Page 1

Beschikbaar vanaf januari 2014 Muziek Hans Helsen

Tekst

Sien De Smet

Illustraties & layout Joey Stijven

Pluis het uit Knotsgek multidisciplinair project in de klas en op het podium

Het hoofdpersonage Pluis is een vruchtpluis van de paardenbloem die meegevoerd wordt door de wind. Uiteindelijk zal hij zelf uitgroeien tot een nieuwe paardenbloem. Op zijn tocht ontmoet Pluis een reeks fantastische beesten: de Gluiperige Snuistersnuit, de Stinkende Snorkelpork, de Glibberige Gibberdril, Karel De Karakol, het Oogbegaafde Uilskuiken en de Raasknallers. De tocht dient als rode draad en leidt de leerlingen langs opdrachten en liedjes. Het verhaal en de liedjes kunnen tevens creatief gebruikt worden als een voorstelling of een intergenerationeel slotevenement waaraan ouders, leerlingen DKO, verenigingen uit de buurt, e.a. aan kunnen meewerken.

Gedegen educatieve ondersteuning en materiaal op maat

Flexibele muzische taken met uitstapjes naar andere vakken

De basis van het pakket is uiterst geschikt voor de lessen muzische vorming (30u.), maar werkt ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriĂŤntatie, wiskunde, e.a. De leerkracht kan zelf bepalen welke delen uit het pakket gevolgd worden en welke niet.

Voor de leerlingen: portfolio met verhaal, liedjes (tekst en audio),

Betaalbaar basismateriaal, kwaliteitsvolle opleiding op vraag

Voor de leerkracht: didactisch pakket met fiches per opdracht

4 euro per leerling (incl. didactisch

werkbladen.

(incl. doelen, eindtermen, te besteden tijd, nodige materiaal, de verdeling van de klas en een beschrijving van de aanpak), partituren, verhaalteksten, cd met liedjes, cd met afbeeldingen en pictogrammen (voor smartboard).

Meer info

Koor&Stem Zirkstraat 36 2000 Antwerpen 03/237 96 43 liesbeth.segers@koorenstem.be

pakket voor 1 leerkracht). Indien gewenst, kan Koor&Stem een hele of halve dag opleiding geven aan leerkrachten rond de liedjes of andere aspecten, 50 euro/u. (excl. verplaatsingskosten).

Pluis het uit  

Pluis het uit is een knotsgek multidisciplinair project vol fantasie voor leerlingen uit de tweede graad lager onderwijs. Pluis het uit is...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you