Issuu on Google+

KHN ON TOUR - Sテグ PAULO

Sテグ PAULO


INHOUDSOPGAVE - WELKOM

!

- Sテグ PAULO

!

- GOED OM TE WETEN

!

- VERBLIJFPLAATS

!

- PROGRAMMAOVERZICHT - PER DAG

!

- RONDOM HET HOTEL

!

- IN GEVAL VAN NOOD

!

- HET TEAM

2


INFORMATIE

RESTAURANT

HOTEL

TOERISME

BAR / CLUB

3


WELKOM BEM-VINDO A Sテグ PAULO

4


WELKOM

!

Beste KHN-ondernemer, beste medereiziger, Ik vind het geweldig u te mogen begroeten als deelnemer aan onze inspiratiereis naar São Paulo. Na New York, Turijn, Shanghai en Madrid gaat deze vijfde tour naar Brazilië. Dit zal u niet verbazen: in 2014 is Brazilië gastland van het WK voetbal en in 2016 worden hier de Olympische Zomerspelen georganiseerd. De Braziliaanse economie is booming.

!

Als ondernemer is creativiteit belangrijk: ondernemers moeten blijven innoveren om in te spelen op de veranderende consument. Zich laten inspireren door nieuwe, originele concepten. Dit gaan we met elkaar doen in de grootste stad van Zuid-Amerika.

!

Het programma van deze KHN on Tour zit boordevol inspiratie en ingrediënten die garant staan voor een prachtige reis. Laat u overtuigen door collega-ondernemers in dit exotische deel van de wereld; en deel ook onderling ervaringen: want we kunnen leren van horecaondernemers in het buitenland, maar ook van elkaar!

! Ik wens u heel veel plezier en inspiratie. ! Espero que faça uma boa viagem! ! Lodewijk van der Grinten Uw hoffotograaf Koninklijke Horeca Nederland

5


Sテグ PAULO OVER DEZE METROPOOL

6


SÃO PAULO São Paulo is de grootste stad van Brazilië en met meer dan 15 miljoen inwoners staat de stad op de 7e plaats van grootste stad ter wereld op basis van het aantal inwoners.

!

Brazilië heeft 26 staten waaronder de staat São Paulo waar de stad onderdeel van uitmaakt.

!

São Paulo wordt gezien als hét zakencentrum van Latijns-Amerika en herbergt dan ook 63% van alle hoofdkantoren van internationale bedrijven die gevestigd zijn in Brazilië.

!

São Paulo is een creatieve, eigenzinnige stad met een grote variëteit aan hospitality concepten.

7


GOED OM TE WETEN TIPS & TRICKS

8


GOED OM TE WETEN SĂŁo Paulo is een gigantische stad. Met haar enorme omvang en immens aantal inwoners doet de stad niet onder voor een groot aantal landen. De stad kent enorme verschillen tussen arm en rijk.

!

Het openbaar vervoer is ingewikkeld en bied niet genoeg mogelijkheden om alle bewoners te vervoeren naar de vele locaties binnen de stad. De grote hoeveelheid auto’s zorgt voor enorme verkeersproblemen en het wordt daarom dan ook afgeraden om in de piekuren te reizen.

!

Basis Portugees:

Goedendag Hoe gaat het? Bedankt Alstublieft Tot ziens

Bom dia! Tudo bem? Obrigado! Por favor Adeus / Ciao 9


10


GOED OM TE WETEN U komt niet snel een Engels sprekende Braziliaan tegen te komen wat de trip een hele uitdaging kan maken. Ondanks dit communicatiegebrek zijn de Brazilianen ontzettend vriendelijk en ze zullen dan ook zeker hun best doen om u te begrijpen.

!

Het is niet verstandig om met dure spullen rond te lopen zoals telefoons, cameras, sieraden of andere luxe producten. Meerdere overvallen worden dagelijks gepleegd overdag en in de avond. Het is daarom verstandig om spullen uit het zicht te houden door bijvoorbeeld een simpele tas in plaats van een laptoptas te dragen.

!

Net als iedere andere grote stad heeft S達o Paulo haar kwaliteiten en gebreken. Dit zijn de hoofdpunten waar u als bezoeker rekening mee moet houden wanneer u over straat loopt.

11


VERBLIJFPLAATS ONS HOTEL IN Sテグ PAULO

12


PESTANA HOTEL Ons hotel ligt in de wijk Jardins.

!

Het Pestana hotel is een prima hotel met een centrale ligging. Voor ons verblijf is dit een ideale uitvalbasis.

!

De buurt Jardins is veilig. Het openbaar vervoer is vanaf het hotel goed bereikbaar.

!

Welkom!

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Tut贸ia, 77 13


PROGRAMMAOVERZICHT

14


OCHTEND

ZATERDAG

ESTADÃO

MAANDAG

DINSDAG

ZILAH POUSADA

WOENSDAG

MINHOCÃO

OSCAR FREIRE

FASANO HOTEL

MEAÍPE OSCAR FREIRE

MUNICIPAL SPECIALTIES MARKET

CASA DAS ROSAS PAULISTA AVENUE

UNIQUE HOTEL & SKYE BAR ARRIVAL

DOWNTOWN

TRIBUNAL DVP BRAZIL + ID&T

COFFEE LAB

D.O.M.

