Page 1

KOKKOKAMARI

01 17

Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu

Junior Chamber International Kokkola Karleby Juniorhandelskammare

Perinne jatkui TUNNELMIA PUHEKILPAILUSTA

YRITYSVIERAILU RANI PLAST OY

Kamariverkosto kasvoi UUDET KOEJÄSENET

Etiketti ja trendit haltuun PUKEUTUMISILTA HALOSELLA

6 8 10 14


Tervehdys

TÄSSÄ

tiedottajalta LEHDESSÄ

Aloittaessani Kokkolan Nuorkauppakamarin tiedottajan virkaa tämän vuoden alussa, herättelin keskustelua lehden nimen uudistamisesta. Nyt julkaisu on Kokkokamari, saman julkaisun vanhan nimen mukaan. Lämmin kiitos ideoinnista kamarimme ainaisjäsenille senaattoreille. Myös kamarilehden sisältöä on uudistettu, ja lehdestä löytyy nyt muutamia uusia teemakirjoituksia. Inspiraatiota uudistustyöhön on saatu muilta Suomen nuorkauppakamareilta. Kansainvälisellä järjestöllämme on valtava yhteistyön voima ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Uudistustyön tavoite on ollut, että Kokkokamari peilaisi kamaritoiminnan monia osa-alueita: mielenkiintoista toimintaa, työelämäosaamista, yksilöiden kehitystä, verkostoja — ja hauskanpitoa. Tämä Kokkokamari ilmestyy sähköisenä. Sähköinen levikki mahdollistaa lehden nopean julkaisun kaikkien Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenten nähtäville, ja tuo lehden jokaisen näyttöpäätteen tai älylaitteen kanssa toimivan ulottuville. Toki paperisen lehden käyttöliittymä on ylivoimainen, mutta tämänhetkinen formaatti on ollut meille toistaiseksi käytännöllisin ratkaisu. Printtimedia tulee kuitenkin osaksi viestintäämme tänä vuonna. lloksemme saimme JCI Foundation -tuen viestintämateriaalimme ja esitteiden uudistamistyöhön. Nuorkauppakamari tulee siis näkymään Kokkolan kaupungissa ja yhdistysten torilla uudistetulla visuaalisella ilmeellä. Toivottavasti lopputulos miellyttää silmäänne.

Tervehdys tiedottajalta

2

Puheenjohtajan palsta 3 Senaattorit järjestivät vallanvaihtotapahtuman 4 Puhekoulutuksen perinne jatkui 6 Alexandra edusti kamaria Keuruulla 7 Vierailimme Rani Plastilla 8 Koejäsenet esittäytyvät 10 Tutustuimme Sokos Hotel Kaarlen toimintaan 12 Uusia tuulia 13 Pukeutumisilta Halosella 14 Työn puolesta 15 Kokkolan kamari mukana aluevuosikokouksessa 16 Kamarimme palkittiin 17 Kamarilaiset keilaamassa

18

Päivä Johtajana lähestyy

19

Aurinkoisin kevätterveisin,

Vieraskynä 20 Opas kamarisanastoon

21

Eeva Välikangas

Move it! tulee taas

22

Yhteystiedot 23 Ps. Otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja vierasartikkeleita - myös nuorkauppakamariverkostojen ulkopuolelta. 2

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


lsta

Puheenjohtajan pa

MUISTAKAA AINA VÄLILLÄ JUHLIAKIN Tällaisen viestin sain viime vuoden aluejohtajalta Ellimaija Ahoselta Keuruun Aluevuosikokouksen gaalaillallisen virallisen osuuden päätyttyä. Ja todellakin, ilo on otettu viime viikkoina irti!

paikkakuntalaisena piirit rajoittuivat tuolloin lähinnä työkavereihin, mutta omanikäiset ja samanhenkiset kaverit puuttuivat vapaa-ajalta. Kamaritoiminta toi uutta sisältöä tälle osa-alueelle.

Aluekokous itsessään oli huikea tapahtuma, mutta sen kruunasi se hetki, kun pääsimme viiden hengen voimin hakemaan viime vuoden työstä osoitettua kunniamainintaa Ceemäisin kamari –kategoriassa. Olimme muuten jälleen osallistujakisan päättyessä jäsenmäärään suhteutettuna runsaslukuisimpana paikalla. Kiitos viime vuoden luotsaamisesta Sarille, sekä jokaiselle kamarin toimintaan osallistuneelle! Meillä alkaa Kokkolassa olla aika hyvä boogi.

Tästä ajatuksesta huolimatta kamaritoiminta minulle on ollut ensisijassa kouluttautumista ja itseni kehittämistä – verkostoituminen ja muu on tullut sivussa. Siksi uskon Ellimaijan lausahduksen olleen jälleen yksi potku itselleni siihen suuntaan, että edes kunnianhimoisen ihmisen ei tarvitse tehdä kaikkea aina päämäärä mielessä, vaan matkasta kannattaa nauttia. Nautitaan me nyt siitä, että toimintaamme on nostettu alueellisesti palkituksi! Suosittelen myös jokaista kamarilaista laajentamaan näkemystä ja verkostoja osallistumalla oman kamarin ulkopuolella järjestettäviin nuorkauppakamaritapahtumiin. Omassa kamarissa on huikeaa toimintaa, mutta vasta kun kurkistaa ulkopuolelle, ymmärtää mitä jiicee-toiminta on. Sitä ei voi kertoa, se täytyy kokea!

”Meillä alkaa Kokkolassa olla aika hyvä boogi.”

