Page 1

Koen 2013

Koens journey A Blue Knight Tale


Dag 1 (15 Mei 2013) Op Schiphol ben ik door een heel gezelschap uitgezwaaid. Mijn ouders, Johan, Michael en Sharona stonden bij de douane om me persoonlijk nog veel geluk toe te wensen. Na het onderzoek waarom ik in Amerika bleef, wat overigens volgens de douane heel verdacht was werk ik naar de vliegtuig gelaten. Dit was een van de oudste toestellen die ik ooit heb gezien. Door de douane in Washington verliep heel erg soepel. Na van mijn eerste fastfood restaurant te hebben genoten vertrok ik weer in een zo mogelijk nog ouder vliegtuig. Het vorige was bij de landing al half uit elkaar gevallen dus ik hoopte dat we met dit toestel gewoon in de lucht bleven. Gelukkig hadden we een goede piloot en landen we met een half uur vertraging in Denver. Hier wist ik mijn mobiel te maken waar ik eerst nog een hard hoofd in had. Na het wachten op mijn bagage werd ik opgehaald door Alex Factor. Met hem had ik eerder ook al contact gehad. Toen ik bij het huis aangekomen was had ik daar ook nog de sectieleider van de trompetten van 2011 ontmoet. De eerste complimentjes kwamen al binnen, mijn talenten waren al bekend in Denver. Na een goede Burrito van Illegal Pete’s kon ik eindelijk van mijn nachtrust genieten.

Dag 2 De tweede dag begon lekker lui met alleen tv kijken. Toen CJ Garcia, de drummajor en huisgenoot van Alex thuis kwam vroeg hij me uit eten voor de lunch. Dat is in Amerika heel gewoon, om meerdere keren op een dag uit eten te gaan. We hebben hamburgers gegeten en zijn daarna naar Corps Hall, het kantoor van de Blue Knights gegaan om mijn trompet op te halen. Hier was ook de corpsdirector en de kok aanwezig. Later in de middag ben ik met Alex boodschappen wezen doen om de laatste spullen van tour te kopen.

Dag 3 De derde dag, de vrijdag voordat we beginnen. Morgen moet ik om 4 uur bij het Colosseum in Denver zijn om zijn om alldays te beginnen. Zoals CJ het noemt: “All day, er day” Vandaag had ik dus nog de tijd om mijn setjes te maken. Hie had ik natuurlijk ook nodig! Vandaag heb ik dan ook 8uur lang aan mijn sets gewerkt. Ook ben ik met Alex naar een van de mooiste dorpjes gegaan van Colorado genaamd Evergreen. Het lag boven in de bergen, en het stond vol met naaldbomen. Morgen inpakken en nog de laatste hand leggen aan mijn setboek.


Dag 4 18 mei, de eerste trainingsdag. In de ochtend heb ik niet heel veel gedaan. Ik heb mijn setjes afgemaakt. Althans, de eerste 60 setjes. Nu heb ik op het veld ook muziek. Daarna heb ik Alex en CJ geholpen met inpakken. Om 4 uur bij het Colosseum. Ik heb lijnen gemaakt op het veld verderop wat Northside werd genoemd. Het maken van de lijnen word hier TPL genoemd, dat staat voor They Paint Lines. Alex Doyel, een trompetist die zijn 3 e jaar in gaat met Blue Knights vroeg vandaag of ik naast hem wilde zitten in de bus. Ik was best verrast want ik dacht eerst dat hij me niet echt mocht. Vandaag hebben we ook een schema gekregen wanneer we ‘overhoord’worden met muziek. Bitter Earth + Brass feature = aankomende maandag Circle One (top-C) = 21 Mei Cirlce One (D-J) = 24 Mei Circle One (K-end) = 30 Mei First Circle (top – E) = =3 juni First Circle (E-end) = 6 juni Circle Finale (top-G) = 9 juni Circle Finale (G-J) = 12 juni Wat vandaag ook nog eens flink werd benadrukt is dat als je hoger wilt spelen lucht de sleutel is. Gewoon veel lucht gebruiken en zorgen dat de toon goed blijft.

Dag 4 De eerste zondag van move in, de eerste dag dat we echt getraind hebben. Gister hebben we wel even gespeeld maar we zijn met ze alleen het veld niet op geweest. Wow, wat een gaaf jaar gaat dit worden! We hebben getraind verdeeld in 3 delen zoals het waarschijnlijk altijd zal gaan. Visualmuziek-visual. Bij het eerste visual blok werk ik er met een aantal andere eruit gehaald om aan de rest te laten zien hoe het moet. En ik ben nog wel een rookie, ik was een van de enige in het ‘Rockstar’ groepje. Ook hebben we heerlijk weer gehad lekker gegeten en na de training nog even een uurtje voor mezelf gespeeld. Morgen de overhoring van Bitter Earth en een stuk van First Circle. Vandaag geleerd dat het onderverdelen van alle noten in 8en makkelijker het ritme aanleert. Voor een hele noot met een punt speel je dus drie 8 e noten achter elkaar.


Dag 5 Maandag, de tweede trainingsdag. Vanochtend hebben we een goede zware workout gehad. Ook regende het dus daar hebben we redelijk last van gehad met het heen en weer rijden. Met visual hebben we een oefening geleerd die het onthouden waard is. 16 op de tenen ‘tappen’ op de plaats en dan 16 to 5 naar achter 16 tellen. En dit steeds herhalen. Je kuiten doen pijn maar ze groeien wel enorm. Net voor het eerst in 2 dagen warm gedoucht, de andere dagen was het koud en nu ook nog even spelen voor de overhoringen.

Dag 6 Vandaag een heerlijk zonnige dag gehad en voor het eerst drill geleerd. Mijn lippen voel ik wel door de zon maar hopelijk wennen ze er een beetje aan. Net als gister ga ik ook vandaag slapen voordat het licht uit gaat. Dan is het toch wel makkelijk dat ik een ooglap en oordopjes mee heb.

Dag 7 Zo goed als de eerste twee blokken gingen, zo slecht was het laatste. Ik had best last van mijn lippen en ook mijn boven rug begin ik flink te voelen. Dit is toch flink zwaar.

Dag 8 Gister avond voor het eerst goed gestretcht voordat ik naar bed ging en ik voelde me vanochtend echt een stuk energieker en fitter. Dat stretchen moet ik zeker volhouden! Ook hebben we vandaag het eerste nummer van de show in ensemble gezet. Een erg goede dag dus!

Dag 9 Ook vandaag was een erg goede zo niet betere dag dan gister. We zijn nu klaar tot en met set 60. Omdat we zo goed gewerkt hebben mogen we een uurtje langer uitslapen morgen. Als klap op de vuurpijl beginnen mijn lippen te groeien. Afgelopen dagen flink last gehad van de zon maar daar zijn ze nu een beetje aan gewend.


