Page 1

Bivak-Joli Het kampboekje van Chiro Lips - Lier

Tenneville 1-10 augustus ‘11


Er zijn voor de vedetjes bedden aanwezig op de kampplaats! Alle andere afdelingen moeten een eigen veldbed meenemen!

Voor de jongsten maak je best pakketjes met kledij: voor elke dag vers ondergoed, en een propere broek en t-shirt

We doen ook onze eigen afwas op kamp, niet zoals vorige jaren met jullie eigen handdoeken. Dit jaar zal de chiro hier zelf voor zorgen en deze op kamp wassen.

Zorg dat je op tijd je kampgeld betaalt! Stort snel €100 (€95 voor broer of zus, €70 voor Vedetjes) op rekeningnummer 001-4789731-44 !

Iedereen vertrekt in uniform! Rode T-shirt voor de jongsten, beige broek of rok vanaf Rakwi’s, blauw hemd vanaf Tito’s!

Iedereen heeft de eerste dag een rugzak en een lunchpakket voor de eerste middag nodig! Neem ook een drinkebus mee, anders heb je de rest van het kamp niets te drinken doorheen de dag.

Onze kampplaats ligt tenmidden van een groot domein dat niet verlicht is s’nachts, vergeet dus zeker je zaklamp niet(vanaf speelclub). Ook slofjes om buiten rond te lopen zijn geen overbodige luxe!

2


Wanneer ik begin te googelen naar Tenneville kom ik terecht op de site van Champlon want ik denk verkeerdelijk dat Tenneville een deelgemeente is van Champlon, maar het is net andersom. Tenneville heeft twee deelgemeenten : Champlon en Erneuville. Op die website van Champlon valt mij een bepaalde slagzin op : "Au pays du cerf et de la cigogne noire". Ik weet dat een "Cerf" een beestje is dat in het bos leeft en de mannetjes hebben een gewei op hun kop. Het is ook overheerlijk op uw bord, naar't schijnt. Maar wat in hemelsnaam is een "cigogne" ? Misschien heb ik liggen slapen tijdens de les Frans destijds . En zelfs in de diepste krochten en holten van mijn brein kan ik geen aanwijzing vinden dat ik ooit geweten heb wat het betekent. Ik ontdek dat je zo'n zinnetje vrij gemakkelijk kan vertalen op je pc , met dank aan de rechtermuisknop. Het betreft hier een ooievaar zowaar! Een zwarte ooievaar meer bepaald. Blijkt dat die vogel te spotten is in het gebeid van ChamplonBastogne. Ik herinner mij enkel een mat-kleurig exemplaar in de zoo van Antwerpen. Tenneville , in 'het land van de herten en zwarte ooievaars' dus , met dank aan het natuurbehoud dat onder andere deze beestjes in ruime natuurreservaten laat gedijen.

3


Geschiedkundig stelt Tenneville niet heel veel voor. Het wordt voor de eerste keer vermeld in een oorkonde van 1059 en volgens de overlevering heeft Sint-Hubertus (patroonheilige van de jagers) zich in de 'wijk' Tenneville bekeerd. Verder zijn er nog wat overblijfselen gevonden van meubels en huisgerief uit de Neolitische, Gallische en Romeinse tijden. Voorts zal er in de middeleeuwen wel eens een heks verbrand zijn zeker en net als ik begin te denken dat een bezoek aan de streek enkel steek houdt als je wilt skiĂŤn , wandelen of ornitholoogje spelen, vind ik enkele leuke bezienswaardigheden in de streek van Tenneville : de watermolen van Ortheuville ; een ferme Lourdesgrot in het gehucht Wyompont voor wie een klapke wil doen met hierboven ; het "oord van de oude kerk Saint-Gertrude" in Tenneville zelf ; een opgegraven Romeinse heirweg in Grinchamp (iets voor de stevigere trekkers) en de SintHubertuskapel uit de 11e eeuw. Dat laatste is een mooi gerestaureerd gebouw waar Hubertus het hert zag met het kruis tussen het gewei. Allemaal te ontdekken op : http://www.ftlb.be/nl/attractions/architecture/... Ergens eind jaren '90 zijn we ook eens met de Chiro op kamp geweest in de Ardennen, meer bepaald in Clavier. Uw dienstdoende vb's maakten toen deel uit van de kookploeg. Het werd een heel avontuur, we moesten groenten snijden in een stal en boven was een kleine keuken waar je drie eieren en een liter water kon koken! Maar 't was toch plezant, dat zeker. Vooral de sfeer is helemaal anders in het verre Ardennen. Je bent iets 'meer' op kamp, vind ik. Een beetje afgezonderd ook en eigenlijk hoort dat zo. Het heeft zijn voor -en nadelen.

