Page 1

Andros

KOLYMPOS VILLAS KONSTANTINOS MARTIS ARCHITECT


designed by ANASTASIA MOUTSOULA - MARTI


Andros Η Άνδρος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και από τα κοντινότερα στην Αθήνα.


Το λιμάνι της Άνδρου το οποίο συνδέεται με την Ραφήνα και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων είναι το Γαύριο. Απέχει από την Ραφήνα 37 ναυτικά μίλια και υπάρχει τακτική συγκοινωνία που διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες. Η Ραφήνα είναι το δεύτερο σε μέγεθος επιβατηγό λιμάνι της Αθήνας και ευρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, το Ελ. Βενιζέλος.

Λιμάνι Ραφήνας.

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.


Το οικόπεδο ευρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού Γαυρίου – Χώρας Ανδρού που αποτελεί και τον κύριο οδικό άξονα του νησιού στην θέση Κόλυμπος της κοινότητας της Παλαιόπολης. Απέχει περί τα 200 μέτρα από την θάλασσα προς την οποία έχει απεριόριστη θέα. Λιμάνι Γαυρίου.

Θέση Οικοπέδου.


Απέχει περί τα 1.800 μέτρα από το κοινοτικό κατάστημα, τα καφενεία και εστιατόρια της Παλαιόπολης. Η παραλία της Παλαιόπολης, από τις ωραιότερες του νησιού, είναι προσπελάσιμη από τον Κόλυμπο, που απέχει από το οικόπεδο περίπου 600 μέτρα. Ο δρόμος προς την παραλία είναι κατά τα τελευταία 100 μέτρα αδιάνοικτος λόγω απαγόρευσης της αρχαιολογίας.


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα, εντύπωση προκαλεί ο «Ερμής της Άνδρου», που βρέθηκε το 1833 στην Παλαιόπολη (συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή, Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών γλυπτών). Αυτό το υπερφυσικού μεγέθους άγαλμα, είναι ρωμαϊκό αντίγραφο, μπρούντζινου αγάλματος του Πραξιτέλους και χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π. Χ.

Η Παλαιόπολη είναι η παλαιά πρωτεύουσα του νησιού και αποτελεί σημαντική αρχαιολογική περιοχή με σπουδαίες ανασκαφές και ευρήματα από την Αρχαϊκή μέχρι την Πρωτοβυζαντινή περίοδο. Τα αρχαιότερα κεραμικά ευρήματα που περισυλλέχθηκαν από την περιοχή, χρονολογούνται στη Μυκηναϊκή περίοδο, ενώ σώζονται και ίχνη κατοίκησης κατά τη Γεωμετρική περίοδο.

Σημαντικά ευρήματα της περιοχής, η Κόρη της Κοπεγχάγης, ένας Κούρος και το Σύμπλεγμα Πήγασου και Βελλερεφόντη, τα οποία χρονολογούνται στον 6ο αιώνα π.Χ. και δείχνουν ότι μεγάλη ακμή άρχισε να γνωρίζει η πόλη κατά την Αρχαϊκή περίοδο. Η οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής, με βάση τα μέχρι σήμερα ευρήματα, ξεκίνησε στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. και διήρκησε μέχρι τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους.

Το γεγονός ότι οι αρχαίοι επέλεξαν την Παλαιόπολη για να δημιουργήσουν τον κυριότερο αρχαίο οικισμό του νησιού, φανερώνει την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου στην περιοχή αυτή.


Ανωτέρω υπάρχει χάρτης του αρχαίου τομέα της Παλαιόπολης καθώς και αεροφωτογραφία της ευρύτερης περιοχής όπου σημειώνεται και η θέση του οικοπέδου.


Από πλευράς προσπέλασης το οικόπεδο ευρίσκεται πραγματικά στο κέντρο του νησιού διότι ευρίσκεται αφ ενός πάνω στον κυριότερο δρόμο του νησιού, δηλ. τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το λιμάνι με την Χώρα, και απέχει από : Το λιμάνι : 17,8 χιλιόμετρα (1) Την Χώρα : 13,6 χιλιόμετρα (2) Το Μπατσί : 9,8 χιλιόμετρα (3)


Οι κατωτέρω παρατιθέμενοι χάρτες πιστοποιούν την εξαιρετική προσπέλαση του οικοπέδου από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος του νησιού

1 Γαύριο - οικόπεδο: 17,8 km

2 Χώρα - οικόπεδο: 13,6 km

3 Μπατσί - οικόπεδο: 9,8 km


Κοντινές παραλίες Σε μικρή απόσταση από το οικόπεδο βρίσκονται οι πολύ ωραίες παραλίες του Χαλκολιμώνα, των Αποθηκών, της Παλαιόπολης, της Αγίας Ελεούσας, και της Αγίας Μαρίνας, όλες προσπελάσιμες με αυτοκίνητο εκτός από της Παλαιόπολης που προς το παρόν η Αρχαιολογία δεν επιτρέπει υην διάνοιξη των τελευταίων μέτρων.


