Page 1

Kolin Retkiviikko 29.6.–7.7.2013

Vaarojen Retket Kulinaristien Retket Hiljaisuuden Retket Seikkailijoiden Retket Koko perheen Retket Tarinoiden Retket Yökyöpeleiden Retket Perinteiden Retket Taitelijoiden Retket


Kolin Retkiviikko s. 4–5 Symboleiden selitykset s. 8–10 29.6–7.7. Joka päivä s.12–13 La 29.6. Vaarojen Retket s. 14–15 Su 30.6. Kulinaristien Retket s. 16–17 Ma 1.7. Hiljaisuuden Retket s. 18–20 Ti 2.7. Seikkailjoiden Retket s. 22–23 Ke 3.7. Koko perheen Retket s. 24–25 To 4.7. Tarinoiden Retket s. 26–27 Pe 5.7. Yökyöpeleiden Retket s. 28–29 La 6.7. Perinteiden Retket s. 30–31 Su 7.7. Taitelijoiden Retket 2


Kolin Retkiviikkoa vietetään jälleen 29.6.–7.7.2013. Retkiviikon aikana Kolin ja Ruunaan aluetta vilkastuttavat kymmenet tapahtumat. Tänä vuonna Retkiviikon jokaiselle päivälle on valittu oma teemansa, joiden ympärille viikon tapahtumat on jaoteltu. Viikon teemat kuvastavat Kolin monipuolisuutta ja värikästä tarjontaa: Kolin monia kasvoja. Kolin vaaramaisemiin pääset tutustumaan vaeltaen, meloen ja ratsastaen. Retket tarjoavat lisäksi mahdollisuuden Kolin kauneuden ja upean luonnon tutkiskeluun. Makuhermoja kutkutellaan erilaisin lounain sekä luennoin. Rajojaan etsivät ja kokeilevat saavat mieleistänsä puuhaa, esimerkiksi vauhtia voi hakea mönkijöiden selässä tai koskenlaskussa. Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät varmasti Saga-peikon satu- ja tarinatuokioissa, lisäksi tarinoita voi kuulla metsästä ja karhuista sekä vanhoista pihapiireistä. Tänä vuonna Kolin Retkiviikolla järjestetään myös yökyöpeleille ja illanvirkuille yön yli kestäviä tai ilta-aikaan sijoittuvia retkiä. Perinteitä vaalitaan heinätalkoissa huhkimalla ja työnäytöksiä katsomalla. Työnäytöksien aiheina ovat mm. työhevoset, punamultamaalin keittäminen, karjanhoitaminen ja kehruu. Retkiviikon päätteeksi taiteilijat valloittavat Kolin. Herkuttele taiteilijalounaalla ja tutustu ympäristötaiteisiin erilaisilla retkillä. Koli-Ympäristötaidefestivaalin väki järjestää taideretkiä myös maahanmuuttajille ja kehitysvammaisille. Aiempien vuosien tapaan ohjelmistoon kuuluu myös musiikkia monessa muodossa. Retkiviikko alkaa avajaisilla lauantaina 29.6.2013 klo 12. Tule kuuntelemaan Retkiviikon ja retkeilyn tärpit sekä nautiskelemaan kahvitarjoilusta pääministerin tulentekopaikalle. Tervetuloa!

3


Selitykset symboleille Joka päivä -symbolilla merkityt retket ja ohjelmat järjestetään Retkiviikolla joka päivä 29.6.–7.7.2013. Tutustu Luontokeskus Ukon näyttelyihin ja osallistu opastetulle kierrokselle tai piirustuskilpailuun. Ilakoi zorba-palloillen, vesitrampoliinissa hyppien tai monkey-kiipeillen. Tuolihissistä näet upeat Kolin maisemat. Vaarojen Retket -symboli kuvastaa Kolin kansallismaisemaan liittyviä tai Kolin vaaramaisemiin suuntautuvia retkiä sekä Kolin historiasta ja geologiasta kertovia kierroksia. Tutustu kansallismaisemaan ratsastaen, meloen ja patikoiden tai pyöräillen. Muista päivittäin järjestettävät opastetut Huippujen kierrokset. Kulinaristien Retket -symboli osoittaa herkkusuita kiinnostavat lounaat, retket ja luennot. Lähde retkelle villivihannesten makoisaan maailmaan, nouda vinkit retkiruokailuun tai käy kuuntelemassa Ruokaa rikkaruohoista -luento. Tutustu pohjoiskarjalaiseen lähiruokaan ja sen tuottajiin, maistele nykykarjalainen noutopöydän antimia tai ruisleipää ja avokukkoja presidentillisen kahvin kera. Maistamisen arvoisia ovat myös Taidekahvila Kolin Ryynäsen teemoitetut lounaat päivittäin. Hiljaisuuden Retket -symboli ohjaa hiljentymään ja nauttimaan luonnon kauneudesta. Melo, ratsasta ja rauhoitu metsäretkillä. Kohtaa luonto koskettavassa katselujuhlassa. Tämän symbolin alla myös päivittäin avoinna oleva rentouttava kylpylä. Seikkailijoiden Retket -symboli kutsuu seikkailemaan ja tutkimaan Kolia ja ympäristöä. Luvassa on raisumpaakin menoa, kuten koskenlaskua ja koskiuintia päivittäin, mönkijäsafarit, luolaseikkailua ja kalliolaskeutumista. Tosiseikkailijoille rosvopaistia ja illan tiistai-tanssit.