4


Het is een hele afstand, da's waar maar dat is te overbruggen. Zo'n kamp in de Ardennen is toch iets dat blijft plakken, dat kunnen verschillende ex-deelnemers getuigen , misschien omdat het niet alledaags is natuurlijk. Enkele leiders van nu waren toen in Clavier speelclubber , herinner ik me. Zo lang is het al geleden dat we nog eens neerstreken in het zuiden van ons land, tijd voor een herhaling. Dat de leidingsploeg al druk bezig is met de voorbereiding van het kamp, hoeven we niet te vertellen. Vervoer wordt geregeld, ze dromen 's nachts van hun kampprogramma's en praktische zaken worden geregeld. De mooie omgeving en de kansen dat die biedt , zullen zeker verwerkt worden in de beleving van het kamp. Beeldt u een kabbelend beekje in waar je een dam kan bouwen of een trektocht langs de Ourthe. Of de euforie wanneer je met je groep boven op een heuvel aankomt en in de verte de kampplaats ziet liggen. Misschien , als de kinderen heel stil zijn, komen ze wel enkele herten tegen op een dauwtrip. En 's avonds , tijdens het kampvuur , op je rug gaan liggen en naar boven kijken om dan te constateren dat er precies meer sterren aan de donkere Ardense hemel staan dan thuis. We kunnen u , ouders, enkel aanraden om jullie oogappels te kans te bieden om mee te gaan op dit avontuur. Zij zullen later kunnen zeggen : " Ik was er bij in Tenneville, in de Ardennen..."

Christel & Luc

5


Allerliefstelieve Vedetjes, zijn jullie klaar om 7 dagen lang samen met ons evenveel plezier te maken als we elke zondag al doen? Dan hebben wij goed nieuws voor jullie! Van 3 tot 10 augustus gaan we immers op kamp! Ook al is het nog maar de eerste of tweede keer dat jullie mee zullen gaan, toch moeten jullie er zeker bij zijn! We gaan immers van jullie eerste of tweede kamp een spetterende week maken met jullie favoriete spelletjes en ook een heleboel nieuwe dingen die we voor jullie bedacht hebben! Wat denken jullie bijvoorbeeld van omgekeerde waterspelletjes, het eco-heldenspel en levende betoverde doolhof? Bovendien zitten we midden in de Ardense bossen zodat we onze vrienden de boskabouters misschien terug gaan zien, of toch zeker hun familie daar, we dammen in de rivier gaan bouwen en we op tocht misschien wel een echt kasteel gaan tegenkomen! Natuurlijk is een kamp niet alleen spelen, maar ook met de hele afdeling een hele week samen (lekker!) eten, afwassen (jaja!), slapen, dansen, zingen, springen en onnozel doen (daar zijn we goed in!). We gaan trouwens ook veel spelletjes spelen