PARQUE DA LUZ + PINACOTECA BENEDITO CALIXTO

CARTEL011 + ABSOLUT INN

QUEIJARIA

VILA MADALENA TE GAST BIJ DE CONSUL

ONTDEK DE NACHT BOVINOS RODIZIO

CAPIM SANTO

PITANGA

LE PAIN QUOTIDIEN

GALERIA VERMELHO + SAL GASTRANOMIA

VRIJDAG

DALVA E DITO

BACIO DI LATTE

MANJA COFFE & DELI

IBIRAPUERA PARK

DONDERDAG

REPUBLICA SQUARE CEAGESP

MIDDAG AVOND

ZONDAG

CONSULADO MINEIRO TIJD OM TE ONTDEKKEN

CHECK IN / BOARDING


ZATERDAG AANKOMST & CHECK-IN

16


DE VLUCHT De reistijd ligt tussen de 11 en 12 uur. We arriveren in S達o Paulo om 19.00 lokale tijd. U vliegt vanaf Schiphol richting Guarulhos, de grootste luchthaven van S達o Paulo.

!

Wij wensen u een goede reis.

17


ZATERDAGAVOND Op zaterdagavond is er geen programma voorzien.

!

Dit programmaboekje omvat een aantal tips waar u op de eerste avond een hapje kunt eten of nog een drankje kunt drinken.

!

Dichtbij het hotel is een ruim aantal leuke restaurants en barren te vinden.

!

Zie het hoofdstuk “rondom het hotel” voor verdere info.

!

2 Goede herkenningspunten rondom het hotel zijn het Fasano Hotel en MASP. Deze herkenbare gebouwen kunnen worden gebruikt als oriëntatiepunten.

18


ZONDAG Sテグ PAULO ONTDEKKEN

19


10.11 | ZONDAG - PROGRAMMA 09.45 - 10.00 | Vertrek vanaf het hotel

!

10.30 - 10.45 | Estadão Sandwich

!

10.45 - 12.00 | Minhocão Elevated Highway

!

12.20 - 13.00 | Oscar Freire Street Fair

!

13.00 - 14.30 | Manja Coffee & Deli - Lunch

!

14.50 - 16.00 | Ibirapuera Park

!

16.30 - 18.00 | Unique Hotel & Skye Bar

!

19.40 - 22.00 | Bovinos Rodizio - Diner

20


Estadão Sandwich Estadão is een populair restaurant onder de lokale bevolking van São Paulo. De magie van Estedão zit hem in de onnavolgbare communicatie tussen het personeel, in één woord: uniek!

!

Estadão biedt een wijd aanbod van verschillende broodjes aan, ieder met een eigen karakter.

!

Activiteit De lokale eet cultuur van dichtbij bekijken.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Viaduto 9 de Julho, 193

22


MINHOCÃO - ELEVATED HIGHWAY Deze verhoogde weg is gebouwd om São Paulo te helpen om het enorm drukke verkeer te leiden van de buitenwijken tot aan downtown.

!

Tegenwoordig is Minhocão een van de vele verkeerspunten waar het ongelofelijk druk is. Om de levensomstandigheden van de bewoners rondom Minhocão te verbeteren is de weg afgesloten tussen 21:00 en 06:30 op alle werkdagen. In de weekenden word Minhocão helemaal afgesloten vanaf zaterdagnacht tot maandagochtend.

!

Tijdens de weekenden is Minhocão een levendige locatie. Het is een aanrader om deze locatie te bezoeken in de weekenden om de Paulistas hun gang te zien gaan met diverse activiteiten.

!

Activiteit Wandeling over Minhocão.

! !

Adres: Viaduto Elevado Presidente Artur da Costa e Silva

23


STRAATMARKT - OSCAR FREIRE In BraziliĂŤ is het een gewoonte om groente, fruit en andere natuurlijke voedingsmiddelen op een straatmarkt te kopen.

!

Iedere wijk heeft dan ook een markt op een bepaalde dag in de week om de bevolking van verse producten te voorzien. Op deze marktplaatsen staan de producenten van hun eigen product. Doordat ze hun eigen producten verkopen zijn de prijzen lager en de kwaliteit hoger ten opzichte van een supermarkt die alles krijgt aangeleverd via hun leveranciers.

!

Maak kennis met de stad en de vreemdste groenten en fruitsoorten evenals specialiteiten op deze ochtend!

!

Activiteit Rondlopen op de markt - proeven en proberen van diverse producten.

! !

Adres: Rua Oscar Freire

24


Manja Coffee & Deli Manja Coffee & Deli is een restaurant dat is gevestigd in het Joods culturele centrum van São Paulo. Naast het serveren van lunch en koffie verzorgt Manja Gastranomia ook catering.

!

Achter de hedendaagse en creatieve gerechten zit altijd een voedingsanalyse om ervoor te zorgen dat alle gerechten niet alleen heerlijk maar ook gezond zijn!