4


Koko perheen Retket -symboli osoittaa retket, joissa lapset ja lapsenmieliset viihtyvät. Käy moikkaamassa Onni Oravaa, lähde koko perheen kesken kumilauttaretkelle tai löytöretkelle luonnon ihmeelliseen maailmaan. Sagapeikon kanssa voi lähteä seikkailemaan luolaan, Luontokeskus Ukkoon ja kansallispuistoon. Eläimillä on iso osa Koko perheen Retkissä. Tutustu kyyttöihin karjanhoitonäytöksessä ja islanninhevosiin talutus- ja kenttäratsastuksessa. Tarinoiden Retket -symboli johdattaa satujen ja kertomusten luo. Torstaina on myös kuultavissa radion luontoaamu ja tarinoita vanhoista pihapiireistä. Päivittäiseen tarinannälkään auttavat Saga-peikon satu- ja tarinatunnit. Elettiin sitä ennenkin -tarinatuokioissa kuullaan tarinoita metsästä ja karhusta. Käymisen arvoisia ovat myös Sinne ja takaisin -tarinallinen vaellus ja ratsastus peikkometsään. Yökyöpeleiden Retket -symbolia seuraten pääsee illan hämyyn ja yön yli retkille. Lähde opastetulle Herajärven kierrokselle, yöpymään meloen Hiekkasaareen tai vaeltaen näköalatornille. Perheen pienempiä kiinnostaa varmasti Saga-peikon hämärähommat ja iltapala puron äärellä. Iltavirkkujen kannattaa osallistua keskiyön yölaulajaretkelle, Kopravaaran kyläiltaan tai ratsastaa auringonlaskuun. Perinteiden Retket -symboli opastaa perinteisiin heinätalkoisiin, työnäytöksiin, tarinatuokioihin ja kärriajeluun hevosilla. Kehruu-, punamultamaalin keitto- ja työhevosnäytökset sekä suomenhevonen-dokumentti tekevät perinteet tutuiksi. Tutustu suomenlampaisiin ja horniolaisiin maatiaiskanoihin ja vieraile Heinätalkoiden iltamissa. Taiteilijoiden Retket -symboli ohjaa mm. ympäristötaideretkille, musiikkitapahtumiin ja taiteilijalounaalle. Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin esitykset Improvisation, Pielinen Soi: Kamarimusiikin helmiä ja Sibeliuksen helmiä ja suomalaisia mestarisävellyksiä -illalliskonsertti ovat kuulemisen arvoisia. Taiteilijoiden päivän lopuksi voi laulaa Kalliolta kajahtaa -retkellä.

5


Kolin Retkiviikko 29.6.–7.7.2013  

RuunaaVuonislahti

Nunnanlahti Ahmovaara  

 

i

Š Karelia Expert Matkailupalvelu OyLLISET RETKIVIIKON VIRA

INFOPISTEET

Painettu helmikuussa 2013. Tuorein ohjelma osoitteessa: www.koli.fi/retkiviikko. Pidätämme oikeuden Kolin Retkiviikon ohjelmamuutoksiin. Julkaisija: Kolin Matkailuyhdistys ry. Painopaikka: PunaMusta, Nurmes. Ulkoasu ja taitto: Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy. Kannen kuva: Markku Tano. Sisäsivujen kuvat: Kolin Matkailuyhdistyksen kuvapankki ja jäsenet.

6

i


Kattava valikoima Sasta-tuotteita naisille ja miehille. Myös huippuedullisia poistoeriä ja mallikappaleita. Tervetuloa ostoksille tehtaanmyymälään tai verkkokauppaamme www.e-saastamoinen.com

Porokylänkatu 17, 75530 NURMES | Ma-pe 10-18, la 10-14 Sasta tuotteet verkkokaupasta: www.e-saastamoinen.com

7


Retkiviikolla joka päivä

Retkiviikolla joka päivä Luontokeskus Ukon näyttely Pysyvä Kolin perintö -näyttely kertoo Kolin alueen geologiasta, luonnosta ja kulttuurista. Näyttelyihin ja kuvaohjelmiin pääsy Ukon passilla, aikuiset 5 €, lapset (6–16-vuotiaat) 2 €, alle 6-vuotiaille vapaa pääsy. Perhelippu 12 €. Vaihtuvat näyttelyt: 29.5.– 29.8. Jouko Määttä: "Karhu – myyttinen metsän kuningas”, kansanperinnettä ja mytologiaa metsän kuninkaasta. Pääsylippu 2 €/1 € tai Ukon passilla. 19.6.–30.8. Koli-Ympäristötaidefestivaali 2013 Marco Casagrande, Tiina Hallakorpi, Timo Jokela, Sauli Miettunen, Marko Saarelainen. Suomalaista ympäristötaidetta -sisänäyttely Luontokeskus Ukossa Koli-Ympäristötaidenäyttelyn yhteydessä. Vapaa pääsy. 19.6.–30.8. Miriam Pfähler: Luontokuvia. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli.

8


Zorba-palloilua ja vesitrampolointia Satamassa Vauhdikkaita vesielämyksiä lapsille ja aikuisille Safaritalo Alamajan rannassa (Rantatie 12, 83960 Koli). Palvelu saatavissa ravintola Alamajan aukioloaikoina (klo 10–18). Hinta 10 €/10 min./henkilö. Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. Metsäretki -piirustuskilpailu lapsille päivittäin Luontokeskus Ukossa Kaksi sarjaa: alle 7 ja yli 7-vuotiaat. Kolme parasta molemmista sarjoista palkitaan. Palkintoina piirustusvälineitä ja Kolin kansallispuiston logotuotteita. Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. Monkey- ja korikiipeilyä Lapsille ja lapsenmielisille suunnattua nonstop monkey-kiipeilyä Loma-Kolilla, 10 €/hlö. Palvelu on saatavilla Koli247-keskusvaraamon aukioloaikoina. Lisätietoja: Koli247-keskusvaraamo/Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 11 ja 12 Ruunaan koskenlaskuretket Suositut retket joka päivä klo 11 kumilautalla ja klo 12 puuveneellä. Kesto n. 4 h. Hinta: 47 €/ aik., 24 €/alle 12-v. lapsi, sis. koskenlaskuretken, koskilounaan ja varusteet (sadetakin ja -housut, kumikengät, pelastusliivin ja kypärän). Lähtö ja paluu kumilauttaretkelle: Raunin Maja, Siikakoskentie 65, 81750 Pankakoski. Lähtö ja paluu puuveneretkelle: Ruunaan luontotalo, Ruunaantie 129, 81750 Pankakoski. Lisätietoja: Lieksan Matkakaverit, p. 040 708 5726, rauni@lieksanmatkakaverit.fi, www.lieksanmatkakaverit.fi. klo 11 Ruunaan koskiuinti Tehdään kumivenekoskenlaskun yhteydessä. Lisähinta kelluntapuvulle 30 €/hlö, koot S–XXL, ei kokoja lapsille. Lähtö ja paluu: Raunin Maja, Siikakoskentie 65, 81750 Pankakoski. Lisätietoja: Lieksan Matkakaverit, p. 040 708 5726, rauni@lieksanmatkakaverit.fi, www.lieksanmatkakaverit.fi.