Dag 10 Vandaag zit er precies een week op en dus nog 3 weken te gaan. Volgens mij gaan we snel nieuwe sets doen want we kunnen nu alles goed lopen en spelen. Ook hebben we vandaag Bitter Earth en Circle One opgenomen met het percussie. Dit was zodat de guard muziek heeft om de bewegingen op de oefenen. Ook al mochten we vanochtend een uur langer uitgeslapen en hebben we geen PT gedaan, de stretch&run wat we altijd in de morgen doen. Ben ik best moe en ga ik snel slapen. Ik heb net als eerste van het lichtkoper Circle One gespeeld en afgerond voor Ronnie Pruitt, de trompet tech.

Dag 11 Zondag was weer een goede dag. In de middag had ik even een dipje maar daar kwam ik gelukkig snel uit. Binnen een uurtje wist ik mezelf te vermannen en had ik het eerste complimentje alweer binnen. Vandaag ook de 3e keer op rij dat ik als eerste binnen kwam na de mijl rennen die we altijd in de ochtend doen. Iedereen is nu aan het oefenen om Circle One voor te spelen. Ik kan nu lekker vroeg gaan slapen. Na het ensemble van Bitter Earth lopen en spelen ben ik daar ook wel aan toe. Ook mijn trompet goed onder handen genomen, gedoucht geolied en gel op de slides gedaan. Morgen hebben we het eerste ‘optreden’ zin in!

Dag 12 Vandaag is de dag van het preview. Het ging erg goed, elke noot die ik wilde raken kwam er uit nu alleen nog maar meer volume gaan kweken en ik ben klaar om een Wold Class screamer te worden. Iets waar menig trompettist en ik dus ook van droomt. Straks mijn noten laten horen aan 30.000 mensen op de wereldkampioenschappen! Omdat ik voor loop met de overhoringen kan ik ook vanavond lekker vroeg gaan slapen. Ik voel me echt heel erg thuis hier. Op het veld werken we keihard en weet de staff ons elke keer te motiveren. Je moet altijd proberen om het beste te presteren. Niet alleen tijdens een optreden, alleen dan word je echt goed. Drumcorps is een mentaal spelletje wat iedereen zichzelf kan leren!


Dag 13 Vandaag een hele bijzondere dag gehad. Het is de laatste volle dag voordat we morgen de halve dag vrij hebben. Toen we begonnen met trainen werd er aangekondigd dat er een paar helikoters zouden landen op het veld waar we trainden. Echt heel erg vet! Na het landen hebben we een rondleiding gekregen van de piloten en hadden we de tijd om leuke foto’s te maken. Aan het einde hebben we de legermensen een bedankje gegeven door ‘Cant take my eyes off you’ voor ze te spelen. Daarna hebben we een erg goede training gehad en in het avondblok samengewerkt met JC, onze showschrijver. Nog een stuk of 30 extra sets erin geknald. Na de training vroeg Mark Arnold of ik bij een meeting wilde komen van een aantal veteranen en 3 rookies van elke sectie. Ik dus van de brass. Het doel van deze delegatie is onduidelijkheden uit het corps te halen en er voor te zorgen dat iedereen een zo goed mogelijke ervaring heeft. Ik voelde me best vereerd dat ik hiervoor was gekozen.

Dag 14 Vandaag de eerste vrije dag gehad. In de ochtend zijn we vertrokken naar Adam City Highschool en hebben we het Colosseum achter ons gelaten. Adam City was een erg mooie locatie waar al eerder kampen geweest zijn. Na 4 uurtjes getraind te hebben kregen we vanaf half 1 vrij. Eerst ben ik naar de wasserette gegaan om schone kleren te krijgen. Daarna naar het winkelgedeelte ‘Nordside’ gegaan waar we eerst naar een supertarget zijn geweest om de nodige spullen te halen. Daarna zijn we gaan eten bij Olive Garden, flink goede spaghetti bolognese. Na dit etenstje zijn een rondje gaan lopen en heb ik 2 armbandjes gekocht. Vlak voordat de bus weg ging zijn we naar een van de meest amerikaanse winkels gegaan die er bestaat. Een soort bever sport maar dan 10x groter. Ook een mooi t-shirt gekocht. Nu vroeg naar bed want morgen gaan we weer de hele dag trainen.

Dag 15 Het was vandaag minder zwaar dan ik verwachtte. We hebben veel nieuwe visuals gedaan met JC dus af en toe best relaxt. In de middag had ik even een dipje dus heb ik mijn eetrecord maar verbroken door 4 borden te eten. In avond ensemble met de eerste run van het jaar. De eerste 70 sets doen we nu met iedereen. Een leuk voorproefje voor een heel vet jaar.


Dag 16 Vandaag een flink zware dag, we zijn nu halverwege allday’s en het is ‘gay pirate fantasy Friday. Yarr! We kunnen nu tot set 81 lopen en spelen, nouja… de laatste paar sets 78-80 zijn echt heel moeilijk. Ook was Brad Toth, het brass captionhead, niet echt tevreden met hoe de overhoringen gaan. Daarom moet vanavond iedereen oefenen. Ook de mensen die hun shit wel voor elkaar hebben zoals ik. Een flinke ‘muur’ dag zoals ze dat hier noemen. Toch wil ik wel benadrukken dat de staff wel heel motiverend is! We hebben net een speach gehad van Brad dat we door moeten pushen als we beter willen worden. Maar ook tijdens de training word er de tijd genomen om ons te motiveren. Soms dan raakt het me echt, en wil ik echt beter gaan presteren.

Dag 17 Vandaag een superdag gehad, 3 hele goede blokken ahcter elkaar. De speech van gister heeft echt geholpen. Ziets geeft je gewoon energie om weer verder te gaan, het laat je weten waarom je dit doet. Ik slaap trouwens naast Dany, een erg getalenteerde speler in mijn lijn. Hij heeft de chops om 1e te spelen toch heeft hij ervoor gekozen om 3 e trompettist te spelen. Zulke mensen hebben we echt nodig! Echt een toffe peer!

Dag 18 Vandaag weer een goede dag, de laatste dag in Adam City. We hebben de eerste run gehad van mvt 1 en 2. In de avond zijn we vertrokken naar Evergreen, eerder heb ik daar met Factor het podium voor de DM’s opgehaald. Dus ik weet dat een prachtige plek is.

Dag 19 Wow, vandaag een bijzondere gad gehad. Wat begon als een training op een van de mooiste plaatsjes waar ik ooit heb getraind eindigde heel ergens alnders. We moesten namelijk evacueren omdat we vlakbij een hele grote bosbrand waren. Daarna zijn we naar school in de buurt gegaan en hebben daar de rest van de dag gespendeerd. Gezellig gerelaxt met Hunter, een 3 e sopraan en met Dany. Een bijzondere beleving weer!


