Page 1

Τ. Θ. 24 114 Τ.Κ. 111 10 Πατήσια, ΑΘΗΝΑ blog.sgkonline.org

Αγαπητά µέλη του Ελληνο-Σουηδικού Συλλόγου, SGK!

Aθήνα Μάρτιος 2013

Όπως είπαµε στην προηγούµενη ανακοίνωσή µας, θα επαναλάβουµε τη βραδιά µε θέµα «Μαγειρεύουµε και τρώµε όλοι µαζί» την Πέµπτη 4 Απριλίου ώρα 19 στη Σκανδιναβική Εκκλησία. Αυτή τη φορά, αρχιµάγειρας είναι ο Κων/νος Λύτης, που µας καθοδηγεί να εκτελέσουµε µία συνταγή του από τη Σκόνε. Το µενού περιλ/νει: πουρέ αγγινάρας, κρέας τύπου Κalops της Σκόνε και µηλόπιττα. Υπάρχει θέση για τους συνδαιτηµόνες-µάγειρες και βοηθούς. Μοιραζόµαστε τα έξοδα πρώτων υλών και µας µένει και η συνταγή. Κλείσιµο θέσεων το αργότερο Τρίτη 2 Απριλίου στον Κων/νο Λύτη τηλ. 6973 506809 ή litik@windtools.gr

HQ Το Σάββατο 20 Απριλίου έχουµε µία εκδροµή στον Κόρφο στη ΒΑ Πελοπόννησο. Ο δρόµος µας περνά από το Λουτρό Ελένης στο χωριό Kόρφο όπου θα γευµατίσουµε στην παραλία του Σοφικού. Εκεί µπορούµε να κάνουµε περίπατο, π.χ. µέχρι µία βυζαντινή εκκλησία στα 2 km στην πλαγιά µε θέα το Σαρωνικό κ τα νησιά του. Το λεωφορείο θα µας πάει ως την εκκλησία, αν θέλουµε. Δίπλα, υπάρχει ένα µυκηναϊκό λιµανάκι όπου γίνονται ανασκαφές. vΤο λεωφορείο φεύγει ώρα 10.00 από το Καλλιµάρµαρο. Η εκδροµή θα έλθει σε τιµή κόστους, που εξαρτάται από τον αριθµό των συµµετεχόντων. Πάρτε µαζί και τους φίλους σας! Αν δεν µπορέσουµε να γεµίσουµε ένα µίνι λεωφορείο θα συνεξυπηρετηθούµε µε αυτοκίνητα. Κλείστε θέση το αργότερο ως την Δευτέρα 15 Απριλίου στον Κων/νο Λύτη τηλ. 6973 506809 ή litik@windtools.gr

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

 Την Τρίτη 9 Απριλίου ώρα 19 προβάλλεται το σουηδικό φιλµ «Η διαθήκη του Νόµπελ». Γυρίστηκε το 2012 και βασίζεται στο οµώνυµο µυθιστόρηµα της Λίζας Μάρκλουντ. Η ηρωϊδα της, Άννικα Μπένγκτζον γίνεται αυτόπτης µάρτυρας δολοφονίας ενός Ισραηλινού νοµπελίστα και του προέδρου της επιτροπής βραβείων Νόµπελ, στη γιορτή της απονοµής των βραβείων. Επιφανειακά, δείχνει σαν τροµοκρατική επίθεση, τα αίτια όµως είναι διαφορετικά. Μέτριο ως θρίλλερ, αλλά τουριστικά αξιόλογο φιλµ για τη Στοκχόλµη (σύµφωνα µε κάποιες κριτικές). Η προβολή είναι δωρεάν και αγοράζει κανείς φαγητό, αν θέλει.

 Στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέµπτη 11 Απριλίου ώρα 18 γίνεται η Ετήσια Γ. Συνέλευση του Σουηδικού Αρχαιολ/κού Ινστιτούτου. Ο προϊστάµενος Δρ. Άρτο Πέντινεν αναφέρεται στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου το 2012. Η Διευθύντρια Άλκηστις Παπαδηµητίου και η αρχαιολόγος Γεωργία ¨Ηβου παρουσιάζουν «A program for upgrading the archaeological site at Asine by the 4th Ephorate of Prehistoric and Classical Antiquities». Η Kατηγήτρια Γκούλεγκ Νούρντκβιστ δίνει µια διάλεξη µε τίτλο «The Asine collection at the University of Uppsala».

Την Κυριακή 14 Απριλίου ώρα 19 οργανώνεται συζήτηση στα σουηδικά µεταξύ των Αλεξάνδρας Πασχαλίδου και των συγγραφέων Σουζάν Αλακόσκι και Άννελι Γιούρνταλ στο Σουηδικό Ινστιτούτο, Μητσαίων 9 Μακρυγιάννη. (Βλ. www.sia.gr )

Την Τρίτη 16 Απριλίου ώρα 19, πάλι στο Σουηδικό Ινστιτούτο, γίνεται βιβλιοπαρουσίαση στα

σουηδικά από τους συγγραφείς Γκούναρ Ούλοφσον και Τούµας Τουµέλ του βιβλίου: «Γάβρα. Ιστορία ενός ελληνικού χωριού και των κατοίκων του». Συµµετέχει ο Kαθηγητής Θωµάς Κονιαβίτης. (Βλ. www.sia.gr )


SGK activities April  

SGK activities April