9


klo 12–13 Huippujen kierros Kolille Opastettu patikkaretki upeille maisemapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille päivittäin. Kolin historia pähkinänkuoressa. Hinta: 12 €/aik., 6 €/lapsi ja 27 €/perhe. Retken lähtöja paluupaikka Sokos Hotel Koli, Retkitupa (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi.

Retkiviikolla joka päivä

klo 12–16 Nykykarjalainen noutopöytä Sokos Hotel Kolin Grill it! -ravintolassa on tarjolla runsas nykykarjalainen noutopöytä kansallismaisemilla höystettynä. Lisätietoja: Grill it! Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 010 762 3635. klo 14 Koli säällä kuin säällä Opastettu kierros luontokeskus Ukon Kolin perintö -näyttelyssä johdattaa Kolin geologiaan, luontoon, perinteisiin, historiaan ja nykypäivään. Aikuiset 5 €, 6–16-v. 2 €, perhe 12 €. Kesto 30 min. Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Kieli: suomi. Ei ennakkoilmoittautumista. Hintaan sisältyy myös pääsy vaihtuviin näyttelyihin ja kuvaesityksiin. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. Rentoudu Sokos Hotel Kolin uniikissa Koli Relax Spa -hemmottelu- ja maisemakylpylässä Nauti lämpimistä altaista, elämyssuihkujen pauhusta ja ihaile kansallismaisemia vaikka paljusta käsin. Loistava paikka rentoutua vaikka aktiivisen päivän jälkeen. Avoinna päivittäin klo 10–20. Hinta: S-Etukortilla 36 € (norm. 39 €). Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi. klo 19 Saga-peikon satu- tai tarinatunnit taidekahvilalla päivittäin. Sukella Saga-peikon seurassa satujen tai myyttisten tarinoiden maailmaan! Satutunnit 0–1000-vuotiaille, tarinatunnit 10–1000-vuotiaille. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Hinta 4 €/hlö. Tuttu aikuinen aina mukaan! Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. Kansallismaisemia elämyksellisesti tuolihissistä käsin! Perhelippu 15 €/perhe. Sisältää hissiliput 1–2 aikuiselle sekä 1–3 lapselle. Voimassa hissin aukioloaikana 15.6.–17.8.2013. Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi.

10


o n i Pa tuotteet

Suunnittelusta valmiiksi painotuotteeksi.

Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy Lehti-ilmoitukset, painotuotteiden suunnittelu ja taitto.

Painotuotteet ykkĂśskappaleista miljoonapainoksiin.

Juha Halonen p. 050 410 4347

Esa Nykänen p. 050 370 6724

11


lauantaina 29.6.

Vaarojen Retket

Vaarojen Retket klo 10 Patikoiden – meloen – patikoiden Retki alkaa patikoiden Akka-Kolin kautta Herajärven pohjoispäähän, jatkuu melonnalla hienon Herajärven halki Lakkalan tilalle ja patikoiden Herajärven kierroksen polkua. Lopuksi valloitamme Mäkrän, Paha- ja Ukko-Kolin. Kesto n. 8–10 tuntia (13 km), min. 6 hlöä. Hinta alk. 95 €. Kielet: suomi ja englanti. Retken lähtö- ja paluupaikka Sokos Hotel Koli, Retkitupa (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. klo 11–15 Vaarallisen hyvää Dracula-soppaa, verilettuja ja polttohilloa á la Saga. Voi aiheuttaa riippuvuutta. Vaihtoehtolounaita Taidekahvila Kolin Ryynäsessä, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 12 Kolin Retkiviikon avajaiset Retkiviikon 2013 avajaiset Pääministerin tulentekopaikalla, Luontokeskus Ukon läheisyydessä (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Sateen sattuessa avajaiset ovat Luontokeskus Ukossa. Tule kuuntelemaan Retkiviikon ja retkeilyn tärpit. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. Järjestäjät: Kolin Matkailuyhdistys ry, Metsähallitus/Kolin kansallispuisto ja Koli Activ Oy. Lisätietoja: Kolin Matkailuyhdistys ry, Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli, p. 045 138 7429, info@koli.fi, www.koli.fi.

12


klo 11–12.30 Islanninhevosilla Kolin vaaramaisemassa Maastoratsastus 1,5 h. Hinta 39 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg. Min. 2 hlöä, max. 8 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä, p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, www.paimentupa.fi. klo 13–16 Kolin olemus Kolin olemus -retkellä kohtaamme Ukko-, Akka- ja PahaKolin yltäkylläiset ja ylevät vaaramaisemat ja teemme elämyksellisen metsäretken vaaroilta tunnelmalliselle Mattilan perinnetilalle. Lähtö: Luontokeskus Ukon edestä (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli), retki päättyy Mattilan tilalle (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Kesto: 3–4 tuntia. Hinta: 25 €/hlö (sis. kahvi-/teetarjoilun). Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999 tai et@elontila.fi, www.elontila.fi. klo 16 Pyöräillen Kolin kierros Opastettu pyöräilyretki. Matkalla nautimme retkieväät nuotiolla. Matkan pituus n. 30 km. Retken kesto: 2–3 h. Ryhmän koko: min. 4 hlöä. Hinta: 35 €/henkilö, sis. opastuksen, retkipyörän, eväät. Lisätietoja: Koli247-keskusvaraamo/ Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 17 Saga-peikko seikkailee Luontokeskus Ukossa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Hinta 4 €/hlö + Luontokeskus Ukon sisäänpääsymaksu, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Paikka: Luotokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 19.30 Sibeliuksen helmiä ja suomalaisia mestarisävellyksiä -illalliskonsertti Sellotaiteilija Jussi Makkonen ja diplomipianisti Miila Kallinen konsertoivat Sokos Hotel Kolin Grill it! -ravintolassa (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Konsertti on osa Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalia. Sisäänpääsy 10 €/hlö, S-Etukortilla ilmainen. Lisätietoja: Pielinen Soi -festivaali, www.pielinensoi.fi tai Sokos Hotel Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi.

13


Kulinaristien Retket

sunnuntaina 30.6.