Χαλκολιμώνας


Αποθήκες


Παλαιόπολη

Αγία Μαρίνα

Αγία Ελεούσα


Το οικόπεδο έχει έκταση 25.915,22 τ.μ. καί έχει χωριστεί σε 6 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες που έχουν εμβαδόν σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

εμβαδόν(τμ) αγροτεμάχιο 1 4.112,20 αγροτεμάχιο 2 4.399,97 αγροτεμάχιο 3 4.117,42 αγροτεμάχιο 4 4.217,87 αγροτεμάχιο 5 4.447,00 αγροτεμάχιο 6 4.620,76 ΣΥΝΟΛΟ 25.915,22

Η έκταση είναι εκτός σχεδίου και κάθε οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τους εκτός σχεδίου όρους δόμησης. Έχει έκδοθεί βεβαίωση από την αρχαιολογία και πράξη τελεσιδικίας από το δασαρχείο. Έχουν δημιουργηθεί δουλείες διόδου για την προσπέλαση από την επαρχιακή οδό έως το πλέον απομακρυσμένο άκρο του οικοπέδου, με δικαστική απόφαση.


Ο προσανατολισμός είναι νότιος νοτιοδυτικός με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή προστασία από τον Βοριά, ενώ έχει θέα το ηλιοβασίλεμα όπου ο ήλιος δύει μέσα στην θάλασσα.


Φωτογραφία προς την Δύση.

Το βράδυ φαίνονται τα φώτα από το Μπατσί,το Γαύριο και εάν έχει καθαρή ατμόσφαιρα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής.

Προς τα νοτιοδυτικά φαίνεται η Γυάρος.


Η θέα προς την θάλασσα είναι ανεμπόδιστη από παντού και όταν υπάρχει καλή ορατότητα, φαίνονται πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων.


ΤΟ PROJECT Σε κάθε οικόπεδο μπορούν να κτιστούν τα ακόλουθα τεραγωνικά μέτρα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της πολεδομικής νομοθεσίας αναφορικά με την εκτός σχεδίου δόμηση: οικοπεδο 1 οικοπεδο 2 οικοπεδο 3 οικοπεδο 4 οικοπεδο 5 οικοπεδο 6

202,24 208,00 202,35 204,36 208,94 212,42

μ2 μ2 μ2 μ2 μ2 μ2

Πέραν των ανωτέρω επιφανειών μπορούν να κτσθούν έως και άλλες τόσες υπόγειες που θα έχουν βοηθητική χρήση, σύμφωνα με τους κανόνες της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Σήμερα έχουν εκδοθεί ήδη 6 διαφορετικές οικοδομικές άδειες (μία για κάθε οικόπεδο) και σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των οικοπέδων 1, 2 και 3. Από πλευράς υποδομών, πέραν από την επαφή με τον επαρχιακό δρόμο, από το οικόπεδο διέρχεται το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ, το τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ, ενώ θα συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης της Παλαιόπολης. Κατωτέρω παρατίθενται τα βασικά σχέδια της Α’ φάσης : Οικόπεδο 1, 2, 3.


Α’ Φάση


O1


O1

Εναλλακτική λύση με επιλογή ατομικής πισίνας σε κάθε σπίτι.


Ο1 ‘Αποψη απο τη θάλασσα.


Ο1 ‘Αποψη απο το δρόμο.


O1-Α1


O1-Α2


O1-Α3


O2


O2

Εναλλακτική λύση με επιλογή ατομικής πισίνας σε κάθε σπίτι.


O2-Α1


O2-Α2


O2-Α3


O3


O3

Εναλλακτική λύση με επιλογή ατομικής πισίνας σε κάθε σπίτι.


Ο3 ‘Αποψη απο τη θάλασσα.


O3-Α1


O3-Α2


O3-Α3


KONSTANTINOS MARTIS tel: +30 693 22 10 674 +30 210 72 22 638 fax: +30 210 72 25 220 email: kostismartis@gmail.com

kolymposvillas  

vacation houses in Andros Greece