Page 1

Kolin Retkiviikko 29.6.–7.7.2013

www.koli.fi/retkiviikko


Kolin Retkiviikon

monet kasvot Kolin Retkiviikkoa vietetään jälleen 29.6.–7.7.2013. Retkiviikon aikana Kolin ja Ruunaan aluetta vilkastuttavat kymmenet tapahtumat. Tänä vuonna Retkiviikon jokaiselle päivälle on valittu oma teemansa, joiden ympärille viikon tapahtumat on jaoteltu. Viikon teemat kuvastavat Kolin monipuolisuutta ja värikästä tarjontaa: Kolin monia kasvoja. Vaarojen Retket -teemapäivä kutsuu tutustumaan Kolin vaaramaisemiin vaeltaen, meloen ja uiden. Makuhermoja kutkutellaan Kulinaristien Retket -päivänä ja Hiljaisuuden Retket tarjoavat mahdollisuuden Kolin kauneuden ja upean luonnon tutkiskeluun. Rajojaan etsivät ja kokeilevat saavat mieleistänsä puuhaa Seikkailijoiden Retket -teemapäivänä. Vauhtia voi hakea mönkijöiden selässä tai koskenlaskussa. Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät varmasti Koko perheen ja Tarinoiden Retket -päivinä. Viime vuonna suuren suosion saanut Sagapeikko seikkailee Kolilla jälleen, lisäksi tarinoita voi kuulla muun muassa vanhoista pihapiireistä. Ensimmäistä kertaa Kolin Retkiviikolla järjestetään Yökyöpeleille yön yli kestäviä retkiä. Perinteitä voi vaalia heinätalkoissa huhkimalla ja työnäytöksiä katsomalla. Työnäytöksien aiheina ovat mm. työhevoset, punamultamaalin keittäminen, karjanhoitaminen ja kehruu. Retkiviikon päätteeksi taiteilijat valloittavat Kolin. Ympäristötaiteen maailmaan voi tutustua esimerkiksi ratsain. Kolin ympäristötaidefestivaalin väki järjestää taideretkiä myös maahanmuuttajille ja kehitysvammaisille. Aiempien vuosien tapaan ohjelmistoon kuuluu myös musiikkia monessa muodossa. Retkiviikko alkaa lauantaina 29.6.2013 klo 12. Tervetuloa!


RetkiViikko

Retkiviikon koko ohjelma osoitteessa: www.koli.fi/retkiviikko


29.6. 30.6. 1.7.

2.7.

3.7.

4.7.

5.7.

6.7.

7.7.

Esimerkkejä Kolin Retkiviikon ohjelmasta Huippujen kierros Kolille Opastettu patikkaretki upeille maisemapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Kolin historia pähkinänkuoressa. Kielet: suomi ja englanti. Karjalaisia herkkuja Jänisvaaralla Ota retkesi kohteeksi Maatilamatkailu Jänisvaara ja herkuttele karjalaista ruisleipää sekä avokukkoja presidentillisen kahvin kera. Tartu hetkeen – läsnäolon voimaa Hiljainen metsäkävely ja tunnelmointia Mattilan tuvassa kitaralla ja soivilla kristallikulhoilla. Lähtö Kolin kylältä, kesto 2–3 tuntia. Zorba-palloilua ja vesitrampolointia Vauhdikkaita vesielämyksiä lapsille ja aikuisille päivittäin Safaritalo Alamajan rannassa. Palvelu saatavilla ravintola Alamajan aukioloaikoina. Vanhojen pihapiirien tarinat Opastettu retki Ollilan, Turulan, Poikolan, Vaaralan ja Mattilan pihapiirien menneisyyteen ja entisaikojen elämään. Reitin pituus on 4,6 km. Polut ovat hyväkuntoisia, mutta korkeuserot paikoin huomattavia. Karjanhoitonäytös Karjan kutsuhuudon suomenmestari ja aito savolainen emäntä Anneli Valta-Lisitsin tutustuttaa yleisön Kolin kansallispuiston maatiaislehmiin ja karjanhoitoon ennen ja nyt omalla, jäljittelemättömällä tyylillään.

Yön yli retki meloen Hiekkasaareen Retken aikana tutustutaan kanoottimelonnan varusteisiin, melontatekniikoihin maalla ja vedessä, melotaan Pielisellä olevaan Hiekkasaareen (3 km), jossa yövytään retkieväitä nuotiolla nauttien ja Kolin vaaramaisemaa ihaillen. Saga-peikon retket Satu- ja tarinatuokioita lapsille ja lapsenmielisille Saga-peikon seurassa Pirunkirkossa, Kolin kylällä tai Luontokeskus Ukossa. Kielet: suomi ja englanti. Taiteilijoiden retket Pielinen soi: Kamarimusiikin -helmiä. Nurmeksen Nuori Musiikki ja sen kesäakatemian taitelijat esittävät kamarimusiikkia Luontokeskus Ukon Vaarasalissa. Ruunaan koskenlaskuretket ja koskiuinti Suositut koskenlaskuretket päivittäin kumilautalla ja puuveneellä. Kesto noin 4 h. Koskiuinti tehdään koskenlaskun yhteydessä. Hortoillaan ja herkutellaan Koe retki villivihannesten makoisaan maailmaan. Retken kesto on 2–3 tuntia. Retken lähtö ja paluu tapahtuu Mattilan tilalta. Monkey-kiipeilyä Lapsille suunnattua non-stop monkey -kiipeilyä päivittäin Loma-Kolilla. Palvelu on saatavilla Koli247-keskusvaraamon aukioloaikoina.

Lisätietoja Kolin Retkiviikosta ja kesän ohjelmapalveluista www.koli.fi.

Kolin Retkiviikko 2013  
Kolin Retkiviikko 2013  

Kolin Retkiviikko vuonna 2013.

Advertisement