Kulinaristien Retket klo 10–19 Karjalaisia herkkuja Jänisvaaralla Ota retkesi kohteeksi Maatilamatkailu Jänisvaara. Tarjoamme maatilan tuvassa karjalaista ruisleipää ja avokukkoja presidentillisen kahvin kera, P.s. teetäkin löytyy. Hinta 10 €/ hlö. Avoinna klo 10–19. Tarinat tulevat kaupan päälle. Iloisesti Tervetuloa! Maatilamatkailu Jänisvaara, Niinilahdentie 58, 83960 Koli, www.maatilamatkailu.fi, iiris.mustonen@vuokrattavatmokit.fi, p. 050 505 3127. klo 11–15 Karjalanpiirakasta pikaruokaan – karjalanpiirakasta pikaruokaa Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi.

14


klo 12–14 Hortoillaan ja herkutellaan Retki villivihannesten makoisaan maailmaan. Lähtö ja paluu: Mattilan tila (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Kesto: 2–3 tuntia. Hinta: 15 € aikuinen, 8 € lapsi, perhe 35 € (1–2 aikuista + max. 3 alle 12-v. lasta), sis. kahvi-/teetarjoilun. Ei ennakkoilmoittautumista. Retken järjestää Elontila (ET) Ay, www.elontila.fi. klo 12–15 Tutustu pohjoiskarjalaiseen lähiruokaan ja sen tuottajiin Paikallisia tuottajia esittelemässä tuotteitaan Sokos Hotel Kolilla klo 12–15. Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi. klo 17 Ruokaa rikkaruohoista -luento Tutustumme sanoin ja kuvin yleisimpiin ja helposti tunnistettaviin villiyrtteihin ja -vihanneksiin. Kesto n. 30 min. Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 17 Saga-peikko seikkailee luolassa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Lähtö ja paluu: Pirunkirkon parkkipaikka (Rantatien varrella, 93860 Koli). Oman taskulampun voi ottaa mukaan. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. Ilmoittaudu tänään su 30.6. klo 18 mennessä ti 2.7. järjestettävälle retkelle: klo 15–18 Seikkailusta toiseen – maastoratsastusvaellus Paimentuvalta Mattilan perinnetilalle

15


Hiljaisuuden Retket

maanantaina 1.7.

Hiljaisuuden Retket klo 9 Melontaretki Pielisellä Retken aluksi perehdytys melonnan tekniikkaan ja perusteisiin. Retken kesto 2–3 h. Ryhmän koko: min. 2 hlöä. Hinta: 35 €/aikuinen, 25 €/lapsi, sis. opastuksen ja melontavälineet. Lisätietoja: Koli247-keskusvaraamo/Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 11–15 Retriittiravintoa ja aurinkoruokaa Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 11–12.30 Metsän hiljaisuus hevosen selässä Maastoratsastus 1,5 t. Hinta 39 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg. Min. 2 hlöä, max. 8 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä, p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, www.paimentupa.fi.

16


klo 13–15 Tyyneys puhuu Metsäretki Eckhard Tollen ajatelmien siivittämänä. Lähtö ja paluu: Mattilan tila (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Kesto: 2–3 tuntia. Hinta: 15 € /hlö, sis. kahvi-/teetarjoilun. Ei ennakkoilmoittautumista. Retken järjestää Elontila (ET) Ay, www.elontila.fi. klo 17–19 Tartu hetkeen – läsnäolon voimaa Hiljainen metsäkävely ja tunnelmointia Mattilan tuvassa kitaralla ja soivilla kristallikulhoilla. Lähtö: Kolin kylältä (Ylä-Kolintie 2, 83960 Koli). Kesto: 2–3 tuntia. Hinta: 15 €/hlö, sis. kahvi-/teetarjoilun. Ei ennakkoilmoittautumista. Retken järjestää Elontila (ET) Ay, www.elontila.fi. klo 17 Saga-peikko seikkailee luolassa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Lähtö ja paluu: Pirunkirkon parkkipaikka (Rantatien varrella, 93860 Koli). Oman taskulampun voi ottaa mukaan. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 20 Yön yli retki näköalatornille Tornilta avautuu upeat maisemat koko Kolin alueelle. Kävelymatkaa tornille ei ole kuin n. 400 metriä. Retki alkaa klo 20 Kolin keskustasta Salen parkkialueelta (Kolintie 94, 83960 Koli). Tornilla nautimme iltapalan auringonlaskua seuraten. Hinta: 50 €/hlö, (sis. iltapalan, makuupussin ja -alustan sekä aamupalan). Omin varustein 25 €/hlö. Retki toteutetaan sään ollessa hyvä. Maksimiosallistujamäärä on 4 hlöä. Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. 21–22 Katselujuhla Akka-Kolilla Henry Thoreau on sanonut: ”Jos vain istut paikallasi metsässä ja odotat, niin jotain tapahtuu”. Katselujuhlassa kohdataan luonto yksin, hiljaa keskittyen elämän elementteihin. Katselujuhla on oodi luonnolle ja sen yksityiskohdille. Lähtö ja paluu: Luontokeskus Ukko (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Hinta: 10 €. Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999 tai et@elontila.fi, www.elontila.fi.

17


Seikkailijoiden Retket

tiistaina 2.7.

Seikkailijoiden Retket klo 11 Vaellus- ja laskeutumisretki Käränkävaaralle Patikoiden Käränkävaaralle, jonka komeista maisemista noin 50 m laskeutuminen lammelle, josta palaamme veneellä Loma-Kolille. Ryhmän koko 4–10 hlöä. Hinta: 25 €/hlö, sis. opastuksen ja laskeutumisvälineet. Lisätietoja: Koli247keskusvaraamo/Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 11 Elettiin sitä ennenkin – Metsä ja karhu, totta ja tarua Suomen luonnosta Tarinatuokio lapsille ja lapsenmielisille. Kesto n. 30 min. Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli.

