Page 1

Ide og design Maja Clausen


Ansvarshavende Redaktør: Journalist Musik & Rubrik: Journalist Musik & Unoder: Journalist Musik & Rejser: Journalist Musik, Ve & Vel: Journalist Musik & Spas: Tryk & Teknik:

Michael B. Madsen Nina Steen Camilla B. Nielsen Kirstine Rosendahl Bennedikte Breitenstein Verkant - vi søger en ny Morten Mathiesen

Kontingenter:

Udlejning mv.

Pr. 1/1 –2010

Udlejning af telt ring på tlf. 54 70 56 20 Anne-Käthe Hansen, Best.medlem

Aktiv medlem: Passiv medlem: Junior medlem: Støttemedlem:

300,00 250,00 225,00 150,00

Medlemskab af vennerne Ring på tlf. 54 85 42 54, Tina Larsen, kasserer

Alle kontingent opkrævninger sker pr. halve år Feb. & Sept.

Udlejning af Tambourhuset Ring på tlf. 54 70 61 48 Formand Anne Marie Pedersen

Noder & Arkiv:

Gruppeledere i Korpset

03 Simon Piil Braun tlf. 29 17 51 85 11 Søren Engbirk tlf. 30 89 72 77 40 Bennedikte Breitenstein tlf. 54 70 56 00

Instrument depot: 85 Brian Engdahl 36 Ulrik Pedersen

tlf. 30 58 51 96 tlf. 29 66 98 29

Brass Band & Musisk-leder 01 Michael B. Madsen tlf. 54 70 54 02

Leder Trommer & Fløjter 86 Lina Kappe

tlf. 28 96 63 10

Junior-orkesteret 39 Merete Stryhn Lohse tlf. 28 73 92 44

Orkesterleder

Oplag & Udgivelse:

33 Helle B. Nielsen

tlf. 20 83 88 04

Oplag : 200 stk.

Husk...

Næste udgave: August 2011

at opgive ny adresse ved flytning, Samt nyt telefon nummer ved ændring !


Nu nærmer det gode vejr sig, og mon så ikke også det gode humør kommer frem fra gemmerne ? Vi har være til repræsentantskabsmøde i LGF i Svendborg i Marts. Når vi sammenligner hvordan LGF har fungeret i alle de år de har eksisteret , så er der godt nok sket store forandringer, må man sige ! Men det har været en nødvendighed, grunden den store nedskæring i tilskud af DUF-midler. For at gøre det lidt kort, så har bestyrelsen taget det frivillige arbejdstøj på, forstået på den måde, at der kun er frivillige i bestyrelsen og udvalg, der er ingen fastansatte på landskontoret, som der var førhen. På landsplan ser det desværre ud til at medlemstallet er faldende i de forskellige garderkorps. Ikke forstået som LGF ikke arbejder med denne side af foreningen. Men der er mange nye og spændende tiltag i gang - og LGF bestyrelse Har sat gang i en masse nye og spændende projekter, som skulle gavne landsorganisationen. Så lad os se hvad fremtiden bringer.. Så til forårskoncerten! Den blev afholdt d. 2. April - på den første rigtige forårsdag i år. En dejlig oplevelse igen i år, må man sige. Hvis vi ser tilbage igennem årene, så er der sket fornyelse og udvikling. Vi er 4 personer fra bestyrelsen som er i gang med forberedelserne til korpsets kommende 50 års jubilæum.

Det er ikke lige noget man planlægger på en uge, og der er rigtig mange spændende ting på tegnebrættet , og ideerne er mange, så der arbejdes på højtryk for at skabe en fantastisk dag, hvor vi håber at alle i og omkring korpset vil være med til at fejre denne storslået dag… Tillykke til Maja…. Dit forslag til korpsets 50 års medalje vandt konkurrencen (se forsiden) Samtidig vil vi da også lige takke alle de andre der havde indsendt forlag. Vanessa skal da også lige have et tillykke med på vejen med LGF fortjenstmedalje du modtog i Marts. Jeg kan se på korpsets aktivitetsplan at I skal en del ud og spille i den kommende tid ! Så vi kan alle få rig mulighed for at høre korpset på gader og stræder… Se er vores håb, at vi kan tiltrække nogle nye medlemmer til korpset, så korpset fremover også har nogle unge at bygge på. Jeg ønsker at alle må få en dejlig sommer, med masser af god musik