6


met de hele chiro zodat jullie je broers, zussen en vriendjes in de andere afdelingen niet alleen tijdens het eten en de toneeltjes zien! Tenslotte gaan we nog verhaaltjes voorlezen, een carwash installeren en af en toe in de grote verkleedkoffer duiken! We hopen dat jullie allemaal mee zullen gaan, want misschien weten jullie nog wel dat we in het begin van het jaar als onze ULO (Uiterst Lastige Opdracht) hebben gekozen om met 20 (twintig!) Vedetjes op kamp te gaan! Zorg dus allemaal dat je mee kan en breng misschien nog een vriendje mee dat niet weet wat doen in de Grote Vakantie! Kortom, het wordt een geweldige week vol onvergetelijke dagen! Tot op kamp! ZoĂŤ, Karen en Koen

Zeker niet vergeten: - Jullie knuffel - Een goed humeur - Enveloppen met voorschreven adressen op voor - edereen die je van op kamp een briefje wil schrijven - Als je thuis paarse kledij hebt die vuil mag worden, breng ze zeker mee!

7


Voor de mama’s en de papa’s van de vedetjes: Ook al gaan we naar de Ardennen, de Vedetjes zullen dit jaar nog veilig binnen in de gebouwen liggen, beschermd voor weer en wind. We krijgen elke dag drie maaltijden, een tussendoortje en een snoepje van onze ervaren kookouders, hun gegevens vind je achteraan dit boekje voor als je specifieke vragen over het menu hebt. Bovendien zullen wij voor eind mei nog eens bij u langs komen om alle verdere vragen te beantwoorden. Wij hopen met onze volledige afdeling deze week te mogen meemaken en dus ook uw zoon of dochter in Tenneville te mogen begroeten! Wij vertrekken op 03/08 om 12,45u op de chiro! Tot dan! Karen, Koen en Zoë

8


9


Beste speelclubbertjes, mama’s en papa’s, Het is weer zover, het bivak komt er aan! 1 augustus is het zover, dan zijn we met z’n allen weg, we trekken met onze chiro voor het eerst sinds we gemengd zijn gegaan, zo’n 11 jaar geleden, naar de Ardennen! Jullie leiding kijkt er alvast geweldig naar uit, hopelijk jullie ook! We zijn er enkele weken geleden al eens een kijkje gaan nemen, en we kunnen maar één besluit nemen: het wordt een geweldig bivak! Er is plaats genoeg voor te ravotten, spelletjes te spelen, ons te verstoppen, te wandelen, kortom, ons volledig uit te leven! We mogen al zeker één ding verklappen, we slapen niet zoals de vorige jaren binnen in een slaapzaal, maar in een grote tent! Dit zal voor de meeste van jullie een nieuwe spannende ervaring zijn, maar geen paniek, binnenkort, als het een beetje warmer wordt, gaan we al eens oefenen bij ons op de chiro. Houd het weekend van 6, 7 en 8 mei alvast vrij, dan gaan we een heel weekend bij ons op de chiro spelen, slapen, eten, spelen, nog eens spelen, … kortom een voorproefje voor wat we deze zomer op bivak gaan doen! Wat mag je nog zoal verwachten van het megageweldige speelclubkamp? Een leuke busrit met z’n allen naar de Ardennen, toffe grote spelen met heel de chiro, spelletjes met onze afdeling: waterspelletjes, bosspelen, jullie 10


lievelingsspelletjes, een trektocht, eens gaan zwemmen, een groot kampvuur, een supertof thema met leuke toneeltjes, … Dus, 101 redenen om mee te gaan! We zijn, als iedereen er is, met een leuke groep van zo’n 15 leden. We verwachten natuurlijk dat jullie allemaal meegaan zodat we elk spelletje zeker kunnen spelen en dat we zeker niet met minder zijn als de vedetjes of de tito’s! Maar het zou nog toffer zijn als we de grootste afdeling op kamp zouden kunnen zijn; als jullie nog zo’n 5 vriendjes of vriendinnetjes meenemen naar de chiro, en dat zij het even tof vinden als jullie, willen ze misschien ook wel mee op ons supertof speelclubkamp! Als we dan uiteindelijk met 20 zijn op bivak; zou het wel eens kunnen dat we een grote pyamafuif doen op kamp met veel snoepjes, chipjes en drankjes! Dus begin zeker al eens uit te kijken naar een vriendje of vriendinnetje, buurjongen of meisje, klasgenootje, neefje of nichtje! Wat er allemaal in jullie valies moet, dat vind je verder in dit boekje, maar voor jullie speciaal nog een lijstje van spullen die jullie mogen meenemen: - Jullie lievelings-CD(‘s) - Jullie knuffel - Spulletjes voor onze tent te versieren - Zaklamp, als jullie ’s nachts naar het toilet moeten Ziezo, hopelijk mogen we jullie allemaal verwachten deze zomer op ons kamp. Moesten jullie nog met vragen zitten, twijfel niet en stel ze ons maar! Gele groetjes, Vincent en Joren 11