! !

Activiteit Lunch + presentatie door de chefs Pedro Roxo en Ricardo Muraoka.

! ! ! ! ! !

Adres: Rua Oscar Freire, 2500 25


IBIRAPUERA PARK Ibirapuera Park bestaat in 2013 60 jaar en is een van de 3 grootste parken in São Paulo.

!

De naam Ibirapuera betekent ‘Rotte Boom’ in de taal van de indianen (Tupi Guarani) die vroeger in dit gebied leefden. Het park heeft deze naam te danken aan de karakteristieken van de bodem waarop Ibirapuera gelegen is. Het gebied werd een park nadat een stadsambtenaar bomen begon te planten om de modderige bodem te helpen.

!

Het park is tegenwoordig een veel bezochte plek door de Paulistas vanwege de sfeer en de vele mogelijkheden tot activiteiten.

!

Activiteit Het park verkennen te voet en op de fiets.

! ! ! !

Adres: Avenida Pedro Alvarez Cabral

26


IBIRAPUERA FIETS EXPERIENCE Per fiets is het park geweldig te verkennen. Verschillende architectuur highlights en spectaculaire publieke-ruimtes. Het park en de gebouwen zijn veelal vormgegeven door de architect Oscar Niemeyer.

!

Per fiets is goed te zien hoe de bewoner van S達o Paulo op zondag zich vermaken in het park.

!

Activiteit Het park verkennen op de fiets.

27


UNIQUE HOTEL & SKYE BAR Het Unique Hotel combineert kunst, design, architectuur, mode, gastronomie en gastvrijheid op 1 plek.

!

Naast de schoonheid en moderniteit van het hotel zelf, biedt de locatie nog een parel van S達o Paulo aan. Op het dak van het Unique Hotel bevindt zich de fantastische Skye Bar. Deze bar heeft een prachtig uitzicht over de stad en is dan ook een must-see.

!

Het hotel is ontworpen door Ruy Ohtake en gedecoreerd door Jo達o Armentano. De Skye Bar heeft haar charme te danken aan Emmanuel Bassoleil.

!

Activiteit Rondleiding door het Unique hotel + een bezoekje aan de Skye bar op het dak van het hotel.

! ! !

Adres: Avenida Brigadeiro Luis Antonio, 4700

28


BOVINOS RODIZIO Brazilianen zijn gek op vlees!

!

Een Rodizio is een traditionele Braziliaanse manier van barbecuen. In een Rodizio restaurant lopen de obers constant rond met grote stalen spiesen met daarop verschillende soorten vlees. Als gast kun je aangeven welk soort en hoeveel vlees de ober voor je afsnijdt.

!

Naast de geweldige smaak van diverse soorten vlees heeft een Rodizio restaurant vaak ook een enorme saladebar waar de meest verse producten staan waarmee de gast zijn eigen salade kan samenstellen. Andere typisch Braziliaanse gerechten zoals rijst met bonen en farofa zijn ook te vinden in een goed Rodizio restaurant.

!

Activiteit Diner + gesprek met het personeel over de achtergrond van het Rodizio concept.

!

Adres: Avenida Rebouรงas, 1604

29


MAANDAG HET OUDE EN HET NIEUWE

30


11.11 | MAANDAG - PROGRAMMA 09.00 - 09.15 | Vertrek vanaf het hotel

!

09.45 - 10.45 | Zilah Pousada

!

11.00 - 12.30 | Fasano Hotel

!

12.50 - 14.20 | MeaĂ­pe

!

14.40 - 16.00 | Oscar Freire

!

16.35 - 16.45 | Casa Das Rosas

!

16.45 - 18.00 | Paulista Avenue

!

18.00 - 0.00 | Ontdek de nacht

31


ZILAH POUSADA Zilah Pousada is een bed & breakfast locatie die veel voorkomt in gebieden met stranden of het platteland. Zilah Pousada is een rustoord middenin de drukke stad van São Paulo.

!

Zilah Pousada is opmerkelijk in een stad als São Paulo en wordt dan ook gezien als een charmante en uitnodigende plek voor veel reizigers die van over heel de wereld komen.

!

Activiteit Een gesprek met de eigenaar Tiago Amarante onder het genot van een typisch Braziliaanse kop koffie.

! ! ! ! ! ! !

Adres: Alameda Franca, 1621 33


FASANO HOTEL De familie Fasano staat bekend als eigenaren van diverse hospitality ondernemingen. Met vestigingen in o.a. Brazilië en Uruguay heeft de familie Fasano een grote naam opgebouwd.

!

Het Fasano is een luxe en exclusief hotel dat gevonden kan worden zowel in de stad São Paulo als in de staat São Paulo, Rio de Janeiro en Punta Del Este.

!

In ieder hotel is een restaurant te vinden dat geprezen word voor zijn elegante en excellente gastronomie.

!

Activiteit Rondleiding + gesprek met een van de managers.

! ! ! ! !

Adres: Rua Vitório Fasano, 88

34


MEAÍPE Simpel en heel erg Braziliaans, dat is het restaurant Meaípe. Populair vanwege de vele goede visgerechten en beroemd om een van de beste Moquecas van de stad.