Anne Marie Pedersen Formand


Endelig er foråret og ikke mindst varme kommet til landet, dejligt det gør det hele lidt nemmere. Efter en veloverstået Forårskoncert, hvor vi havde besøg af 200-250 publikummer (varmen og solen havde lige valgt denne dag som en af de første varme dage i år, og det er svært at konkurrerer med!!) men som sædvanlig gjorde alle som de plejer, nemlig spiller det bedste de kan. Selvom vi I år havde et noget sværere og krævende program en vanligt, gik det rigtig godt - Så stor ros til alle og fortsæt endelig det gode arbejde, så skal det nok blive sjovt at give koncerter diverse steder i løbet af sommeren. Det var også godt at se putterne både spille og synge. Det gjorde I rigtig godt så bliv endelig ved det. Jeg glæder mig allerede til at se hvad I finder på næste gang. Uddelingen af telefon bøger i Februar gik også rigtig godt, dejligt at alle mødte op, med godt humør og arbejdslyst. 2011 er som bekendt året hvor korpset fylder 50 år og det vare nok ikke så længe inden vi kan løfte sløret for hvad der skal ske Lørdag d. 22.oktober 2011. Vi har også planer om, i lighed med sidste år, at holde en grill/ hygge aften hos Tom og jeg. Det bliver i starten af august , mere om dette senere. Så hold øje med posten inden sommerferien - det kunne være at en invitation dukker op…..


Her i maj/juni har vi også mange ting på programmet. Lørdag d. 28. maj skal vi deltage i Brass-festival i Nakskov, se venligst aktivitetsplan (nærmere info kommer snarrest ) og vi skal spille 2 gange pinselørdag samt muligvis skal en mindre gruppe spille til fødselsdag samme dag. I august skal vi til Bergedorf - den super hyggelige tur til byen ved Hamborg, her er masser af musik, gang i gaden, glade tyskere, byfest, og det sociale er helt sikker i højsædet her…. Tilmeldings seddel kommer snart. Og som altid ja så kan vi altid få plads til flere, så kender I/du noget så tag dem endelig med til spil. Vi/jeg kunne godt tænke mig 10-15 nye tamburer !!!

Helle B. Nielsen Orkesterleder

OK BENZINKORT Har du et OK benzinkort , der ikke er tilknyttet sponsoraftalen med Fritidssammenslutningen? OK benzin støtter kun foreningerne hvis der benyttes kort der er tilsluttet sponsoraftalen. Det kan du få lavet om, så du også er med til at støtte de foreninger der er medlem af Fritidssammenslutningen. Jeg har lavet en liste der hænger i Tambourhuset, her kan du skrive dit kortnr. og navn. Du kan også ringe til mig tlf. 54705106, så skriver jeg dig på listen.

Hanne Lone Hansen, Sekretær


Sakskøbing Afdeling Søndergade 22


Hvem er de, hvad laver de og hvor kommer de fra…. ?

Hinnerup Garden Vi tager denne gang fat i nogle venskabsgarder, dertil vil det være oplagt at skrive lidt om Hinnerup garden, (for os ’gamle’ kaldes de HOT, som er det gamle navn ” Hinnerup Orkester & Tambourkorps), som vi låner instruktører fra, lige såvel at vi er nogle stykker som tager op og hjælper dem. Seneste besøg af nogle fra Hinnerup garden var i vinters, hvor de hjalp med de yngste og nyeste i korpset på vores træningsweekend. Hinnerup Garden er en forening, som startede i 1983 som en gruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS). De var med på deres første orkesterstævne her i Sakskøbing afholdt oktober 1983. I november 2000 overgik foreningen til at være en selvstændig forening under Landsgardeforeningen (LGF). I august 2003 startede Minigarden, som er en forskole til garden. Minigarden er for børn i 2. og 3. klasse. Gardens idégrundlag bygger på lederskab, ansvarlighed, samarbejde, fællesskab, engagement, respekt og initiativ. De er i dag cirka 70 aktive medlemmer fra 8 år og opefter, der er fordelt i Minigarden, Trommekorpset og Brass bandet. Hinnerup Garden medvirker i mange sammenhænge, for eksempel til julearrangementer, byfester, fødselsdage, jubilæer, indvielser og så videre. Venskabet mellem HOT og os tog rigtig fart på i 1992 - hvor inspirationen til at vi skulle oprette et Brass band i Sakskøbing blev til virkelighed, med god støtte og vejledning fra HOT.

Kirstine R.C.


Ciabattabrød stammer fra udtrykket “udtrådt sko” Viskelæderet blev opfundet i 1752, men blyanten først blev opfundet i 1795 En majskolbe har i gennemsnit 800 kerner fordelt på 1 rækker monakos Høje hæle blev opfundet af en kvinde der kun blev kysset i panden Lighteren blev opfundet før tændstikken En coca-cola light bruser mere end en almindelig coca-cola fordi den indeholder mere kulsyre Det længste et menneske har holdt sig vågen er 40 år Danmarks første rutebil kørte mellem Nysted og Nykøbing fra 1903-1906 Frygten for fredag den 13. Kaldes for paraskavedekatriafobi Mænd for oftere hikke end kvinder I løbet af hele sit liv, bruger en kvinde 630 dage på at lægge makeup, og 170 på at fjerne det igen Der er samme mængde fedt i én sneakers som i 35 bananer Wienerbrød kaldes også kopenhagnerbrot i Wien