18


klo 11–13 Punamultamaalin keittonäytös Tule katsomaan, miten perinteistä punamultamaalia tehdään. Paikka: Pääministerin tulentekopaikka Luontokeskus Ukon läheisyydessä, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 13–15 Hummani hei! Työhevosnäytös Tu l e tutustumaan suomentyöhevoseen. Paikka: Mattila, Ylä-Kolintie 12b, 83960, Koli. Vapaa pääsy, tervetuloa! Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 14 Pirunkirkon luolaseikkailu Lohkareluolasto on elämys ja seikkailu, joka sopii kaikille rajojaan hakeville. Matka luolastolle taitetaan omin kulkuneuvoin. Lähtö Safaritalo Alamajalta (Rantatie 12, 83960 Koli). Varusteena omat vaatteet, jotka voivat likaantua tai jopa repeentyä. Suositeltava ikäraja n. 11 vuotta. Kesto 1–2 tuntia, min. 5 hlöä. Hinta alk. 25€/hlö. Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. klo 15–18 Seikkailusta toiseen – maastoratsastusvaellus Paimentuvalta Mattilan perinnetilalle Kokemuksellinen maastoratsastusvaellus islanninhevosilla Mattilan perinnetilalle, jossa tunnelmointia kitaramusiikilla ja soivilla kristallikulhoilla. Lähtö ja paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Hinta: 65 €, sis. kahvi- ja teetarjoilun. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg, max. 8, min. 3 hlöä. Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Ilmoittautuminen sunnuntaina 30.6. klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Vapaita paikkoja voi vielä tiedustella maanantaina. Retken järjestää Matkailutila Paimentupa ja Elontila (ET) Ay. klo 16 Mönkimään! Maastoon! Mönkijäsafareilla ajat Kolin vaihtelevilla metsäreiteillä, oikeassa maastossa oppaan johdolla. Retket suunnitellaan ryhmäkohtaisesti ja niiden yhteyteen voi varata saunan, ruokailuja ja majoitusta. Kesto n. 1–4 tuntia, min. 4 hlöä. Hinta alk. 80 € /hlö/1 h. Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi.

19


klo 17 Saga-peikko seikkailee kansallispuistossa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Lähtö ja paluu: Ollilan piha, Ylä-Kolintie 12 A, 83960 Koli. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi.

Seikkailijoiden Retket

klo 18 alkaen Rosvopaisti Taidekahvilan takapihalla Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo. com, www.sagaspirit.fi. klo 19 alkaen Tiistaitanssit Sokos Hotel Kolin Grill it! -ravintolassa Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi.

Uniikkeja keraamisia valaisimia, suihkulähteitä, kynttiläruukkuja ym. Sinikka Häyrinen, Juuka p. 040 507 9732 www.sinikkahayrinen.com 20


Koli 347 www.pokali.fi

- liikunnan iloa

28.9.2013

Maisema, nuotio ja sin

ä.

ellä. Rauhoittuminen kiireen kesk

Luonnollisesti Kolilla.

p. 040 708 5726 | rauni@ruunaa.eu www.ruunaa.eu Koskenlaskuhinnat alk. 31 euroa/hlö

Tasokas kiinteistö Loma-Kolilla Pielisen rannalla

Tutustu netissä ja tee v www.k araus olinosu ma.fi

Viihtyisät, uudenaikaiset ja monipuoliset tilat käytettävissä ympäri vuoden. Majoitusta yksiöstä 12 hengen huoneistoon. Kolin Osumaan saa majoitettua isommankin seurueen. Pihapiirissä erillinen suksien huoltorakennus sekä grillikatos, jossa puu- ja kaasukäyttöiset grillit. Tutustu netissä ja tee varaus: www.kolinosuma.fi Varaukset: Karelia Expert Matkailupalvelu Oy puh. 050 408 1051 Kolin Osuma Kärännäntie 7, 83960 Koli www.kolinosuma.fi

21


Koko perheen Retket

keskiviikkona 3.7.

Koko perheen Retket klo 9.30 ja klo 14 Onni Orava vierailee Sokos Hotel Kolilla Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi. klo 10–11 Kumilauttaretki Veneretki kauniilla Pielisellä, Suomen viidenneksi suurimmalla järvellä, evästely saaressa. Kesto 1 h. Ryhmän koko 4–10 henkilöä. Lisätietoja: Koli247-keskusvaraamo/Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 10–16 Tarjous Koli Relax Spa -hemmottelu- ja maisemakylpylään Perhelippu S-Etukortilla 72 €/perhe (norm. 78 €) Sokos Hotel Kolilla (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Sisältää kylpylässä käynnin 2 aikuiselle sekä 2 lapselle klo 10–16 välisenä aikana. Lisätietoja: Sokos Hotel Koli, p. 020 123 4662, sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi. klo 11–15 Perhelounas – satumaiset jäätelöannokset jälkkäriksi Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi

22


klo 11–14 Talutus- ja kenttäratsastusta koko perheelle Hinta: 7–20 €/hlö, riippuen keston mukaan. Painoraja 100 kg, ei ikärajaa. Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Lisätiedot: Matkailutila Paimentupa, p. 0400 802 709, Kotaniementie 1, 83960 Koli, www.paimentupa.fi. klo 12–14 Mansikki, Helinä, pruit, pruit! -Karjanhoitonäytös Karjan kutsuhuudon suomenmestari ja aito savolainen emäntä Anneli Valta-Lisitsin tutustuttaa yleisön Kolin kansallispuiston maatiaislehmiin ja karjanhoitoon ennen ja nyt omalla, jäljittelemättömällä tyylillään. Paikka: Ollila, Ylä-Kolintie 12 A, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukk0@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 13–17 Taidevaellus Kaskikallerian teospaikoille Retki halki kansallispuiston ja kylän maisemien kohti ympäristötaideteoksia! Osallistujina Lieksan maahanmuuttajaperheet. Ilmoittautuminen Lieksan Koto-toimistoon, p. 040 104 4382 tai 040 104 4323. Taidevaelluksen järjestävät Koli-Ympäristötaidefestivaali ja Lieksan Koto-toimisto. Lisätietoja: Koli-Ympäristötaidefestivaali 2013, info@koliartfestival.fi, www.koliartfestival.fi. klo 15–17 Mikä ihme! Löytöretki luonnon ihmeelliseen maailmaan Kolin Mattilan luhtiaitan kätköistä löytynyt vanha päiväkirja johdattelee retkeläiset yhdeksänvuotiaan Olga Tossavaisen jalanjäljissä löytöretkelle luonnon ja maatiaiseläinten ihmeelliseen maailmaan. Lähtö ja paluu: Mattilan tila (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Hinta: 15 € aikuinen, 8 € lapsi, 35 € perhe (1–2 aikuista + max. 3 alle 12-v. lasta), sis. kahvi-/teetarjoilun. Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999, et@elontila.fi, www.elontila.fi. klo 17 Saga-peikko seikkailee Luontokeskus Ukossa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Hinta 4 €/hlö + Luontokeskus Ukon sisäänpääsymaksu, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Paikka: Luotokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi.