Dag allerliefste groene schatten!

Het is bijna zo ver! We gaan 10 dagen op kamp. Maar er gaan een aantal dingen nieuw zijn voor jullie.. Want vanaf dit jaar slapen de rakwis ook in een tent. Dus zie dat je zeker een warme slaapzak bij hebt, want het kan serieus afkoelen ’s nachts. Maar dat is niet het enigste dat veranderd. We gaan dit jaar ook naar de Ardennen, dus dat is veel verder als andere jaren. Maar natuurlijk nog altijd even leuk. Misschien zelfs nog leuker . Als er iemand van jullie nog leuke ideeën heeft om te doen op kamp, dan mogen jullie dat altijd komen vertellen tegen ons. Dan zullen wij er voor zorgen dat we dat misschien wel gaan doen op kamp.

12


Natuurlijk moet je ook een aantal dingen meenemen: - Heel veel groene spullen om onze tent te versieren - Heel veel groene kleren om te laten zien dat de rakwis het beste zijn  - Een zaklamp (dit kan handig zijn als je bang bent in het donker) - Je teddybeer voor diegenen die niet zonder kunnen - Stevige wandelschoenen, want in de Ardennen zijn veel bergen. - En nog iets speciaals.. We gaan een dag in een thema doen. Dit thema wordt ‘de Turtles’ Maar hiervoor moet je iets speciaal meenemen/doen: Je vraagt aan je mama en papa een ‘bananendoos’ (of een andere grote doos). En hiervan maak je een schild om op je rug te zetten en waar je misschien zelfs kan inkruipen. Maak je schild zo origineel mogelijk . - En wat je zeker niet mag vergeten is je GOED humeur. Je slecht humeur en je ochtend humeur kan je maar beter thuis laten . - Strips om te lezen tijdens de platte rust.

13


Wat laten we thuis & nemen we dus NIET mee? - Snoep - Gameboy en alle andere multimedia (zoals: psp, nintendto,..) - Gsm; je kan genoeg brieven versturen naar je vrienden en familie ď Š Wij hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk rakwis mee op kamp gaan! Want het gaan 10 super mega coole bangelijke dagen worden die je niet kan/mag missen! Dus zie maar dat je er kan bij zijn of je gaat er spijt van hebben! ď Š Steffi & Thierry.

14


15


Heeeyyyyy aller graafste rode bende!!!! zijn jullie er een beetje klaar voor ?????? Wij hopen in alle geval van wel. Want het is weer zo ver, het zonnetje begint er een beetje door te komen en we kunnen al weer beginne te dromen van een zalig zomer met vooral geen school (jeeeej) , veel zotte momenten maar bovenal een zalig KAMP!!!!!! Niet zo maar een kamp!! Nee, nee we gaan dit jaar zelfs de taal grens over helemaal naar een heel klein dorpje Teinvill. Ik hoor het al komen  ja jullie zullen de lessen frans zeer goed kunnen gebruiken. Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal mee kunnen en we geen gaatje aan onze eettafel zullen vinden. Met hoe meer je in een tent slaapt, hoe warmer. Dus overtuig de rest maar kei hard want het zijn koude ardense nachten . Wat het kamp precies zal inhouden kunnen we nog niet verklappen maar een ding kunnen we zeggen. Het word een mega bangelijke ervaring vol met (ont)spanning, spelen en veel natuur. Belangrijk!!!!!!!! Voor het eerst sinds lange tijd zullen we spijtig genoeg niet met de fiets op kamp vertrekken  maar niet getreurd jullie leiding heeft voor een zeer goed alternatief gezorgd.