Tällaisia hyvän menon lausahduksia kamaristamme olen viime aikoina kuullut useammaltakin muun kamarin edustajalta – vaikuttaa että Kokkolassa on tosiaan päästy kipeän kasvuvaiheen yli ja nyt kasvetaan hyvällä fiiliksellä. Tätä heijastelee myös alkuvuoden aktiivinen toiminta sekä neljän uuden koejäsenen saaminen mukaan toimintaan. Pienessä kamarissa vuoden alku lienee aina suunnitteluvaihetta, mutta suunnittelun lisäksi olemme ehtineet toteuttaa jo monta kamaritapaamista ja kokousta, sekä yritysvierailuita ja koulutuksen. Lisäksi useita projekteja on polkaistu käyntiin. Mutta siihen juhlimiseen… Itselleni kamaritoimintaan lähtemisen taka-ajatuksia oli tutustua uusiin ihmisiin Kokkolassa. Uutena

Kevät- ja palkintohuumassa, Miia Pesonen

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

3


Senaattorit järjestivät vallanvaihtotapahtuman

KOKKOLAN KAMARIN

VALTA VAIHTUI JUHLALLISESTI Tammikuun 19. päivä Kokkolan Nuorkauppakamarin valta vaihtui virallisesti vallanvaihtotapahtumassa Ravintola Wanhassa Lyhdyssä. Paikalle osallistui Kokkolan Nuorkauppakamarin senaattoreita, kunniajäseniä, jäsenistöä ja odotettu yllätysvieras. Paikalle osallistui Kokkolan Senaattoreita, eli järjestössämme ansioikkaan uran tehneitä ja ainaisjäsenen arvon saavuttaneita henkilöitä. Tilaisuuden koollekutsujana toimi Pekka Nokso-Koivisto, joka toimi Suomen Senaatin puheenjohtajana vuonna 2016. Kun saimme senaattoreilta kutsun tapahtumaan, meille ilmoitettiin yllätysvieraan mahdollisesta läsnäolosta tapahtumassa. Illan aikana odotetuksi yllätysvieraaksi paljastui kaupunginjohtaja Stina Mattila. Mattila toi tapahtumaan tervehdyksensä ja tutustui illan aikana myös paikalliseen nuorkauppakamaritoimintaan. Tilaisuudessa mielenkiintoisia puheenvuoroja esittivät myös senaattorit ja yhdistyksemme kunniajäsen Wanha Kalle Kaija Jestoi. Puheenvuoroissa opimme senaattorien ajan kamaritoiminnasta ja kuulimme monia mielenkiintoisia tarinoita vuosien varrelta. Keskusteluissa saimme senaattoreilta hyviä eväitä myös tulevaan, paikalliseen nuorkauppakamaritoimintaamme.

Ravintola Wanhan Lyhdyn kabinettitilat loivat hienot ja intiimit puitteet arvokkaalle tapahtumalle.

4

Tapahtumassa tervehdyksensä esitti kunniajäsenemme Wanha Kalle Kaija Jestoi.

Käädyt vaihtoivat kantajaansa entisten puheenjohtajien toimesta. Käädyt siirtyivät edellisvuoden puheenjohtajalta Sari Pekkariselta eteenpäin Miia Pesoselle.

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


Valta on vaihtunut. Kuvassa vasemmalta: Pekka Nokso-Koivisto, Stina Mattila, Miia Pesonen, Sari Pekkarinen, Päivö Aalto, Kaija Jestoi, Jouko Peltola ja Hannu Myllymäki.

PRES 2017 Miia Pesonen

Kokkolan Nuorkauppakamarin käädyt siirrettiin viime vuoden puheenjohtajan harteilta tämän vuoden puheenjohtajalle Miia Pesoselle. Käätyjen siirron suorittivat Kokkolan Nuorkauppakamarin entiset puheenjohtajat Anu Haapasalo ja Tuuli Luhta. Ilta taittui mukavasti verkostoituen, tutustuen ja senaattoreiden mielenkiintoisia kamaritarinoita kuunnellen. Kiitos senaattoreille hienon vallanvaihtotapahtuman järjestämisestä!

Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus, www.kpedu.fi

kehity ammattilaisena! Aikuiskoulutuksiin on jatkuva haku!

t tutkinno tkinnot s u r e p t attitu atillise » Amm i- ja erikoisamm att » Amm imuskoulutus set oulutuk p k s o y is n p n p e » O täyd it, lisä- ja s s r u K »

www.kpedu.f

i

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

5


Vuosittainen perinne jatkui

PUHEKOULUTUKSESTA

AVAIMIA HYVÄÄN ESIINTYMISEEN Maaliskuisena sunnuntaina pidettiin Kokkolan nuorkauppakamarilaisille puhekoulutusta ja -kilpailu yhteistyökumppanimme Sokos Hotel Kaarlen tiloissa. Kouluttajaksi saimme Sanna Mathlinin Oulun Nuorkauppakamarista. Koulutuksessa opettelimme mm. mistä koostuu hyvä puhe, millaisia elementtejä puheeseen kannattaa sisällyttää ja millainen on hyvä puheen rakenne. Koulutuspäivä huipentui kamarin väliseen puhekilpailuun, jossa arvovaltaiseen tuomariraatiin kuuluivat päivän kouluttajan lisäksi senaattorimme #73447 Marjo Lindholm, sekä kunniajäsenemme Kaija Jestoi.

puhekilpailussa. Alexandran tunnelmat kilpailua ennen olivat todella jännittyneet ja omien sanojensa mukaan hän todella joutui astua mukavuusalueensa ulkopuolelle. Mutta tässäkin tapauksessa se kannatti, sillä vaikka alueen voittoa ei meidän kamari tänä vuonna kumartanutkaan, Alexandralla oli itsensä ylittänyt voittajafiilis joka tapauksessa kilpailun jälkeen!

Puhekilpailun osallistujille annettiin aiheeksi: ”Voiko kännykällä johtaa”. Tuomaristo arvioi kaikkien puheet mm. sisällön, ajankäytön ja rakenteen, sekä esiintymisen ja äänenkäytön näkökulmista. Kilpailun voittajaksi nousi tuore jäsenemme Essi Myllylä. Essin puheesta tuomaristo sanoi mm., että siinä oli selkeä rakenne, aika osattiin hyödyntää erinomaisesti ja että puhujan puhe vastasi tehtävänantoa erittäin hyvin. Essin esiintyminen oli myös luontevaa ja äänenkäyttö oli hyvää.

Tuuli Luhta

Kunniamaininnan omasta puheestaan sai rahastonhoitajamme Alexandra Haapala. Essin ollessa estynyt Alexandra sai kunniamainintansa vuoksi edustaa kamariamme aluevuosikokouksen

Puhekilpailu järjestettiin viime vuoden tapaan Sokos Hotel Kaarlen viihtyisässä seminaaritilassa.

Onnea Essille puhekilpailun voitosta! Puhekilpailun aiheena oli ”voiko kännykällä johtaa?”

6

Voittajaksi selviytyi Essi Myllylä. Alexandra Haapala sai kilpailun kunniamaininnan.

