Kolben Kulturhus - Program høst 2021

Page 1


Foto: Irene Hundeide

Kjære publikum Endelig ser det ut til at vi møtes til gode kulturelle øyeblikk igjen. Sammen med andre kan vi nå la oss gripe av et teaterstykke, inspirere av et foredrag eller lene oss tilbake og nyte en god konsert. Det er med stor glede vi presenterer høstens program for dere. Her legger vi til rette for en mengde gode kulturopplevelser, for enhver smak. Programmet er proppfullt av kjente artister som Halvdan Sivertsen, Kari Bremnes, Marion Ravn, Bjørn Eidsvåg, Bjarte Hjelmeland, Unni Wilhelmsen, Eva Weel Skram, Herborg Kråkevik, Tore Sagen, Kari Slaatsveen og Ingrid Bjørnov. Dere kan også bli kjent med nyere artister som Sarah Christine Bøhn og Sebastian Zalo. Barna kan glede seg til flere gode produksjoner som blant annet NRK Supers Julemagi og Jul på Månetoppen. På toppen kommer de gode konsertene i regi av Kullebunden Jazz, quiz med Thomas Felberg og Europabevegelsens samfunnsaktuelle foredrag. For å nevne noen.

Det frivillige kulturliv har hatt en ekstra vanskelig tid de siste månedene med store begrensninger i mulighetene for å øve. Det har medført at både OPAL og Scenario har utsatt sine store produksjoner til våren 2022. Det er bare å glede seg! Vi vil selvfølgelig tilrettelegge for de smitteverntiltakene som til enhver tid gjelder. I skrivende stund ser det positivt ut for høsten, men vi har alle sammen lært at endringene skjer raskt. Vi opprettholder regelen om at du kan få refundert billettene dine dersom forestillingen blir flyttet eller avlyst. Det betyr at selv om vi ikke er helt sikre på pandemien videre påvirkninger og begrensninger, er det helt trygt å kjøpe billetter til høstens arrangementer. Vi har savnet dere og gleder oss over å kunne ønske dere alle sammen velkommen igjen. Hilsen teamet i Kolben kulturhus

Kolben kulturhus Besøksadresse: Strandliveien 1 Vareleveranse: Solbråtanveien 4 Postadresse: Postboks 3010, 1402 Ski Telefon: 66 81 50 00 E-post: post@kolben.no www.kolben.no


Brageteatret

Yahya Hassans liv og poesi

Forestillingen, basert på den avdøde danske poeten Yahya Hassans liv og poesi, inviterer deg inn i en nådeløs verden med angst, skuddsikker vest og mangel på muligheter. Forlagsredaktør Dan Andersen, vil etter forestillingen, forsøke å nyansere bildet av den eksepsjonelle, unge forfatteren som svært ulike samfunnskrefter trykket til brystet.

Tirsdag 24. august kl. 18.00

Bill:135,-/206/ 275,(ungdom t.o.m. 25/ Scenekort/voksen)

Foredrag i Kolben

Europabevegelsen

«Hvordan skal Europa møte den kinesiske utfordringen?»

Åpen debatt med følgende deltakere: Direktør i Norsk Utenrikspolitisk Institutt og sekretær for Europautredningen, Ulf Sverdrup, redaktør, EU-rådgiver og ansvarlig for nettstedet europeiskpolitikk.no, Paal Frisvold, debattredaktør og kommentator i VG, Hans Petter Sjøli, stortingsrepresentant og leder for Europabevegelsen i Norge, Heidi Nordby Lunde. Møteleder er Jan Erik Grindheim, rådgiver i Civita og tidligere leder for Europabevegelsen i Norge.

Tirsdag 24. august kl. 19.00

Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no

Sounds of Unity presenterer Hellbotn Metalfest 2021

Hellbotn Metalfest er årets metalhappening på Kolbotn og tiltrekker seg publikum fra hele verden! Foreløpig program: Nifelheim, Ved Buens Ende. Djevel, Impaled Nazarene, Säver, Obliteration, Dold Vorde ens Navn, Nekromantheon, Black magic, Evoke, Sovereign, Nödutgang for mark, Mystik, Superlynx. Djs, tatoo og god stemming!

Fredag og lørdag 27.–28. august

For billetter og mer infformasjon se www.hellbotn.com

Barn i Kolben

Kanotur på Kolbotnvannet Bli med på en idyllisk kanotur på Kolbotnvannet. I regi av 1. Kolbotn speidergruppe inviteres store og små med på en vakker og lokal naturopplevelse! Vi tenner bålpanner, ta gjerne med enkel grillmat. Oppmøte på bryggen ved Kolbotnvannet. Passer for hele familien.

Lørdag 28. august kl. 12.00

Gratisbilletter hentes ut på biblioteket (avdeling Kolben) HØST 2021 // kolben 3


Seven Drunken Nights The Story of the Dubliners

Etter flere utsolgte show i London’s West End og 69 show i Nederland, kommer Seven Drunken Nights – The Story Of The Dubliners tilbake til Norge. Dette er en feiring av irsk musikk i stilen til The Dubliners og en kveld full av humor, musikk og ‘craic’ (irsk for underholdning, spøk, artig småprat og morro).

Torsdag 2. september kl. 19.00 Bill: 395,-

Barn i Kolben

SIRKUS BUSTER Den gamle klovnen Buster ser tilbake på tiden da han var klovn på et ekte sirkus. En tid han minnes med glede, og som han elsker å fortelle om. Vi møter Sirkusdirektøren, den spanske klovnen ”Langhals” med verdens lengste hals, søsteren til Buster og babyen hennes. Passer for barn mellom 3 og 10 år.

Lørdag 4. september kl. 12.00 Bill: 75,- (barn/voksen)

Barn i Kolben

Prøv RG – Med Kolbotn RG Kolbotn RG, en idrettsgruppe i Kolbotn Idrettslag, inviterer alle barn i alderen 5-12 år til å prøve sporten rytmisk gymnastikk. Rytmisk gymnastikk er en estetisk idrett som bruker musikk og koreografi. Liker du dans og turn, kom og prøv RG. Passer best for barn mellom 5-12 år.