16


Van gsm’s en laptops hebben ze daar volgens ons nog nooit gehoord laat staan dat ze weten wat een PSP of mp3 is. Om deze mensen niet te choqueren gaan we dit dus al zeker thuis laten enkel de gsm is toegestaan om de mama en papa op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen .

Voor de rest… Smeer jullie beentjes maar in want het zal nodig zijn!!!!!!

Pijn is tof, pijn is cool Tito ……….. Power !!!!!!!

Niels

Sasha

Tina

17


Dag Keti’s Het kamp komt er aan, de meesten weten wel wat dat betekent. Een kleine samenvatting voor diegene die het eerste jaar bij de keti afdeling is; een kamp is Hét hoogtepunt van het jaar. U ouders tien volle dagen van u gezaag vanaf ,maar dat niet alleen. Ook tien dagen dik amuseren onozel doen en blauwe Keti activiteiten. wees gerust wij zijn al druk bezig met een hoop toffe programma’s i n elkaar te steken . Dit jaar -zoals jullie wel weten- gaan we naar de Ardennen op kamp. Ik kan jullie al zeggen dat het een toffe kampplaats is met in de buurt veel bossen. We gaan dit jaar niet met de fiets naar de kampplaats (270 kilometer is misschien een beetje té ver). Niet gevreesd wij hebben natuurlijk al een alternatief . Hier al vast een sneak Peek van de komende activiteiten. -een twee daagse, ik ben zeker dat jullie die van vorig jaar niet zijn vergeten, rede te meer om van deze twee daagse een toffere ervaring te maken. ;-) er is daar veel bos dus haal jullie kompassen, kaarten en stapschoenen maar boven en begin maar al te oefenen. -Dropping, ik kan al zeggen dat het spannend gaat zijn, een gigantisch bos met daar tussen enkele dorpjes en riviertjes. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen, misschien dat jullie je kunnen oriënteren op de maan?

18


-hier en daar een spannende sjorring, ik heb nog wel enkele ideetjes die ik samen met jullie wil bouwen, zeker de moeite waard! - een slaapplaats zoeken, een tent is wat gewoontjes en keti’s moeten toch altijd wel een beetje speciaal kunnen doen, ideetjes?? Mail teken en mail u plannen naar ons op jasper@chirolips.tk en ward@chirolips.tk wie weet word jouw plan wel geselecteerd! -natuurlijk is een kamp geen kamp zonder de keti-fratsen, relax momentjes en zotte ingevingen. Zoals het er nu voor staat zullen we op kamp niet met veel zijn, daar moet wel iets aan gedaan worden! Dus neem al jullie vrienden en vriendinnetjes mee naar de chiro, geen uitvluchten gewoon onder de arm nemen en mee sleuren! Dan zorgen wij voor Entertainment. p.s. bij vertrek zeker u stapschoenen aan doen of bij de hand hebben.

Wa je zeker moet mee nemen, -Een goed humeur en veel energie! -een zaklamp; -een GIGANTISCHE wekker om de leiding wakker te krijgen; -enkele boekjes, voor de platte rust, inhoud zelf te kiezen‌; 19


-een zakmes; -STEVIGE stapschoenen; -blauwe attributen en kleren (eventueel iets om onze tent of beer gezegd slaapplaats in te kleden); -een tentje, zie allemaal al eens of ge een tentje hebt en voor hoeveel personen dat is en hoeveel het weegt, dan zullen wij zien wie het beste een tentje mee neemt. Hier nog een kleur plaatje, wie dit het mooiste in kleurt en mee neemt bij vertrek krijgt nog een extraatje op kamp.