!

Moquecas is een typisch Braziliaans visgerecht in de vorm van een stoofpot. Moquecas bestaat uit ingrediënten zoals vis, ui, knoflook, tomaten en koriander. Alle ingrediënten worden langzaam en zacht gekookt zonder enige toevoeging van water.

!

Activiteit Lunch + gesprek met de eigenaar.

! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Cristiano Viana, 506

35


OSCAR FREIRE - JARDINS ZIJDE Oscar Freire ligt in een van de mooiere gebieden in de stad São Paulo. De straat is een van de meest commerciële punten in deze immense stad.

!

Met de elegante uitstraling van Oscar Freire is het niet gek dat je de meest exclusieve merken van de wereld tegenkomt in deze straat. Luxe merken zoals Armani, Dior, Louis Vuitton, Bulgari, Cartier, Marc Jacobs, Salvatore Ferragamo en vele anderen zijn dan ook allemaal gevestigd op Oscar Freire.

!

Er is ook een aantal Braziliaanse merken die hun flagship winkel op Oscar Freire hebben geopend. Galeria Melissa en Chili Beans zijn zeker een bezoek waard!

!

Activiteit Walkaround over de meest luxe straat van São Paulo.

! ! !

Adres: Rua Oscar Freire

36


OPTIONEEL OSCAR CAFÉ BISTROT

!

Een charmante locatie met goed eten. Oscar Café Bistrot bevind zich in de meest luxe straat van São Paulo en wordt dan ook graag bezocht door de jetset.

! !

Adres: Rua Oscar Freire, 727

FREVO

!

Frevo is een gezellige Diner te midden van Oscar Freire. Met een uitgebreid aanbod aan diverse soorten sandwiches is er altijd wel wat nieuws te proberen.

! ! !

Adres: Rua Oscar Freire, 603 37


CASA DAS ROSAS Dit oude imposante gebouw is gebouwd in 1935 in het midden van Paulista Avenue. Tegenwoordig is Casa Das Rosas een openbare ruimte waar onderwerpen zoals poĂŤzie, literatuur en cultuur centraal staan.

!

Casa Das Rosas is een fantastische locatie om een gesprek te voeren onder het genot van een verse kop koďŹƒe.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Avenida Paulista, 37

38


PAULISTA AVENUE Paulista Avenue is het economische hart van São Paulo en Brazilië. Een bezoek aan deze lange straat geeft inzicht in het belang van deze straat niet alleen voor Brazilië maar voor heel Latijns-Amerika. Activiteit Rondleiding + bezichtigen.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Avenida Paulista

39


ONTDEK DE NACHT Op de 3e avond willen wij u de gelegenheid geven om in kleinere groepen en of individueel de stad te gaan ontdekken. Let wel op u en uw reisgenoten en neem vooral nog even het hoofdstuk ‘Goed om te weten’ door.

!

Dit is de kans om de veelzijdigheid van de stad op eigen initiatief te gaan ontdekken.

!

Het hoofdstuk Rondom het Hotel geeft een aantal goede opties van verschillende interessante locaties die de moeite waard zijn.

40


DINSDAG VILA MADALENA

41


12.11 | DINSDAG - PROGRAMMA 09.00 - 09.15 | Vertrek vanaf het hotel

!

10.00 - 12:00 | Ceagesp

!

12.30 - 12.45 | Tribunal

!

12.45 - 14.00 | DVP Brazil + ID&T

!

14.00 - 15.20 | Pitanga

!

15.20 - 16.20 | Bacio di Latte & Le Pain Quotidien

!

16.20 - 17.30 | Coee Lab & Queijaria

!

17.30 - 19.00 | Vila Madalena

!

19.20 - 21.20 | Galeria Vermelho + Sal Gastranomia

42


CEAGESP Ceagesp is de grootste groothandel in levensmiddelen van Latijns-Amerika en staat op de derde plaats als grootste van de wereld.

!

Duizenden tonnen fruit, groenten, vis en bloemen komen dagelijks door de poorten van Ceagesp en bevoorraden bijna alle restauranten, voedingswinkels en bloemisten in S達o Paulo.

!

Activiteit Een rondleiding waarin achtergrondinformatie wordt verteld.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Avenida Dr. Gast達o Vidigal, 1946

44


TRIBUNAL Tribunal is overdag een restaurant en in de avond een bar.

!

Tribunal zit altijd vol met advocaten vanwege het tegenoverliggende advocatenpand. De jonge werknemers uit Vila Madalena genieten iedere dag van het uitgebreide buffet tijdens de lunch. Tribunal bied een hoop verschillende gerechten met een Braziliaanse tint.

!

Activiteit Inspiratie op doen - uitleg door de eigenaar.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Jericó, 15

45


DVP BRAZIL DVP Brazil creëert en produceert concepten gebaseerd op de essentiële boodschap van bedrijven. Het leveren van high class evenementen van het begin tot het einde. 


DVP Brazil maakt communicatieconcepten die innoveren, emotioneren en een diepe impact achter laten bij de doelgroep.

