__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

jouw buurtwinkel plezierig en lekker

Nummer 2

december 2014


Ook dit jaar kan je weer bij ons terecht voor al je feesten.

Rond deze tijd heb je allicht je folder al terug gevonden in je brievenbus. Je kan hem ook altijd nog meenemen in onze winkel of bekijken op onze website: www.sparnijlen.be. Van 11 tot en met 31 december krijgen de Spar consumenten per aankoopschijf van e100* een kortingsbon van e10 helemaal gratis. Deze bon is te verzilveren bij aankopen in je Spar winkel tijdens de maand januari 2015.

* uitgezonderd rookwaren, vuilniszakken, leeggoed en telefoonkaarten

Wat kan je van ons verwachten tijdens de feestdagen?

Je kan bij ons terecht voor de allerbeste ingrediĂŤnten voor uw feestmenu. Er is een ruim assortiment voorradig van gewone en meer exclusieve feestgerechten. Heb je het liever wat gemakkelijker? Dat is geen probleem! We hebben een ruime keuze in kant-en-klare gerechten, fondue, gourmet,... Wij zullen dagelijks open zijn van 16 december tot en met 31 december. Zaterdag 20/12 en 27/12 08.00 tot 17.30 Zondag 21/12 en 28/12 07.30 tot 17.00 Maandag 22/12 en 29/12 08.30 tot 17.00 Dinsdag 23/12 en 30/12 08.30 tot 19.00 Woensdag 24/12 en 31/12 08.30 tot 17.00 Donderdag 25/12 08.30 tot 13.00 Vrijdag 26/12 08.30 tot 17.00 De winkel is gesloten op 1 en 2 januari 2015. Terug open op 3 januari!

Nieuwtjes Lore heeft vanaf 18 november ons team vervoegd. Je zal haar vooral terug vinden aan de afdeling groenten en fruit en aan de kassa.

Uw Spar tea m Lore, Chris, D aan, Zsa Zsa , Sonja, Sann Lief, Yoni, Pa e, Dirk, scale en Inn e

... uit jouw

buurtwinkel


Roomboter koekjes 100% natuurlijk produkt gemaakt met echte boter

Nieuw ! in het assortiment!

Naast een passie voor thee heeft English Tea Shop een passie voor duurzame waarden, voor mensen en voor het milieu. Een passie om dingen eerlijk, gezond en natuurlijk te houden voor iedereen. Alle thee en alle ingrediĂŤnten worden verkregen van plantages waarop duurzame landbouw wordt bedreven en worden verpakt in biologisch afbreekbare of recycleerbare verpakking. Een zeer complete en kleurrijke range van smaken en verpakkingen zorgt ervoor dat iedereen zowel thuis als buitenshuis kan genieten van deze heerlijke thee.

Ontdek ons verbeterd

en uitgebreid assortiment

stokbroden

Bij Spar krijg je de garantie van vers brood tot sluitingstijd.

Belgische chocolade 4 variĂŤteiten 99 Chocoladeschijfjes melk met amandel en pistache 99 Breekchocolade melk met nougat 99 Breekchocolade puur met amandel en framboos 99 Chocoladeschijfjes met cranberry Smelt weg met een fijne beet. Artisanale producten en traditionele smaken.


Jouw Spar Nijlen in het verenigingsleven Volleybalclub FH Nijlen Volleybalclub FH Nijlen startte als fusieclub van VC Flamingo’s en Heidesmash Nijlen in 2004-2005 met maar liefst 26 ploegen in competitie en bood op die manier meer dan 330 spelende leden de gelegenheid om zich op sportief vlak uit te leven in één van de grootste volleybalclubs van de provincie. Met de doorgevoerde fusie wou FH Nijlen zich opwerpen als één grote, sociale volleybalclub waarin iedereen zich kan thuis voelen. Ambitieus op sportief vlak, maar met de nodige aandacht voor een solide onderbouw en een gezellige, familiale sfeer. Op die manier hopen wij uit te groeien tot een sportieve ambassadeur voor onze gemeente en de volleybalsport. Zonder het rijke verleden van beide ‘oude’ clubs te vergeten, wilde de club met deze fusie de fundamenten te hebben gelegd voor een succesvolle toekomst. Momenteel speelt de 1ste herenploeg in de landelijke reeks. Dames 1 treedt aan in 1ste provinciale. Enkele seizoenen geleden tuimelde het team uit de landelijke reeks. Sindsdien proberen we onze plaats in de landelijke reeks terug in te nemen. Dit seizoen doet de verjongde ploeg aangevuld met ervaren speelsters op dit moment mee voor de prijzen en wil men promotie afdwingen. Eenvoudig wordt het niet, maar er wordt hard aan die weg getimmerd. Maar FH Nijlen is meer dan deze 2 teams, momenteel zijn er een 24-tal team in competitie over zowel de provinciale als regionaal gewestelijke reeksen bij jeugd als seniors. Een 12-tal jeugdploegen zitten netjes verdeeld in alle leeftijdscategorieën. Meer dan 350 sportieve leden hebben hun plaats in