20


Beste aspiranten, Zie hier nog enkele belangrijke zaken voor het kamp! We spreken vrijdagavond 29 juli om 19.00u aan de chiro af. IEDEREEN neemt zijn slaapzak, matje, en rugzak mee. (aan te raden een trekkersrugzak, ge moet da ni perse aankopen, laat ons iets weten en wij zorgen eventueel voor ne vervangtrekkerszak!!). Voor de regeling van de tentjes of tent, zullen we nog wel iets laten weten. Want zoals jullie alvast weten of niet weten is dat de kans wel is groot kan zijn dat we per toeval plotseling in een bos moeten overnachten en dan is het wel handig als we in een tentje kunne slapen. Alle ja ‌ Heel belangrijk is ook dat jullie elle vlo meepakken die volledig in orde is! Dit wil ook zeggen een fiets MET remmen, voor en achterlicht, gesmeerde ketting, 2 banden en 2 trappers!!! Kwestie van onze tocht al ietske makkelijker en aangenamer te maken! Ook een belangrijk punt is dat je de avond dat we vertrekken, dan ook al je valies al meeneemt! Anders moeten de mama en papa 2 keer naar de chiro komen. Jaja mamas en papas jullie mogen vrijdag avond jullie lieve spruitjes komen uitwuiven!

21


Voor de rest gaan we ni al te veel verklappen en aan de grote klok hangen. Want anders is de pret voor ons er af hĂŠ! We kunnen al wel een klein beetje zeggen dat we gaan wandelen, zweetvoeten kweken, afzien, zeer gat gaan hebben, stinken gelak de beesten en af en toe zal er wel iets leuks tussen zitten!! Zoals misschien ons gaan wassen in de Ourthe. Speciale dingen die je mag meepakken als je een echt oranje hart hebt!!! Want we gaan dees kamp als echte hollanders leven!!! ORANJE BOVEN!!!!! -> Oranje kleren (zoveel als kan) -> Allerhande materiaal om onze tent te versieren! Liefst in de oranje kleur natuurlijk -> Boekskes voor is te lezen tijdens de platte rust, ge weet ook allemaal wat de leiding gere leest he ;)! Daar moete we gen tekeningske bij maken hĂŠ Voor de rest vragen wij een goei humeur mee te nemen, gezond verstand en dan komt dees allemaal goe volgens ons! We zien het allemaal volledig zitten! En we gaan er een bangelijk onvergetelijk kamp van maken natuurlijk he!! Gegroet jullie aspileiding, Valentijntje en Valentijn! XxX

22


Sudoku

23


Doolhof

24


In de Valies Aantrekken voor het vertrek: je volledig piekfijn uniform en enkel je uniform (dus geen combinaties met andere kledij)! 

Uniform  Rode t-shirt  Beige korte broek of rok vanaf Rakwi’s  Blauw hemd vanaf Tito’s  Eventueel blauwe trui

Slaapgerief  Vanaf speelclub een veldbed  Vedetjes moeten geen veldbed mee nemen!  Slaapzak of deken en onderlaken  Hoofdkussen met overtrek  Pyjama of nachtkleed  Knuffel

Toiletgerief  5 kleine handdoeken  5 washandjes  1 grote handdoek  Zeep en shampoo  Tandenborstel, bekertje en tandpasta  Kam of haarborstel  Indien nodig: scheergerief of maandverband  Zakdoeken  Zonnecrème en petje

25


Kledij  Warme truien  Speelkledij: minstens 4 shortjes en 10 t-shirts  Regenjas  Zwemgerief  12 x ondergoed  12 paar kousen  Reserve paar schoenen en veters