Dag 20 Vandaag zijn we wwer terug vertrokken naar Evergreen. In de ochtend een spelletje gedaan met PT en een mijl gerend in 6:15. Dat is ongeveer 1,6 kilometer. Rond 10 uur zijn we terug vertrokken naar Evergreen. Dar hebben we weer twee goede blokken gehad. Het bliksemde dus toen gingen we even naar binnen. In de avond heb ik heel First Circle in één keer gedaan. Ok heb ik een prachtig compliment gehad van Jeremy, onze visual tech. Hij heeft een jaar bij Devils gelopen en geeft hele goede en motiverende speeches. Hij zei dat ik een goede inspiratie was voor de rest van het corps vandaag ook voor het eerst in 3 dagen weer kunnen douchen. Dit ivm de bosbrand en het verplaatsten van housingsite’s.

Dag 21 Ik hoor steeds meer om me heen dat dit jaar echt een vet jaar wordt. We zijn namelijk al heel goed vergeleken met voorgaande jaren. Het weer was vandaag wat minder, maar we zitten hoog in de bergen dus dan kan je wel verwachten dat je letterlijk in de wolken moet repeteren. Vandaag hebben we ook een presentatie gehad over de show. Alles is rond! Dat is waar het over zal gaan. “No biginning, No end” Denk aan de zon en de maan, Circle of Life maar ook de ‘Enzo’. Dat is ook het logo van onze show, dat word door de monniken in tibet gemaakt. Ze proberen in één verfstreek een perfecte cirkel te maken. Het beloofd een superjaar te worden!

Dag 22 Donderdag, vandaag is het ensembledag. In de ochtend hadden we geen PT omdat we zo goed hadden gewerkt, dus konden we een uurtje langer uitslapen. In de avond vertrokken we naar Brithon Highschool. Hopelijk zijn de douches daar net zo goed als in Evergreen. Daar wilde aan het eind van de avond het hele corps nog in een half uur gebruik van maken. Best een grappig gezicht, zeker als je een van de eerste bent die doucht. Vandaag hebben we een run gedaan van 1,2 en het eerste gedeelte van 3. Alle hoge noten zaten er goed op, een heerlijke drumcorpsdag.


Dag 23 Vrijdag is altijd sectionshort dag, met de sopranen hebben we het heelal op de broekjes staan. In de ochtend Cirlce drill. Dit keer gingen we aan het einde per sectie kijken wie het van de sectie het beste deed. Ik werd als een van de 3 kandidaten gekozen uit de sop’s door de staff. Als enige rookie Over de hele brass gezien. In de avond weer ensemble gehad met een erg goede run als afsluiter. Ook een praatje gehad met de sop’s want we moeten als sectie wat beter ons best gaan doen volgens de sectieleider, Ricky.

Dag 24 Vandaag was niet super bijzonder. In de ochtend kregen we pancake’s als ontbijt. Geen zonnebrand op gedaan dus ik ben wel een beetje verbrand maar vooral een lekker kleurtje gekregen. In de avond weer ensemble gehad en daarna de horn regels doorgenomen hoe we ons moeten gedragen tijdens de repetities. Tussen de reps door konden we vandaag weer genieten van de muziek van het honkbaltournooi op het veld naast ons.

Dag 25 Gister heb ik helaas niets kunnen schrijven, zoveel bijzonders gebeurt er ook niet tijdens allday’s bijna elke dag is hetzelfde.

Dag 26 Vandaag hebben we twee lange blokken gehad. Eentje van 4,5 en eentje van 5uur. Daarin hebben we het begin van de show geleerd. De ‘intro’ want dat was nog niet gebeurd. Mijn rol in dit gedeelte is op de grond liggen. Dat is dus was ik bijna de hele dag heb gedaan. Ik ben zelfs 3 kwartier in slaap gevallen op het veld terwijl de rest reps aan het doen was. Op mijn benen ben ik best verbrand want het was een flink warme dag. In de avond zijn we vertrokken naar Pueblo, ik heb gehoord dat het daar nog warmer gaat worden.

Dag 27 Jep, het is hier flink warm. Met PT (7uur in de ochtend) ging het t-shirt al uit. Vlakbij was een grote brand dus we hebben de hele dag van de geur en de neerdwarrelende as mogen genieten. Aan het einde van de dag hebben we een goed ensemble gehad en dit keer gelukkig niet verbrand want ik had me goed ingesmeerd.


Dag 28 Het was vandaag ook weer lekker warm, een erg goede trainingsdag. In de avond hebben we overhoringen gedaan. Vandaag een gedeelte van First Cirlce gedaan, morgen doe ik de rest. Nog maar een paar dagen en we hebben de eerste show.

Dag 29 We hebben vandaag First Cirlce afgemaakt en een erg goed ensemble gehad. Ook heb ik gebruik gemaakt van een heel raar toilet. Een ‘shameless shitter’ wordt het hier genoemd. De muurtjes naast de toiletten zijn zo laag dat je tijdens het poepen gezellig met de buren kan babbelen. Dag 30 Vandaag hebben we de drill van de drumsolo geleerd. Echt heel erg vet! We hebben aan het einde van de dag Pueblo achter ons gelaten en zijn vertrokken naar Littleton, home of the Lions. Ik heb officieel allday’s overleefd!

Dag 31 Eindelijk is het zo ver! De eerste showday. In de ochtend hebben we nog getraind en daarna het ‘supersuit’ aan gedaan. Een hele goede warmup gehad, zowel visueel als muzikaal. Iedereen was erg gefocust. Daarna een hele goede show gehad. Voor het eerst in uniform! Na het optreden omgekleed en met Sarah, een meisje uit de guard, mee gegaan. ze woonde in Denver. Samen met Dany en Dallion (Stallion) wezen eten bij Arbees en daarna een paar drankspelletjes gedaan bij het huis van een vriendin van Sarah.


Dag 32 Het is toch heerlijk om ook even een vrije dag te hebben. In de ochtend pancaces gegeten bij het meisje wat we niet eens kende, daar bleven we vannacht ook slapen. Daarna Ryan, een altarnate, afgezet bij de gay pride die aan de gang was in Denver. We zijn chinees wezen eten en zijn naar Wallmart geweest. Daarna naar het huis gegaan van Sarah. Ze had een zwembad en een whirlpool waar we gebruik van mochten maken. Ondertussen was haar moeder bezig met het wasgoed. Voordat we terug waren nog even snel naar de McDonnalds. We hadden in de nacht een erg lange rit. 9uur lang, maar gelukkig kon ik redelijk goed op de grond van de bus slapen. Dag 33 Na de busrit hebben we 3uurtjes floor time gekregen om een beetje bij te slapen. Ik had erg goed geslapen dus was na de stretch helemaal klaar voor en dag werken in Aldelino vlak bij Alberqueqy New Mexico. In de avond ensemble met een leuke afsluiter. We gingen iets langer door dan 10uur dus de sproeiers sprongen aan tijdens het spelen van Circle Finale.