!

Door de internationale mind-set van DVP zijn we op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen over de hele wereld. 


Met vestigingen in Oberhausen (Duitsland), Shanghai en Beijing (China) en São Paulo (Brazilië) is DVP een team dat altijd met professionals werkt.

!

Activiteit Presentatie over evenementen in Brazilië.

! !

Adres: Rua Harmonia, 432

46


ID&T ID&T is een Nederlands bedrijf dat bekend staan om de waanzinnige evenementen die ze organiseren. White Sensation en Tomorrowland zijn inmiddels zo populair dat ze wereldwijd georganiseerd worden.

!

ID&T deelt een kantoor samen met DVP Brazil in SĂŁo Paulo. Als 2 bedrijven diep in de evenementen wereld kunnen ze elkaar ondersteunen op een groot aantal vlakken.

!

Activiteit Presentatie over evenementen in BraziliĂŤ.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Harmonia, 432

47


PITANGA Pitanga heeft een moderne keuken die onverwachte ingrediënten op een creatieve manier combineert.

!

Tijdens de lunch bied Pitanga een heerlijk en divers buffet aan waar gasten zo veel mogen eten als ze willen. Dit lunchconcept is erg populair in São Paulo.

!

In Pitanga kunnen de gasten van alle gerechten een beetje proberen en op die manier van een hoop verschillende gerechten tegelijk genieten.

!

Activiteit Lunch + een gesprek met een van de eigenaars, Patricia Dias.

! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Original, 162

48


BACIO DI LATTE Bacio Di Latte is geboren in Milaan, ItaliĂŤ. Bacio Di Latte is typisch Italiaans met de handgemaakt ijs.

!

De smaken en recepten zijn verzameld en samengesteld door middel van reizen door heel ItaliĂŤ, op zoek naar de beste samenstellingen. Het resultaat is vers, gezond en heerlijk schepijs.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Harmonia, 337

49


LE PAIN QUOTIDIEN Deze beroemde Belgische boulangerie keten heeft een winkel in Vila Madalena waar het altijd druk is.

!

Mensen komen hier graag de hele dag door, of het nou voor het ontbijt, de lunch of het avondeten is.

!

Activiteit Gesprek met de eigenaar over het succes van het concept.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Wisard, 138

50


COFFEE LAB Coffee Lab is een waar koffielaboratorium waar het roosteren, voorbereiden en proeven centraal staan.

!

Coffee Lab wordt beschouwd als een van de beste koffielocaties in de wereld. Met awards van belangrijke instanties zoals Comer & Beber Magazine en Veja is Coffee Lab een ervaring voor de echte fijnproevers.

!

Activiteit Het verhaal van het concept + proefervaring.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Fradique Coutinho, 1340 51


QUEIJARIA Queijaria is een kaaswinkel die zich specialiseert in Braziliaanse kazen. Queijaria verkoopt meer dan 50 verschillende soorten kazen van koeien- en geitenmelk uit verschillende streken van BraziliĂŤ zoals Minas Gerais, Pernambuco, Santa Catarina en Rio Grande Sul.

!

Activiteit Proeverij + gesprek met de eigenaar Fernando Soares.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Aspicuelta , 35 52


VILA MADALENA Vila Madalena is een van de meest bekende wijken van S達o Paulo. De wijk word gezien als een bakermat voor kunst en een goede mix van moderne en traditionele bewoners die cultuur en traditie in stand houden.

!

De straten van Vila Madalena staan vol met restaurants, bars, kunst gallerijen, winkels en interessante kleine pleintjes en steegjes.

!

In de avond verandert Vila Madalena in een levendige locatie met mensen van alle leeftijden die rondom de straten gaan zitten om te praten, eten, flirten en vooral lol te hebben.

!

Activiteit Een rondleiding door een van de meest populaire wijken van de stad.

53


GALERIA VERMELHO + SAL GASTRANOMIA Galeria Vermelho is een belangrijke locatie voor creatie, exhibitie en discussie van de hedendaagse kunst.

!

Galeria Vermelho bestaat al meer dan 10 jaar en wordt beschouwd als een belangrijk punt voor de ontwikkeling van nieuwe kunstenaars.

!

Sal Gastronomia bevind zich in Galeria Vermelho. Sal Gastronomia is ontstaan uit het verlangen naar het ontwikkelen van interessante sandwiches. Tegenwoordig bestaat het menu van Sal Gastronomia uit diverse fantastische menus.

!

Activiteit Diner bij Sal Gastronomia en een gesprek met de chef Henrique Fogaรงa en Checho Gonzales.

! ! ! !

Adres: Rua Minas Gerais, 372

54


WOENSDAG DOWNTOWN Sテグ PAULO

55


13.11 | WOENSDAG - PROGRAMMA 09.00 - 09.15 | Vertrek vanaf het hotel

!

09.30 - 09.45 | Republica Square

!

09.45 - 13.45 | Downtown

!

14.10 - 15.00 | Capim Santo

!

16.00 - 17.00 | Cartel011 + Absolut Inn

!

19.00 - 21.00 | Te gast bij de consul

!