Lørdag 4. september kl. 13.00, Sal 1 Gratis

Bettanita To nydelige damer, to vakre stemmer. Sommeren 2019 stod Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan sammen på scenen for første gang – nå har det blitt til en miniturne. De lover knallgode tolkninger av de største låtene sine, humor og glede, men også sanger til ettertanke. Anita og «Bettan» vil naturlig nok også hedre vår alles Jahn Teigen.

Torsdag 9. september kl. 19.00 Bill: 595,4 HØST 2021 // kolben


Barn i Kolben

Kasper og Kjempen Figurteater om luer, kjemper, mot og kløkt

Kasper skal til Nabolandsbyen på sirkus, men for å komme seg dit må han gjennom den store skogen, hvor Kjempen kan fange ham og spise ham opp! Heldigvis er Kasper mye smartere enn Kjempen. Passer barn fra 3 år.

Lørdag 11. september kl. 12.00 Bill: 100,-/150,- (barn/voksen)

Humor i Kolben

Ørjan Burøe

Store Gutter Gråter ikke Det sies at store gutter ikke gråter. Hvorfor ikke, egentlig? Ørjan Burøe påstår i alle fall at han ikke finnes noe redd for å vise følelser. Han kan fint dele det som skjer inni seg med Gud og hvermann. Med Store Gutter Gråter Ikke har Burøe laget en morsom og personlig forestilling med tette punchlines.

Fredag 17. september kl. 19.00 Bill: 370,-/415,- (student/voksen)

Barn i Kolben

Familieyoga med iYoga Bli med på en morsom yoga-opplevelse som barn og voksne kan gjøre sammen! Voksne kan være besteforelder, tante/onkel, foreldre, storesøsken, eller en annen som står barnet nær. Det blir oppmerksomhetstrening, lek og hvile på en gang! Passer for barn fra 3 år.

Lørdag 18. september kl. 12.00

Gratisbilletter hentes ut på biblioteket (avdeling Kolben)

Bjarte Hjelmeland JA!

Bjarte Hjelmeland er tilbake, denne gangen med et rungende «Ja!». I det nye humorshowet byr han på treffende karakterer, parodier og andre morsomheter. «Ja!» har fått Maxi-Yatzy i terningkast 5 fra Aftenposten, Dagsavisen, VG, Dagbladet, BT og BA.

Torsdag 23. september kl. 19.00 Bill: 495,-

HØST 2021 // kolben 5


Kullebunden Jazz

Brunborg /Jormin /Strønen Norsk-svensk mestermøte Brunborg, Jormin og Strønen er musikere av aller edleste sort og har på hver sin kant preget skandinavisk jazz i mange tiår. Nå får vi endelig se dem sammen i Kullebunden Jazz!

Torsdag 23.september kl. 20.00 Bill: 200,-/ 250 (student / medlem)

Eventyrfestivalen 2021 Velkommen til den tradisjonsrike Eventyrfestivalen med Eventyrsti ved Gjersjøen fredag kveld. Eventyrmarked på Jan Baalsruds plass med konserter og familieaktiviteter på lørdag. Familiedag med fiske, grilling og andre aktiviteter på søndag, ved Gjersjøelva natur- og kulturparkt.

Helgen 24.–26. september

For mer informasjon se www.kolben.no

Kolbotn konsertorkester 90 års Jubileum med solist Christian Ihle Hadland

I 90 år har Kolbotn konsertorkester vært et attraktivt ensemble som har gledet sitt nærmiljø med musikk av høy klasse. Med stjernepianisten Christian Ihle Hadland og dirigent Jan-Erik Hybertsen vil korpset gi en spennende musikalsk opplevelse med et mangfoldig program.

Lørdag 25. september kl. 18.00 Bill: 100,-/200,- (barn(voksen)

Halvdan Sivertsen 71 år

En hyllest til livet, kjærligheten og saftig nordnorsk humor! Karrieren til Halvdan spenner over mer enn 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockmiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de siste 30 årene. Velkommen til en jubileumsforestilling med hits og klassiske låter, med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor.

Søndag 26. september kl. 19.00 Bill: 520,6 HØST 2021 // kolben


Foredrag i Kolben

Europabevegelsen

Elisabetta Cassina Wolff Italias politiske historie frem til 1945 I sitt foredrag gjennomgår Elisabetta Cassina Wolff hovedtrekkene i Italias politiske historie. Wolff er førsteamanuensis i historie ved UIO, og i 2016 utga hun boken «Italias politiske historie. Fra 476 til 1945».

Mandag 27. september kl. 19.00

Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no

Kari Bremnes Hele Norges Kari Bremnes legger ut på turné til høsten og stopper heldigvis innom Kolben! Hvis publikum ikke har glemt hvordan det er å være publikum, kan umulig vi ha glemt hvordan det er å spille konserter, sier Kari.

Torsdag 30. september kl. 19.00 Bill: 450,-

Humor i Kolben

Dora Thorhallsdottir Overganger

Overganger er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske. Overgangsalderen for eksempel. Vi skal alle dit, men det er det ingen som snakker om. Det er bare å glede seg til humor om kropp og alle de tøysete greiene vi mennesker driver med!

Onsdag 13. oktober kl. 18:30 Bill: 425,-

Memory Lane Hits 81

Etter to utsolgte hus og full fest med «Hits 80» i fjor, tar Memory Lane steget videre inn i 80-årene med «Hits 81». Året der Phil Collins forlot trommekrakken og ble soloartist, Joan Jett elsket rock’n roll og Freddie Mercury teamet opp med David Bowie. Hvis vi tenker etter sjæl, var livet så visst ikke kjipt for oss svake mennesker i 1981, og det regnet faktisk ikke hele året!