Dag 34 Na een nacht slapen in de bus zijn we gelijk begonnen. Het is showday vandaag. We trainen in Arizona tot half 2 want het word hier meer dan 40 graden. Het is hier echt een woestijn. Zelfs een minitornado van dichtbij mogen bewonderen. In de avond vertrokken naar onze eerste show, de vorige was meer een preview, deze wordt echt bejureerd. Het ging niet heel goed want ik had een paar brainfarts. We konden aan het einde een klein stukje van Crown horen, het klonk echt heel vet. Daarna in de bus op naar CaliforniĂŤ.

Dag 35 Toen we aankwamen in CaliforniĂŤ hebben we 1,5 de tijd gekregen om te slapen. Tijdens PT merkte ik al dat we op een andere hoogte waren. Denver ligt natuurlijk een mijl boven zeeniveau, dan is het wel anders om er maar tientallen meters boven te zitten. De hele dag hebben we hard gewerkt. We hadden een heel goed ensemble en run. Daarna hadden we EPL (eat, pack & load) en we kregen voor de tweede keer vandaag ijs. De school waar we verbleven was wel heel oud, er was zelfs een kakkerlak bij de douches.


Dag 36 Na 3uurtjes floor time werden we weer wakker gemaakt om een bijna volle dag te trainen. We kregen pancaces als ontbijt. De training duurde tot 15:30. Daarna gingen we ons klaar maken voor de show. Het was ongeveer 1,5uur rijden. De warmup ging prima iedereen was klaar om weer een goede show neer te zetten. Toen we bij de gate stonden kon ik nog snel even gedag zeggen tegen Pat Siedling en Pete Emmonds, die ik daar toevallig zag en die ik had ontmoet tijdens mijn audities. De show ging erg goed met uitzondering van de crescendo’s we hadden die dag heel veel met apparte groepen gedaan. Bepaalde mensen op het veld gingen spelen, bijv. de helft van het veld spelen en de andere helft lucht en ventielen. Dat was waarschijnlijk de boosdoener waarom we niet een crescendo maakte naar grote impacts. Ook waren er best veel 2 e en 3e reps geweest. Toch ben ik best tevreden we hadden vanavond ook 65 punten ipv 67.

Dag 38 Eindelijk een nacht goed geslapen. Zowel in de bus als in de gym. In de ochtend kreeg ik een super compliment van Tod, ons visual captionhead. Iedereen was erbij om het te horen. Ik had een van de beste ‘hornsnaps’ die hij ooit in zijn carrière had gezien. Ik liet hem elke keer glimlachen als ik het deed. Na een goede training zijn we vertrokken naar Stanford. Misschien hadden we een rommelige warmup maar de show ging super! Wat een groot stadion en wat veel mensen. Na de show ben ik een ijsje gaan eten en heb daardoor helaas Henk misgelopen. Wel kwam ik de ouders van Olivia tegen en die hadden wat lekkers voor in mijn busbox meegenomen. Echt heel lief! Ik was bij hun blijven slapen toen ik auditie deed voor BD. We zijn gestegen naar 69 punten en hadden een korte busrit, DCI is toch wel echt super!

Dag 39 Vannacht erg goed kunnen slapen, dat was in de training ook wel te merken want het ging erg goed! Ook was het heel kort. Van 7 tot 2 en we hadden geen stretch&run. Daarna hadden we tijd om te relaxen want we blijven vannacht int de McNair Hischool slapen. De warmup bij het optreden was heel gefocust. Ook kwam als verassing Henk nog even kijken. Daarna waren we 30 minuten te vroeg bij de gate dus we deden nog maar een rewarm. De show ging niet heel goed maat toch zijn we wat gestegen. Na het optreden kreeg ik brieven van thuis die Henk mee had genomen. Toch even emotioneel geworden want ik mis het wel. Toen we om 10uur weer in de school aankwamen hadden we een snelle snack en een lange nacht.


Dag 40 Vandaag een heerlijke vrije dag gehad in San Fransisco. We werden afgezet bij Pier 39, waar het heel erg toeristisch is. Na het zoeken naar een toilet zijn we met een taxi naar het centrum gegaan. we is Andre, een super getalenteerde bariton van 16 jaar, Alex Doyle en Kealy. We hebben chipotelay gegeten en ik heb een outfit gekocht bij de H&M. Daarna zijn we chinatown in gegaan en tot slotstarbucks en brooks, dat laatste is een grote outlet store. Nog even over de pier gelopen en we gigen weer de bus in voor de rit van 13uur naar Oregon.

Dag 41 Oregon is best koud, het lijkt erg op Nederland. We kwamen hier 6uur in de ochtend aan. Gelukkig kregen we 3,5uur uur om bij te slapen. Vandaag hebben we 8uur getraind. Een nieuw gedeelte van de show geleerd en morgen proberen het af te maken!

Dag 42 Het regende vandaag tijdens PT dus we zijn binnen gaan trainen. We moesten daarna toch naar buiten. We hebben een bijzondere oefening gedaan om de intervallen in een cirkel goed te houden. Iedereen moest een lint vasthouden wat gemarkeerd was. Daarna in de cirkel marcheren, als het lint slap werd dan deed je het verkeerd want dan werd de interval te klein, dan moest je dus iets meer naar buiten pushen in de cirkel.


Dag 43 De laatste training dag van de 3 op een rij. We hebben weer hard gewerkt aan de closer maar tijdens ensemble de hele show aangepakt. Daarna een show die niet gejureerd werd en waar we naartoe hadden kunnen lopen, de busrit was net 10 minuten. Na de show gebabbeld met Bouke, weer even Nederlands kunnen praten. Hij loopt bij Oregan Cruseaders. Die zijn dit jaar voor het eerst in de Worldclass dit jaar. Na een busrit van 7uur die heel snel voorbij ging omdat ik heerlijk heb geslapen zijn we aangekomen in Portland.

Dag 44 We hebben vanochtend nog 4uur floortime gekregen dus ik was niet de enige die zich beter voelde. Het eerste block hebben we finale gedaan. Om te simuleren wat voor conditie je bent gingen we elke keer op de plaats rennen voordat we een rep deden. Je hartslag ging omhoog en je werd meer betrokken bij de repetitie. We hadden het beste block tot nu toe en ik werd meerdere keren door verschillende personen gecomplimenteerd! Ook is Ronnie er in de wandelgangen achter gekomen dat ik volgend jaar auditie ga doen bij de Blue Devils. Natuurlijk was hij er niet heel erg blij mee. Het ensemble ging ook flink goed. Daarna vertrokken naar de show om v oor het eerst de volledige show te laten jureren. We kwamen uit op 71punten dus best tevreden. Aan het einde nog even met Bouke gebabbeld want die kwam ik daar ook tegen. Na een busrit van 5uur aangekomen vlak bij Seattle. Morgen blijven we op dezelfde plek dus dan krijgen we weer een goede nacht slaap.