FILM

TIPS

SERVICE

She’s the Man Originaltitel: She’s the Man- USA 2006 She´s the Man handler om en pige ved navn Viola (Amanda Bynes) som har en tvillingbror. Viola elsker at spille fodbold, men da skolens pigehold bliver nedlagt, vil hun gøre noget ved det, så hun klæder sig ud som sin tvillingebror og tager af sted til den kostskole, hendes bror skulle have været på, men uden at sige det til nogen ud over Viola er han taget til England på turné med sit band. Men Viola klæder sig ud, og så tager hun af sted til kostskolen, så hun kan spille fodbold. Men så bliver hun forelsket i sin værelseskammerat (Channing Tatum), og så går det hele i kage, da hendes bror kommer. Filmen er en af de få film som jeg kan tage frem i ny og næ og se igen når jeg har brug for et rigtigt godt grin. Jeg sidder endda nogle gange og slår mig selv på lårene af grin, for det hele går galt for den stakkels pige som prøver at gøre sit yderste for at alt skal gå helt efter planen. Men som man jo nok kan regne ud så går intet efter planen. At Amanda Bynes lige netop skulle have den rolle kunne ikke være bedre til tænkt da hun er enormt god til at lave ansigter og fuldt ud lever sig ind i rollen som mand. Hun gør det rigtig godt. Jeg kan stort anbefale filmen og derfor giver jeg den 6 ud af 6 filmruller da jeg desværre ikke kan give den mere hvilket den burde have.

God Fornøjelse Bennedikte


50 års jubilæum – fortalt fra starten - 2. del 50 års jubilæum – fortsættelse 1976 – 1990 Helle B. Nielsen og Ulla overtog i 1976, efter at Sanne sagde farvel, men blot et år efter, måtte Helle stå alene med ansvaret, desværre, da hun stod alene, var der kun 7 elever tilbage, men sammen med KFUK, samlede de i alt 14 elever. De tog til Orkesterstævne i Haslev, og det samlede en smule mere interesse, så de nåede op på 18 elever. Det var også det år, hvor de fik et samarbejde med FDF gennem Kaj Svenne Olsen, da man også trak FPF med, måtte de skifte over til marineblå bukser/nederdel, sømandssweaters og blå strømper. De fik også et rødt tørklæde, samt en rød hue. I 1979 fik de en ekstra trommeinstruktør, Jørgen ”Jeppe” Jeppesen, og de var man nåede op over 20 medlemmer, nemlig 21 elever. Kort tid efter fik de lov til at gå med og spille foran i juleoptoget, da FDF ikke fik set sig tid længere. I 1980 var tambourkorpset med til deres først weekend med Hareskov Tambourkorps, (nu kaldt Herlev Tambourkorps). Året efter, skrevet 1981, talte man nu 40 medlemmer, og man tog til orkesterstævne i Haderslev, hvor i alt 31 tog med. Det var også i det år man holdte 20 års jubilæum, med fest og reception. I 1983 holdt Sakskøbing så det Orkesterstævne, som året før, havde manglet en værtsby, så forældre til eleverne i Sakskøbing Tambourkorps, havde valgt at det sagtens kunne holdes der, men det skulle lige vendes, med lederne. Og det blev holdt med stor succes. I 1984 takkede Helle af, af hensyn til uddannelse, og overlod tjansen til Jørgen ”Jeppe” Jeppesen, han og mange andre havde snakkede med kommunen, om man ikke kunne få et sted at øve, og da havde man lige det hus der passede, P. Hansensvej 4. Indtil nu havde korpset trænet først i pigespejderhuset, herefter Sakskøbing Skole og vider på Rørbæk skole, og ingen steder at opbevare instrumenter, noder og uniformer… Så det var tiltrængt.


Kommunen, skulle nok ordne det ydre, så kunne medlemmer og familie samt venner, gøre det pænt indeni. Det skulle være det sted, hvor alle tingene kunne blive opbevaret. Året efter blev huset indviet. I 1987, sagde Jeppe farvel, og havde med tiden trukket Knud Erik Lærke, ind i det at styre et tambourkorps. Desværre var medlemstallet også faldet , men Helle var komme tilbage for at hjælpe, og da man fik set på hvor få der var tilbage, lavede man en hverve kampagne, hvor man kom rundt på skolerne, og det gav elever. 1989 var et år med mange ting, Knud sagde stop, så Helle og Michael, måtte overtage, hvor man også købte nye uniformer, fordi medlemstallet havde nåede klimaks. 47 medlemmer. Sidste år i rækken for denne gang, er 1990. Der planlagde man korpsets første rigtige udlandstur, den skulle gå til Wien, i Østrig. Medlemstallet var nu oppe på 55. Fortsættelse på historie følger i næste blad.

Kirstine R. Christoffersen 06


Hvad kan jeg blive?? Her i korpset har vi en masse unge mennesker som ikke ved hvilken karriere de skal have som voksne. Derfor vil redaktionen fortælle om nogle af de mange forskellige muligheder der er. I dette nummer af Tambournyt vil vi se nærmere på nogle af de musikalske uddannelser der er. Jeg har valgt 3 forskellige uddannelser inden for dette område.