Fredag 15. og lørdag 16. oktober kl. 19.30 Bill: 295,-/250,- (voksen / gruppe 8 eller flere)

HØST 2021 // kolben 7


Barn i Kolben

Fortellerstund i biblioteket med Nora Brech

Nora Brech har laget nydelige bøker med fantasifulle detaljer og perspektiver; ”Cornelia og jungelmaskinen”, ”Hvem vil komme i bursdagen min?”, ”Ulveskogen”, og «Den store Fuglejakten». Vi gleder oss til å høre Nora Brech fortelle fra bøkene og vise noen av sine nydelige illustrasjoner. For barn fra 3 år. Begrenset antall plasser!

Lørdag 16. oktober kl. 12.00

Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no eller på biblioteket

Lambertseter ungdomskorps Jubileumskonsert

Lambertseter ungdomskorps (LUK) fyller 55 år i 2021 og inviterer til jubileumskonsert. Korpset er fremdeles et stilig ungdomskorps, selv etter 55 års eksistens. LUK satser på musikalsk bredde og spiller for å ha det gøy sammen og til glede for andre

Søndag 17. oktober kl. 15.00 Bill: 50,-/200,- (barn/voksen)

Foredrag i Kolben

Europabevegelsen

De tidligere sovjetrepublikkene Demokratier, diktaturer og asiatiske despotier. En rundreise i den post-sovjetiske verden. I dette foredraget tar Halvor Tjønn oss med på en rundtur til de eks-sovjetiske republikkene i Baltikum, Kaukasus og Sentral-Asia, foruten Hviterussland og Ukraina, og ser på den verden som ble skapt da Sovjetunionen brøt sammen.

Mandag 18. oktober kl. 19.00

Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no

Så leste jeg Naiv.Super. Så leste jeg Naiv.Super. er en tragikomisk monolog om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse, inspirert av skuespiller Kai Kenneth Hansons egen tilværelse engang omkring årtusenskiftet, og Erlend Loes bok Naiv. Super. Dirigent og konferansier: Kjell Olav Martinsen.

Tirsdag 19. oktober kl. 19.00 Bill: 365,8 HØST 2021 // kolben


Humor i Kolben

Harm og Hegseth World Tour

Vi er endelig klare for å dra på turné, og ja, det har skjedd en del siden sist! Morten har laget doku om homoterapi og snakka s a k t e på Love Island, mens Vegard har laget TV-serie om *seg selv* og begynt å flørte med tanken om livet i silkeslåbrokk i mansion. I Stokke (lol). Men aller først er det show!

Onsdag 20.oktober kl. 19.00 Bill:450,-

Kullebunden Jazz

Andreas Røysum Ensemble

Den fremadstormende klarinettisten Andreas Røysum fra Kolbotn har samlet ni av sine beste venner og favorittmusikere i Andreas Røysum Ensemble. Her blandes hans fascinasjon for tradisjonsmusikk fra Asia og Afrika med ilden og språket fra den ekspressive jazzen og samtidsmusikkens utstrakte formsans. Andreas er uten tvil en av landets mest spennende og nyskapende jazzmusikere, så ikke gå glipp av denne konserten!

Onsdag 20.oktober. kl. 20.00 Bill: 200,-/ 250 (student / medlem)

The illusions of Alexx Alexxander Velkommen til Alexx Alexxander sin magiske verden! Opplev en kveld i magiens tegn og la Alexx Alexxander vise deg hvorfor han er utnevnt til en av verdens fremste illusjonister og entertainere.

Fredag 22. oktober kl. 18.00 Bill: 270,-/370,- (barn/voksen)

Marianne Mørk teater En aften med to en- aktere

Musikal-karusellen: En enakter bestående av musikal-nummer. Regi: Rolf Mørck  Lilleskogen, av Jesper Halle: Dette er et poetisk drama, der godt og ondt utspiller seg i en verden uten grenser. Det er et drama om barndommen, sett fra barnets perspektiv. Stykket beskriver barns fantasier om det ukjente og deres lek i en forbudt og skremmende skog. Regi: Marianne Mørk  Passer for 15 år og oppover.

Fredag 22. oktober kl. 19.00 Bill: 150,-/200,(barn, ungdom, honnør/voksen)

HØST 2021 // kolben 9


Kolbotn Fotofestival Kolbotn Fotoklubb inviterer til en minifestival i anledning sitt 30-årsjubileum, og kan by på et variert program med spennende fotoforedrag fra kjente norske fotografer som Jonas Bendiksen, Rune Eraker og Erle Kyllingmark. I tillegg vil det vises bidrag fra klubbens egne medlemmer og en fotoutstilling.

Lørdag 23. oktober kl. 10.30 Bill: 150,-

Barn i Kolben

Musikklek med Kulturskolen Lek og moro med musikk! Det blir sanger, sangleker, regler og spill på rytmeinstrumenter med tre erfarne pedagoger. Her trengs det ingen forkunnskaper, barna synger med den stemmen de har.

Lørdag 23. oktober kl. 12.00 (barn 1-3 år) og kl. 13.00 (barn 4-5 år) Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no

Nordic Tenors Classics Nordic Tenors kommer til Kolben med sin varme, vakre og virtuose forestilling «Nordic Tenors - Classics». Her puster de nytt liv til evige klassikere fra Griegs tid og frem til i dag. Publikum kan glede seg til hjerterørende musikalske opplevelser, helsebringende mosjon for lattermusklene og himmelsk balsam for lydhøre ører.

Søndag 24. oktober kl. 18.00 Bill: 390,-

Tirsdagsmatiné

med FSO storband og Tine Skolmen. Seniorstorbandet starter høstsesongen med Tine Skolmen tilbake som sangsolist. Etter mange år som intervjuer og kronikør i NRKs musikkredaksjon har Tine Skolmen i en alder av 52 år endelig kommet ut med en jazzplate – til strålende kritikker. Seniorstorbandet byr på et fornyet og spennende repertoar. Dirigent Kjell Olav Martinsen.