Dag 45 We hebben flink hard getraind vandaag. Ik kreeg weer een aantal complimenten over mijn lopen. Dat voelt toch wel heerlijk! De training was niet heel lang maar wel vermoeiend. In de avond hadden we een show. Op weg naar het stadion hadden we file dus er was niet veel tijd voor de visual warmup. De horn warmup ging super want iedereen was goed gefocust. Daardoor ging de show ook heel goed, zeker de beste show tot nu toe. 72,10 gehaald waarschijnlijk omdat de guard een hele slechte show had. Ze werden ook “gestraft� elke pauze hadden ze nu maar 30 minuten in plaats van een uur. Terug bij de school konden we lekker de hele nacht zonder onderbreking slapen.


Dag 46 Ik was bijna vergeten hoe het voelde om echt lekker te slapen. Ik had in de ochtend zelfs de tijd om rustig wakker te worden want we gingen onze kleren wassen. Er waren een aantal winkels vlakbij en een MacDonnalds. Toen we terug waren bij de school hebben we twee korte blokken gehad. 2 keer 2,5uur met in het laatste block 30 minuten ensemble. Aan het einde van het ensemble hebben we Can’t take my eyes gespeeld. Echt een hele lekkere dag. Vannacht vertrekken we over de Cascade Mountains, morgen word het waarschijnlijk heel warm.

Dag 47 Het was vandaag ook heel warm, veel mensen hadden er last van. We trainden op een pas vernieuwd turfveld in een kuil waar het 43 graden was op het warmst van de dag. Overal kon je turfturds vinden na het trainen. We hadden een ‘homeshow’ dus geen busrit en een encore. Ookal waren mijn lippen een beetje verbrand, de show ging best redelijk. We kregen een 71,2. Daarna hadden we een busrit van 7uur waar ik prima heb geslapen. Ook kreeg ik het heerlijke bericht dat ik de scolarship heb gewonnen en $1.000 rijker ben!

Dag 48 Een hele warme dag vandaag en we hebben maar een uur floortime gekregen. Dus veel mensen waren kapot. We hebben wat dynamische tekens in de brassfeature toegevoegd. En ookal is onze show gebaseerd op cirkels, een goede loper denkt altijd in driehoeken. Je hoofd denkt altijd: stapgrote -> techniek -> voet timing Je ogen doen altijd: form -> field -> conductor Aan het einde van de dag een goed optreden gehad. Ook ben ik Cory tegengekomen, hij deed net als ik auditie bij Bluecoats. Hij speeld nu mello bij Santa Clara Vanguard. Een busrit van 7uur naar Utah, morgen hebben we waarschijnlijk het grootste optreden tot nu toe. Tijdens de eerste stop heb ik kunnen genieten van een schouwspel. Het onweerde in de verte en er was elke 10 seconde wel een bliksemflits te zien.

Dag 49 Vannacht heb ik goed kunn en slapen, we kregen 3uur floortime dus was wel prettig. Daarna PT, eten en vertrekken naar het Weber University stadion in Utah. Daar hadden we in de avond de show en konden we ook de hele dag trainen. We hadden een goede training en de run was de beste tot nu toe, zelfs met alle show meegerekend. Daarna de tijd gehad om te douchen in de mooie kleedkamers, en snel naar de warmups gegaan. we waren na de Blue Devils en hebben de hele show kunnen horen van de achterlijn, heel vet! Na een goed optreden gelijk een encore, het hele publiek


ging uit zijn dak voor allebei. Mijn eerste handtekening uitgedeeld. Wat een goed gevoel geeft al die waardering! Vannacht kan ik 8uur slapen op mijn matje want we blijven op dezelfde plek. Dag 50 De eerste keer in een paar dagen dat we geen show hebben. Maar we hebben iets anders vets, een opname van de show. In de ochtend hadden ze de microfoon al opgehangen. Dat ding was zo groot als een auto. Ook hadden we het geluk dat we de hele dag in het stadion konden oefenen. Vandaag stond in het teken van emotie, gister was het dankbaarheid. Dat doet Jeremy om ons beter laten te performen. De opnames waren in de avond het laatste blok. Iedereen was ineens erg gefocust omdat ze wisten dat alles werd opgenomen. We gingen een uur langer door dan gepland omdat we voor elke klein dingetje moesten stoppen. Een auto die voorbij kwam of een meeuw die gierde. Wat zijn we trouwens ongelofelijk verwend hier in Utah, heel veel gatorade en snowcones in de pauze. In de avond heb ik mooi kunnen genieten van 4th of July vuurwerk. Het stadion lag hoog en keek uit over de hele stad. Je kon erg veel zien. Een goede 7uur in de bus en een uurtje floortime, de volgende dag begint al.

Dag 51 Vandaag een training gehad op een van de slechtste velden die we tot nu toe gehad hebben. Het ensemble werd gecanceld dus de training was niet heel erg lang. Na de training hadden we een show bij de Troopers. Het was hun homeshow, we moesten bij het stadion douchen samen met alle leden van de Troopers. Visueel ging de show niet goed, mede vanwege mensen die verkeerde hashes kozen, omdat er twee op het veld lagen. Maar muzikaal was het een van de beste shows die we hadden gelopen. Daarna de bus in op naar Denver. Na een busrit van 7uur waarin ik 5 heb geslapen vanwege het guard prom, waar best vreemde dingen gebeurde.. kregen we ook nog 4 uur floortime, lekker slapen dus.


Dag 52 Ik stond heerlijk op en voelde me best uitgeslapen. We hadden niet een hele lange training, wel 2,5uur ensemble waarin we alles hebben herhaald. Ook kregen we in de pauze onze Core Jackets, dus iedereen was flink opgewonden daarom hebben we ook goed getraind. Na de training vertrokken we naar het ‘Mile High’ stadion. We hadden onze visual warmup naast de BD drums. Tijdens de muzikale warmup begon het al donker te worden. Dit was de eerste keer dat we echt tunnels hadden tijdens een optreden, best spannend. Toen we werden aangekondigd ging het publiek al uit zijn dak en lekker het alsof het hele stadion trilde. We hadden een hele goede show en kregen daarom ook een 74,65. Gelijk daarna hadden we het encore. De shako’s gingen af dus we konden het puibliek goed zien. Ongeloverlijk! 3 lagen van het stadion bijna helemaal vol. Zoiets geeft echt een supergave kick! Daarna hadden we een vrije avond en morgen een vrije dag. Dag 53 We hebben onze spullen opgehaald van Littleton highschool en avondeten gehaald bij Tacobell om 1uur s’nachts. Eindelijk in een echt bed geslapen, heerlijk! De volgende dag wendy’s gegeten en naar Wallmart geweest. Daarna gechild in de hottub. We hebben op de weg terug naar de school eten gehaald bij Noodles & Company. De bus ingeladen en het echte drumcorps begon weer. 12 heerlijke uren in de bus.