één van de FH teams. Sinds vorig jaar werd er ook gestart met ‘De Zandbak’, een bewegingsschool voor kindjes van 3 tot 7 jaar. Bij FH zal de nadruk liggen op balvaardigheden, bewust bewegen, evenwicht, ritmegevoel, ruimteperceptie … Verschillende vormen van algemene bewegingsvaardigheid (kruipen, rollen, klimmen, klauteren, springen ...) en van algemene balvaardigheid (rollen, kaatsen, gooien, botsen ...) komen aan bod. Onlangs kreeg de club (als enige uit deze regio) vanuit de Vlaamse Volleybalbond en BLOSO een gouden label voor zijn jeugdwerking. Dit is een officiële jaarlijkse kwaliteitserkenning op basis van enkele belangrijke criteria - los van resultaten -, zijnde: technisch kader, breedtesportpromotie, talent -en jeugdbegeleiding door gediplomeerde trainers. Een bevestiging en bekroning van het goede werk van bestuur en alle trainers die zich dagdagelijks vrijwillig inzetten om aan de weg te timmeren. Eveneens maken wij deel uit van de AVA werking of anders gezegd, de Antwerpse Volleybalacademy in samenwerking met Topvolley Callant Antwerpen.

Uit deze samenwerking komen meerdere stagedagen en leuke initiatieven voort. Op vrijwilligersgebied kan de club rekenen op een aantal vrijwilligers die mee instaan voor vernieuwende zaken, zo worden alle wedstrijden via een livescore gestreamd en kan je altijd en overal punt per punt het wedstrijdverloop volgen. Dus al je niet aanwezig kan zijn in Sporthal ’t Zand aan de Zandlaan 44 te Nijlen, dan kan je op de actuele site www.FHnijlen.be toch jouw team van nabij volgen. De ploeg die door Spar gesponsord wordt zijn Heren 3 uit 1ste gewest Herentals.


Kwaliteit

van bij ons

Lekker 

Belgisch

Wij Spar-ondernemers kiezen steeds voor 100% Belgische kippen (geboren, gekweekt en geslacht in België) en 100% plantaardige voeding.

Samen

kiezen we voor

Belgisch

Gaartijden van uw vlees Varkensgebraad Mager en mals vlees. Vlees uit de rug. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Varkenshaasje Het meest sappige en malse stuk vlees. Vlees uit de rug. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (voor ± 500 g). Orloffgebraad Gebraad van koteletten gevuld met gekookte ham en emmentaler. Vlees uit de rug. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 1 u. à 1 u. 10 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Varkenskroon Bijzonder zacht en mager vlees. De ribbetjes maken het kroontje nog lekkerder en zorgen voor een originele presentatie. Vlees van het ribstuk eerst goudbruin bakken in de pan, dan 60 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Rosbief Heel mals vlees. Vlees van de bil. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 10 min. in een op 230 °C voorverwarmde oven en daarna nog 10 à 20 min. op 180 °C.

Kalfsgebraad Vlees van het mooiste deel van het achterkwartier. Heel mals. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 10 min. in een op 230 °C voorverwarmde oven en daarna nog 35 à 45 min. op 180 °C. Kalkoengebraad Volledige kalkoenfilet. Eerst goudbruin bakken in de pan, dan 45 à 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Gaartijden van uw vleesspecialiteiten Gevulde kalkoen:

oven 170°C

± 45 min.

Gevulde kalkoenfilet: oven 180°C Gevulde kwartel: oven 170°C Everzwijngebraad: oven 200°C Fazant: oven 140°C filets: poten: Eendenborstfilet: oven 200°C Gevulde parelhoen: oven 170°C

± 30 min. ± 35 min. 30 min.

(afhankelijk van het gewicht van de kalkoen)

30 min. + 1 u. ± 15 min. ± 75 min.


Hertenkalffilet met wildgarnituur Ingrediënten voor 4 personen

DE

KEUKEN prins

Onze keukenprins

• 600 gr filet van hertenkalf • boter (dit vlees vraagt echte hoeveboter) • 1 appel (golden of jonagold) in blokjes gesneden • rozemarijn (fijngesneden) • 150 gr airelles (diepvries) • 1 tl suiker • knolselder • aardappelen • room • 4 stronkjes mini-witloof • girolles (hoeveelheid naar eigen keuze)

Bereidingswijze Kook 2/3 knolselder en 1/3 aardappelen in 1/2 melk en 1/2 water gaar. Laat goed uitlekken, mix glad en werk af met een scheutje room. Braisseer het witloof (stoven onder bakpapier) en bak de girolles. Bak de blokjes appel in boter tot ze kleuren en voeg een weinig rozemarijn toe. Warm de airelles op met de suiker. Bak de filet aan in een klontje boter, plaats ca. 12 min. in een voorverwarmde oven op 200 C°. Neem uit de oven en laat 10 min. afgedekt (zilverpapier) rusten. Snijd in plakken en serveer samen met de knolselderijpuree, appel, airelles, witloof en girolles. Smakelijk.

