteunende maatregelen treffen en zo ook zijn steentje bijdragen om de Belgische varkensboeren te steunen. De maatregel is geldig voor het varkensvlees via aankoop platform vlees Spar Retail en ook voor de aankopen via aangenomen leveranciers. Weldra volgen hierrond ook communicaties naar de consument,via kranten en ook affiches op de winkelvloer. Colruyt Group neemt een aantal maatregelen om de Belgische varkensboeren te ondersteunen, nu die sector kampt met overschotten en lage prijzen. Spar Nijlen is niet in staat om de problematiek van de varkenssector alleen op te lossen, aangezien de prijsvorming wordt bepaald door vraag en aanbod op de internationale markt. Directeur Colruyt Group Fine Food Stefan Goethaert: “We zijn ons wel zeer goed bewust van de moeilijke situatie voor de varkenshouders in het algemeen, en dus ook voor de boeren die varkens kweken volgens ons lastenboek. Wij willen hen dan ook helpen om deze periode te overbruggen”.

Samen kiezen we  voor Belgisch

Wij Spar ondernemers garanderen een eerlijke aankoopprijs aan de Belgische varkenskwekers en ondersteunen zo het Belgisch kwaliteits-varkensvlees.

Maatregelen Om ademruimte te creëren voor de varkensboeren zal Colruyt Group de huidige prijsdalingen niet langer volgen en de aankoopprijs gedurende 2 maanden blokkeren op het huidige niveau. Wanneer de marktprijzen boven het huidige niveau stijgen, blijft de prijs vastgeklikt tot er opnieuw een evenwicht is bereikt. Dit evenwicht ontstaat wanneer de buffer die Colruyt Group tijdelijk speelt terug gecompenseerd is. Om meerverkoop te realiseren werkt Colruyt Group een systeem van volumekorting uit en zal het Belgische varkensvlees extra gepromoot worden in de klantencommunicatie en in de winkels.Stefan Goethaert: “De extra ademruimte die wij creëren gaat volledig naar de varkenshouders die vlees leveren volgens ons lastenboek. We zullen na 2 maanden de situatie opnieuw evalueren. Ondertussen rekenen we erop dat er in de sector ook inspanningen zullen gebeuren om een beter evenwicht te bereiken tussen vraag en aanbod.” Daan, Dirk en Yoni


Ovenschotel met groenten, gehakt en puree Ingrediënten voor 4 personen

DE

KEUKEN prinses

Onze keukenprinses

• 1 grote ui • 1 blik Spar gepelde tomaten (1/2l) • 2 klontjes suiker • 1/kg verse witte selder • 1/2 kg wortelen • 750 gr gehakt

• basilicum indien gewenst • paneermeel • aardappelen voor puree • Evlier specerijenzout naar smaak

Bereidingswijze Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met een beetje zout en maak hiervan puree. Snipper de uien en laat ze lichtbruin kleuren in een beetje vetstof naar keuze. Voeg hierbij de beetgaar gekookte brunoise van witte selder en wortelen, de gemixte tomaten en de suiker en laat nog even doorstoven. Bak het gehakt en kruid met het specerijenzout Vul een vuurvaste ovenschotel met de groentemengeling, leg hier bovenop het gehakt en werk af met een laag puree. Bestrooi de puree met paneermeel en leg verspreid enkele stukjes boter. Laat deze onder de grill kleuren en werk eventueel af met enkele blaadjes basilicum. Smakelijk.

Hilda van Rompaey Hilda Van Rompaey (66) is sinds 1967 gehuwd met Sooi Dielens. Het paar heeft al 3 volwassen zonen: Laurens, David en Steven. Ze is geboren en getogen te Nijlen. Hilda houdt van heel veel zaken en doet met hart en ziel haar huishouden. Verder is ze al jaar en dag compostmeester en houdt ze van tuinieren in haar moestuin. Ook koken behoort tot haar hobby’s en nevenstaand recept is een waar succesnummer wanneer kinderen en kleinkinderen komen eten!