Navn: Klassisk musiker Type: Bachelor- og kandidatuddannelse Varighed: Bachelor: 3 år. Kandidat: 2 år. Sammenlagt: 5 år Adgangskrav: bestået optagelsesprøve På uddannelsen fordyber du dig i den klassiske musik. Du vælger et hovedfag, hvor du enten arbejder med sang eller med et bestemt instrument, fx klaver eller guitar. Undervisningen kombinerer praktiske fag, der øger dine færdigheder med din stemme eller dit instrument, og teoretiske fag, der giver dig en forståelse for musikkens grundlag. Du lærer at undervise gennem musikpædagogiske fag. Som færdiguddannet har du mulighed for en karriere som professionel klassisk musiker eller sanger. Du kan også undervise, formidle eller arbejde som selvstændig freelancemusiker.


Navn: komponist Type: Bachelor- og kandidatuddannelse Varighed: Bachelor: 3 år. Kandidat: 2 år. Sammenlagt: 5 år Adgangskrav: Bestået optagelsesprøve Som komponist lærer du at skrive musik. Uddannelsen handler om at udvikle din evne til at skrive klassisk musik. Du lærer om alle de faktorer, der indgår i processen omkring et komponeret musikstykke. Du får undervisning i instrumentation, hørelære og musikteori, men lærer også, hvordan man juridisk beskytter sit kunstneriske værk. Studiet kvalificerer dig til at arbejde som komponist. Du har også mulighed for at undervise i musik eller arbejde med musikformidling i større eller mindre kulturinstitutioner.

Navn: Musikpædagogik Type: Bachelor- og kandidatuddannelse Varighed: 3 år Adgangskrav: Bestået optagelsesprøve Gennem undervisning i dit hovedinstrument og i pædagogiske fag får du mulighed for at fungere som fx korleder eller musikpædagog. Uddannelsen i musikpædagogik dækker både rytmisk og klassisk musik. Du lærer teoretisk og praktisk, hvordan man underviser børn og voksne, enkelte musikere og store kor. Som musikpædagog har du især jobmuligheder inden for undervisning og formidling af musik til børn og unge, på fx musikskoler og i grundskoler.


Puttenyt Så er sommeren på vej, og dermed er det tid til sæsonens sidste puttenyt! Forårskoncerten er MEGET vel overstået, og vores anstrengelser op til var virkelig det hele værd! Putterne har fået stor ros og I var også bare rigtig gode! Efter forårskoncerten var vi med tambourkorpset på marchtur i Sakskøbing påskelørdag. Desværre var vi ikke med alle sammen, og der var nogen, der havde glemt at melde afbud. Men de putter, der gik med, var super dygtige til at marchere og til at stå stille og smile oppe på torvet! Lige nu er vi på vej i skarp træning, for vi har flere arrangementer, vi skal nå, inden vi kan holde en velfortjent sommerferie. Pinselørdag skal vi med på endnu en marchtur med tambourkorpset, og hvis vi alle møder op, kan vi få lov til at spille Jamaica til koncerten på torvet. Så det er vigtigt at vi kommer alle sammen ☺ Traditionen tro slutter vi sæsonen med vores helt egen koncert i gården ude i tambourhuset mandag den 27. juni kl.18.30. Forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede er meget velkomne, ligesom ”de store” fra tambourkorpset også plejer at kigge forbi. Ellers vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle putter og forældre en rigtig god sommerferie. Vi starter op igen efter sommerferien mandag den 8. august.

Puttehilsner Nicklas og Merete NB. 2011 er også året hvor ”Putterne” kan fejre deres 10 års fødselsdag - dette gør putterne sammen med korpset i Oktober - Glæd jer !


No 101 No 102 No 104 No 106 No 107

No 131 No 132 No 133 No 134 No 136 No 138

Sofie W. Mortensen Maribovej 46 4990 Sakskøbing Louise Stryger Skovvej 10 4990 Sakskøbing Mathilde Tønnesen Torebyvej 78 4891 Toreby L Kira Jørgensen Toreby Vestergade 48 4891 Toreby L Pernille Budek Vævervej 4 4990 Sakskøbing

54.707103 54.707096 27.112203 54.825909 54.691206

Jeannette Pedersen Parkvej 145, 2th 2630 Taastrup 48.410482 Vibeke Ruskov Stenstrupvej 14 4990 Sakskøbing 54.706911 René Dyja Grønjordskollegiet v 3717 2300 København S 61.771085 Sonni Bartsch C.J. Brandsvej 1, st.tv 2400 København NV 30.116869 Anette Bohn-Mathiesen Saxes Alle 107 4990 Sakskøbing 54.700231 Rete Diemer Kaløgråvej 4 4990 Sakskøbing 21.785313


01

Michael B. Madsen

Dirigent

Maribovej 6

4990 Sakskøbing

54 70 54 02

02 03

Amanda Ruskov Simon Piil Braun

Fløjte Baryton

Stenstrupvej 14 Birkevej 13

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

54 70 69 11 29 17 51 85

Gabi Køhler Balling Kirstine Christoffersen Julie Ida Nielsen Camilla M. Petersen Tobias Juliussen Tobias S. Rasmussen Søren Engbirk Natascha Jonasson