Eric Roevens Nijlenaar Eric Roevens (60) is een gepensioneerd ICT leraar van het Githo. Hij is gehuwd met Gonda Van den Schoor en ze hebben 2 kinderen, Stefan en Katrien. Ondertussen zijn er 3 kleinkinderen: Seppe (9), Sterre (4) en Jesper (1 ½ maand). Eric is gepassioneerd door lekker eten en hoopt, nu hij op pensioen is, een diploma kok te behalen. Verder is hij steeds een geëngageerd vrijwilliger geweest, onder andere richtte hij mee ‘Nijlen voor Hodora’ op. Eric traint ook nog de kinderen van de U10 ploeg van KFC Bevel. Komen eten!


Uit gelicht

De Doyenné du Comice peer ... deze sappige peer met een zeer zachte smaak is werkelijk de koningin van de peren.

Deze peer wordt in de streek van Sint-Truiden gekweekt door producenten die de milieuregels respecteren. Zoals de banaan en avocado rijpt de peer niet voldoende aan de boom.

Tips: Het vruchtvlees wordt er immers zandig of korrelig door. Daarom wordt ze geplukt als ze amper rijp is en bewaard in pakhuizen met een gecontroleerde temperatuur waar ze verder kan rijpen. In die omstandigheden wordt zetmeel omgezet in suiker en blijft het fruit stevig en heeft het een gladde, malse en aangename textuur. De peer die in uw Spar wordt verkocht, heeft dus al verschillende handelingen ondergaan.

Koop vrij harde peren om te vermijden dat ze tijdens het vervoer beschadigd worden. Peren moeten snel na de aankoop opgegeten worden. Zoniet worden ze mettertijd minder en minder sappig.

Bewaring

De Doyenné du Comice peer wordt het beste bewaard bij een temperatuur van ongeveer 4°C

De ui

... is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt.

De ui werd altijd al beschouwd als een apart voedingsmiddel. Zowel als groente als specerij en zowel voedsel als geneesmiddel. Vandaag kennen we de ui voor zijn vochtafdrijvende, bloedsuikerspiegel verlagende en antibacteriële kenmerken. Ook de gunstige invloed op de aderverkalking werd in de kijker gezet: dagelijks 200 gr rauwe ui consumeren laat immers toe om de aanslag van de bloedplaatjes te verminderen, wat bescherming

Tips:

Uien passen bij alle soorten vlees, kunnen in de oven gebakken worden, zijn heerlijk in soepen of in taarten.

Bewaring

Uien bewaart u best op een droge plaats, beschut tegen het licht. Licht zet namelijk aan tot kiemvorming

biedt tegen het risico op trombose en dichtslibben van aderen. Zelfs in kleinere mate heeft de consumptie van ui een interessante nutritionele bijdrage, vooral aan vitamine C en verschillende andere oligo-elementen. Om te vermijden dat u huilt bij het schoonmaken van de ui, schilt u de uien onder water ( wat de traanbevorderende factor oplost en vermijdt dat deze in de lucht verspreid wordt), of u begint met de ui goed te koelen, wat de vluchtigheid van de irriterende factor verlaagt.


WIJNTOPPERS IN DECEMBER

3+3

gratis

2+1

gratis

Découverte Blaye Côtes de Bordeaux Les Blanquettes Languedoc Château Toudenac Bordeaux Superieur

Château Lalande Bellevue Blaye Côtes de Bordeaux Château Segue Longue Monnier Medoc Tuilerie du Bosc wit/rood

4+2

gratis Facebook-actie eindejaar

Op 8 december zijn we gestart met een nieuwe wedstrijd op onze pagina https://www.facebook.com/SparRetail. Het principe is een memo-game waarbij je pakjes moeten openen (door erop te klikken) en de 10 paren zo snel mogelijk moet vinden. De 5 snelste spelers krijgen een aankoopbon van 250 euro. De volgende 30 krijgen een aankoopbon ter waarde van 25 euro. De wedstrijd loopt tot en met 21 december.

Mas Macia Cava Brut

Profile for Kontakt Nijlen

Spar Verwimp Nijlen december 2014  

Maandelijks magazine

Spar Verwimp Nijlen december 2014  

Maandelijks magazine

Advertisement