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


ailussa

n puhekilp e e lu -a C n e in rtala

Ensike

TI S U D E A R D N A ALEX A L L U U R U E K A I KAMAR

Lopulta sain mielestäni pääkohdat ajatuksissani ja paperille kasatuksi. Sitten alkoi henkinen valmistautuminen, joka tuntuu näin jälkikäteen vähemmän jännittävältä, kuin ennen h-hetkeä. Esiintymisjärjestyksessä olin yhdestoista ja minut kutsuttiin pitämään puhetta,joka sai kestää enintään kolme minuuttia. Alkusanojen jälkeen omalle kohdalle tuli pieni jäätyminen ja tuntui siltä, että hetkessä unohdin kaiken, mitä meinasin sanoa. Yleisö oli kuitenkin kannustava ja myönteinen ja sain ajatukset kasaan ja pystyin jatkamaan puhetta loppuun asti.

Jos puheen pitäminen on ajankohtainen asia, niin lue ensikertalaisen kokemuksesta. Alueemme puhekilpailua edelsi oman kamarimme jäsenten keskinäinen puhekilpailu, josta sain arvovaltaiselta tuomaristolta puheestani kunniamaininnan. Tästä syystä minulle myös suotiin mahdollisuus edustaa kamariamme C-alueen puhekilpailussa, joka järjestettiin Keuruulla 18.3. vuosikokouksen yhteydessä. Kaiken kaikkiaan puheen pitäjiä oli yhteensä 14 henkilöä. Arvalla arvottiin henkilöiden esiintymisjärjestys ja sen jälkeen meille annettiin aihe: ”Miksi yritys aina kannattaa?”.

Puheen jälkeen oli euphoorinen olo, koska voitin pahimman, nimittäin oman pelon epäonnistumisen tunteesta. Jälkeenpäin yleisöstä tuli positiivista palautetta ja kannustusta tulevaan! Suosittelen kaikille puhekilpailua, koska tätä kokemusta ei voi ostaa!

Puheen valmisteluun annettiin puoli tuntia aikaa ja valmistautumiseen sai käyttää kaikki mahdolliset keinot. Mitä enemmän aikaa kului, sitä jännittävimmältä oma vuoro tuntui. Aihe oli todella laaja ja sitä on voinut lähestyä monesta eri näkökulmasta.

Boliden

Keväisin terveisin,

Alexandra Haapala

1

2017-04-03

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

7


Yritysvierailu: RANI PLAST OY

Rani Plast Oy Teerijärveltä on yksi

Pohjoismaiden johtavista muovikalvojen toimittajista Kokkolan Nuorkauppakamarilaiset pääsivät yritysvierailulle 7.2.2017 teerijärveläiselle muovikalvojen valmistajatehtaalle, Rani Plastille. Tälle yritysvierailulle osallistui yhdeksän jäsentämme ja odotukset vierailua kohden olivat huipuissaan, koska kyseisestä vierailusta oli puhuttu niin kauan ja nyt se vihdoin saatiin järjestettyä. Meidät otti vastaan Mats Albäck, Rani Plastin kehitysjohtaja, reilun kahden tunnin aikana hän kertoi meille yrityksen historiasta, nykyhetkestä ja myös valotti hieman tulevaisuuden kehitysnäkymiä.

yhteenlaskettu liikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on kaikkiaan yhdeksän tuotantolaitosta eri puolilla maailmaa.

Perheyrityksen menestystarina alkoi reilut 60 vuotta sitten, kun 1955 yrityksen kolme perustajajäsentä avasivat tuotantopajan, jossa valmistettiin Ranin ensimmäisiä muovikalvoja. Toimintavuosien aikana yrityksessä on ollut monenlaisia vaiheita, niin ylämäkiä kuin alamäkiäkin. Yrityksen johdon nopeat reagointivalmiudet kuhunkin kriisitilanteeseen ovat auttaneet saavuttamaan toimialan menestyksen. Nykyään Rani Plast – konserni koostuu kahdeksasta tytäryhtiöstä, joiden

Esittelyn aikana puheeksi nousi ajankohtaiset yrityksen vihreät arvot. Mats kertoi, että muovi on materiaalina huomattavasti mainettaan ympäristöystävällisempää. Muovipakkausten valmistusprosessi on jo niin kehittynyttä, että hukkaa ei synny juuri ollenkaan. Nykyteknologialla vähemmällä määrällä saadaan nyt enemmän muovituotteita kuin aikaisemmin, ohuimmillaan Ranin muovikalvo voi olla 0,01 millimetristä ja jopa kolmekerroksista. Tällä hetkellä muovi on

Kuva: Rani Plast Oy

8

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


Yritysvierailu: RANI PLAST OY paras mahdollinen pakkausmateriaali juuri luonnon kannalta; se suojaa parhaiten elintarvikkeita pilaantumasta ja sen kuljettaminen on logistisesti tehokasta keveyden takia verrattuna esimerkiksi lasisiin pakkauksiin. Lopuksi, päästessämme kiertämään tehdasta, meille kerrottiin tuotantotiloissa noudatettavat turvatoimet. Tuotanto oli suurimmaksi osaksi automatisoitua ja tehtaan puolella työskenteli vähäinen määrä ihmisiä. Näimme paljon muovikalvoa ja sen valmistusprosessin, mielenkiintoisinta oli nähdä, kuinka muovimassasta puhallettiin ilmapallonmuotoiseksi ohutta muovikalvoa.

Mukavaa, että saimme tutustua yritykseenne. Kiitos kaikkien vierailulla olleiden puolesta.

Alexandra Haapala

Kamarilainen! Rekisteröidy mukaan vuosikokoukseen 15.4. mennessä Katso lisätietoja: www.businessup.fi

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

9


T E N E S Ä J KOE T Ä V Y T Y Ä ESITT Tanja Saukko

”Olen Tanja, pian 35-vuotias kiinteistötalouden diplomi-insinööri. Syntyjäni olen nivalainen ja pääkaupunkiseudulla vietetyn opiskelijaelämän jälkeen tie kulki työn perässä takaisin Pohjanmaalle ja Kokkolaan v. 2008. Töissä olen Maanmittauslaitoksessa ja tehtäviini kuuluu pääasiassa tilusjärjestely- ja yhteismetsätoimitukset. Työarkea piristää mukavasti erilaiset valtakunnalliset kehityshankkeet ja yhteisten asioiden hoitoon osallistuminen mm. työsuojelun ja ammattiyhdistystoiminnan kautta. Nuorkauppakamaritoiminnassa minua kiinnostaa erityisesti uudet ihmiset, verkostoituminen sekä itselle entuudestaan vieraisiin toimialoihin ja asioihin tutustuminen.”