Baryton Cornet/Fløjte Euphonium Passiv

Killerupvej Maribovej 35 B Tornskadevej 151 Valmuevej 17

Eb-Cornet/Fl./Major

Stubbekøbingvej 96C v106

Tromme Flugelhorn Fløjte

Krungerupvej 3 Pilevænget 11 Søndergade 21,1

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4900 Nakskov 4990 Sakskøbing 4800 Nykøbing F. 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

27 35 72 07 60 93 23 33 28 92 60 81 26 27 41 83 20 91 87 11 54 70 53 71 30 89 72 77 54 70 49 20

Fløjte Slagtøj / Major Althorn / Fløjte Fløjte Fløjte Cornet Fløjte

4490 Sakskøbing 4891 Toreby L 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4800 Nykøbing F 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

54 70 00 50 54 82 59 09 20 82 00 58 54 70 61 74 54 70 65 31 54 70 55 95 54 70 54 01 54 17 31 37 28 69 01 63 54 70 40 91 54 70 55 95 54 82 43 49 54 70 02 31 58 58 48 02

04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Tessa Blom Jensen Brigitte Z. Jørgensen Nina Steen Sabine Pedersen Franck Michala Steen Christina Philipps Cecilie Nielsen Rene´ B. Nielsen Nicolaj Blom Jensen Lene J. Rasmussen Anders Philipps Julie Funch Morten Bohn-Mathiesen Morten Andersen

Passiv Fanebærer Cornet Baryton / Major Trommesæt Cornet

Kastanievej 22 Toreby Vestergade 48 Byvangen 18 Juniorsgade 27 Lindevej 44 Orebyvej 27 Gåsetorvet 3 Tjørnevej 2 Kastanievej 22 Guldborgvej 1 D Orebyvej 27 Slotsgade 2, 2 sal Saxes Alle 107 Engestoftevej 71

Anne Sofie Hansen Sandie Rasmussen Katrine Hansen

Fløjte Fløjte Fløjte / Major

Hestehavevej 9 Pilevænget 4 Kaløgråvej 20

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

54 70 62 47 28 56 02 77 54 77 20 41

Helle B. Nielsen Casper Flindt Sidor Tobias Christoffersen Ulrik Pedersen Maja Clausen

Baryton Lyre Tromme/Trippel Euphonium Cornet

Elmevej 2 Tørstemosevej 6B Maribovej 35 B Sundby Alle 7 Saxes Alle 9

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing 4800 Nykøbing F. 4990 Sakskøbing

54 70 65 93 54 70 71 69 60 93 23 33 29 66 98 29 42 27 27 64

Merete Stryhn Lohse Bennedikte Breitenstein

Alt-Saxofon Lyre

Engestoftevej 71 Brogade 1 F

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

28 73 92 44 54 70 56 00

Simone Borre Nielsen Cathrine Flindt Sidor

Fløjte Cornet

Spurvevej 49 Tørstemøsevej 6 B

4990 Sakskøbing 4990 Sakskøbing

24 91 04 43 54 70 71 69

44 45

Alexandra Aa. Kjær Maria Rasmussen

Alt-Saxofon Passiv

Nykøbingvej 321 Ved Kløvermarken 3.st.th.

4990 Sakskøbing 2300 København S

27 14 38 27 23 37 59 39

46 47 48 49 50 51

Nick Borreskov Sanne Andersen Merete Tønning

Cornet Passiv Trombone

Vinkelvej 10 Frisegade 53 st.tv. Sorrentovej 6, st.tv.

2300 København s

54 93 93 58 24 66 22 21 40 17 29 54

Jeanette Johansson Kim Borreskov

Cornet/Fløjte Tromme

Englebjergvej 5 Vinkelvej 10, Halsted

4700 Næstved 4900 Nakskov

60 22 21 47 54 93 93 58

Euphonium Trombone

43

4900 Nakskov 4800 Nykøbing F.


52

Jens Køhler

Flugelhorn

Slotsgade 2, 2 sal

4800 Nykøbing F

28 36 12 25

53

Jari Mathiesen

Bækken/Tromme

Tårsvej 26

4990 Sakskøbing

40 61 98 34

54

Vicki K. Christiansen

Eb-Tuba

Bøtøvej 65

4873 Væggerløse

40 88 31 16

55

Christina Lindegaard

Trompet/Fl.

Gaabensevej 47 A

4800 Nykøbing F

30 35 24 83

56

Frederik S. Eriksson

St.Tromme

Vestergade 48

4990 Sakskøbing

25 17 56 38

57

Vanessa G. Jensen

Trompet/Fl.

Præstestræde 57

4862 Guldborg

28 57 66 96

58

Emilie Funch

Trombone

Slotsgade 2, 2 sal

4800 Nykøbing F

54 82 43 49

59

David Lauridsen

Tromme

Mosehavevej 1

4930 Maribo

54 75 83 23

60

Mikkel Blom

Tromme

Nykøbingvej 30

4990 Sakskøbing

28 71 88 93

61

Lene H. Engbirk

Cornet

Tørstemosevej 33.