Tirsdag 26. oktober kl. 12.00 Bill: 220,10 HØST 2021 // kolben


Harald Eia og Nils Brenna

Sånn er du med Henriette Steenstrup Harald Eia og Nils Brenna analyserer kjente personer med personlighetstest, du har hørt dem på NRK P2 og podkast, men nå har du mulighet til å se dem live! Denne gangen er det komiker Henriette Steenstrup som skal analyseres. Det blir humoristisk, interessant og lærerikt!

Tirsdag 26. oktober kl. 20.00 Bill: 420,-

Marion Ravn Akustisk 2021

Marion Ravn har allerede fått mye ros for sin overgang fra engelsk til norske låter, et valg som blir kalt både smart og kreativt. Med disse norske låter tar hun deg tett inntil sitt eget hjerte, noe hun ønsker å videreføre til konsertene sine «Jeg ønsker at publikum skal få en følelse av at vi er samlet hjemme i stuen sammen for en skikkelig hyggelig kveld. En kveld hvor man både kan tørre å kjenne på de store følelsene, men også le sammen.»

Onsdag 27. oktober kl. 19.00 Bill: 395,-

Internasjonalt torg Velkommen til Internasjonalt torg i Kolben med masse spennende aktiviteter og mat fra ulike land. Trommekurs med perkusjonsmester Sidiki Camara for barn og unge kl. 12.00. Passer for hele familien.

Lørdag 30. oktober kl. 12.00 – 14.00 Se www.kolben.no for mer informasjon.

Tryllefløytene Trolsk til fjells

Med niste og sekk trekker Tryllefløytene denne gang til fjells. Da blir det spennende å se hva jentene henter opp fra sekken. Noe nasjonalromantisk blir det i hvert fall! Hvem vet hva som kan skje når Ensemblet Tryllefløytene vandrer i fjellheimen.

Lørdag 30. og søndag 31. oktober kl. 18.00 Bill: 170,-/330,- (barn, student/voksen)

HØST 2021 // kolben 11


PROGRAMOVERSIKT A U G U S T 24. 24. 27.–28. 28.

Brageteatret: Skuddsikker vest -Yahya Hassans liv og poesi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 Europabevegelsen: Debatt ledet av Jan Erik Grindheim . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Hellbotn Metallfest . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Barn i Kolben: Kanotur på Kolbotnvannet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00

SEPTEMBER 2. Seven Drunken Nights: The Story of the Dubliners . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 4. Barn i Kolben: Sirkus Buster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 4. Barn i Kolben: Prøv RG med Kolbotn RG . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13.00 9. Bettanita . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 11. Barn i Kolben: Figurteater- Kasper og Kjempen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 17. Ørjan Burøe: Store Gutter Gråter ikke . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 18. Barn i Kolben: Familieyoga med Iyoga . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 23. Bjarte Hjelmeland: JA! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 23. Kullebunden Jazz: Brunborg /Jormin /Strønen – norsk-svensk mestermøte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 24.–26. Eventyrfestivalen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 25. Kolbotn konsertorkester: Jubileumskonsert med Christian Ihle Hadland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 26. Halvdan Sivertsen 71 år . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 27. Europabevegelsen: Elisabetta Cassina Wolff . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 30. Kari Bremnes. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00

OKTOBER 13. 15.–16. 16. 17. 18. 19. 20. 20. 22. 22. 23. 23. 24. 26. 26. 27. 30. 30.–31.

Dora Thorhallsdottir: Overganger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.30 Memory Lane: Hits 81 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.30 Barn i Kolben: Fortellerstund i biblioteket - Nora Brech . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 Lambertseter Ungdomskorps: Jubileumskonsert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15.00 Europabevegelsen: Halvor Tjønn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Så leste jeg Naiv. Super . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Harm & Hegseth: World tour . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Kullebunden Jazz: Andreas Røysum Ensemble . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Alexx Alexxander: The Illusions of Alexx Alexxander . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 Marianne Mørk teater: En aften med to en- aktere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Kolbotn Fotoklubb: Fotofestival . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10.30 Barn i Kolben: Musikklek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12.00/13..00 Nordic Tenors: Classics . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 Tirsdagsmatine med FSO storband og Tine Skolmen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 Harald Eia og Nils Brenna: Sånn er du med Henriette Steenstrup . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Marion Ravn: Akustisk 2021 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Barn i Kolben: Trommekurs med Sidiki Camara (Internasjonalt torg) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 Tryllefløytene: Trolsk til fjells . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00

12 HØST 2021 // kolben


HØST 2021 N O V E M B E R 5. 6. 12. 12. 13. 15. 18. 18. 19. 19. 20. 23. 27.

Sarah Christine Bøhn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Barn i Kolben: Contakids . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11.00/12.00/13.00 Hvem er din drømmeartist? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Blow for Tom Waits: Tribute show . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Barn i Kolben: Tegneseriekurs med Donald-tegner Arild Midthun . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 Mia Törnblom: Klart du kan! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.30 Unni Wilhelmsen: Unni spiller Unni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 Kullebunden Jazz: Hanna Paulsberg- Dexter Gordon Tribute . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Barn i Kolben: Brageteatret- Ruffen og den flyvende hollender . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 Sebastian Zalo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 Barn i Kolben: Viss eg hadde hale- Sindre Goksøyr og Mats Eldøen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 Barn i Kolben: Jul på månetoppen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 Kolbotn Konsertorkester: A Night at The Opera . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00

DESEMBER 2. Kullebunden Jazz: Oslo jazzensemble og Ola Kvernberg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20.00 4. Barn i Kolben: Stjernedryss og pepperkakekyss . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 4.–5. Liv Steen Ballettskole: Ballettforestilling . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13.00/17.00 6. Europabevegelsen: Thorbjørn Jagland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 7. Odd René Andersen og Soul City: The best of my Motown . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 8. Thomas Felbergs store musikkquiz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 9. Kullebunden Jazz: Julejazz med Hilde Louise Orchestra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 10. Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 11. Barn i Kolben: Jul i Kolben . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 12. Bjørn Eidsvåg: Far faller . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 13. Follo Seniororkester: Julekonsert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12.00 14. Eva Weel Skram: Falle til ro – Ein julekonsert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 16. Barn i Kolben: NRK Supers magiske jul . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.00 16. Lenes magiske julemusikkbingo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 17. Tore Sagen gjør standup . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.30 18. Bjørnov og Slaatsveen: Julesanatoriet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.00 19. Ila Auto: Julebanjoshow . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20.00 20. Sølvguttene . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.30

JANUAR 2022 7.–9.