56


REPUBLICA SQUARE Republica Square werd vroeger gebruikt door de Paulistas om naar rodeos en stieren gevechten te kijken. Het Europese uiterlijk is erg opvallend.

!

Het plein is een belangrijk onderdeel van de stads geschiedenis en is bezaaid met meer dan 600 kraampjes die diverse handgemaakte producten aanbieden.

!

Republica Square is een van de meest bezochte marktplaatsen van Sรฃo Paulo.

! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Praรงa da Republica

58


DOWNTOWN Downtown is het oude gedeelte van S達o Paulo waar bijna al haar geschiedenis te vinden is. Deze locatie is dan ook erg interessant en in staat om te zien hoe het oude en het nieuwe S達o Paulo samen komen.

!

Dowtown is met al haar historie een erg decadente locatie wat de locatie des te interessant maakt.

!

Activiteit Een tour in downtown S達o Paulo.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: S辿 Square

59


Capim Santo Capim Santo is een chique restaurant met typisch Braziliaanse gerechten. Morena Leite is de chef van Capim Santo. Haar inspiratie komt van haar vrienden, familie en het reizen door de prachtige streek Bahia.

!

Morena maakt graag gerechten met een verhaal, het is dan ook niet gek dat alle gerechten gebaseerd zijn op diverse locaties en culturen die ze tijden haar reizen is tegen gekomen.

!

Activiteit Lunch.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Alameda Ministro Rocha Azevedo, 471

60


CARTEL011 Cartel011 is een creatieve ruimte waar stimulerende kunst, design, architectuur, mode, technologie, muziek, gastronomie en andere onverwachte onderwerpen samensmelten in 1 locatie.

!

Binnen in Cartel011 kom je een winkel, schoonheidssalon, restaurant en andere diverse producten tegen.

!

Een verassende en innovatieve mix.

!

Activiteit Diner + Achtergrond verhaal door de eigenaar / initiatiefnemers.

! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Artur de Azevedo , 517

61


ABSOLUT INN Absolut Inn is een initiatief van het Vodka merk Absolut Vodka. Het concept van Absolut Inn is meer dan alleen een bar, het is een plaats waar cultuur, gastronomie en creativiteit gecombineerd worden.

!

Absolut Inn bevind zich in Cartel011.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Artur de Azevedo , 517

62


TE GAST BIJ DE CONSUL Vanavond zijn we te gast bij de Nederlandse consul de heer Jan Gijs Schouten. Deze avond is een echte Nederlandse avond midden in S達o Paulo.

!

Onder het genot van een drankje kunnen ervaringen worden gedeeld over het leven in een metropool.

!

Activiteit Een Nederlandse borrel.

63


DONDERDAG ALLES PROBEREN

64


14.11 | DONDERDAG - PROGRAMMA 09.00 - 09.15 | Vertrek vanaf het hotel

!

09.45 - 11.15 | Municipal Specialties Market

!

11.15 - 11.45 | Parque da Luz

!

11.45 - 13.00 | Pinacoteca

!

13.40 - 14.00 | Benedito Calixto

!

14.00 - 15.30 | Consulado Mineiro

!

15.30 - 18.00 | Tijd om te ontdekken

!

65


MUNICIPAL SPECIALTIES MARKET Ingehuldigd in 1933 werd Municipal Market een belangrijk verkoop punt voor groothandelaren en winkeliers.

!

Het is een hele ervaring om verdwaald te raken in de gangen van Mercad達os en de diverse soorten fruit te ruiken, voelen en proeven.

!

Probeer zeker een populaire Bologna sandwich of een Cod pastei wanneer je Municipal Market bezoekt.

!

Activiteit Rondleiding.

! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Cantareira, 306

67


PARQUE DA LUZ Parque Da Luz is het oudste park in S達o Paulo. Het park heeft meer dan 165 soorten planten waarvan er 10 worden bedreig met uitsterven.

!

Parque Da Luz is het thuis van zeker 73 diersoorten waarvan er 63 vogelsoorten zijn.

!

Activiteit Sightseeing.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Parque da Luz 68


PINACOTECA Pinacoteca Is een prachtig gebouw dat is gebouwd in Parque Da Luz.

!

Het gebouw staat vol met collecties door voornamelijk Braziliaanse kunstenaars.

!

Het is tevens een event locatie. Een absolute mustsee!

!

Activiteit Rondleiding.

! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Parque da Luz 69


BENEDITO CALIXTO Street market that happens every Saturday on Benedito Calixto Square from 9h until 19h. Great range of products and antiques surrounded by modern and innovative stores and restaurants. You can try some ‘Caldinho de Feijão’ (bean broth) or eat ‘Pastel’ while listening to brazilian beatiful ‘Chorinho’ music - from 14:30h until 18:30h.

!

Benedito Calixto square is erg geliefd onder de Paulistas. De omwonenden zorgen er voor dat het schoon is door op te ruimen en de plantsoenen te onderhouden. Iedere dinsdag is er een straatmarkt te vinden op Benedito Calixto en iedere zaterdag vind er een antiekmarkt plaats.

!