Janne Kulju

Olen 32v vuosi sitten valmistunut laskentatoimen maisteri. Töissä käyn KPMG:llä Kokkolassa. Olen vähän myöhäisherännäinen ja lähdin opiskelemaan vasta 2011 syksyllä. Sitä ennen tein töitä myynnin parissa. Agri-bisneksessä, kuten hienosti sanotaan. Viimeisimpänä työpaikkana ennen opintoja touhusin Keskolle uuden maatalouskaupan pystyyn ja esimieheilin siellä sitten. Halusin kuitenkin jotain muuta ja lähdin kouluun. Hyvä päätös. Olen alun perin vähän pohjoisempaa, Torniosta. Töiden mukana valuin tänne Kokkolaan asti, vähän aikaa viihdyin Oulussa. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta, pojat 2 ja 5. Tähän toimintaan lähdin mukaan, kun kaikkea pitää kokeilla. Eihän sitä tiedä kuinka hauskaa tästäkin tulee. Olen liikkeellä avoimin mielin.

10

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


Riikka Saari

Tulen mukaanne koejäseneksi toimintaanne seuraamaan ja toivottavasti siihen vahvasti vaikuttamaan! Tutustuin nuorkauppakamarin porukkaan ja toimintaan viime marras-joulukuussa kun olin City Kokkolan puolesta mukana järjestämässä joulutapahtumia ja mm. Vanhankaupungin joulumarkkinoita. Olen 30-vuotias, ja tehnyt 12-vuotisen työuran aikana töitä mm. yrittäjänä lähes 9v. Samalla olen toiminut mm. Pohjois-Suomen meikki-ja maskeerauskoulussa pääopena, useissa yrityksissä sihteerinä, myyjänä jne. Olen opiskellut mm. nlp:tä, valmistun tässä kuussa vuoden opiskelun jälkeen merkonomiksi ja nyt suunnittelen lisää opintoja mm. markkinaoikeuden parissa. Tällä hetkellä työskentelen L’Oréal Finlandin selektiivisen kosmetiikkamerkki Lancôme:n kiertävänä meikkitaiteilijana.

Joni Autio

Olen Joni Autio, 30-vuotias paljasjalkainen kokkolalainen. Aiemmin hoitoalalla työskennellyt ja nyt suuntaamassa media-alan pyörteisiin hiljalleen alanvaihdon merkeissä. Marraskuussa perustin oman toiminimen ja aloitin valokuvausyrittäjänä oman päätoimen, kehitysvammaisten ohjaajan, sivussa. Henkilönä olen avoin, sosiaalinen ja satunnaisesti huumorintajuinen :) Harrastuksiin kuuluu frisbeegolf, saliharjoittelu, pallopelit, ruoanlaitto ja pyöräily. Perheessä tällä hetkellä vaimon lisäksi koiramme Linus.

valokuvia in n o J . S P s tästä löydät myö ! julkaisusta

Tällä hetkellä arjessa on lisämausteena omakotitalon rakennuttaminen ja tämä tuokin lisää haasteita oman elämän aikatauluttamiseen, mutta koenkin, että kamaritoiminta voi tuoda hektiseen arkeen hetken hengähdystä aivan toisenlaisten asioiden puolesta. Odotan innolla tutustumista muihin ihmisiin!

Tervetuloa iloiseen joukkoomme uudet tulokkaat! KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

11


Yritysvierailu: SOKOS HOTEL KAARLE Tutustuimme yhteistyökumppanimme toimintaan

Kaarlen tilat ja palvelut tutuiksi Sokos Hotellit ovat yksi Suomen Nuorkauppakamareiden yhteistyökumppaneista. Kokkolan Nuorkauppakamarillekin yritys on jo entuudestaan tuttu, koska olemme järjestäneet tiloissa useita kokouksia ja koulutuksia. Helmikuussa pääsimme kuitenkin oikeaan yritysesittelyyn Sokos Hotel Kaarleen Kokkolaan. Vaikka olimme vierailleet tiloissa jo monta kertaa aikaisemminkin, saimme paljon uutta tietoa Sokos Hotels -ketjusta sekä paikallisesta Sokos Hotel Kaarlesta. Yritysesittely pidettiin Sokos Hotel Kaarlen Panorama-kabinetissa, jossa Kokkolan Nuorkauppakamarikin on pitänyt omia kokouksiaan. Yritystä meille esitteli Sokos Hotel Kaarlen Sari Haka.

teemahuonetta ja muitakin hotellihuoneita on remontoitu ja remontoidaan vielä jatkossa. Yritysesittely oli informatiivinen ja muutenkin mukava kokemus. Saimme uuden tiedon lisäksi uusia ideoita yhteistyöhön esimerkiksi tulevien kokousten, koulutusten ja muiden tapahtumien kanssa. Yritysesittelyn jälkeen vietimme yhdistyksemme vuosikokouksen hotellin viihtyisässä Panorama -kabinetissa. Kiitos antoisasta yritysesittelystä!

Roosa Risikko

Opimme paljon uutta Sokos Hotel –ketjusta ja heidän erilaista hotelleistaan. Lisäksi saimme paljon tietoa Kaarlen tarjoamista erilaisista työhyvinvointi- ja viihdepaketeista. Yritys järjestää esimerkiksi saunailtoja, lumikenkäkävelyä ja ruokailuiltoja erilaisilla teemoilla. Kuulimme myös, että Kaarleen on juuri tehty kaksi uutta

Panorama -kabinetin tilat soveltuvat erinomaisesti kokouksiin, koulutuksiin ja esittelytilaisuuksiin. Kuvassa vasemmalta: ylärivissä Anu Haapasalo, Miia Pesonen, Tuuli Luhta, Roosa Risikko, Janne Kulju ja Marjo Lindholm. Alarivi: Sari Pekkarinen ja Sari Haka Sokos Hotel Kaarlesta.