Dag 54 Vandaag aangekomen en 1uurtje floortime gekregen. Iedereen was dus best moe tijdens de training. We hadden één block maar die was wel 5uur lang. Voor veel mensen was het best zwaar, ook vanwege de fish-oefening. Daarna naar het stadion gegaan om daar te douchen. Deze douches waren niet al te best en we moesten haasten tijdens de warmup. Toch hebben we best een redelijke show neer kunnen zetten. We hebben 75,4 gekregen en staan op dit moment 9 e. ik heb snel omgekleed en heb het laatste gedeelte van Crown kunnen zien. Daarna de tribune op gegaan en een geweldige plek weten te veroveren om Devils show te zien. Echt ongelofelijk! Daarna een encore van Crown en Devils samen. Na een busrit van 5uur lekker 4uur kunnen slapen.

Dag 55 Doordat we zo goed hebben kunnen slapen hebben we een hele goede training gehad. 2x 2uur dus iedereen kon er echt voor gaan. We hadden een 1,5uur durende rit naar de show waarin ik nog minstens een uur heb kunnen slapen. De warmup ging erg soepel en de show ging ook erg goed. Ookal kregen we minder punten ben ik wel tevreden met vandaag. We hadden een heerlijk encore!


Dag 56+57 De afgelopen 2 dagen voeg ik voor het gemak samen. We hebben twee trainingsdagen gehad waarin we een aantal nieuwe dingen in de show hebben toegevoegd. De tweede dag was een stuk langer dan de eerste dag. De 2e dag ben ik ook nog naar McDonnalds geweest. We verbleven deze dagen op een bapist (christelijke) school.

Dag 58 Vannacht weer heerlijk geslapen, een redelijk korte training gehad en naar het stadion gegaan. Voordat we vertrokken nog naar Hardees gegaan. Iedereen was klaar om een goede show te draaien want het was al even geleden sinds we er een hadden gedaan. Tenminste zo voelde het. Het was een hele mooie plek, het stadion was prachtig en de show ging erg goed. Toen we naar de volgende plek wilde gaan kwamen we erachter dat de staff bus het niet deed. Dus we moesten flink lang wachten tot we konden vertrekken. We kwamen om 8uur in de ochtend aan en kregen een uurtje floortime.

Dag 59 Na een korte nachtrust ontbijten en 3uur repeteren. Vandaag is de regeonal! We hadden genoeg tijd om ons klaar te maken voor de show in Mineapolis, omdat we niet onze spullen hoefde in te pakken. De showhawk ging in het haar en het was maar een uurtje rijden naar het stadion. We hadden misschien een rommelige opwarming maar iedereen was er klaar voor. We gingen op na Spirit of Atlanta. Wat voelt het heerlijk om aangekondigd te worden door de echt DCI stem! We hadden een erg goede show, na de show snel omkleden en andere shows kijken. We konden alles zien tot en met Cadets. Daarna naar de school terug gegaan en een goede nacht geslapen, een erg bijzondere dag!


Dag 60 Vandaag hebben we goed getraind, daarna zijn we naar het stadion gegaan waar we konden opwarmen op een turfveld. De show had helaas een grasveld dus hert was best zwaar om op te lopen. Niet iedereen had de beste show maar toch kregen we een 79,60, bijna 1,5 punt boven Boston Cruseaders. De busrit in de nacht was niet heel lang dus we kregen voldoende slaap.

Dag 61 Vandaag een trainingsdag in Bartsville Highschool. Een hele mooie school, echt box 5. Vandaag de hele dag aan het nieuwe gedeelte in de closer gewerkt, wat een zwaar stuk! Rennen over het veld met tempo 192, ik ben helemaal afgepeigerd. Gelukkig blijven we vannacht in dezelfde school slapen, dus geen busrit en een lange nacht slapen.

Dag 62 De training vandaag was gelukkig niet heel erg zwaar. Wel was het heel erg warm. De ensembles gaan elke dag beter en Bryan, het percussion captionhead wat ook de ensembles lijdt, is erg tevreden. In de avond de show in Broken Arow, hij ging supergoed en we weden ook beloond met een 80,75 iedereen was heel blij dat we 80 hadden verbroken. Dus ook ik heb een beetje meegevierd achterin de bus.

Dag 63 We zijn vandaag aangekomen in Texas en hebben 2uur floortime gekregen. Wat was het een hete training! Morgen een hele dag trainen zonder optreden dus dat wordt zwaar! We moesten een uurtje in de bus om naar het stadion te gaan. We hadden een druk bezochte warmup in de parkinglot. De show ging goed, ook al ging de show wel iets minder dan gister , tegen deze tijd van het jaar hebben we eigenlijk ook geen slechte shows meer. we zitten 0,3 achter Cavaliers op dit moment wordt er binnen de club gevochten om die paar puntjes extra te krijgen en om die plaats te stijgen. Want ook Bluecoats is erg dichtbij. Vannacht blijven we op dezelfde plek dus een goede nachtrust. Ik kan niet wachten tot we zaterdag de regeonal hebben in San Antonio.

Dag 64 Vandaag een warme maar hele goede trainings dag gehad. We hadden elke pauze 1,5 uur omdat het veld best ver weg was. Maar het was ongeveer 5 min lopen als je door stapte. Ook kregen we vandaag popcorn en cupcakes daarna een busrit van 6uur en 4uur floortime.


Dag 65 Iedereen was goed uitgerust we hebben een erg goede repetitie van 4uur gehad en daarna BBQ want we worden verwend hier in Texas! Helemaal klaar voor de regional gingen we de bus in. De opwarming was op een rare plek want er waren meerdere corpsen toch kon iedereen zich goed focussen. We kregen even de tijd om te acclimatiseren in de airconditioning. Daarna onze horns opnieuw tunen want we waren in een coole dome voor het optreden. Er waren heel veel mensen en de show ging echt super! Ik had heerlijke lippen. Na de show omkleden en genieten van de rest van de corpsen, Phantom, BC, SCV, Cadets, CC en BD. Echt supervet! Drumcorps is heerlijk! Dag 66 Vandaag de welverdiende vrije dag in San Antonio. Hij begon met een heerlijke douch, erg lang waardoor ik het ontbijt helaas miste. Daarna mijn kleren gewassen en een man in de wasserette uitgelegd wat er aan de hand was, hij vond het geweldig! Na de wasserette naar de Alama dome gegaan. Hier hadden we gister het regional gehad. De wandeling naar het centrum was niet heel erg lang. We zijn voor het eerst naar Whataburger gegaan, de trots van Texas. Het centrum leek wel een drumcorps festival, omdat heel veel corpsen een vrije dag hadden. Ik ben Bouke nog tegen gekomen en heb in de avond weer bij Whataburger gegeten. Daarna zijn we naar Buc’ees gegaan met de hele bus. Een van de grootste pompstations van de wereld! Er waren we 40 urinoirs en je kon alles kopen.