Oppegård Janitsjar: Nyttårskonserten 2022 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20.00/17.00/15.00

Med forbehold om endringer og trykkfeil!

HØST 2021 // kolben 13


Sarah Christine Bøhn Det unge talentet fra Kolbotn ble oppdaget av The Voice-produksjonen etter noe hun hadde publisert på Instagram. Hun ble bedt om å søke. Nå har hun sunget seg inn i hjertene til TV-publikummet langt utenfor kommunegrensen, med sin vakre og sjelfulle stemme. The Voice er forhåpentlig bare starten for Sarah Bøhn. Hennes store drøm er å kunne leve av musikken.

Fredag 5. november kl. 20.00 Bill: 150,-

Barn i Kolben

Contakids

Kontaktlek & Babydans Vi beveger oss sammen og ønsker å inspirere til nye måter å leke sammen på. Øvelsene baserer seg på dans og er med på å trene barnets koordinasjon, balanse og styrke. Gruppen 1-3 år passer i utgangspunktet best for barn opp til 3 år, og gruppe 3-6 år passer best for dem som er over 3 år. For de aller minste er det Babydans.

Lørdag 6. november kl. 11.00/12.00/13.00 Bill: 100,- (barn inkludert en voksen)

Hvem er din drømmeartist? Fredag 12. november kan du påvirke hvem som skal opptre i Kolben. Send inn ditt forslag til post@kolben.no Kanskje blir det din favorittartist som står på scenen fredag 12. november kl. 19.00!

Blow – for Tom Waits Tribute show

I 20 år har «Blow – for Tom Waits» holdt fanen høyt for den amerikanske låtskriveren, musikeren og skuespilleren Tom Waits. Blow spiller musikk fra hele hans karriere, og legger vekt på å gi publikum en stor og energisk konsertopplevelse med glimt i øyet!

Fredag 12. november kl. 20.00 Bill: 300,14 HØST 2021 // kolben


Barn i Kolben

Tegneseriekurs med Donald-tegner Arild Midthun

Har du lyst til å lære hvordan du kan lage din egen tegneserie? Bli med på tegneseriekurs med Norges eneste offisielle Donald-tegner, Arild Midthun! Maksimalt antall deltagere er 25, så vær snar! Nedre aldersgrense er 10 år.

Lørdag 13. november kl. 12.00 Bill: 200,-

Mia Törnblom Klart du kan!

Med hjelp av humor, generøsitet og konkrete eksempler vil Mia Törnblom vise deg hvordan du blir trygg på deg selv. Hvordan du kan overbevise, ta plass og alt annet som er viktig for at du skal nå ut med det fantastiske du har å tilby. Arrangør: ATIKKO.

Mandag 15. november kl. 18.30

Bill: 385,- / 425,- (student, honnør /voksen)

Unni Wilhelmsen Unni spiller Unni

Unni Wilhelmsen har tatt et dypdykk i sin rikholdige skattkiste av musikk, og gamle låter får skinne på nytt når hun i vår gir eksklusive og unike konserter på utvalgte steder i Norge. Med seg har hun de dyktige musikerne Ronny Yttrehus og Reidar Opdal.

Torsdag 18. november kl. 19.00 Bill: 350,-/260,- (voksen / A-kort)

Kullebunden Jazz

Hanna Paulsberg Dexter Gordon Tribute

Dexter Gordon er en av jazzhistoriens giganter, og et uendelig antall musikere har latt seg inspirere av ham opp gjennom tidene. En av disse er saxofonisten Hanna Paulsberg, som har hatt stor suksess de siste årene med trioen GURLS.

Torsdag 18. november kl. 20.00 Bill: 250,-/200,- (medlem/student)

HØST 2021 // kolben 15


Brageteatret

Ruffen og den flyvende hollender Bli med sjøormen Ruffen ut på leit etter Den flyvende Hollender og Den siste havn! Tor Åge Bringsværd og Thore Hansens barnebokserie blir magisk figurteater for alle fra 5 år.

Fredag 19. november kl. 18.00 Bill: 220,-/280,- (barn/voksen)

Sebastian Zalo Det dukker ikke opp mange som Sebastian Zalo på en generasjon. 18 år gammel slutter han på skolen for å lage musikk. Sangene er hans historie. Våren 2021 ga Sebastian Zalo etablerte artister og norske tv-seere hakeslepp med sine tolkninger av kjente og kjære låter i «De neste» i beste sendetid på NRK1. Velkommen til en unik konsertopplevelse på Kolbens klubbscene.

Fredag 19. november kl. 20.00 Bill: 300,-

Barn i Kolben

Viss eg hadde hale

Sindre Goksøyr og Mats Eldøen Se for deg at du våkner en dag og har vinger istedenfor armer, eller at du plutselig kan skifte farge og blir en kameleon. Forfatter Mats Eldøen og illustratør Sindre Goksøyr leker med tanken på hvordan verden hadde vært, om vi hadde litt mer av dyras egenskaper. Passer for barn fra 3-7 år.

Lørdag 20. november kl. 12.00 Bill: 100,- (barn/voksen)

Barn i Kolben

Viktoria teater Jul på Månetoppen

Jul på Månetoppen er en varm og spennende førjulsfortelling for hele familien- og naturligvis er de kjente og kjære sangene fra TV-serien med. Teaterstykket bygger på Gudny Ingebjørg Hagens fantastiske nisseunivers kjent fra NRKs julekalendere «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen»! I regi av Viktoria teater. Passer for hele familien. Varighet 2 timer inklusiv pause.

