__MAIN_TEXT__

Page 1

KONNEVESI K O N N E V E D E L L Ä

-

A I N A

L A P S E T

E D E L L Ä


OPINTIELLÄ Varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

VARHAISKASVATUS Konnevedellä jokaista lasta ja nuorta arvostetaan. Varhaiskasvatuksessa lapset kohdataan yksilöinä ja ainutlaatuisina huomioiden aina lapsen ja perheen etu. Lapsi oppii ja tutustuu ympäröivään maailmaan leikkien, liikkuen ja tutkien turvallisessa vuorovaikutuksessa. Varhaiskasvatuksessa korostuu hoidon ja huolenpidon, kasvatuksen ja oppimisen eheä kokonaisuus. Konnevedellä on tarjolla päiväkodin lisäksi ryhmäperhepäivähoidon ja perhepäivähoitajien palveluja.

1

2

3

LUKIO

PÄIVÄKOTIA

PERUSKOULUA

Konneveden päiväkoti,

Lapunmäen koulukeskus

Ryhmäperhepäiväkoti Tenhola

Konneveden keskustassa sekä

ja perhepäivähoito

Hytölän ja Istunmäen koulut

Konneveden 1982 perustettu lukio toimii vuonna 2017 valmistuneessa Lapunmäen koulukeskuksessa

PERUSOPETUS

Konnevedellä on kolme koulua. Esi- ja perusopetusta luokilla 0-6 antavat Lapunmäen koulu Kirkonkylässä sekä Hytölän ja Istunmäen koulut. Perusopetus luokilla 7-9 järjestetään Lapunmäen koulussa, jonka yhteydessä toimii myös Konneveden lukio


MAAILMANKANSALAISENA MAASEUDULLA

KONNEVEDEN LUKIO

Biolukioksi profiloitunut Konneveden lukio on moderni lukio uusissa opiskelutiloissa. Verkko- ja virtuaaliopiskelumahdollisuudet ovat monipuolisia. Konneveden lukiossa luonto ja ympäristö ovat keskeisiä painopistealueita. Luonnonläheinen elinympäristö tarjoaa loistavat edellytykset laajentaa oppimista ulos luokasta kytkemällä opiskeluun lähialueen aitoja oppimisympäristöjä joustavasti ja opiskelijan omista kiinnostuksista lähtien.

MONIPUOLISTA VAPAA-AIKAA

NUORISOTALO KUKKULA Kukkulan illat on varattu nuorten kokoontumiselle, diskoille ja muille tapahtumille. Alakerrasta löytyvät Playstation, Xbox, Nintendo Wii, pingis- ja biljardipöydät, TV-huone, diskotila, keittiö ja paljon muuta... Yläkerrassa on bändikämppä, pienryhmille soveltuva neuvottelutila ja studio. Studio Kukkula on monipuolinen äänitysstudio, jossa voit äänittää bändidemoja, CD-levyjä ja teatteriefektejä. Jatkossa Kukkulalla on mahdollista edidoida videoita ja digitoida aineistoja.

Paljon mahdollisuuksia

YHTEISTYÖSSÄ ETEENPÄIN

Konneveden lukio tekee tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) ja toisten lukioiden kanssa. Osan kursseista tai koko oppimäärän voi suorittaa verkossa. Lukiossa on myös aikuislukio. Konnevedellä toimi myös Jyväskylän yliopiston Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen tutkimusasema. Asema on kuuluisa kokeellisesta evoluutio- ja käyttäytymisekologian alan tutkimuksestaan niin nisäkkäillä, linnuilla, selkärangattomilla kuin kaloilla.


Konnevetinen Jukola Indrustries valmistaa erilaisia kolmiulotteisia puupintoja. Kuvassa yrityksen puupintaa Apukka Resortista Rovaniemeltä.

YRITTÄJYYS AUTAMME

Konneveden kunta tarjoaa maksutonta ja laadukasta neuvontaa yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville. Elinkeinopalveluissa on laaja palvelukirjo yrittämiseen ja elinkeinonharjoittamiseen liittyvissä asioissa aina liikeidean saamisesta, rahoituskanavien hakemisesta sukupolvenvaihdokseen tai yrityksen myyntiin saakka. Kunta toimii luottamuksellisena kumppanina yrityksen koko elinkaaren matkan tukien, neuvoen ja konsultoiden. Kuntalisä on Konneveden kunnan kannustin työantajille. Tuki myönnetään konnevetisen työttömän palkkaamiseen työsuhteeseen tai oppisopimuskoulutukseen. Tukea voivat hakea työssäkäyntialueen yritykset, yhteisöt, järjestöt ja yksityiset henkilöt. Elinkeinopalveluista saa apua myös tarvittaessa liiketilaa tai yritystonttia. Lisätietoa elinkeinopalveluista antaa: Juha Jokitalo 0400 643 384 juha.jokitalo@konnevesi.fi


KONNEVEDELLÄ

ASUMINEN Monipuolisesta tonttitarjonnasta löytyy jokaiselle paikka unelmien kodille Konnevedeltä - onpa etsinnässä sitten tontti palveluiden ääreltä tai omasta rauhasta kauniista rantamaisemista.