Dag 67 Na een busrit van 5uur en 4uur floortime hadden we een trainingsdag op maandag verdeeld in 3 blokken. Tijdens brass block was Brad niet heel erg tevreden maar het ensemble maakte het weer goed. Ook al was het een hele warme dag ging het toch sneller voorbij dan verwacht.

Dag 68 Vandaag weer een lange dag in Texas, de laatste overigens. We hebben net als gister op het veld getraind waar de show plaats vind dus dat was een pluspunt. 8uur trainen en daarna nog een hele goede show lopen, ik ben trots op mezelf. In de ochtend had ik een dipje maar de rest van de dag ging prima.


Dag 69 Vandaag 3uurtjes floortime gehad. Maar gelukkig een hele korte training. 3uurtjes totaal en daarna al naar de show vertrekken. De opwarming was best bijzonder omdat er een man zijn auto kwam parkeren op de plek waar wij aan het opwarmen waren. Het publiek vond onze show niet super want er werd niet echt gereageerd. Ook eindigde Boston boven ons. We hadden de laatste show nog een voorsprong van 2 punten. Ook de eerste traantjes gelaten toen Ricky zei tijdens zijn speech dat we nog maar 16 dagen hadden tot ze mij nooit meer zouden zien. Daardoor werd ik best emotioneel.

Dag 70 Vandaag de beste trainings dag gehad tot nu toe. 2 blokken van 3uur en bij beide kregen we het voor elkaar, zowel Tod als Brad werd emotioneel. Daarna een ensemble van een uur wat voorbij vloog. Echt lekker als iedereen er voor gaat!

Dag 71 Vandaag een lange maar weer een hele goed trainingsdag in Alabama. Het gaat nu om cleanen, cleanen en cleanen we worden heel snel beter! Het alarm van de school ging af omdat er mensen aan het douchen waren dus er kwamen 3 brandweerauto’s bij de school kijken wat er aan de hand was. Ook heb ik heerlijk gegeten bij zaxby’s. hele goede kip! Morgen weer een optreden en overmorgen regeonal in Atlanta!

Dag 72 De training vandaag was niet heel erg zwaar want het was best kort. Iedereen ging er wel helemaal voor! We hadden een lange rit naar de show en een verlengde EPL omdat er weinig douches waren. De opwarming bij de show was best donker maar het ging goed. Ookal waren er 3 corpsen op hetzelfde veld. De show ging ook heel erg goed en er waren erg veel mensen. Het was ook zaterdag. Helaas eindigde Boston boven ons. De rit in de nacht was niet heel lang en we kregen flink wat floortime. Dag 73 Regional Day! De training was kort maar goed. Er waren goede douches ookal leek het niet het geval want de school was heel oud en echt een bouwval. De rit was niet heel erg lang we moesten dus al best snel omkleden. Aangekomen bij Georgia dome hadden we even de tijd om te acclamatiseren en te plassen. De opwarming ging goed. Ik beging echt goede chops te krijgen! Het was een flink stuk lopen naar de Dome. De show ging super ook al maakte ik een best grote fout tijdens de insert. Na de show heel lang gezocht naae een eettentje. We zijn uiteindelijk gestrand in een sportsbar waar ik een hele goede BBQ burger heb gegeten. De plaatsing was voor ons hetzelfde. De busrit was niet lang dus we kregen nog 5uur floortime


Dag 74 Ik was niet de enige dit zich beter voelde voor de trainingsdag. We hadden 2 blokken van 4uur waarin we heel veel hebben gespeeld. We begonnen voor de verandering met een opwarming. Ook hebben we het einde van de brass feature verandert. Wat een heerlijke lippen had ik vandaag het kon niet stuk! De douches waren jammer genoeg koud en stroomde over ook is de rit vannacht land.

Dag 75 Een paar uurtjes floortime en we gingen er weer tegenaan. Op weg naar de show weer roepen als mensen naar onze bus keken. “Don’t look at our bus!” het blijft elke keer leuk. De rit naar de show wat 15 min dus we moesten gelijk omkleden. De opwarming en show gingen goed. Na de show hadden we een encore samen met vanguard. We speelden america the Beautiful, echt vet!

Dag 76 De busrit was 5uur en we kregen 3uur floortime. De training was niet heel lang en we begonnen voor de verandering met brass warmup. Daarna een nieuw einde geleerd wat waarschijnlijk zaterdag in de show gaat. De EPL vloog voorbij, het ging supersnel. De opwarming bij de show ging wat rommelig maar het was voor mij de beste show tot nu toe. Na de show naar het pompstation en weer 3uur in de bus.

Dag 77 Vandaag een bijzondere dag gehad. We zouden eerst de hele dag trainen maar het begon al snel te regenen. Er werd besloten dat we naar de wasserette zouden gaan. Dus het was voor het eerst dat we geen ensemble hadden voor een show. Het voelde een beetje als een vrije dag omdat we maar 2uur repeteerde. Er was niet veel te doen bij de wasserette. Na het wassen vertrokken we direct naar de show . de opwarming ging redelijk goed, niet iedereen was helemaal geconcentreerd. De show ging voor mij persoonlijk erg goed, in het algemeen redelijk. Na de show een praatje van Mark Arnols, zoals elke keer. Dit keer over hoe we moesten focussen voor de show. Toch zijn we maar een tiende gedaald. Na de show nog gebabbeld met Bouke en 5uur in de bus.


Dag 78 Na wat uurtjes floortime haddenwe een volle trainingsdag. Het begin was wat rommelig omdat we niet wisten welk veld we gingen gebruiken en we moesten wachten op TPL (they paint lines) Mede daarom zag ik het in de ochtend niet zo zitten, gelukkig trok dat in de namiddag bij en ging het ensemble heel goed! Na ensemble naar de MacDonnalds gegaan en eindelijk eens een hele nacht slapen.