Tirsdag 23. november kl. 18.00 Bill: 295,- (barn/voksen) 16 HØST 2021 // kolben


Kolbotn Konsertorkester A Night at the Opera

Kolbotn Konsertorkester gjorde suksess med A Night at the Opera og inviterer igjen til konsert med perler fra operaens verden. Vi får oppleve fantastiske sangsolister og kor. Kvelden vil inneholde mange kjente arier og duetter. I tillegg byr orkesteret på flere musikalske overraskelser underveis.

Lørdag 27. november kl. 18.00 Bill: 250,-/320,- (barn/voksen)

Kullebunden Jazz

Oslo jazzensemble og Ola Kvernberg

Det er hyggelig å kunne presentere åpningskonserten fra årets utgave av Oslo jazzfestival hos Kolben kulturhus. Dette er musikk i stort format, signert en av våre fremste komponister, Ola Kvernberg. Til møtet med Oslo jazzensemble har Kvernberg ikke bare med seg felene, men også helt nyskrevet musikk i tillegg til nyslipte arrangementer av egne og prisbelønte perler.

Torsdag 2. desember kl. 20.00 Bill: 200,-/ 250 (student / medlem)

Barn i Kolben

Stjernedryss og pepperkakekyss Agnethe fra biblioteket og Marja Liisa fra kulturskolen forteller, synger og spiller julen inn sammen med elever. Tilhørere, både barn og voksne, kan bli med på å lage i historien og komme med musikkforslag. (Barn 3-7 år).

Lørdag 4. desember kl. 12.00

Gratis adgang. (Bilbiloteket, avdeling Kolben.)

Liv Steens ballettskole Ballettforestilling

Endelig skal scene og sal fylles med dans og glede til fengende rytmer i forskjellige sjangre utført av barn, ungdom og voksne. Etter lang tid uten å kunne framføre dans og kultur, er det ivrige, spente og glade elever, pedagoger og crew som gleder seg til forestilling igjen. Billettsalget starter 1. november

Lørdag 4. desember kl. 13.00 og 17.00 Søndag 5. desember kl. 13.00 og 17.00 HØST 2021 // kolben 17


Foredrag i Kolben

Europabevegelsen Thorbjørn Jagland

Hvordan er situasjonen for menneskerettighetene i dagens Europa? Hvordan arbeider Europarådet for å styrke menneskerettighetene i de landene som trenger det mest? Og hvordan foregår samarbeidet mellom Europarådet og EU, når tidligere kommuniststater skal omformes til fungerende demokratier?

Mandag 6. desember kl. 19.00

Gratisbilletter hentes ut på www.kolben.no

Odd René Andersen og Soul City The Best of My Motown

Årets produksjon, er den tiende i rekken. Konserten har fått navnet «The Best of My Motown», og rommer akkurat det; det beste av det beste fra dette fantastiske bandet, og landets kanskje aller beste soulvokalist. Her blir det rødglødende soul og god førjulsstemning.

Tirsdag 7. desember kl. 19.00 Bill: 450,-

Thomas Felbergs store musikkquiz Du er herved invitert på reisen gjennom 70-års moderne musikkhistorie med quiz for alle på veien. Det blir musikkeksempler og oppgaver fra de fleste sjangre, med anekdoter og historier for å sette ting i sammenheng. Lag deg et quizlag med gode venner og heng på!

Onsdag 8. desember kl. 20.00 Bill: 150,-

Kullebunden Jazz

Julejazz med Hilde Louise Orchestra Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt eget orkester og en rekke herlige julelåter. Hilde Louise er en av våre mest allsidige artister; jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller, cabaret artist og tekstforfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Edith Piaf og Billie Holiday.

Torsdag 9. desember kl. 20.00 Bill: 350,- / 400,- (medlem / voksen) 18 HØST 2021 // kolben


Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester Herborg Kråkevik elsker jul, og de siste årene har bladet Juleroser med redaktør Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem. På turnéen har hun med seg Vigdis Hjorth, Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick som solist. Sammen er de Julerosekvintetten! I Kolben kulturhus har de også med seg barnekoret fra Nordre Follo kulturskole.

Fredag 10. desember kl. 19.00 Bill: 600,-

Barn i Kolben

Jul i Kolben God julestemning for hele familien! Tradisjonen tro blir det denne formiddagen juleverksted med mulighet for å lage spennende juletrepynt, kinoforestilling og gang rundt juletreet akkompagnert av Follo Seniororkester. Det blir også visning av den klassiske julefilmen «Pippis jul».

Lørdag 11. desember kl. 12.00 Bill: 90,-/110,- (barn/voksen)

Bjørn Eidsvåg Far faller

Eidsvåg er ute med et nytt album denne høsten med tittelen Far faller. Vi gleder oss til en kveld med nye låter, og helt sikkert et godt knippe med klassikere. Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk musikkliv. Han har skrevet en rekke udødelige låter som flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til.

Søndag 12. desember kl. 19.00 Bill: 520,-

Follo seniororkester Julekonsert

Flottere julegave kan vi ikke tenke oss dersom vi sammen med solistene Ingvild Farestveit-Hov, Øystein Dulsrud Klungnes og Einar Müller-Nilssen med sine “Ord til ettertanke” atter engang kan gi vårt publikum en julekonsert av godt gammelt merke. Vi er klare med dirigent og konferansier Kjell Olav Martinsen med et spillevillig orkester.

Mandag 13. desember kl. 12.00 Bill: 175,-

HØST 2021 // kolben 19


Eva Weel Skram

Falle til ro – Ein julekonsert Etter en noe utradisjonell, men vel så koselig juleturné i 2020, kan vi med glede dele nyheten om at suksessen gjentas i 2021. Eva Weel Skram ser frem til å ta med både egne julelåter og andre nøye utvalgte favoritter på sin andre juleturné. Det blir en stemningsfull aften med musikalske perler på en snor.

