Page 1

Bűvész trükkök – www.kolyokzsur.fw.hu

„Fűrészeljük” ketté a papírbabát! Négy lépésben bemutatom nektek, hogyan vághatjátok ketté a papírbabát úgy, hogy az a mutatvány végére is egyben marad. Ne tévesszen meg a trükk, ezt a bűvészek a nagyszínpadon nem így csinálják, mikor kettéfűrészelik a lányokat a dobozban. Ehhez a trükkhöz csak egy boríték, egy darab papír és egy olló szükséges. Nem kell több tízezer forint és egyetlen bátor vállalkozó sem. A mutatvány lényege: Beleraksz egy papírbabát egy papír csőbe. A nézők láthatják a baba fejét és lábát, ahogyan kilóg a papírcső két végén. Kettévágjuk a csövet és mi történik, egyben marad a baba! Fontos a nézők csak a negyedik lépéstől látják az előadást.

Nem titok, nem ámítás, itt a trükk leírás:

www.kolyokzsur.fw.hu

oldal 1


Bűvész trükkök – www.kolyokzsur.fw.hu 1.lépés

Fogjuk a borítékot és vágjuk le a két végét, így kapunk egy csövet. A fenti képen láthatóhoz hasonló eredményt kapsz. Vágj le egy papírcsíkot, ami kb. 5 centivel hosszabb mint a „cső” és fontos, hogy keskenyebb legyen mint a boríték keresztben, hogy majd át lehessen fűzni azon. Erre a papírlapra rajzold rá a babát. 2. lépés Ez a leglényegesebb mozzanata a trükknek.

Hajtsd kettőbe a borítékot úgy, hogy középen legyen a főhajtás – azaz a boríték alja -, majd vágj ki egy ablakot az oldalából. Ezután hajtsd vissza úgy a borítékot ahogyan volt. Most lássuk a trükköt! www.kolyokzsur.fw.hu

oldal 2


Bűvész trükkök – www.kolyokzsur.fw.hu 3. lépés Csúsztasd a papírbabát a csőbe. Megmutatom hogyan néz majd ki elölről, ahogy a nézők látják.

Most lássuk ennek a hátulját:

.

Tehát a baba papírjának annyival kell keskenyebbnek lennie, amennyi az ablak szélessége, mert így a baba papírja ki tud emelkedni és nem vágjuk el azt. Ezután egyszerűen bele kell csúsztatni a borítékba a baba papírját úgy, hogy hátul ne jöjjön ki az ablakon.

www.kolyokzsur.fw.hu

oldal 3


Bűvész trükkök – www.kolyokzsur.fw.hu 4. lépés Kezdődhet is a „fűrészelés” és az előadás! A nézők csak azt látják, hogy belerakod a csőbe a babát és már vágod is.

Fogd meg az ollót, és most figyelj, itt a lényeg. Megmutatom a hátulját, ezt a nézők nem látják majd.

A boríték hátulján a papírbaba alatt vágod el a papírt, így a baba képe egyben marad, míg a boríték kettéválik. Lássuk mi lesz az eredménye a vágásnak!

www.kolyokzsur.fw.hu

oldal 4


Bűvész trükkök – www.kolyokzsur.fw.hu Íme az eredmény:

.

A baba egyben, míg a boríték darabokra hullik. Természetesen miközben a trükköt bemutatod, beszélj folyamatosan, hogy eltereld a figyelmüket a háttérről. Egyszerű és látványos trükk, ne áruld el hogyan csináltad! Forrás: http://magic.about.com

www.kolyokzsur.fw.hu

oldal 5

Bűvésztrükk-Fűrészeljük ketté a papírbabát  

Egyszerű, szórakoztató trükk

Bűvésztrükk-Fűrészeljük ketté a papírbabát  

Egyszerű, szórakoztató trükk

Advertisement