4990 Sakskøbing.

23 61 61 13

62

Camilla B. Nielsen

Flugelhorn/Fl.

Elmevej 2

4990 Sakskøbing

54 70 65 93

63

Bo Engbirk

Baryton

Gaabensevej 47 A

4800 Nykøbing F

23 61 61 26

64

Søren V. S. Mortensen

Baryton

Fiskebæk Stationsvej 7

4874 Gedser

54 17 80 55

65

Alexander S. Eriksson

Tromme

Vestergade 48

4990 Sakskøbing

25 17 56 38

66

Andrei Petersen

Tromme

Orebyvej 267

4990 Sakskøbing

54 70 70 16

67

Tom Nielsen

Eb-Tuba

Elmevej 2

4990 Sakskøbing

54 70 65 93

68

Niklas Weishaupt

St.Tromme

Akacievej 12

4990 Sakskøbing

54 70 48 03

69

Michael Bo Hansen

Baryton

Brogade 6 H

4990 Sakskøbing

51 75 88 95

71

Rikke I. Buchleitner

Fløjte / Lyre

Lindevej 58

4990 Sakskøbing

54 70 71 55

72

Andreas S. Rasmussen

Althorn

Krungerupvej 3

4990 Sakskøbing

54 70 53 71

73

Marianne Funch

Bas Trombone

Slotsgade 2, 2 sal

4800 Nykøbing F.

54 82 43 49

74

Jesper Villadsen

Cornet

Bannerupvej 1

4863 Eskildstrup

22 28 40 24

79

Uffe Bressing

Cornet

Nystedvej 33

4990 Sakskøbing

54 70 73 24

80

Andreas Dyhrberg

Althorn

Lunden 10

4990 Sakskøbing

54 70 40 53

Tanja L. Jørgensen

Fløjte

Østervang 12

4990 Sakskøbing

28 49 70 07

85

Brian Engdahl

Bb-Tuba

Maribovej 31, 1

4990 Sakskøbing

30 58 51 96

86

Lina Kappe

Fløjte

Tjørnevej 2

4990 Sakskøbing

54 17 31 37

87

Jens Peter Hansen

Althorn

Saxes Alle´ 102 a

4990 Sakskøbing

54 70 56 20

Søren Andersen

Tromme

Spurvevej 15

4990 Sakskøbing

24 42 78 92

95 96

Steffen Jensen Roman Demuth-Buch

Eb-Tuba Instruktør Fløjte

Orebyvej 82 Kirkevej 89

4990 Sakskøbing 4872 Idestrup

28 77 61 45 28 83 82 97

97 98

Tina B. Larsen Martin Larsen

Fane Instruktør Tr.

Neckelmannsgade 3 Toreby Vestergade 48

4800 Nykøbing F 4891 Toreby

54 85 42 54 54 82 59 09

Jonas Svendsen

Euphonium

Kastanievej 9 A

4990 Sakskøbing

40 34 52 07

70

75 76 77 78

81 82 83 84

88 89 90 91 92 93 94

99 100


Tambourkorpsets øve dag. Det er igen blevet tid til en lille ekstra øve dag for tambourdelen. Dette foregik den 16. marts ude i tambourhuset. Det skulle mødes kl. 10:00 dut for at fløjterne kunne varme op, og trommerne mødte også på dette tids punkt da de så havde mulighed for at øve deres trommeshows igennem, som de skulle bruge til koncerten. Det er SOS 2011, som var for de øvede trommer og for at give de nye lidt gåpåmod var der også lavet et show de kunne være med på nemlig Mano Destra. Da der igen i år var et par stykker fra Brass bandet som ville være med til at spille nogle af fløjtemelodierne, havde lederen Lina lagt det således at de to nr. skulle spilles først på øve dagen, så det var ”overstået”, så der kunne koncentreres om de resterende nummer til koncerten. Jeg kan her sige at de nummer der er valgt til koncerten er en del mere udfordrende og længere end normalt og derfor kræves der en del mere af alle i tambourdelen. Jeg ved i hvert at jeg glæder mig især til at høre Infernal, vagtparaden samt Musical Potpouri. De bedste musikalske hilsner Camilla.


