Page 1

Q&A Vi giver dig de gode svar


Forbundet Kommunikation og Sprog Hauser Plads 20, 3. sal DK-1127 København K. Telefon: 33 91 98 00 Fax: 33 48 89 28 Web: www.kommunikationogsprog.dk Mail: info@kommunikationogsprog.dk

HVORFOR SKAL JEG VÆRE MEDLEM AF EN FAGFORENING? FÅ DE GODE SVAR HER ...


”JEG HAR IKKE BRUG FOR EN FAGFORENING” Jamen, hvorfor ikke? Selvom man naturligvis helst vil undgå det, så sker der af og til noget på arbejdspladsen, der kan have indflydelse på dine ansættelsesforhold i juridisk forstand. Tænk bare på hvilke ændringer der kan ske ved fusion, ny chef eller nye arbejdsopgaver. I de situationer kan du få gratis juridisk rådgivning fra Kommunikation og Sprogs jurister.

”Får man overhovedet andet end et abonnement på KOM MAGASINET?” Udover Danmarks bedste magasin for kommunikatører, marketing- og sprogfolk er der også en masse andre muligheder for at blive klogere og fagligt opdateret:

»» »» »» »» »»

Gåhjemmøder Konferencer Kurser Netværk Individuel karriererådgivning

Alt sammen en del af medlemskabet!


”DET ER FOR DYRT AT VÆRE MEDLEM” I 2010 og i 2011 er den skattemæssige værdi af fradraget for fagforeningskontingent 33,5 procent. Det betyder at din samlede skat bliver reduceret med 1.938 kroner. Fra 2012 og fremefter er fradragsloftet reduceret. Men du kan stadig trække omkring 1000 kroner fra i skat. Desuden er der flere økonomiske fordele, såsom billige forsikringer og rabatordninger.

”JEG HAR TOTALT STYR PÅ MINE ANSÆTTELSESFORHOLD OG MIN KONTRAKT, SÅ JEG BEHØVER IKKE VEJLEDNING FRA EN FAGFORENING” Regler ændrer sig hele tiden og vi følger med i hvordan reglerne ser ud lige for tiden. Men som høringsberettiget part bliver vi også spurgt til råds om kommende lovgivning og har i flere tilfælde haft held til at sætte vores fingeraftryk på lovgivningen til gavn for vores medlemmer. Hvis der mod al forventning opstår problemer i dit arbejdsliv, er det typisk dér hvor du og din arbejdsgiver tolker de aftalte vilkår forskelligt. Her kan forbundets jurister rådgive om, hvordan man normalt forstår kontraktbestemmelser og hvad der er gældende lovgivning.


”DET ER UDELUKKENDE VIGTIGT FOR MIG AT FÅ SÅ MEGET SOM MULIGT I LØN” Hos os kan du få individuel rådgivning om løn. Både om, hvilken løn du skal have, og hvordan du forhandler den i hus. Kommunikation og Sprogs lønstatistik er også interessant. Det er et værktøj du kan bruge, når du skal tjekke ’markedsværdien’ for folk i din branche, forhandle løn eller skifte job. Den er lavet eksklusivt til vores medlemmer. Som medlem får du en enestående chance for at sammenligne din løn med hvad andre med samme uddannelse får.

”KAN MAN RISIKERE AT ENS chef BLIVER SUR, HVIS DET KOMMER FREM, AT MAN ER MEDLEM AF EN FAGFORENING?” Et medlemskab af en fagforening er et frit og personligt valg, der er med til at sikre dig dine rettigheder på arbejdsmarkedet. Og den faglige opdatering og udvikling, du kan få hos Kommunikation og Sprog kommer også din chef til gode.


”JEG HAR IKKE LYST TIL AT KOMME I ET MODSÆTNINGSFORHOLD TIL MIN ARBEJDSGIVER, NÅR JEG FORHANDLER LØN OG ARBEJDSVILKÅR” Netop i den situation er det vigtigt, at man har en stærk medspiller til at stille krav om rimelige vilkår på arbejdspladsen. Du kan desuden få råd om, hvordan du kan forhandle uden at bringe dig i et modsætningsforhold til din arbejdsgiver. Du kan hente skyts til dine

forhandlinger hos Kommunikation og Sprogs jurister, der kan fortælle dig hvad der er sædvanlige vilkår i din branche for ansatte med dine kvalifikationer. Med den viden står du bedre rustet til at fremlægge dine krav.