Activiteit Sightseeing.

! ! !

Adres: Praça Benedito Calixto 70


CONSULADO MINEIRO Consulado Mineiro serveert gerechten die typerend zijn voor de streek Minas Gerais. De gerechten bestaan uit grote porties met interessante smaak combinaties. De Brazilianen drinken graag een glaasje Cachaça bij een maaltijd als deze.

!

Activiteit Lunch + gesprek met de de eigenaars Geraldo en Helvéci.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Praça Benedito Calixto, 34

71


TIJD OM TE ONTDEKKEN Deze middag heeft iedereen de mogelijkheid om de diversiteit van de stad te verkennen op eigen initiatief.

!

Het hoofdstuk Rondom het Hotel bied diverse mogelijkheden voor deze middag. De echte avonturier heeft nu de kans om zelf de stad te ontdekken.

72


OPTIONEEL - HET NACHTLEVEN D-EDGE

!

D-Edge is een high-tech club in S達o Paulo. D-Edge is immens populair en word gezien als een van de beste clubs waar bekende DJs van over de hele wereld draaien. Met 2 dansvloeren, een VIP area en een fantastisch dakterras is D-Edge een must-see.

!

Adres: Avenida Auro Soares de Moura, 141

LIONS NIGHTCLUB

!

De Lions Nightclub is in staat om een grote diversiteit aan gasten te ontvangen met dank aan zijn extravagante inrichting, moderne muziek, heerlijke drankjes en een fantastisch uitzicht over downtown S達o Paulo.

!

Adres: Avenida Brigadeiro Luis Antonio, 227 74


OPTIONEEL - HET NACHTLEVEN VOLT

!

Volt is leuk als je gezellig wat wilt drinken en kletsen terwijl er goede muziek op de achtergrond speelt. Het is niet ongewoon dat Volt in de avond transformeert van een bar in een club doordat veel mensen besluiten om een dansje te wagen.

!

Adres: Rua Haddock Lobo, 40

EXQUISITO

!

Exquisito is een bar die verschillende elementen van de Latijns-Amerikaanse cultuur samen brengt door middel van goed eten, decoratie, drankjes en muziek. Exquisito is een perfecte keuze om de avond te beginnen met een hapje en een drankje.

!

Adres: Rua Bela Cintra, 532 75


VRIJDAG OBRIGADO BRASIL!

76


15.11 | VRIJDAG - PROGRAMMA 09.00 - 12.00 | Check out

!

12.30 - 14.30 | Dalva e Dito + D.O.M.

!

Daarna transfer richting airport.

77


DALVA E DITO De beroemde chef Alex Atala heeft het restaurant Dalva & Dito opgericht.

!

Het menu bestaat uit Braziliaanse gerechten ge誰nspireerd door- en gemengd met landelijke en moderne producten.

!

Activiteit Lunch en een gesprek met Erica Nishizaki de marketing, events en sales manager.

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Padre Jo達o Manuel, 1115

79


D.O.M. D.O.M. staat op de 6e plaats in de lijst van “S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants’.

!

Dit is een restaurant van hoog niveau en is dan ook erg populair bij de Paulistas.

!

De focus van D.O.M. ligt zowel op Braziliaanse smaken als exquisite en ongebruikelijke ingrediënten bij het maken van nieuwe gerechten.

!

Activiteit Rondleiding.

! ! ! ! ! ! ! !

Adres: Rua Padre João Manuel, 1115 80


RONDOM HET HOTEL DE TIJD OPTIMAAL BENUTTEN

81


RONDOM HET HOTEL SUPLICY CAFÉS ESPECIAIS

!

Een prettige moderne omgeving met speciale koďŹƒesoorten. De espresso is licht en smaakvol en de mokka is royaal met een flinke chocoladelaag.

! ! !

Adres: Alameda Lorena, 1430

PARIS 6

!

Paris 6 is 24 uur per dag open. Paris 6 is een van de weinige restaurants met goede gerechten die 24 uur per dag open is en het is dan ook niet gek dat het er altijd druk is met jonge en gastronomie liefhebbende mensen.

!

Adres: Rua Haddock Lobo, 1240 83


RONDOM HET HOTEL OSCAR CAFÉ BISTROT

!

Goede koffie, goed eten, charmante omgeving, goede service en fijne muziek op de achtergrond, dit is wat je aantreft wanneer je Oscar Café Bistrot bezoekt.

! !

Adres: Rua Oscar Freire, 727

SANTO GRÃO

!

Tijdens het ontbijt kun je hier een van de Braziliaanse favorieten bestellen: Pão Na Chapa. Dit is een typisch Braziliaans ontbijt bestaande uit geperst brood met goede boter. Tijdens de lunch zijn er gerechten zoals een goede Filet Mignon en asperges te bestellen.

!

Adres: Rua Oscar Freire, 413 84


RONDOM HET HOTEL CIAO VINO & BIRRA

!

Ciao Vino & Birra is een Italiaanse bar en restaurant in één. Naast de fantastische Italiaanse gerechten bied Ciao Vino & Birra ook 130 verschillende soorten bier en wijn.

! !