Spot på morgenholdet. Hvem og hvad er morgen holdet vil nogle nok spørge om. Jeg vil så vidt det er muligt prøve at komme med et godt svar. Morgenholdet består af 6-7 personer fra Brass Bandet, som tager ud og spiller musik til både kobber –, sølv – og guldbryllup. Det skal her til siges at der tages ud i at slags vejr, det er lige meget om det regner, sner, slud eller blæser. Der er ikke det vejr som der de snart ikke har spillet i. Mens morgenholdet er ude til et arrangement, og ud over at spille for det heldige par. Så får morgenholdet også god og lækker morgenmad, og jeg kan i hvert fald sige, at det ser man en del frem til, især hvis det har været koldt og blæst rigtig meget udenfor, så er et godt morgenstykke samt en kop kaffe lige sagen. Og efter en bid god morgenmad, spilles der et par ekstra nr. og det virker som om at alle gæsterne samt bryllupsparret er glad for dette. Her ved er et morgen arrangement sluttet af med stil og der tages afsked med bryllupsparret og en hverdag venter forude, med skole, arbejde osv. Jeg kan ligeledes oplyse at morgenholdet kan udvides hvis der ønskes musik til fx en fødselsdag, en fest og hvad der ellers af festlige begivenheder. Prisen for at få dejlig musik om morgen er lidt afhængigt om du / I bor i Sakskøbing by eller udenfor byen. Men pris indenfor byen er fra 1100 kr. Så sidder der nogle der ude som ønsker morgenmusik kan der tages kontakt til MBM på 54705402.


Jeg vil i år prøve at gøre noget nyt omkring koncerten. Jeg vil beskrive lidt om hvad der foregår før, under og efter koncerten.

Før: Det er snart ved at være det tids punkt på året igen, hvor vores årlige forårskoncert skal afholdes. Der er kun få ord at skrive om hvad der sker før koncerten nemlig der øves og øves i hele korpset. Og de to dage hvor det hele gøres på er mandage og torsdage samt i sin fritid, og det er især de sidste detaljer der øves på her før koncerten. Der kan lige hurtigt remses op at der vil være musik for enhver smag i år. Samt er der to helt nye udfordrende og lange musik stykker med i Brass Bandet, nemlig ’Carmen’ og Aladdin. Og i korps-delen er der Musical Potpouri og Infernal samt trommernes show SOS 2011.

Under: Det er endelig blevet den ’store dag’ for koncerten og der kan mærkes en nervøs stemning, men også en spændt stemning i hele korpset. Det er nu det gælder og det er nu der skal vises hvad det er vi har øvet os på de sidste par måneder siden Nytårskoncerten. Og vores gode konferencier i år er Jane som vil guide os igennem hele det planlagte program. Showet kan begynde. ☺

Efter: Koncerten er veloverstået, og alle skuldre i korpset er sænket og er man er afslappet. Der er en kæmpe klapsavle fra publikum og det betyder at de har nydt vores musik, og det varieret program. Efter koncerten blev der tid til at snakke med nogle få personer fra publikum og deres opfattelse af koncerten. Der var delte meninger, da det som vi ved er sådan at ”smag og behag” er forskellig, og musik er svært at diskuterer. Men alt i alt kan der siges, at der var god respons til trods for, at især korpset selv var en del skuffet over egne præstationer og det kan bruges til vores næstkommende koncert nemlig vores Jubilæumskoncert. Så husk at træne…..

Camilla


GF - Forsikringsklub Lolland Falster Torvet 11 4990 Sakskøbing Tlf. 54 70 77 84 * www.gf-lolland-falster.dk


Så blev det min tur til at gribe trommestikken, og tak til Ulrik for at kaste den til mig. Han skrev selv at han, som euf-spiller, ikke skulle bruge en trommestik til noget. Det undrer mig bare lidt at han så kaster den til mig, som er cornet-spiller. Men fred være med det. Jeg hedder Anders Philipps og er 15 år gammel. Jeg bor med min mor, far og min søster i Sakskøbing. Jeg kommer fra Sjælland, men vi flyttede da jeg var 4 år gammel. Jeg har spillet i korpset siden jeg var 6 år. Dengang spillede jeg i putterne og det gjorde jeg til jeg var 10, da jeg rykkede op i det ”store orkester”. Jeg fik at vide, at der var mangel på cornetter, og siden jeg ik’ havde nogen idé om hvad jeg skulle spille på (ud over det skulle være et brassinstrument) så gav jeg mig i kast med cornetten. Ud over musik så går jeg os i skole i 9 klasse på Sakskøbing skole. Jeg går også til hundetræning og fodbold. Derudover kommer jeg i en klub i Nykøbing, en gang om ugen og så er jeg spejder. Jeg kører også aviser, men siger dog snart op, da arbejdstiderne ikke passer sammen med at jeg skal på gymnasiet efter sommerferien. Jeg spiller i korpset fordi jeg syntes det er et fedt fællesskab og nogle flinke mennesker, der kommer, og så syntes jeg det er en god afveksling fra hverdagen. Derudover elsker jeg os at blive udfordret og der er musikken en rigtig god måde at blive det på. Så selvfølgelig kommer jeg, fordi jeg godt kan lide at spille musik, og fordi der er et godt fællesskab, men min motivation er nok at jeg bliver udfordret. Til sidst vil jeg lige minde den næste der får muligheden for at gribe trommestikken, om at skrive om hvad der motiverer dem til at spille i korpset, da jeg syntes det er et godt initiativ Ulrik har taget ☺. Jeg sender hermed Trommestikken vider til Simon Piil Braun !!! Med musiske hilsner

Anders Philipps


Forårs koncerten d. 2-4-11 var en rigtig god koncert. Vennerne var med til at sætte bagtæppet op og der blev sat div. ting op som dekoration så det så indbydende ud til gæsterne skulle komme og høre musikken. Der var sat 180 stole op og der kom ca. 250 personer, det var rigtig fin tilslutning. Koncerten sluttede kl. ca. 16.30 og der blev ryddet op. Vi har I år til påske haft vores salgs hus op og stå ved Super-Brugsen og der solgte vi påske dekorationer, som Mona-Lise, Bennedikte og Anne-Käthe havde stået og lavet, og det gav et pænt lille overskud, så vi prøver igen en anden gang.