12

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


TEET UUDET HAAS

Aikuisopiskelijan arkea Joskus lukioikäisenä äitini ehdotti minulle, että lähtisin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Silloin sanoin, että ikänä minusta ei hoitajaa tule. Mutta kuten joskus muulloinkin on elämässä voinut huomata, koskaan ei saisi sanoa ei koskaan! Taustallani on sittemmin liiketalouden opintoja yrittäjyydestä, liiketoiminnan kehittämisestä ja johtajuudesta. Työuranikin on tehty näihin opintoihin liittyen, kokemusta on karttunut niin hallintotehtävistä, asiakaspalvelutyöstä, esimiestehtävistä ja kouluttajana toimimisesta. Kuitenkin lähes aina työssäni on ollut pieni ajatus taustalla, että haluaisin tehdä jotain eri tavalla merkityksellistä työtä. Mutta sitä on ajatellut, että kun kerran aikanaan tälle tielle on lähdetty, siitä ei enää voi poiketa. Lopulta kuitenkin uskaltauduin heittäytymään, hyppäsin pois mukavuusalueeltani ja hakeuduin hoitoalan opiskelijaksi. Tarkoitukseni on valmistua terveydenhoitajaksi keväällä 2020. Ensimmäinen vuosi opintoja alkaa olla kohtapuoliin pulkassa. Parasta aikaa olen ensimmäisessä opintoihini liittyvässä työharjoittelussa. Ja todellakin olen nyt huomannut sen, miten uusille urille sitä on astuttu. Ensimmäisinä päivinä on ollut olo kuin ”valehoitajalla”, kaikki on uutta ja erilaista. Omatoimisuus on ollut välillä todella kaukana, mikä on outoa, koska on tottunut työssään olemaan aina se asiantuntija, joka ennemminkin kouluttaa muita. Mutta pikkuhiljaa tässäkin ovat päivän rutiinit tulleet tutuiksi ja sitä myötä olen uskaltanut alkaa myös omatoimisemminkin hoitaa tehtäviäni. Vaikka toisaalta niin erilaisesta maailmasta tähän on siirtynyt, on aiempi tausta kuitenkin antanut valtavasti pohjaa myös uudelle uralle.

Tärkeimmäksi olen todennut ihmisten kohtaamisen. Kohtasin ihmisiä niin asiakaspalvelussa kuin esimiestehtävässäkin, ihan kuten nyt kohtaan vanhuksia ja työyhteisön jäseniä. Ja näihin kohtaamisiin on myös nuorkauppakamarilaisuus antanut valtavasti pohjaa. Kamarimaailmassa on kohdannut eri taustoilla olevia ihmisiä niin projektien kuin muunkin kamaritoiminnan myötä. Kaikki tämä on auttanut minua siinä, että nyt uskallan kohdata ihmisen omana itsenään, tilanteesta riippumatta. Olen tavannut merkittävässä asemassa, työuran huipulla olevia johtajia, mutta myös viimeisiä elämänhetkiä viettäviä vanhuksia. Ja kaikesta minulla on jäänyt yksi yhteinen ajatus; jokainen ihminen on yhtä arvokas ja ansaitsee arvokasta kohtelua. Kun on ystävällinen ja avulias, mitä luultavimmin saa samanlaista kohtelua myös takaisin. Itselläni on nyt olo, että olen oikealla polulla. Tämän kokemuksen myötä voin sanoa myös muille aikuisiällä alanvaihtoa harkitseville, että tee se! Uskalla, heittäydy ja lähde mukaan! Se tulee todennäköisesti olemaan yksi elämäsi ainutlaatuisimmista päätöksistä!

Tuuli Luhta Kamarimme toimijat ovat aktiivisia, työelämässä mukana olevia ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita nuoria aikuisia. Tällä palstalla kerromme jäsentemme ajankohtaisia kuulumisia.

Kuva: Joni Autio Photography KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

13


Vierailimme: HALONEN MUOTI Kamarilaisten kevät alkoi Haloselta

Pukeutumisillasta uusia ideoita työelämään ja juhlaan Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsenet viettivät keväisen pukeutumisneuvontaillan Kokkolan Halosen liikkeessä.

ketjun liikkeistä. Palvelun avulla asiakas voi varata tunnin henkilökohtaista aikaa myyjän kanssa. Myyjät varautuvat tapaamiseen etukäteen etsimällä valikoimista valmiiksi toiveiLiikkeessä meidät ottivat vastaan asiantunte- den mukaisia vaatteita. Pukeutumisneuvonvat myyjät naisten muodin osastolta. Opim- nan pienestä varausmaksusta saa hyvityksen me etikettipukeutumisesta ja pukukoodeis- ostosten ylittäessä tietyn summan. Uskon, ta konkreettisten outfit -esimerkkien kautta, että palvelu kiinnosti monia kamarilaisia, ja saimme päivittää tietojamme juhlapukeu- jotka haluavat säästää aikaa ja vaivaa vaateostoksilla. Pukeutumisneuvonnan avulla tumisen etiketistä. voi varmasti myös säästyä hutiostoksilta ja oppia koostamaan arjessa entistä harkitumHalosen henkilökunta kertoi meille myös pia ja tyylikkäämpiä asukokonaisuuksia. myymälän kokonaistarjonnasta ja palvelumallista. Myymälän tiloissa toimiva korVierailusta saatu palaute kamarilaisilta oli jausompelimo palvelee niin uusien kuin erittäin positiivista. Moni löysi vierailulta käytettyjenkin vaatteiden uudistamisessa. uusia luottoasuja, ja sai uutta ideaa pukeuPalvelun avulla vaatteet saadaan vastaamaan jokaisen asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, tumiseen työpaikalla ja juhlatapahtumissa. Oli mukavaa käydä tutustumassa kevään ja yksilöllinen palvelu on varmasti yksi liikuutuuksiin ja saada asiantuntevaa neuvoa keen kilpailuvalteista. liikkeen myyjiltä. Vierailulla tuli ilmi, että monella kamarilaisella oli jo aikaisempia Meille kerrottiin myös pukeutumisneuvonkokemuksia liikkeen hyvästä asiakaspaltapalvelusta, joka toimii suuressa osassa velusta — mukava ilta varmasti syvensi asiakasuskollisuutta entisestään.

Kiitos mukavasta illasta Kokkolan Haloselle kaikkien osallistujien puolesta!

Eeva Välikangas

Tapahtumaan otti osaa useita kamarimme jäseniä. Lasillinen kuplivaa kruunasi mukavan illan.

