Page 1

Vi ställer upp för Stad Röda Korsets Ungdomsförbund jobbar för att barn och unga ska känna sig trygga och må bra. Det kan du också göra. Genom kunskapsspridning arbetar vi för att motverka främlingsfientlighet och rasism. Tillsammans strävar vi efter att garantera mänskliga rättigheter och säkerställa en hållbar utveckling. Ungdomsförbundet bedriver verksamheter som påverkar och bidrar till ett bättre samhälle.

Spana in och läs mer!

rkuf.se/saker-vi-gor facebook.com/RodakorsetUF twitter.com/RodakorsetUF (vx) 08-4524600

Jag är engagerad och nyfiken Jag är trött på att bara tycka Jag vill göra skillnad Har du fyllt i en eller fler rutor? Då kan Ungdomsförbundet vara något för dig!


Röda Korsets Ungdomsförbund - Här kan du göra verklig skillnad!

Verksamhet Engagera dig i rollspelet På Flykt. Här motverkar du främlingsfientlighet genom att öka förståelsen för vad det innebär att vara på flykt. Eller kanske vill du gå med i någon av våra kompisgrupper. Där kan ditt stöd och din vänskap göra skillnad. Du som inte redan är medlem i Ungdomsförbundet – bli det! Ställ upp för det du tror på.

Rollspelet På Flykt:

Gör mänskliga rättigheter till något som kan kännas och upplevas. Vi håller upplevelsebaserade workshops för skolelever och andra intresserade. Rollspelet På Flykt är framtaget för att motverkar främlingsfientlighet genom att öka förståelsen för vad det innebär att vara på flykt från sitt hemland.

Verksamhet Beskrivning av verksamheten

Beskrivning av verksamheten

Om man vill bidra till en bättre värld är skolan en bra plats att börja. Röda Korsets Ungdomsförbund har många olika verksamheter för skolan. Föreläsningar om humanitet och rollspelat På Flykt är två exempel. Och vi kommer gärna till just din skola. Så tipsa gärna din lärare om oss - eller ta saken i egna händer och starta en Läxhjälps-grupp.

Kontaktuppgifter: Röda Korsets Ungdomsförbund Hornsgatan 54 Stockholm Box 17563 11891 Stockohlm info@rkuf.se

informationsbroschyr 3 verksamheter  

En informationsbroschyr om vilka vi är där du själv fyller i 2 verksamheter och får 1 förifylld.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you