Dag 79 Wat een goed gevoel om “fris” op te staan voor de regeonal. Het regende dus we hadden het eerste blok binnen. Heel veel ging over intonatie etc. we moesten het tweede blok wel naar buiten omdat het niet heel goed gaat als we niet alles hebben doorgelopen. Het gras was nat dus dat was te gevaarlijk. Daarom hebben we op de parkeerplaats visual en ensemble gedaan. Dat was niet al te best voor mjijn lichaam. De opwarming was bijna magisch in het park. Dane heeft veel foto’s gemaakt en ook een aantal filmpjes. Toen we bij de show aankwamen hadden we bijna geen tijd om te zingen, dus gingen we misschien wat ongecontroleerd het veld op. De show ging gelukkig heel erg goed. Het publiek vond het prachtig! Na de show ben ik wezen kijken naar Crown en Devils. Wat zijn ze toch goed! Daarna de Bridgemen dus dat was ook geinig. Nag heel even Jono en Gail gesproken. Ook nog even hoi gezegd tegen een paar andere nederlanders. Nog net op tijd bij de bus en klaar voor een 6uur durende rit! Dag 80 We kregen ook nog een paar uurtjes floortime en ik had goed geslapen in de bus. Voor de verandering hadden we geen PT en geen stretch maar een stukje expressie. Proberen met je lichaam dingen over te brengen. De dag ging best soepel en EPL ging erg goed, ik had voor het eerst bijna tijd over. De opwarming bij de show was erg kort maar de show ging toch heel goed. Het was waarschijnlijk het kleinste publiek ooit. Na de show een hele grote funnel cake gegeten, gefrituurd deeg. Daarna een korte meeting met Marc over de komende dagen


Dag 81 Na een niet al te lange busrit hadden we redelijk (4uur) floortime. Deze werd helaas verstoord omdat het football team in een ander gedeelte van de gymzaal gewichten ging heffen. Het begin van de dag was dus al bijzonder. Tijdens het blok deden we circle drill en werkden Tod en Jeremy allebei emotioneel. We hadden een iets langere lunch om de spullen te pakken. Het ensemble was gelukkig maar een uurtje want het veld was niet al te best. Vandaag was ook de dag van de loading wars. Het was het hele jaar de taak van de sops om de bussen te laden. Nu gingen we kijken wie dat het snelste deed en natuurlijk wonnen wij, de guard bus met een ruime 10 seconden voorsprong. We hadden een normale opwarming. Toen we naar de show liepen begon het een beetje te regenen. Tijdens onze show regende het flink. Dat hadden we nog niet gehad dit jaar. We hadden onze beste show tot nu toe. De snack was samen met Boston maar ik had niet veel honger omdat ik een doos gratis koekjes had gekregen! De busrit was maar 2 uurtjes en er gebeurde vreemde dingen om donuts te winnen‌

Dag 82 Vannacht goed geslapen omdat we veel floortime hadden. De training was niet lang ik heb vandaag de run opgenomen met de gopro van Hunter. Helaas ging de run best slecht.. na de training hadden we het banquet waar de awards werden uitgereikt en iedereen werd bedankt. Ook kregen we de Enzo voor de ketting en het membershirt. Na het banquet nog even gechild met Doug en Cory en lekker lang slapen.

Dag 83 We konden niet echt uitslapen maar de nacht was lang dus dat maakte niet veel uit. We vertrokken al snel naar downtown Indy. Daar aangekomen naar White Castle gegaan en even door het winkelcentrum gelopen. Daarna twee ensembletjes gekeken van Bluedevils en de trompettist soloist die I&E deden. Toen we terug kwamen hadden we een 5,5uur blok met 15 min pauze tussendoor. Aan het einde van het blok kon ik nauwelijks meer spelen. Het begon gister al een beetje dus het was heel frustrerend. Daarom heb ik na de training erg lang laag gespeeld. Hopelijk zijn mijn lippen morgen weer goed.

Dag 84 Vandaag heb ik erg weinig gespeeld tijdens te training. Ik probeer mijn lippen zo veel mogelijk te sparen. De dag was niet erg lang, we vertrokken al snel naar Lucas Oil. We warmden op in een hal omdat het best regenachtig was. Daarna door het conventioncenter naar het stadion gelopen. De show ging goed ik kon gelukkig weer redelijk spelen. Na de show werden er foto’s gemaakt en heb ik Cavaliers en Bluecoats kunnen kijken. Ook hebben we Boston verslagen. Vannacht kunnen we lekker lang slapen. Nog 2 blokken in totaal en we zijn klaar!


Dag 85 Lekker lang geslapen vannacht. We hadden maar 1 blok vandaag en het was opgedeeld in 3 delen, (vish, music, ensemble) aan het einde van ensemble kwam de hele school kijken naar de run. We vertrokken naar een park vlak bij lucas oil. We hadden een goede warmup persoonlijk zeker want ik had de hele dag niet gespeeld om mijn lippen te sparen. Na de opwarming naar lucas oil onder leiding van de politie. Daar aangekomen gingen we naar beneden en het veld op. De show ging erg goed, ik had goede lippen. Na de show een busfoto gemaakt en naar de souvenirs gegaan en een paar dingen gekocht. Daarna samen met Dany bij Hooters gegeten. Snel naar de bus en omkleden want mijn scolarship werd uitgereikt. Ik kreeg de kans om letterlijk op het turf te genieten van BD. Een praatje van de directeur en zelfs mijn naam werd genoemd. Mijn hoofd op het jumbotron, ik kon alleen maar stralen. Het is een heerlijk gevoel als 25.000 mensen voor je klappen en het hele corps je naam roept. Daarna de ageout seremonie. Best grappig. Naar de bus, omkleden en terug naar de school. Morgen finals, wat is drumcorps toch heerlijk!

Dag 86 Niet heel erg lang geslapen maar iedereen was er klaar voor. We hadden een 5uur durend blok met verschillende leuke dingen. De laatste circle drill, de staff die een stukje visual deed en natuurlijk de laatste run. Daarna alles inpakken om weg te gaan van de school. Voor de laatste keer de bussen met koffers laden. Het was een uurtje rijden naar het park waar we opwarmden. De opwarming was best emotioneel, de laatste keer “aights and fours” laatste keer across the floors. Daarna dynamiek oefeningen, nummer 1 t/m 6 en een paar keer de brass feature. Aan het einde natuurlijk This Bitter Earth zoals altijd. Best bijzonder om dat te spelen met tranen in je ogen. Op weg naar het stadion moest ik snel ondergoed onder mijn uniform aan doen omdat het een beetje gescheurd was tijdens de stretch. Ik werd pas echt emotioneel in de tunnel waar we zongen en ik veel mensen de laatste knuffel voor de show gaf. Vlak voor we op gingen stiekem even het publiek bekeken. De show was geweldig! Wat een adrenaline geeft dat! Na de show klaar maken voor de retreat, gegeten bij een restaurant wat veel te duur was. We waren net op tijd. Tijdens de retreat America the Beautiful gespeeld. Vlak na de show nam Jeremy mij appart en vroeg wat mijn plannen waren voor de toekomst. Hij zei dat hij me wilde helpen als ik naar Devils wilde maar hij het natuurlijk liever anders zag. Daarna gaf hij mij zijn staff badge. Echt ongelofelijk om het van hem te krijgen. Na de retreat zei ook Bradd dat ik hem kon bellen over mijn beslissing. Nog een paar laatste foto’s gemaakt en veel mensen gedag gezegd. Daarna de bus in naar het motel om een paar uurtjes te slapen.

Koens Journey  
Advertisement