23


Tarinoiden Retket

torstaina 4.7.

Tarinoiden Retket klo 8.15–10 Radion luontoaamu Perinteinen luontoaamu Pohjois-Karjalan radion taajuuksilla lähetetään Kolilta. Lähetä kysymyksesi etukäteen tai tule paikan päälle. Paikka: Pääministerin tulentekopaikka, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 10–18 Sinne ja takaisin Matka uurolta vesiputoukselle ja sieltä vuorille. Tämä n. 10 km tarinallinen vaellus antaa loistavan kuvan Kolin monipuolisesta ja lumoavan kauniista luonnosta. Lähtö: Luontokeskus Ukon edestä (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli). Retki päättyy tunnelmalliselle Mattilan tilalle (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Kesto: n. 8 tuntia. Hinta: 55 €/hlö, sis. lämpimän ruoan Mattilan tilalla, omat retkieväät mukaan. Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999 tai et@elontila.fi, www.elontila.fi.

24


klo 10–14 Vanhojen pihapiirien tarinat Opastettu retki Ollilan, Turulan, Poikolan, Vaaralan ja Mattilan pihapiirien menneisyyteen ja entisaikojen elämään. Reitin pituus 4,6 km. Polut ovat hyväkutoisia, mutta korkeuserot paikoin huomattavia. Lähtöpaikka: Ollilan pysäköintialue, Ylä-Kolintie 12 A, 83960 Koli. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 11–12.30 Maastoratsastus islanninhevosilla peikkometsään Maastoratsastus 1,5 h. Hinta 39 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg. Min. 2 hlöä, max. 8 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, www.paimentupa.fi. klo 11–15 Saga-peikon myyttiset murkinat Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 14 Maastopyöräilyä Kolin poluilla Pyöräilyä poluilla, hiekka- ja asfalttiteillä. Luvassa hauskaa mutta vaativaa ajoa. Kesto: 2–3 tuntia, matka määräytyy ryhmän tason mukaan. Varustus: oma pyörä, säänmukainen pyöräilyasu, kypärä ja juomapullo. Hinta: 40 €/hlö, sis. opastuksen, mehua ja leivonnaisen. Mahdollisuus vuokrata uusia maastopyöriä 30 €/pyörä. Lähtö ja paluu: Safaritalo Alamaja (Rantatie 12, 83960 Koli). Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. klo 17 Savottakaverina suomenhevonen -dokumentti Asiantuntijat kertovat suomenhevosen historiasta, ominaisuuksista ja rakenteesta. Vanhat savottajätkät kertovat millaista oli savotoilla ennen. Kesto 51 min. Vapaa pääsy, tervetuloa! Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 17 Saga-peikko seikkailee luolassa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Lähtö ja paluu: Pirunkirkon parkkipaikka (Rantatien varrella, 93860 Koli). Oman taskulampun voi ottaa mukaan. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi.

25


Yökyöpeleiden Retket

perjantaina 5.7.

YökyöpeleidenRetket klo 10 Opastettu Herajärvenkierros, kesto 32 h Vaellus alkaa klo 10 Ukko-Kolilta, ja jatkuu Kiviniemeen, jossa yövytään. Seuraavana päivänä vaelletaan takaisin Ukko-Kolille, paluu n. klo 18. Retki sis. opastuksen, majoituksen, retkieväät, illallisen ja aamupalan. Lisätietoja: Koli247-keskusvaraamo/Korpishop, Hiekkaniementie 2, 83960 Koli, p. 010 320 6832, sales@korpisoturi.fi. klo 13–15 Vinkkejä retkiruokailuun Nouda vinkit retkiruokailuun! Tarjolla maistiaisia ja vinkkejä niin lähiretkien kuin vaelluksienkin muonitukseen ja herkutteluun. Paikka: Pääministerin tulentekopaikka, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli. klo 17 Saga-peikon hämärähommat ja klo 18 Iltapala Saga-peikon seurassa Hiippaile Sagan kanssa hämärähommiin… Pyydystetään tarinoita ja metsästetään iltapalaa puron äärellä. Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi.

26


klo 18–09 Yön yli retki meloen Hiekkasaareen Retken aikana tutustutaan kanoottimelonnan varusteisiin, melontatekniikoihin maalla ja vedessä, melotaan Pielisellä olevaan Hiekkasaareen (3 km), jossa yövytään retkieväitä nuotiolla nauttien ja Kolin vaaramaisemaa ihaillen. Lähtö ja paluu: Safaritalo Alamajan rannasta (Rantatie 12, 83960 Koli). Hinta: 80 € sis. opastuksen, kanootin vuokran ja retkieväät. Retki toteutetaan sään ollessa hyvä. Lisätietoja: Koli Activ Oy, p. 0400 857 557, kolisales@koliactiv.fi. klo 19 Kopravaaran kyläilta Kyläläisten ohjelmaa ja musiikkiesityksiä. Lisätietoja: Future Freetime, Kopravaarantie 27, 83950 Ahmovaara, p. 0400 374 830 tai p. 010 322 3040, kopravaara@futurefreetime.fi. klo 19 Pielinen soi: Improvisation Liisa Makkosen improvisaatioita suomalaisista kansansävelmistä sooloviululle. Paikka: Hiljaisuuden temppeli, Akka-Koli. Järjestäjä: Pielinen soi -kamarimusiikkifestivaali yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Lisätietoja: www.pielinensoi.fi, Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli klo 20–21 Hevosella auringonlaskuun Iltaratsastus maastossa noin 1 h. Hinta 39 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg. Min. 3 hlöä, max. 8 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, www.paimentupa.fi. klo 22–24 Keskiyön yölaulajaretki ... tsä, tsä, tsä, tse, tse, tse, tigtigtigtigtig… Tervetuloa kesäyön konserttiin. Solisteina erityisesti Mattilan, Vaaralanahon, Turulan ja Ollilan yölaulajalinnut. Lähtö: Mattilan tilalta (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Min. osallistujamäärä kuusi hlöä. Hinta: 15 € aikuinen, 8 € lapsi, 35 € perhe (1–2 aikuista + max. 3 alle 12-v. lasta), sis. kahvi-/teetarjoilun. Tähän retkeen sopii erinomaisesti yöpyminen Mattilassa 25 €/ henkilö (sis. liinavaatteet ja saunan ), aamiainen 8 €. Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999 tai et@elontila.fi, www.elontila.fi.

