Page 1

CMYK

E mërkurë 6.02.2013

Nr. 37, viti II i botimit

Drejtor: Ardit Bido

www.kombetare.al; info@kombetare.al

Çmimi: 20 lekë

“KONSULLI ME TUTA”

Ikonomu shpërfill hetimin, rishfaqet me flamurin e "Vorio Epirit" TROJE

Faqe 3

SPECIALE

Shqiptarët e Diasporës, protestë në Bruksel për Preshevën

Faqe 9

PADIA NË GJYKATË

Leka Zogu kërkon pronësinë e Pallatit të Brigadave Faqe 6

KOMBËTARJA

Bogdani: Fanella kuq e zi, përgjegjësi e madhe Faqe 14

Si u shpall autonomia e “Vorioepirit”, emrat e qeverisë "Zografon e zuri frika, ngriti qeverinë dhe e çoi në Delvinë" Sipas pikpamjes greke luftrat ballkanike të ndërmara nga Greqia dhe aleatët e saj ishin të ligjishme dhe se e ashtuquajtura -ndarje e Epirit-, ishte vullnet i Austro - Hungarisë dhe Italisë kundër Greqisë. Të gjithë historianët grekë i përmbahen pikpamjes se ndarja e gabuar e kufijve në vitin 1913 solli edhe të ashtuquajturën -kryengritje të Epirit të Veriut-. Në fakt kufiri shqiptaro - grek ishte një e mesme midis dy hartave...

Bashkim edhe për shqiptarët Nga Gani Qarri Në vitin e keq të përmbushjes së një shekulli ndarje e copëtimi të trojeve tona kombëtare, Serbia me urdhërin e Ivica Daçiçit-kryeministër aktual dhe ministër i Brendshëm i saj i cili tanimë akuzohet hapur për bashkëpunim me klanet më të mëdha kriminale serbe të drogës dhe larjes së parasë në Ballkan, që nga vjeshta e vitit 2008. Kur ishte ministër i Brendshëm dhe zëvendëskryeministër i Serbisë, para heshtjes sonë kombëtare...

Faqe 2

Kulturë

55 galeri ekspozojnë në Milano Milano,, në mes tyre dhe Promenadë nga Vlora

Faqe 10-11

Rita Or Oraa në Londër Londër:: Duhet të mb ur mbur urrreni që jeni shqiptar shqiptarëë si unë Ylli botëror i muzikës pop, Rita Ora, ka qenë e ftuara speciale në ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Londër. Qëllimi i kësaj ftese ishte t'i shprehej

Editorial

këngëtares së njohur e cilësuar së fundmi dhe si më e mira për vitin 2012të në Britaninë e Madhe, mirënjohje për atë që ajo ka arritur jo vetëm në ...

Në qytetin e Milanos këto ditë është duke u zhvilluar një ndër aktivitetet më prestigjioze të artit bashkëkohore ku janë të ftuar galeritë më të mira te artit si Massimo De Carlo, Annarumma, Continua, in Arco, Minini etj. Në këtë event është e ftuar edhe galeria shqiptare Promenadë me qendër ...

Faqe 12

Faqe 12

Faqja e pare 6 Shkurt 2013  

Gazeta Kombetare