Page 1

CMYK

E martë 22.01.2013 Nr. 27, viti II i botimit

Drejtor: Ardit Bido

www.kombetare.al; info@kombetare.al

Çmimi: 20 lekë

SKANDALI

Ambasadori grek Panaritit: Bllokoni Rezolutën për Çamërinë Faqe 3

Ministri i Jashtëm zbulon bisedën me Leonidas Rokanas mbi rezolutën dhe ndërhyrjen flagrante të Greqisë në çështjet e brendshme të Shqipërisë, e cila kërkoi zyrtarisht mosmiratimin e këtij dokumenti PROTESTA

RRËFIMI

Faik Konicës për KPR për par a ambasadës serbe: përpar para Çamërinë: Të dëbohet ambasadori ambasadori!! Shtrembërimet greke ndaj Protesta masive në trevave shqiptare Preshevë. Reagon Bashkimi Evropian. Berisha: Do të shikojmë Faqe 10-11 marrëdhëniet me Serbinë 2 VJET PAS Klubi i Patriotëve të Rinj zhvilloi dje një Berisha dhe protestë paqësore para ambasadës serbe Tiranë kundër heqjes së lapidarit të Rama përkujtojnë nëUÇPMB-së në Luginën e Preshevës. Protestuesit me pankartat në duar ku dhe përplasen ndër të tjera shkruhej... për 21 janarin Faqe 4-5 Faqe 6

SPORT

Shpëtim Duro trajneri i ri i Partizanit Faqe 14

Zb ulohen “sekr etet” e K ong Zbulohen “sekretet” Kong ongrresit të Lushnjes Në kuadër të 93-vjetorit të Kongresit të Lushnjes u çel dje, në Muzeun Historik Kombëtar ekspozita me fotografi dhe dokumente të kësaj ngjarjeje të rëndësishme historike. "Kongresi i Lushnjes dhe Shteti shqiptar" titullohet

ekspozita në të cilën prezantohen jo vetëm fotografi të delegatëve, dokumente e procesverbale, por edhe objekte me rëndësi historike si: flamuri shqiptar që është mbajtur gjatë kongresit, vula dhe stilografi, bastuni ...

Faqe 12

Editorial Tr yezë mbarëk ombëtar e mbarëkombëtar ombëtare Nga Shpëtim Idrizi Është e domosdoshme që të gjithë shqiptarët të reagojnë sot në lidhje me heqjen lapidarit me emrat e 27 heronjve të shqiptarisë në Preshevë, të Kosovës Lindore. Preferoj të flas për Kosovë Lindore, dhe jo për Serbi Jugore. Preferoj t'i përmbahem toponimeve të vjetra gjeografike, sepse ato janë dëshmi e ekzistencës së kombit, dhe e fatit tragjik të tij, tkurrjes së vazhdueshme nga trojet ku e zhvilloi këtë esencë...

Faqe 2

Tekstet shkollore Debat mes historianëv e: historianëve: Çfarë ishin osmanët? Autorët e teksteve shkollore kundërshtojnë mënyrën e korrigjimit të librave të Historisë në raport me këtë Perandori, pa konsultim të tyre. Ky reagim ka ardhur menjëherë pas vendimit të ministrit të Arsimit në Kosovë Ramë Buja për ngritjen e një komisioni për korrigjimin e teksteve ...

Faqe 13

Faqja e pare 22 Janar 2013  

Gazeta Kombetare

Faqja e pare 22 Janar 2013  

Gazeta Kombetare

Advertisement