Adres: Rua Tutóia, 451

BOTTEGA DI PARADISI

!

Bottega Di Paradisi is een charmant en knus restaurant dicht bij het Ibirapuera park. Dit restaurant straalt de echte Italiaanse sfeer uit. Bottega Di Paradisi bied diverse gerechten aan uit verschillende streken in Italië.

!

Adres: Rua Pirapora, 218 85


RONDOM HET HOTEL SQUAT

!

Squat is een mix bestaande uit een restaurant, bar en club. Je kunt hier vroeg arriveren en genieten van een goed dinner met drankjes om vervolgens te genieten van de uitgaanssfeer door de dansvloer op te gaan.

!

Adres: Alameda Itu, 1548

MYK

!

De Braziliaanse chef heeft na 5 jaar op Mykonos te hebben gewoond besloten om zijn eigen Griekse restaurant te openen in SĂŁo Paulo. In MYK kun je genieten van heerlijke Griekse gerechten bereid met ingrediĂŤnten van de verse Braziliaanse markt.

!

Adres: Rua Peixoto Gomide, 1972 86


RONDOM HET HOTEL RITZ

!

Ritz is een modern restaurant dat veelal bezocht wordt door jonge en moderne Paulistas. Het restaurant bied goede hamburgers, steaks, kip gerechten en pastas aan.

! !

Adres: Alameda Franca, 1088

SUSHI KIYO

!

Sushi Kiyo is een klassiek Japans restaurant dat sinds 1980 de beste Japanse gerechten naar Brazili毛 brengt. De bediening wordt meestal door de Japanse eigenaren zelf gedaan wat de mogelijkheid bied om een gesprek aan te gaan.

!

Adres: Rua Tut贸ia, 223 87


RONDOM HET HOTEL DULCA

!

Dulca is geboren in Italië en kwam naar Brazilië in 1951 om zijn eerste pattiserie winkel te openen in downtown, São Paulo. Met het idee dat desserts echt ‘comfort food’ voor de ziel is probeert

! !

Adres: Rua Oscar Freire, 778

AMOR AOS PEDAÇOS

!

Met meer dan 35 vestigingen in São Paulo zorgt Amor Aos Pedaços ervoor dat de kwaliteit van de diverse soorten cake, ijs, taart en andere lekkernijen altijd goed is door alles in 1 centrale keuken te bereiden.

!

Adres: Rua Pamplona, 1551 88


RONDOM HET HOTEL VELOSO

!

Het is altijd druk bij Veloso. Het is verstandig om vroeg te arriveren en een tafel te reserveren zodat je zeker weet dat je volop kan genieten van wat Veloso te bieden heeft. Probeer zeker eens de Coxinha met Catupiry kaas, mandarijn en rode peper.

!

Adres: Rua Da Consolação, 2893

AT NINE COCKTAIL BAR

!

De inspiratie voor At Nine komt van de zogenaamde ‘Speakeasy’ bars die illegaal bestonden in de USA gedurende de jaren 20. Deze cocktail bar biedt klassieke cocktails met nieuwe en verschillende varianten.

!

Adres: Rua Conceição Veloso, 56 89


IN GEVAL VAN NOOD VOOR HET GEVAL DAT

90


BELANGRIJKE INFORMATIE 190 – Politie 193 – Brandweer 192 – Ambulance

!

Contactpersonen DVP Brazil:

!

Rosario Becerra - On - tourguide (55 11) 992969825

!

May Edelstein - Project Executive (55 11) 985430102

!

Nik Vohmann - Managing Director (55 11 ) 982978660

!

Hotel: Pestana Hotel – Tutóia Street, 77 (55 11) 30595000

!

GRU International Airport (55 11) 64452945 91


HET TEAM KENNISMAKEN

92


Rosario Becerra

!

Remi Oerlemans

!

On tour guide

Creative Director of DVP group / Co-owner

Rosario woont sinds 2012 in São Paulo en is geboren in Nederland. Haar vloeiende Portugees en uitgebreide kennis van de stad maken haar de perfecte tour guide voor een Nederlandse inspiratietour.

Remi woont in Nederland en werkt in Brazilië. Door het vele reizen tussen beide landen heeft hij snel een enorme kennis opgebouwd over de verschillen tussen Nederland en Brazilië. Remi is de aangewezen persoon om te informeren over culturele verschillen en overeenkomsten.

May Edelstein

Nik Vohmann

!

!

Managing Director of DVP Brazil

Project Executive of DVP Brazil

Nik is 16 jaar geleden verhuisd naar Brazilië. Vanaf het begin is hij al gepassioneerd door São Paulo en heeft dan ook een enorme kennis van de stad vergaard door de jaren heen. Nik kent alle kleine geheimen van de stad en zal ze graag met u delen.

May is geboren en getogen in São Paulo. Ze heeft 16 jaar lang gewoond in de wijk Vila Madalena en leeft sinds 5 jaar in downtown São Paulo. Als echte local heeft May alle kennis over het openbaar vervoer en hoe men moet omgaan met de Paulistas. 93


Programmaboekje KHN on Tour São Paulo