14

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


TA TYÖN PUOLES

Kohtaamo 2.0 Konkreettista kehittämistä kohdennetusti pienille ja keskisuurille yrityksille Projekti toimii KOSEKin yritysneuvonnan tukena alueen pienten ja keskisuurten yritysten kehittymisen kumppanina. Tällä hetkellä projektissa kartoitetaan yrittäjien omia näkemyksiä lähitulevaisuuden haasteista. Ytimessä on konkretian korostaminen. Yritysten tarpeet vaihtelevat. Esimerkiksi uusien asiakkaiden hankinta, SOTE-uudistuksen vaikutukset ja tuotteiden kehittäminen askarruttavat yrittäjiä. Jotta kehittämistyö yrityksessä onnistuu, on syytä lähteä ensin pohtimaan, mitkä asiat ovat jo hyvällä mallilla ja mihin asioihin kannattaa kehittämispaukkuja seuraavaksi pistää. Samalla voi pohtia yrityksen tavoitteita: missä jatkossa halutaan olla ja mitä se yritykseltä vaatii. Tässä keskustelussa ovat avuksi projektin asiantuntijat sekä samojen haasteiden kanssa painivat yrittäjät.

nystä lähteä mukaan oman toimintansa kehittämiseen. Paitsi että yritys saa suunnitelman kehittämistoimenpiteilleen, se saa myös käytännön apua ja tukea asioiden eteenpäin viemiseksi lähes kahden vuoden ajan. Asiat voivat olla monen kokoisia, lähtökohtana on jokaisen yrityksen oma tilanne, tarpeet ja toiveet.

Terveisin, Essi Myllylä Essi Myllylä työskentelee Kokkolaseudun Kehitys Oy:ssä projektipäällikkönä maaliskuussa alkaneessa Kohtaamo 2.0 -projektissa. Tällä palstalla kamarimme jäsenet kertovat ajankohtaisia uutisia omilta työpaikoiltaan.

Projekti jatkaa Kohtaamo-projektisssa hyväksi havaittuja malleja ja toimintatapoja. Luvassa on tälläkin kertaa yrityskohtaisen kehittämisen lisäksi seminaareja, valmennuspäiviä, sparrausta ja neuvontaa yrityksiltä ilmenneiden tarpeiden pohjalta. Hankkeen toimet ovat yritykselle maksuttomia, minkä toivotaan osaltaan madaltavan kynKOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

15


Kokkolan Nuorkauppakamari

KEURUULLA ALUEVUOSIKOKOUKSESSA

Kokkolan Nuorkauppakamari edusti runsaslukuisena C-alueen aluevuosikokouksessa Keuruulla. Kokkolalaiset palkittiin kokousviikonlopunlopun runsaslukuisimpana kamarina jäsenmäärään suhteutettuna.

Viikonloppu Keuruulla vietettiin mukavissa tunnelmissa koulutusten, kokousten ja verkostoitumisen parissa. Kamarilaiset kuulivat mm. pre-keynote puhujan Henkka Hyppösen Menestystä muutoksesta! -luennon. Lauantain ohjelmaan kuuluivat avainkoulutukset Datalähtöinen markkinoinnin strategia, case Kotipizza Oy sekä IWELLO – Menestystekijänä hyvinvointi. Viikonlopun ohjelmaan kuului myös mm. mindfullnessia, tavoiteasetantaa ja unelmakartan laadintaa. GA:ssa Illan palkintogaalassa Kokkolan Nuorkauppakamarilaiset vastaanottivat palkinnon vuoden 2017 toiminnasta.

GA:ssa eli aluevuosikokouksessa äänestettiin alueakatemian järjestelyoikeuksista vuodelle 2017 joko Seinäjoen tai Kokkolan kamarille. Valinta kohdistui Seinäjoen hyväksi. Kiitos Kokkolan kamarin työryhmälle hienon konseptin ja hakemuksen suunnittelusta ja esityksen toteuttamisesta! Ja onnittelut Seinäjoen Nuorkauppakamarille järjestelyoikeuksista - siellä nähdään!

16

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


Kamarimme palkittiin Kokkolan Nuorkauppakamarille myönnettiin Suomen Nuorkauppakamareiden läntisen Suomen eli C-alueen palkinto vuoden 2016 toiminnasta. Palkinnot jaettiin Keuruulla aluevuosikokouksen palkintogaalassa. Kamarillemme myönnettiin kunniamaininta kategoriassa Vuoden Ceemäisin Kamari. Palkintokategoriassa nostetaan esille alueellisia kamareita, jotka ovat vuoden aikana toteuttaneet hyvää ja menestyksekästä, jäsentensä kehitystä tukevaa ja yhteisöllistä nuorkauppakamaritoimintaa.

vastaanotti Nuorkauppakamarin tämän vuoden puheenjohtaja Miia Pesonen ja muut paikalla olleet Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsenet. Palkintoa juhlistettiin myös Kokkolassa jäsenistön kesken.

Nuorkauppakamarin viime vuoden puheenjohtaja on tyytyväinen kunniamaininnan saamisesta Kokkolaan. ”On hienoa, että Kokkola sai vuosien tauon jälkeen osakseen menestystä palkintogaalassa”, Sari Pekkarinen iloitsee ja kiittää menestyksekkään vuoden yhteistyökumppaneita ja jäsenistöä. Palkinnon

Meiltä löydät: Pysyvät Minihinnat SALAATTIBAARIN ovat vankka perusta PALVELUTISKIN EDULLISELLE OSTOSKORILLE VAASAN päivästä toiseen! LEIPÄKAUPAN

Tehtaankatu 43, 67100 Kokkola • Puh. 044 4013 737 • www.minimani.fi KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