27


Perinteiden Retket

lauantai 6.7.

Perinteiden Retket klo 10.30–12.30 Ratsastus islanninhevosilla Ollilan ja Turulan perinnetiloille Maastoratsastus 2 h. Hinta 45 €/hlö. Ikäraja 12 v., painoraja 100 kg. Min. 2 hlöä, max. 8 hlöä. Lähtö/paluu: Matkailutila Paimentupa (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Varustus: säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja kannalliset jalkineet. Lainaan saat kypärän, nahkachapsit ja tarvittaessa sadetakin. Varaukset edelliseen iltaan klo 18 mennessä, p. 0400 802 709. Matkailutila Paimentupa, www.paimentupa.fi. klo 11 Elettiin sitä ennenkin – satu Matista, Marjasta ja leivästä Tarinatuokio lapsille ja lapsenmielisille entisajan elämästä maalla, kesto n. 30 min. Paikka: Luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, luontoon.fi/koli.

28


klo 11–15 Heinähässäkän keittolounas Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lisätietoja: p. 045 848 1966, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 12–14 Maatiaiseläinpäivä ja kehruunäytös Tule Kolin Mattilaan tutustumaan kansallispuiston maisemanhoitajiin eli suomenlampaisiin ja horniolaisiin maatiaiskanoihin. Tuvassa voit tutustua lampaanvillan kehräämiseen. Paikka: Mattila, Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli. Vapaa pääsy. Metsähallitus ja Elontila (ET) Ay, www.luontoon.fi/koli, www.elontila.fi. Lisätietoja: Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi tai Elontila p. 045 879 7999, et@elontila.fi. klo 12–15 Heinätalkoot Heinän niittoa, haravointia ja seivästystä. Talkoot alkavat leikkimielisellä kilpailulla ja kahvitarjoilulla. Kilpailuun osallistuneille ilmainen keittolounas Taidekahvila Kolin Ryynäsessä. Paikka: Mustolanpelto, 300 m Kolin kylältä Ukko-Kolin suuntaan. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Kolin Kotiseutuyhdistys ry, Erkki Turunen, p. 050 552 2795, www.kolinkotiseutuyhdistys.fi. klo 14–16 Perinteistä kärriajelua suomenhevosella Non-stop lähdöt Matkailutila Paimentuvalla (Kotaniementie 1, 83960 Koli). Lisätiedot: Matkailutila Paimentupa, p. 0400 802 709, www.paimentupa.fi. klo 17 Saga-peikko seikkailee luolassa Seikkailu lapsille ja lapsenmielisille. Lähtö ja paluu: Pirunkirkon parkkipaikka (Rantatien varrella, 93860 Koli). Oman taskulampun voi ottaa mukaan. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 19–23 Heinätalkoiden iltamat Kolin Seurojentalolla Perinteistä iltaohjelmaa ja kylätanssit. Arvonta. Vapaa pääsy. Merilänrannantie 4 C, 83960 Koli. Lisätietoja: Kolin Kotiseutuyhdistys ry, Erkki Turunen, p. 050 552 2795, www.kolinkotiseutuyhdistys.fi.

29


Taitelijoiden Retket

sunnuntai 7.7.

Taiteilijoiden Retket klo 11–16 Pohjoismaisten ja slaavilaisten makujen hurmaa Pyryinen Taiteilijalounas kahvila Kolin Ryynäsessä, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Lounaan järjestävät yhteistyössä Koli-Ympäristötaidefestivaalin taiteilijat ja Taidekahvila Kolin Ryynänen, www.koliartfestival.fi, www.sagaspirit.fi. Pöytävaraukset: p. 045 848 1966.

30


klo 12–14 Mattilasta Metsägalleriaan – ympäristötaidetta kaiken ikäisille Elämyksellinen retki kansainvälisten taiteilijoiden ympäristötaideteosten maailmaan. Lähtö ja paluu: Mattilan tila (Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli). Hinta: 15 € aikuinen, 8 € lapsi, 35 € perhe (1–2 aikuista + max. 3 alle 12-v. lasta), sis. kahvi-/teetarjoilun. Ilmoittautuminen retkeä edeltävänä päivänä ennen klo 16, p. 045 879 7999, et@elontila.fi, Retken järjestää Elontila (ET) Ay, www.elontila.fi ja Koli-Ympäristötaidefestivaali, www.koliartfestival.fi. klo 13–16 Taidevaellus Kaskikallerian ympäristötaideteosten äärelle Taideretken Kirsikodin asukkaille järjestävät yhteistyössä Koli-Ympäristötaidefestivaali 2013 ja Kirsikoti. Lisätietoja: info@koliartfestival.fi, www.koliartfestival.fi ja www.kirsikoti.fi. klo 15 Pielinen soi: Kamarimusiikin helmiä Nurmeksen Nuori Musiikki ja sen kesäakatemian taitelijat esittävät kamarimusiikin helmiä. Paikka: Luontokeskus Ukko, Vaarasali, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Järjestäjä: Pielinen soi -kamarimusiikkifestivaali yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Liput: 15 €. Lisätietoja: www.pielinensoi.fi tai Metsähallitus, p. 020 564 5654, ukko@metsa.fi, www.luontoon.fi/koli. klo 17 Saga-peikon taideseikkailu Aarteenmetsästystä Saga-peikon seurassa. Hinta 4 €/hlö, min. 5 hlöä. Opastuskielet: suomi ja englanti. Lähtöpaikka: Taidekahvila Kolin Ryynänen, Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 16. Lisätietoja: Saga Spirit, p. 050 390 4362, saga1spirit@yahoo.com, www.sagaspirit.fi. klo 22.30–23.30 Kalliolta kajahtaa Kansallislauluja kansallismaisemassa yöttömän yön tunnelmissa. Kokoontuminen klo 22.30 Koli Shop Retkituvan edessä, josta siirtyminen kalliolle kukkulalle (siirtyminen n. 15 min. kävellen). Kolilainen laulun harrastaja Irja Tanskanen laulaa ja laulattaa Kolin kallioilla, sateen sattuessa sateenvarjon alla. Vapaa pääsy. Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa, Ilovoltti Oy, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, p. 0400 231 332, ilovoltti@gmail.com, www.facebook.com/kolishopretkitupa.