MIKSI KONNEVEDELLE? "Konnevedellä on hyvät palvelut ja luonto lähellä. Digitaaliset palvelut luovat pohjan perheyrittäjyydelle ja opiskelulle. Perheelliselle Konnevesi on kotoisa ja turvallinen paikka elää. Omaa kotia suunnitteleville on tarjolla upeita tontteja, osa hyvinkin edullisesti. Kirkonkylässä on uusi, terve ja turvallinen koulu. Lukiossa voi opiskella esimerkiksi biotaloutta, ja opiskella voi myös verkossa. Konnevedellä on vireitä järjestöjä ja elinvoimaisia ihmisiä. Palvelut ovat erinomaiset myös ikäihmisille." Juha Jokitalo kunnanjohtaja

ESIMERKKEJÄ TONTTIHINNOISTA

0,1€ neliöhinta alkaen hajaasutusalueella

VUOKRA-ASUNNOT Konnevedellä on noin 150 kunnallista vuokraasuntoa. Konneveden vuokra-asuntoista löytyy

1€ neliöhinta omakotitontille taajamassa

monen kokoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin. Asuntojen. neliömäärät vaihtelevat 33-76 neliön välillä. Asunnot ovat pääsääntöisesti kaksioita.

2€ neliöhinta rivitalotontille taajamassa


VANHUSPALVELUT

IHMISTÄ KUUNNELLEN

Vanhuspalvelut Konnevedellä painottuvat kotiin annettaviin palveluihin ja hoitoon. Tavoitteena on tehdä arjesta mahdollisimman sujuva ja samalla tukea asiakkaan toimintakykyä ja hyvinvointia. Kotiin annettavia palveluja ovat kotihoito, erilaiset tukipalvelut, fysioterapeutin ja muistihoitajan kotikäynnit. Maksuton ennaltaehkäisevä kotikäynti tarjotaan kaikille kyseisenä vuonna 75 vuotta täyttäville.

KUNNANTALO

APUA ELÄMÄN ERI TILANTEISIIN Konneveden kunnantalolta saat apua moneen tilanteeseen arjessasi. Saat tarpeesi mukaan neuvontaa asumiseen, sosiaalipalveluihin, elinkeinoelämään, koulutukseen, vapaa-aikaan, matkailuun tai lähes mihin tahansa mieltäsi askarruttavaan tilanteeseen.

KAUPPOJA, PALVELUITA JA PALJON MUUTA Konnevedeltä löydät kaiken tarvitsemasi - ja enemmän. Onpa tarpeenasi sitten lähteä risteilylle helteisenä kesäpäivänä, rakentaa taloa tai remontoida kesämökkiä, istua iltaa kaveriporukassa, harrastaa monipuolisesti tai vain viettää kiireetöntä arkea - Konnevesi on sinua varten.

"Konnevesi on hyvä kunta yrittää ja elää." Kari Leppänen puheenjohtaja, Konneveden Yrittäjät


KIEHTOVA KONNEVESI KANSALLISPUISTO, KOSKIREITTI JA PALJON MUUTA

Konnevedellä luonto on sinua lähellä. Upeat vesistöt, koskireitti ja EteläKonneveden kansallispuisto tarjoavat nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille ympäri vuoden. Harrastusmahdollisuuksia kunnassa riittää jokaiselle, piditpä sitten ohjatusta liikunnasta, kuntosalilla käymisestä tai moottoriurheilusta. Konneveden koskia kutsutaan usein perhokalastuksen paratiisiksi. Kosket ovat myös kansainvälisesti tunnetut ja arvostetut. Viime vuosina koskireitti on herättänyt myös median huomion. Konnevedellä on kuvattu sekä kotimaisen Arktiset vedet –sarjan jakso, että National Geographic Channelin King Fishers –sarjan jakso.


Suomen sydämessä Konnevesi on luonnonkaunis kunta keskellä Suomea. Vireässä vajaan 3000 asukkaan kunnassa yhdistyvät jylhät luonnonmaisemat, kiireetön arki, moderni infrastuktuuri ja kauniit vesistöt. Konnevesi sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella liikuitpa sitten autolla, raiteilla tai lentäen. Jyväskylästä matka taittuu alle tunnissa. Etäisyyksiä: Äänekoski 37 km, Tikkakosken lentoasema 50 km, Jyväskylä 68 km, Kuopio 106 km, Helsinki 320 km.

KONNEVESI

1922

2800

166

600+

PERUSTETTU

ASUKASTA

NELIÖKILOMETRIÄ VESISTÖJÄ

KILOMETRIÄ RANTAVIIVAA

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS SOMESTA

@KONNEVEDENKUNTA

Kauppatie 25, 44300 Konnevesi 0400 991 001 •  konnevesi.fi 9.5.2019 versio

Profile for Konneveden kunta

Konneveden kuntaesite  

Konnevesi on luonnonkaunis kunta keskellä Suomea. Vajaan 3000 asukkaan kunnassa yhdistyvät jylhät luonnonmaisemat, kiireetön arki, moderni i...

Konneveden kuntaesite  

Konnevesi on luonnonkaunis kunta keskellä Suomea. Vajaan 3000 asukkaan kunnassa yhdistyvät jylhät luonnonmaisemat, kiireetön arki, moderni i...

Profile for konnevesi