17


K..A

! . . O . . T . . ..A

a s s a m a ila e k t ä v i v ä k t e s i a il

Kamar

n illan a v a k u m s to ii K ijalle! E tä s e is m tä s järje 18

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


Päivä Johtajana -konsepti uudistuu

Tuhat nuorta johtajaa

–kampanja toukokuussa Kokkolassa ja Pietarsaaressa Nuorkauppakamarit ympäri Suomen toteuttavat tänä vuonna Tuhat nuorta johtajaa –kampanjaa yhteistyössä Kauppakamarien ja YES-verkoston kanssa. Kampanjaa on toteutettu aiemmin nimellä ’’Päivä johtajana’’. Tuhat nuorta johtajaa –kampanjassa annetaan nuorille mahdollisuus päästä seuraamaan johtajan työtä yhden päivän ajaksi. Nuoret ovat 17-24 –vuotiaita toisen asteen opiskelijoita tai korkeakouluopiskelijoita. Johtajat edustavat eri kokoisia yrityksiä monilta eri toimialoilta. Kokkolan Nuorkauppakamari toteuttaa kampanjaa yhdessä Pohjanmaan Kauppakamarin ja YES-Pohjanmaan ja YES-Keski-Pohjanmaan kanssa. Kampanja toteutetaan toukokuussa viikolla 19 Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Mukaan etsitään johtajiksi alueella työskenteleviä henkilöitä, jotka toimivat johto- ja esimiestehtävissä tai verkostojen ja projektien vetovastuussa. Mukana olevat nuoret tulevat alueen toisen asteen oppilaitoksista eli lukioista ja ammattiopistoista sekä alueen korkeakouluista.

Tunnetko nuoren tai johtajan, jota tällainen mahdollisuus voisi kiinnostaa? Haku on auki 7.4.2017 saaakka. Hae mukaan täyttämällä lomake netissä: Johtajat: https://www.lyyti.fi/reg/ 1000nuortajohtajaa Nuoret: https://www.lyyti.fi/reg/ tuhatnuortajohtajaa Lisätietoja: www.100nuortajohtajaa.fi sekä Kokkolan Nuorkauppakamarin projektipäälliköltä Roosa Risikolta roosa.risikko@gmail.com

Johtaja tai nuori! Vielä ehdit mukaan!

Mukana oleville nuorille päivä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään mitä johtajuus on käytännössä tänä päivänä. Nuorille tämä on myös tilaisuus verkostoitua ja pohtia omaa työuraa yhdessä johtajan kanssa. Mukana olevat yritykset saavat positiivisen näkyvyyden lisäksi mahdollisuuden olla vaikuttamassa nuorten kautta siihen, millaista johtajuus ja työnteko tulevaisuudessa on.

Yhteistyöterveisin, Roosa Risikko KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

19


VIERASKYNÄ

Mitä kaikkea Nuorkauppakamaritoiminta voi pitää sisällään?

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin PINKK:in jäsenelle Jenni Ahlstedtille kamari on tuonut kielitaitoa, esiintymisvarmuutta ja kansallista ja kansainvälistä kokemusta. Heipparallaa, olen Jenni Ahlstedt, seilaava suomalais-ruotsalainen nuorkauppakamarilainen! Nautin järjestömme tarjoamia kehittymismahdollisuuksia täysillä jo kymmenettä vuotta, ja upotan tähän tarinaan vain pikkiriikkisen tähtihetkiä tästä seikkailusta. Kymmenet ystävät, sadat kaverit ja Facebookin mukaan tuhannet tuttavat ovat löytyneet elämääni JCI-kokousmatkoilta, projekteista ja yhteisistä naurun paikoista eli aktiivisen toiminnan kautta. Esiintymisvarma ja sujuvasti kolmea kieltä työkseen puhuva eivät välttämättä olleet parhaita adjektiiveja kuvaamaan minua vuonna 2007, kun kuulin ensimmäisen maininnan nuorkauppakamarista, mutta ne ominaisuudet ovat löytyneet tässä matkan varrella kokemusten reppuun. Innokkuus ja iloisuus ovat säilyneet noiltakin päiviltä, ja ne ovat ehkä vieneet minua eteenpäin tässä lyhenteiden ja outojen termien viidakossa. Kymmenen sivun kantakortti kertoo koko tarinan. Koejäsenvuoteni Ylöjärven Nuorkauppakamarissa 2008 herätti nälän katsoa tarkemmin, mitä tämä toiminta voi tarjota silloiselle partioaktiiville. Matti ei tiennyt, kenet pyysi hallitukseensa seuraavana vuonna sekä sihteerinä, tiedottajana että myös erään ”pienen, helpon projektin” (Positiivinen talousuutinen) kautta pitämään myös hänet vauhdissa. Tuolloin elettiin vaikeita aikoja naapurikamareissamme, joten päädyimme pistämään hynttyyt yhteen ja perustimme Pirkanmaan Nuorkauppakamarin – paras peruste aiheesta minulle oli, että sen lyhennykseksi tulisi PINKK. Olin myyty. Yhteishenkeä rakentamaan aloimme aluevaalikokousprojektilla, ja rakensin tuolloin yhteiskuntavastaavana myös uuden kama20

rimme ensimmäisiä kumppanuuspaketteja. Sattumien summana hain ja tulin valituksi puheenjohtajaksi 2011. Markkinoimme ja brändäsimme kamaria ja maalailimme hullujakin tavoitteita vuoteen: 10 koejäsentä vuoden lopuksi! Moni nauroi helmikuussa, mutta tavoite täyttyi ja kamari lähti voimakkaasti kasvusuuntaan.

”Tätä kirjoittaessani, juuri saavuttuani Dublinista European Presidents Meetingistä, olen osallistunut 34:ään kansainväliseen JCI-kokoukseen” Kansainvälisyyskärpänen puraisi Team Finlandian en-tiedä-mihin-lupauduin-päätoimittajaa Budapestin Eurooppa-kokouksessa 2009, joten kiitos Jamin, Tiinan ja Arjan viitoittaman tien, halusin johtaa Suomen joukkuetta kansainvälisyyspäällikkönä. 2012 Braunschweigin ja Taipein kokoukset olivat huikeita reissuja suurelle delegaatiollemme ja Team Finlandia sykki joka suuntaan hoitaen kaikki mahdolliset ja mahdottomat tehtävät. Tätä kirjoittaessani, juuri saavuttuani Dublinista European Presidents Meetingistä, olen osallistunut 34:ään kansainväliseen JCI-kokoukseen, mikäli Ruotsin kansalliset kokoukset jätetään laskuista. Itse asiassa halu oppia ruotsin kieltä oli kohtalokas tavoite puheenjohtajavuotenani. Menin juttelemaan ruotsalaisille tuttaville European Capitals Meetingissä Tallinnassa, juttua jatkettiin Tarragonan Eurooppa-kokouksessa ja Halmstadin Crayfish Conferencessa mentiin jo kielioppiin asti. Poikaystävä