Tirsdag 14. desember kl. 18.00 Bill: 550,-

Barn i Kolben

NRK Supers magiske jul For første gang skal NRK Super på juleturné! I showet «NRK Supers magiske jul» har vi med oss to kjente NRK Super-profiler som sammen med Fantorangen, en musiker og dansere skal sette hele familien i julestemning. Showet veksler mellom musikalske innslag, dans og sang på scenen, samt en «magisk» julekalender på storskjerm. Varighet: 70 minutter. Passer best for barn fra 5 år.

Torsdag 16. desember kl. 18.00 Bill: 300,-

Lenes magiske julemusikkbingo  Musikkbingo er en morsom blanding av bingo og musikkquiz. For å delta trenger du kun litt flaks og en smule musikk kunnskap. Lene Vinje har i mange år vært gitarist i bandet Cocktail Slippers. I 2014 startet hun opp musikkbingo på bar Rebell i Oslo, og nå tar hun konseptet videre til Kolbotn. Lene lover mye moro, spenning og nostalgisk julemusikk.

Torsdag 16. desember kl. 20.00 Bill: 120,-

Humor i Kolben

Tore Sagen gjør stand up! Tore Sagen gjør standup tar Tore skrittet ut av TV- og radiostudioets trygge rammer for å prøve seg på den pureste komedieformen av dem alle: Standup. Tore Sagen er kjent fra humortrioen Radioresepsjonen og TV-serien Side om Side på NRK. Nå gjør han sitt aller første solo-show!

Fredag 17. desember kl. 19.30 Bill: 395,20 HØST 2021 // kolben


Bjørnov og Slaatsveen Julesanatoriet

Julesanatoriet gjør igjen døren høy og porten ganske vid! Radiodoktor Kari Slaatsveen og heksedoktor Ingrid Bjørnov tilbyr verbal innleggelse - og musikalsk pleie av sandblåste førjulsnerver. De som kjenner høytiden stramme, kommer til hektene i løpet av nitti minutter i Julesanatoriets forrykende favn.

Lørdag 18. desember kl. 19.00 Bill: 515,-

ILA AUTO

Julebanjoshow Ila Auto har blitt kalt lokomotivet i norsk bluegrass, og det er få band som kan matche energien deres på scenen. Bandet består av to brødre fra Kolbotn, to fettere fra Vestfold, og en spellemann fra Oslo. Bandet har rykte på seg for alltid å gi publikum noe ekstra, og dette blir førjulsmoro med en stor del banjo og mye show!

Søndag 19. desember kl. 20.00 Bill: 250,-

Sølvguttene Tradisjonen tro synger Sølvguttene julen inn i Kolben også i år. Sølvguttene har fra starten i 1940 vokst til å bli en svært viktig del av norsk juletradisjon. Koret er en institusjon i norsk sang- og musikkliv, og har mottatt en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Koret har en lang og omfattende historie, og korets klang og kor-kultur er unik.

Mandag 20. desember kl. 18.30 Bill: 400,-

Oppegård Janitsjar Nyttårskonserten 2022

Oppegård Janitsjar inviterer til sin tradisjonsrike nyttårskonsert med ny gjesteartist. Denne gangen er det Rein Alexander som står på scenen. Dirigent er som vanlig Bjørn Morten Kjærnes. Konferansier er Asbjørn Mo. Billettsalget starter 15. oktober.

Fredag 7. januar kl. 20.00 Lørdag 8. januar kl. 17.00 Søndag 9. januar kl. 15.00

Bill: Amfi: 245,-/385,- Balkong: 225,- /335,(barn/ voksen) HØST 2021 // kolben 21


Nå står de gode titlene i kø og det bør være noe for enhver denne sesongen: Tom Cruise er tilbake i rollen som for alvor satte ham på stjernekartet; den fryktløse jagerpiloten Maverick i TOP GUN MAVERICK og endelig kan vi vise James Bond filmen – NO TIME TO DIE. NORDSJØEN er en ny storproduksjon fra Fantefilm som tidligere har produsert katastrofefilmene SKJELVET og BØLGEN, Erik Skjoldberg har med seg et stjernelag i KAMPEN OM NARVIK.

Kinobursdag

Hva med å legge bursdagen til Kolben kino? Vi tilrettelegger for en enkel og morsom feiring for mindre grupper. Ta kontakt på post@kolben.no om du vil feire kinobursdag i Kolben eller ønsker mer informasjon.

VISNINGSTIDER Torsdag til søndag

Seniorkino hver andre torsdag kl. 13.00. Babykino hver andre onsdag kl. 12.00 i sesong.

Seniorkino

Annenhver torsdag kl. 13.00 har vi seniorkino i Kolben! Her kan du treffe nye eller gamle kjente, se en god film, og så samles vi etter filmen til kaffe og kake. Vi har redusert kapasiteten på seniorkino slik at regler om avstand opprettholdes.

Bedriftsvisning Ønsker du å samle ditt lag, forening eller kollegaer til en hyggelig visning på Kolben kino. Ta kontakt med oss så gir vi deg et tilbud.

Gutten og snømannen Blir med på en stemningsfull utekinovisning på Jan Bålsrud plass. Gutten og snømannen er basert på en barnebok av Raymond Briggs og har vært en juleklassiker helt siden den første gang ble vist i 1982. Ta med pledd og noe varmt og drikke, vi håper på magisk vinterstemning ute på torget. Søndag 5. desember Passer for hele familien.

22 HØST 2021 // kolben


Nordre Follo bibliotek – avdeling Kolben

Billetter får du på www.kolben.no og i Kolben/ biblioteket. Se fullt program og mer informasjon på www.kolbenbibliotek.no

Betjent åpningstid:

Torsdag 2. september kl. 19.00 Pengesnakk Gode tips om privatøkonomi ved forfatter, blogger og podkaster Lise Vermelid Kristoffersen. Gratisbilletter. Støttet av Fritt Ord.