31


kolin kierros

Kolin kierros MTB 2013 Koko perheen retkiajotyyppinen maastopyöräilytapahtuma Kolin kansallismaisemissa 10.8.2013 · 20-80 km reitit aloitteli · Omat reitit junioreille, aloittelijoille ja aktiiviharrastajille · Huollot reitin varrella · Ei ajanottoa, vain nautiskelua! Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

www.joenspy.fi/kolinkierros Yhteistyössä: Joensuun Pyöräilijät ry Kolin Future Freetime

.fi www.koliactiv

KOKEMUKSIA. ELÄMYKSIÄ. SEIKKAILUJA.

OHJELMAPALVELUT Melontaretket, patikointia, luolaseikkailua, Zorba-palloilua, vesitrampoilua, mönkijäsafarit, kalastusretket, pyöräilyretket, kaikkea tätä yhdessä ja erikseen. VÄLINEVUOKRAUS Kanootit, kajakit, maastopyörät, kävelysauvat, reppuja, rinkkoja ja lastenkantorinkka. SAFARITALO ALAMAJA Kolin satamassa toimiva keskus, jossa ravintolapalvelut ja välinevuokrausta.

KOLIACTIV

Rantatie 12, 83960 Koli kolisales@koliactiv.fi + 358 400 857 557 www.koliactiv.fi

32


Varaa mökkiloma Pohjois-Karjalaan

Rentouttavaan mökkilomaan myös

Lomamökillä nautit omasta ajasta. Valinnanvaraa löytyy huvilasta erämaakämppään ja koko Pohjois-Karjala on ulottuvillasi!

• Pielinen Soi -konsertit 3.-7.7.2013 Lieksassa ja Kolilla • Ihana kesäpäivä Pielisellä 32 €/hlö, sis. ruokailun ja risteilyn autolautalla

Kysy lisää: puh. 050 408 1051, bookings@visitkarelia.fi, www.visitkarelia.fi

• Ruunaan koskenlaskuretket puuveneellä päivittäin klo 12, visitkarelia.fi/koskenlasku

KOHTEITA KOKO POHJOIS-KARJALASSA ON LÄHES 200 JA KOLILLA NIISTÄ YLI PUOLET.

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy puh. 0400 175 323, 0400 311 213, lieksa@visitkarelia.fi

Koli-matkamuistoja, upeita maisemakortteja ja lahjatavaroita, Koli-vaatteita: T-paitoja, myös hihattomia ja fleecejä, Retkeilyvarusteita ja -tarvikkeita: Kupilka-retkiastiastoja, Deuter-reppuja ja -vyölaukkuja, Teseman sukkia, runsas valikoima Had-huiveja, Syttis-sytyspalloja, puukkoja ja kuksia. Maksulliset säilytyskaapit ja suihkumahdollisuus. Avoinna päivittäin 10–17, heinäkuussa 10–18 KOLI SHOP RETKITUPA, ILOVOLTTI OY, (Sokos Hotel Kolin pääty) Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 2313 32 ilovoltti@gmail.com, www.facebook.com/kolishopretkitupa

33


Kolin Kyläkeskustassa

Saga Café

Shop

Creperie Konditoriokahvila Kesäaittahuoneita

Karelia Shop Majoitus Souvenirs Cottages

Confectionery Lodging quarters

Verkkokauppa Web shop

+358 (0) 45 848 1966

+358 (0) 50 390 4362

www.sagaspirit.fi saga1spirit@yahoo.com

Kolin kansallispuiston reitit, nähtävyydet ja palvelut osoitteesta:

www.luontoon.fi/koli poikkea omatoimiretkeilijän vinkkinurkkaan luontokeskus ukkoon, ylä-kolintie 39, 83960 koli

Löydä reittisi:

34


KOLIN KESÄ HURMAA VARAA KESÄN HEMMOTTELEVIN MAJOITUS SOKOS HOTEL KOLILLE Sokos Hotel Kolille on avattu maaliskuussa 2013 uusi Koli Relax Spa -hemmottelu- ja maisemakylpylä. Paljuja, saunoja ym. kansallismaisemassa!

Alk. 89,50 €/hlö/vrk/2 hh:ssa Sis. majoituksen, aamiaisen, asiakassaunan sekä lipun Koli Relax Spa -hemmottelu- ja maisemakylpylään. Voimassa S-Etukortilla 22.3.-31.12.2013.

NYKYKARJALAINEN KOLIN MAISEMAHISSILLÄ NOUTOPÖYTÄ KLO 12–16 KORKEUKSIIN Tervetuloa nauttimaan Kolin kansallismaisemasta ja runsaasta nykykarjalaisesta noutopöydästä Grill it! -ravintolaan!

S-Etukortilla 19,50 € / aikuiset (norm. 23 €) 10 € / lapset 4-12 v. (norm. 12 €)

Testaa tuolihissi Kolin jylhissä maisemissa!

Perhelippu 15 €/perhe Sisältää hissiliput 1-2 aikuiselle sekä 1-3 lapselle (4-12 v.). Voimassa hissin aukioloaikana 15.6.-17.8.2013.

Voimassa 22.6.-11.8.2013 klo 12–16.

Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli Puh. 020 1234 662 sales.koli@sok.fi, www.sokoshotels.fi, www.koli.fi

Edullinen • Tuore • Helppo

Retkiviikon eväät saat kätevästi Kolin Salesta! SALE KOLI Kolintie 94, 83960 Koli Puh. 010 7623 300 Avoinna: ma-to 9–18, pe 9–19, la 9–18, su 12–16 Palvelut: apteekki, veikkaus, posti, huoltoasema, kalastusluvat Herajärvelle, Pieliselle, Kolin alueelle, Loma-Kolin rinteiden asuntovaunualueen vuokrausja avainpalvelu Puhelun hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.

35


36

Kolin Retkiviikon opas 2013  

Vuoden 2013 Kolin Retkiviikon monipuolinen ja runsas tarjonta yksissä kansissa.

Kolin Retkiviikon opas 2013  

Vuoden 2013 Kolin Retkiviikon monipuolinen ja runsas tarjonta yksissä kansissa.

Advertisement