Allerlei  Linnen zak voor vuile was  Schrijfgerei, adressen, postzegels en enveloppen.  Lees- en stripboeken  Zaklamp vanaf Speelclub  Rugzakje met drinkbus  Identiteitskaart of pasje  Koord,veiligheidsspelden,enkele kapstokjes  Degelijk schoeisel voor de trektocht  Sleffertjes om buiten mee rond te lopen

Het is beter wat teveel speelkledij mee te nemen dan te weinig! Ook willen we vragen om voor de Vedetjes en Speelclub pakketjes mee te geven. Geef hen tien aparte zakjes mee, met daarin telkens proper ondergoed, een proper t-shirt en een propere broek zodat ze weten wat ze elke dag moeten aantrekken. Dit bezorgt onze jongste en hun leiding heel wat kopzorgen minder! Het is ook aan te raden om alles te merken met de naam van het kind om niets kwijt te geraken!!!

26


Praktische Schikking  Valiezen binnenbrengen Zaterdag 30 Juli kan u tussen 19u en 21u terecht aan de lokalen om de bagage binnen te brengen. Breng dan ook de volledig ingevulde medische fiche en de SIS-kaart van uw kind mee! De medische fiche wordt je bezorgd door de leiding tijdens de info avond of op huisbezoek!  Vertrek naar de kampplaats Iedereen draagt bij het vertrek zijn uniform! Ook al vertrekken we per afdeling, we willen wanneer we onderweg zijn laten zien dat we bij de Chiro zijn en dat we daar fier op zijn! Zorg ook voor een rugzakje en een drinkebus. Een drinkebus heb je het hele kamp nodig! Anders heb je het hele kamp doorheen de dag niets te drinken! Aspiranten vertrekken vrijdag 29 juli om 19u op de chiro. Zij brengen mee: o Valies en medische fiche o Volledig na gekeken fiets met licht o Vertrekken in uniform o Rugzak met materiaal om 3 dagen zonder valies te overleven (zie aspiranten stukje)! Speelclub, Rakwis, Titos en Ketis vertrekken maandag 1 augustus om 11u op de chiro met de bus. Zij brengen mee: o Rugzakje met lunchpakket en drinkebus o En vertrekken in uniform

27


Vedetjes vertrekken op woensdag 3 augustus om 12u45 op de chiro. Zij brengen mee: o Rugzakje met lunchpakket en drinkebus o En vertrekken in hun uniform  Bivakprijs Is vastgesteld op € 100 per lid met een vermindering van € 5 voor broers of zussen die meegaan. Vedetjes betalen € 70 voor de 7 dagen (geen vermindering). Gelieve de volledige bivakprijs te storten op rekeningnummer 001-4789731-44 met vermelding van naam en geboortedatum van het kind voor 24 juli. Om de betaling van het kampgeld voor u makkelijker te maken, voeren wij sinds dit jaar een afbetalingsplan in. Dit wilt zeggen dat u op u eigen tempo een bedrag naar keuze kan overschrijven op de rekening van de Chiro (001-4789731-44) met vermelding van: Afbetalingsplan + Naam + Voornaam + Afdeling Dit wordt heel zorgvuldig bijgehouden. Het volledige bedrag dient echter wel ten laatste op zondag 24 juli 2011 volstort te zijn. Bespreek dit gerust met de leiding van de afdeling of contacteer één van onze VB’s. Wie echter nog geen lid is van Chiro Lips vragen we een bijkomende € 10 om de verzekering te bekostigen.