Mandag – torsdag kl. 11.00–19.00 Fredag – lørdag kl. 11.00–15.00

Ubetjent åpningstid:

Mandag – fredag kl. 8.00–11.00 Lørdag kl. 10.00–11.00

Meråpent:

Hver dag kl. 7.00–22.00

Torsdag 30. september kl. 19.00 Brit Bildøen. Vi samtaler med den prisbelønte samtidsforfatteren om hennes arbeid. I samarbeid med Follo mållag. Gratisbilletter Støttet av Forfattersentrums medlemsfond.

Variert høst på biblioteket

Det blir faste aktiviteter som På nett kl ett, Litterært kvarter, Filosofilørdag, Brettspillkveld og Strikk og Lytt, foredrag, forfatterbesøk, utstillinger og Digital festival i uke 38. Det anbefales å hente ut billetter på forhånd på biblioteket eller www.kolben.no

Nytt! Etter skoletid tilbud for 5. – 8. trinn I samarbeid med Oppegård Røde Kors og Frivilligsentralen. Hver tirsdag fra kl. 14.30. Leksehjelp, gaming, spill, film/bok, tegning, håndarbeid, diverse kurs og aktiviteter.

Følg med på Facebook og www.kolbenbibliotek.no for mer informasjon. Støttet av Sparebankstiftelsen.

Med forbehold om endringer.

Torsdag 11. november kl. 19.00 Sigmund Løvåsen: Foredrag om Kjell Aukrust. Gratisbilletter.

Åpen barnehage Åpent for barn i følge med voksne. Mandager og torsdager fra 10-12.30. Følger skolenes ferier. Drevet av Kolbotn barnehage. Med forbehold – følg med på www.kolbenbibliotek.no for mer informasjon. OBS! Begrenset antall barn. Følg oss på Facebook og www.kolbenbibliotek.no HØST 2021 // kolben 23


Invitér til selskap - så lager vi maten! La oss ta oss av maten, så kan dere slappe av og hygge dere sammen med 0 - 2 1varme ( 0 9 - 1 8og ) / kalde w w w.ko l b o t nt o r g .no / gjestene. Vi lager mat av alle slag, 1både retter, desserter og kaker - og til både store og små selskap.

Mat til artistene i Kolben Vi er også fast leverandør av mat til arangementer, møter og kurs i Kolben, Leie selskapslokale? og ikke minst alle artistene som gjester huset, serveres av oss. Mer informasjon finner dere på www.samfunnshuset.no Ta kontakt på tlf. 66 80 14 21 eller post@samfunnshuset.no

God mat gjør selskapet vellykket!

Vår meny er laget med tanke på at måltidet skal være en totalopplevelse, Cafe Crema ligger i 1.etasje med gjennomførte og godt sammensatte retter. Cafe Crema ligger i 1.etasje

i Kolben kulturhus. Stedet har

en stor møteplass for ansatte i Kolben kulturhus. Stedet harbehjelpelige medvært Har dere egne ønsker, er vi mer enn gjerne å skreddersy i kulturhuset, musikanter, venner vært en stor møteplass for ansatte menyen til akkurat deres arrangement! Kolbotnvn. 31 - 1410 Kolbotn - tlf. 66 99 og 30familier. 00 -Kom www.gamletaarnhuset.no gjerne innom oss for i kulturhuset, musikanter, venner og familier. Kom gjerne innom oss for en hyggelig kopp kaffe, en liten matbit, sushi eller et glass vin før Cafe Crema ligger i 1.etasje arrangementene i Kolben.

en hyggelig kopp kaffe, en liten matbit, sushi eller et glass vin før arrangementene i Kolben.

i Kolben kulturhus. Stedet har Meny og informasjon finner du vært en stor møteplass for ansatte på www.kolbencatering.no i kulturhuset, musikanter, venner og familier. Kom gjerne innom oss for ring oss - tlf. 66 80 16 95 - eller en hyggelig kopp kaffe, en liten matbit, sushi eller et glass vin før arrangementene i Kolben.

Mandag til fredag kl 10.00 - 19.00 Lørdager: 10.00 - 17.00 10.00 - 17.00 Søndager: 10.00 - 19.00 Tlf. 66 80 08 72 www. cafecrema.no Mange spennende tapasretter i hele åpningstiden. 8 72

0

Alle rettigheter – alle muligheter! Kolbotn Torg – tlf. 66 81 03 00

China House tilbyr et rikt utvalg asiatiske velsmakende retter, samt kontiental meny. Bestill gjerne bord og nyt et hyggelig måltid før arrangementene i Kolben! Vi tar imot selskapsarrangementer, catering og har take away meny. Stor uteservering mot Kolbotnvannet om sommeren ÅPNINGSTIDER:

China HouseMandag tilbyr et rikt utvalg asiatiske - lørdag: 12.00 - 23.00 velsmakende Søndager: retter, samt kontiental 13.00 - meny. 22.00 Bestill gjerne bord og nyt et hyggelig måltid før arrangementene i Kolben! Vi tar imot selskapsarrangementer, catering og har take away meny. Stor uteservering mot Kolbotnvannet om sommeren Tlf: 66 80 08 72 www.kolbotnchinahouse.no

Foto: OFK

Åpent: Mandag 11.30–21, tirsdag-tordag 11.30–23, fredag-lørdag 11.30–02, søndag 13–21. Alle dager lunsj frem til kl. 16 og middag fra kl. 16. China House tilbyr et rikt utvalg asiatiske

velsmakende retter, samt kontiental meny. Bestill gjerne bord og nyt et hyggelig måltid før arrangementene i Kolben! Vi tar imot selskapsarrangementer, catering og har take away meny. Stor uteservering mot Kolbotnvannet om sommeren ÅPNINGSTIDER: Mandag - lørdag: Søndager:

12.00 - 23.00 13.00 - 22.00

www.kolbotnchinahouse.no Tlf: 66 80 08 72

ÅPNINGSTIDER: Mandag - lørdag: Søndager:

12.00 - 23.00 13.00 - 22.00

HØST 2021 // kolben 24