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


löytyi siis Tukholmasta, ja Per (Vuoden PINKKein seuralainen 2015) on mukana vauhdissa edelleen. Suurin oppimisen hetki urallani lienee ollut kehitysjohtaja-vaalitappio. Minusta tulikin kansallinen tiedottaja ja se homma hoitui erittäin mallikkaasti – jopa koko tiimille maailmanpalkinnon arvoisesti – rapakon takaa Tukholmasta käsin. Liityin silloin myös Tukholman kamarin jäseneksi ja päätin jennimäisen veikeästi lähteä auttamaan alamäessä olevaa naapurimaan organisaatiota. Minusta tuli ensin varapuheenjohtaja ja 2015 sain JCI Swedenin kansallisena puheenjohtajana juhlistaa nuorkauppakamarin 100-vuotista taivalta. Viime vuonna kansainväliselle tasolle haluttiin hieman energiaa, joten minut valittiin mukaan JCI Sponsorship Committeehen. Erityiskampanjani johdosta Tampereen Eurooppa-kokouksessa teimme alueen ennätyksen JCI Foundationin lahjoituksissa

ja minun haluttiin jatkavan pestissä myös 2017. Tällä hetkellä olen myös JCI Sweden Foundation puheenjohtaja ja mukana JCI European Academyn projektitiimissä delegaatti-, markkinointi- ja kumppanuusvastaavana. Tässä tarinassa jäi mainitsematta monen monta ihanaa, tärkeää ja läheistä ihmistä. Jatketaan matkaa – pysyn mukana vielä muutaman vuoden ;)

Terveisin, Jenni Ahlstedt Tällä palstalla esittäytyy muiden kamarien jäseniä ja kamarimme yhteistyötahoja.

”Mikä ihmeen LIO?”

Lyhyt opas kamarisanastoon Toimimme nuorkauppakamarissa eri viroissa ja tehtävissä. Tässä yleisimmät kamarilyhenteet - jotta tiedät mistä puhutaan! JCI = Junior Chamber International suomeksi nuorkauppakamari ja ruotsiksi juniorhandelskammare

Virkakausi kuhunkin virkaan on yksi vuosi. Pääsääntöisesti jokaisessa virassa voi olla vain kerran.

PRES puheenjohtaja IPP edellinen puheenjohtaja DP varapuheenjohtaja COM yhteiskuntalohkojohtaja LOM yhdistyslohkojohtaja IND yksilölohkojohtaja INT kansainvälisten asioiden lohkojohtaja SECY sihteeri TREAS rahastonhoitaja LIO tiedottaja

Kunniajäsen Kamaritasolla ansioituneen ja aktiivisen ”jc-uran” tehnyt henkilö. Ei äänioikeutta eikä jäsenmaksuvelvoitetta. Toiminta rajautuu kamaritasolle. Senaattori Ansioituneen nuorkauppakamariuran tehnyt nuorkauppakamarin jäsen. Kansainvälisen nuorkauppakamarijärjestön (JCI) ainaisjäsenyys, eli senaattorin arvo.

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

21


Tule mukaan!

Suositut MOVE IT! -harrastemessut järjestetään tänäkin vuonna Kokkolan Kampushallilla. Varaa messuständisi NYT!

Tiedustelut: moveitkokkola@gmail.com 22

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17


NUORKAUPPAKAMARIN

toiminta

Tammikuu 2017 - Maaliskuu 2017

Alkuvuosi on ollut täynnä tosi kivoja kamaritapahtumia! Tammikuu Koejäsenhaastatteluita Vallanvaihto | Wanha Lyhty

Joko seuraat toimintaamme

netissä? Facebook

Kokkolan Nuorkauppakamari

Instagram @jcikokkola

LinkedIn

Kokkolan Nuorkauppakamari

Helmikuu Yritysvierailu | Rani Plast Yritysesittely | Sokos Hotel Kaarle Vuosikokous | Sokos Hotel Kaarle, Panorama-kabinetti

www.jcikokkola.org Kokkolan Nuorkauppakamari ry Karleby Juniorhandelskammare rf

kokkolan.nkk@gmail.com

Maaliskuu Keilailuilta | Keilahalli Puhekoulutus ja -kilpailu | Sokos Hotel Kaarle C-alue Aluevuosikokous, Kuntoon! | Keuruu Pukeutumisneuvonta-ilta | Halonen Vuoden Ceemäisin Kamari -kunniamaininnan juhlistaminen | Amarillo

HALLITUS 2017 PRES DP IPP TREAS IND SECY LIO BUS INT

Miia Pesonen Nina Vakkuri Sari Pekkarinen Alexandra Haapala Tuuli Luhta Roosa Risikko Eeva Välikangas-Yli-Koski Eija Kärkinen Tanja Kupiainen

KOKKOKAMARI Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu

Näiden ikimuistoisten tapahtumien lisäksi projektitiimiläiset ja hallituksen jäsenet ovat pitäneet omia palavereitaan. Niissäkin on ollut kyllä hyvä meininki!

Levikki Sähköinen levikki: Valtakunnalliset nuorkauppakamari- ja yhteistyöverkostot Kansikuva Alexandra Haapala Muut kuvat Kokkolan Nuorkauppakamari Suomen Nuorkauppakamarit Joni Autio Photography

KOKKOKAMARI ­‌• Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

23


Mitä tekisimme SEURAAVAKSI?

Ehdota meille tulevaa toimintaa! Me nuorkauppakamarilaiset olemme kiinnostuneita monenlaisista toimialoista ja neuvottelemme mielellämme erilaisista yhteistyön muodoista. Otamme myös vastaan ehdotuksia yritysvierailukohteista Kokkolassa ja lähiympäristössä.

• • •

Kiinnostaisiko Sinua yhteistyö kanssamme? Vai onko työpaikallasi tai lähipiirissäsi sopiva koejäsen? Ehkä voisit tulla itsekin mukaan meidän aktiivisten alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten joukkoon?

Ota meihin yhteyttä: kokkolan.nkk@gmail.com

Kuva: Joni Autio Photography

i r a m a k o k k o K a v a Seura ! n e e k l jä n u u k ä s e k y ilmesty

24

KOKKOKAMARI •­‌ Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu ­‌• 01/17

Kokkokamari 01/17  

Kokkolan Nuorkauppakamarin jäsen- ja sidosryhmäjulkaisu.

Advertisement