28


 Zakgeld Aan Keti’s en Aspi’s mag € 15 meegegeven worden voor op de tweedaagse. Voor andere afdelingen zitten alle onkosten in de kampprijs verrekend. Ook twee postkaartjes met zegel zijn inbegrepen. Wie meer dan twee kaartjes stuurt betaalt deze na het kamp. Ook een eventuele zwembeurt is in de prijs inbegrepen.  Kampvuur Dit jaar zal er omwille van de verre verplaatsing en een dag midden in de week geen kampvuur plaatsvinden op de kampplaats. Ter vervanging organiseren we een kampvuur na de fotoshow op onze eigen chiro met een hapje en een drankje!  Afhalen van de leden Alle leden (vedetjes, speelclub, rakwis, titos en ketis) komen terug met op woensdag 10 augustus omstreeks 16u met de bus op de chiro. De leden zullen hun valies mee op de bus nemen. Fietsen kunnen een dag later afgehaald worden tussen 15u en 17u op de chiro.  Chiro voor en na het kamp In juli en augustus zal er omwille van de kampvoorbereiding en -opkuis geen chiro gegeven worden. Op zondag 4 september sluiten we dan weer het werkjaar af en gaan we met z’n allen zwemmen. Verdere info volgt nog!

29


Snoepgoed, electronische toestellen, sigaretten en alcohol ‌mogen niet worden meegegeven! 

Snoepgoed is niet nodig op een kamp. De kookouders zorgen voor een gevarieerd en lekker menu! Elke dag is er wel een snoepje en een vieruurtje voorzien! GSM’s, MP3 spelers en andere electronische spullen horen niet thuis op een kamp! Zij kunnen alleen stuk gaan. Er zal geen tijd zijn om met deze zaken bezig te zijn, de leiding zorgt voor een goedgevuld programma. Als dit toch wordt meegbracht, wordt het door de leiding bewaard tot het einde van het kamp, maar toch leggen we er de nadruk op, om deze spullen thuis te laten! Ook horloges zijn niet nodig op kamp en kunnen alleen maar stuk gaan. Sigaretten, alcohol en andere drugs horen nog veel minder thuis op een kamp. Als we hier iemand mee betrappen wordt het afgepakt en kan je naar huis gestuurd worden.

30


Kampadres Deze voorgedrukte adressen kan u uitknippen (indien nodig eerst nog even kopiëren) en aan familie en vrienden geven zodat uw oogappels zeker elke dag post kan krijgen!

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

Chiro Lips Lier p/a…………........... Rue Grande 121 6971 Champlon

31


32


33


Kookouders Peter Doomen 0486 50 36 07 Leen Corveleyn 03 480 25 62 Hermine Meeus

Kampplaats

34


Vedetjes Koen Celis Zoë Bats Karen De Graaf

0493/50.81.19 0472/60.15.24 0474/46.46.43 Speelclub

Joren Celis Vincent Corveleyn

0496/75.01.04 0497/36.43.40 Rakwi

Thierry Voorhoof Steffi Van Craen

0478/46.65.41 0485/32.76.23 Tito

Tina Quaeyhaegens Niels Van Asch Sasha Henderikx

0497/14.89.82 0493/69.08.54 0471/27.85.85 Keti

Jasper Van Mensel Ward Van Mensel

0474/88.21.66 0479/39.91.98 Aspi

Bart Dresen Michael Baekelmans Groepsleiding Joren Celis Niels Van Asch

0494/61.58.62 0494/94.95.50 0496/75.01.04 0493/69.08.54

VB’s Christel Ceulemans Luc Ceulemans

0494/39.82.34 0486/22.39.64 35


Juli  29 juli - 19u  30 juli - 19u Augustus  1 aug. - 11u 

3 aug. - 15u

10 aug. - 16u

11aug. - 15u

September  4 sept. 

11 sept.

Vertrek Aspiranten met de fiets Valiezen binnenbrengen tot 21u Vertrek voor alle afdelingen op de chiro! Vedetjes vertrekken op de chiro om 12u45 Aankomst leden met de bus op de chiro Afhalen fietsen die niet met de Auto’s mee konden tot 17u Afsluiter van het werk jaar Zwemmen met heel de chiro, Meer info volgt. Overgangen van 14 tot 17u30 Om 17u30 Fotoshow van het kamp gevolgd door een kampvuur met een hapje en drankje

36

Joli Tenneville 2011  
Joli Tenneville 2011  

het kampboekje van Chiro Lips Lier

Advertisement