Uit gelicht De banaan

... is de vrucht of bes van de bloem van de bananenboom

Tips:

Bewaring U kunt de rijping van bananen een beetje beïnvloeden op 2 manieren naargelang het geval. Als de bananen te groen zijn en u de rijping wil versnellen: Open de zak, leg er 2 appelen in (rijpe indien mogelijk), sluit de zak, en leg deze op een plaats met een temperatuur v an +/- 20°C Als de bananen te rijp zijn en u de rijping wil vertragen: Open de zak zoveel mogelijk en leg de bananen op een koele plaats (14 – 15°C)

De binnenkant van de schil van een banaan is fantastisch om handschoenen, handtassen en schoenen in leer te voeden en schoon te maken. De zoete smaak van de banaan komt door de rijkdom aan koolhydraten. De zachte en dikke textuur van de banaan staat een goede vertering van deze vrucht vol vezels niet in de weg. De banaan is geschikt voor iedereen, van baby’s tot actieve volwassenen en grote sportievelingen. Aarzel dus niet om een banaan te eten, van het ontbijt tot het avondmaal, voor een goede dosis energie! Om te vermijden dat het vruchtvlees verkleurt bij contact met de lucht doet u wat citroen op het vruchtvlees van de banaan in schijfjes.

De knolselder

is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt.

Tips:

Bereiding: Schil de knol, verwijder de ogen met de punt van uw mes, snijd hem in partjes en leg die in water met citroen of wrijf ze in met een halve citroen om te vermijden dat het vruchtvlees zwart wordt. Wie rauwe knolselder moeilijk verteert, kan hem zeer fijn raspen of koken. Culinaire bereidingen: om te dippen, in een maaltijdsoep, als puree, als bijgerecht, in een gratin dauphinois, in de oven, in couscous, in een salade, gebakken, een lauwe salade De concentratie aan mineralen in knolselder is uitzonderlijk hoog; hij bevat heel wat zeldzame sporenelementen, is zeer vezelrijk en caloriearm.

Bewaring Knolselder moet bewaard worden bij een lage temperatuur (van 1 tot 5° C), of in een gekoelde ruimte.


WIJNTOPPERS IN NOVEMBER WALSEN IN DE ELZAS

Elzas wijnen zijn reeds lange tij ingeburgerd in onze streken. 25 % van de productie in de Elzas wordt uitgevoerd naar België!! De Belg houdt dus wel van een Elzas wijnte, ook al zijn ze soms aan de zoete kant. Wij selecteerden bij Spar 3 TOPPERS voor jou: de Pinot Gris Grand Cru Brand de Riesling Grand Cru Rosacker de Gewurztraminer Lieu Dit Roemerberg

WERELDWIJNEN

Exotische en minder exotische landen waar de wijn steeds beter wordt en waar Spar voor jullie enkele toppers selecteerde: Italie: Brandano Aglianico del Vulture Chili: Perez Cruz Cabernet Sauvignon Argentinie: Serbal Malbec Frankrijk: Domaine de Saint-Guirons Pauillac

De feesten beginnen

bij Spar! Iedereen is welkom op 4 december van 18u30 tot 21u. Er kan geproefd worden van aperitief tot dessert met aangepaste wijnen.

Klantenraad Om ook in de toekomst nog beter te luisteren naar jullie werd in september een klantenraad opgericht. Hiermee willen we nog nauwer in contact komen met onze klanten om nog beter aan te voelen wat er leeft, wat we kunnen betekenen voor jullie, wat we kunnen verbeteren in de toekomst, hoe we meer aan jullie noden tegemoet kunnen komen. 10 enthousiaste mensen waren direct akkoord om hieraan mee te werken. Deze mensen werden gekozen op basis van verschillende criteria, jonge mensen, alleenstaande mensen, iets oudere mensen, samengestelde gezinnen, mensen met kinderen en kleinkinderen, gezinnen zonder kinderen, zowel vrouwen als mannen. Samen met deze mensen gaan we maandelijks samenkomen om over verschillende onderwerpen te praten, acties te bespreken, menu’s samen te stellen, … Heb je zelf ook ideeën, onderwerpen die aan bod kunnen komen, laat het zeker weten aan iemand van ons team. Samen kunnen we dan op zoek gaan naar oplossingen.

Profile for Kontakt Nijlen

Spar Verwimp Nijlen november 2014  

Maandelijks magazine

Spar Verwimp Nijlen november 2014  

Maandelijks magazine

Advertisement