”HVORFOR SKULLE JEG VÆRE EN DEL AF ET FAGLIGT FÆLLESSKAB, JEG HAR JO MASSER AF VENNER JEG KAN TALE MED” Ja, det er godt med mange venner, men som en del af Kommunikation og Sprogs fællesskab har du mulighed for at netværke med fagfæller og få viden om, hvad der rykker på dit fagområde. Vores netværk er din vej til sparring om faglige problem-

stillinger, ny inspiration eller måske et nyt job. Derudover kan du få karriererådgivning og sparring på tomandshånd om cv, ansøgning, jobsamtale og adgang til JobKlip, der er det største jobsite med job til kommunikatører, marketingog sprogfolk.


”JEG KENDER SELV ALLE DE REGLER OG AFTALER, DER ER PÅ ARBEJDSMARKEDET, SÅ JEG FÅR IKKE BRUG FOR VEJLEDNING” Det er desværre ikke altid nok at kende alle regler og aftaler hvis den anden part ikke vil overholde dem eller mener at de har ret. Undertiden er det nødvendigt at føre retssager mod arbejdsgivere der enten ikke ønsker at overholde reglerne eller som dybt og inderligt er overbevist om at de har retten på deres side.

Som enkeltperson kan det ikke altid betale sig at føre en retssag fordi omkostningerne risikerer at være større end det beløb du har til gode. Vi skal ikke se på om det kan betale sig, men fokuserer kun på medlemmernes ret og tager derfor også retssager hvor omkostningerne overstiger resultatet.

”JEG REGNER IKKE MED NOGENSINDE AT BLIVE FYRET ELLER BLIVE UENIG MED MIN ARBEJDSGIVER, DERFOR HAR JEG IKKE BRUG FOR EN FAGFORENING” Det er dejligt, at du har et godt forhold til din arbejdsgiver. Men ting kan ændre sig og ofte er det nødvendige besparelser, omstruktureringer eller konkurser der ligger til grund for en opsigelse. I disse situationer er det en stor fordel at kunne trække på sin fagforening. I konkurssituationer sørger forbundet for overholdelse af alle deadlines, så lønmodtagerne ikke risikerer at miste deres krav mod arbejdsgiveren, ligesom forbundet yder rente- og afdragsfrie lån så medlemmerne kan klare sig indtil der kommer penge fra Lønmodtagernes Garantifond.


”JEG HAR HELT STYR PÅ, HVORDAN JEG SKAL UDARBEJDE CV OG ANSØGNING, SÅ JEG FÅR IKKE BRUG FOR RÅDGIVNING OM DE TING, NÅR JEG SKAL SØGE JOB” Det er helt afgørende at du forstår at oversætte dine erfaringer til kompetencer, når du søger job, og din ansøgning skal målrettes det enkelte job. Ansøgningen er din billet til en samtale, og her skal du komme med mere end blot kompetencer og cv. Forbundets karriererådgivere

kan give dig sparring på din ansøgning, men også på jobsamtalen. Hvilke af dine styrker skal du fremhæve og hvordan? Hvordan får I afstemt forventninger og krav til jobbet? Sådanne spørgsmål gennemgår I sammen, inden du skal møde din kommende arbejdsgiver.

For 5,50 kroner om dagen er du sikret, hvis noget går galt på arbejdspladsen. For de samme 5,50 kroner har du krav på personlig karrierevejledning og hjælp med cv og ansøgninger. Vil du have mere i løn, kan Kommunikation og Sprog også hjælpe dig med lønforhandlinger, og du får LØNstatistikken, som du kan bruge som sikkert fundament for forhandlingerne.

og medlemskab så send en sms til 1241 med teksten KSinfo, så ringer vi dig op.

Kommunikation og Sprog tilbyder vores medlemmer fordelagtige forsikringer. Vil du høre mere om forsikringer

De 5,50 kroner om dagen tjenes hurtigt ind ved de besparelser, du får ved et medlemskab.

Når du bliver medlem hos Kommunikation og Sprog, får du muligheden for et kort til Forbrugsforeningen. Her er der gode rabatter når du handler ind hos blandt andre Fona, Bauhaus og ComputerCity. Når du handler opsparer du samtidig en bonus, der udbetales en gang om året.

Pris for sms: 0 kr. + alm. sms-takst, betales via mobilregning. Udbydes af Forbundet Kommunikation og Sprog, Hauser Plads 20, 1127 København K.


Har du skaffet et nyt medlem? Så skal du naturligvis have en gave. Vælg blandt andet mellem gavekort til biograftur, produkter fra Ole Henriksen eller hvad med 500 kr. til gavekortet.dk? Du bestemmer! Og du får en gave for hvert hvervet medlem… Gaven får du ved at gå ind på www.kommunikationogsprog.dk. Læs om gaverne og udfyld onlineblanketten, så klarer vi resten. God fornøjelse.

Q and A  

Hvorfor blive medlem af en fagforening? Få de gode svar her

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you