Et lille kig ud i fremtiden, først er der st. bededags ferie hvor Vennerne om lørdagen d. 21-5-11 dækker bord til den store damefrokost på ”Dølle-marked”, der starter vi kl. 8.00 med at feje det store markeds telt efter fredagens fest, så skal alle borde og stole vaskes af og der efter dækkes der bord til i år 1140 damer. Så er der pinse lørdag 11-6-11 hvor handelsstande gi’r morgen brød og kaffe til de morgen frisk i byen, og det er Venne foreningen der står for at dele det ud igen i år.

Den næste opgave vi har er vores traditionelle Pariser fest og selvfølgelig håber vi på godt vejr igen i år. Vi vil byde på dejlig mad til billige priser og der vil være Krenkerup fadøl, sodavand og kaffe, og til børnene vil der vær slush ice man kan købe. Så kig en tur op i Tuborg gården d. 1-7-11 der er også musik fra Spot Light, så man kan også få sig en svingom, så bare tag hele familien med til Pariser fest i Tuborg gården. Vi ses og rigtig god sommer til alle. Hilsen Vennerne

Anne-Käthe OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS*OBS Husk også at du kan leje telt til ”Festen” hos Vennerne Ring på 5470 56 20 for mere information….


Så blev det min tur til at få trommestikken. Stor tak til Alexander! ☺ Jeg hedder Tessa Blom Jensen. Nå men, jeg er 14 år, og går i 8. kl. på Sakskøbing skole, så der er lige noget tid til at finde ud af, hvad jeg egentlig vil efter folkeskolen, men jeg går med en lille drøm om, at blive pædagog eller sygeplejerske. Jeg har gået i tambourkorpset de sidste 5 år, yderligere har jeg spillet musik på musikskolen siden jeg var 7 år. Jeg startede først på saxofon, men rykkede hurtigt over på fløjte, hvilket jeg er utroligt glad for ☺ Ja, der er vel ikke så meget andet at sige, end at jeg giver trommestikken videre til: Rikke Buchleitner Mange hilsner fra Tessa Blom Jensen


Hvem er du?: Svenn Hugo (som mange ikke ved, er Hugo hans efternavn: Red.). Sidder som bestyrelsesmedlem i Venneforeningen på 3. år.

Hvad laver du til daglig?: Ingenting - jeg er pensioneret.

Hvor kommer du fra?: Jeg stammer fra Amager. Vi flyttede herned pga. Sabines (hans hustru: Red.) arbejde. Og så faldt valget på Sakskøbing ved et tilfælde - at jeg så har søskende hernede gjorde det jo at det virkede som det rigtige valg.

Hvordan kom du til at sidde i bestyrelsen?: Jeg blev opfordret og så har jeg to børn der spiller i korpset (Christina og Anders Phillips: Red.).

Har du selv spillet musik engang?: Ja jeg har spillet guitar for mange år siden.

Hvad er din livret?: Hvad er min livret - puha - ”tænke, tænke”. Der er vi nok over i forloren hare med det hele. Ribs gele og alt der hører med.

Hvad kan du bedst lide - Kandis eller Lady Gaga?: Så bliver det Gaga.

Hvad er det du godt kan lide ved bestyrelsesarbejdet?: Det at man kan gøre noget for sine børn og samtidig få noget social samvær i lokalsamfundet. Det skal i hvert fald være noget som mine børn er med i.

Hvad synes du om de to navne, de kongelige tvillinger fik?: Ha ha ha - det kan jeg ikke sige noget til. Jeg synes det er ok og når det er så langt nede i kongerækken behøver det jo ikke være så formelt, så det er fint nok. Jeg er bare glad for at drengen ikke kom til at hedde Ib. Hvorfor synes du det?: Jo for så var han jo kommet til at hedde Prins Ib (Princip). Ha ha - ja det kan jeg da godt se det ikke havde været smart.

Din e-mail adresse hedder noget med vildmanden - er det fordi du føler dig lidt som sådan en engang imellem?: Mmm - nej, men det er mit opdrætter navn. Jeg opdrættede langhårede marsvin engang og det lignede en vildmand. Men jeg plejer nu at sige til folk at jeg en dag vågnede og så mig i spejlet - ha ha - og nogle hopper på den.

Tak fordi du tog dig tid til at snakke med mig: Det var så lidt.

Den nysgerrige reporter - Bennedikte


Pokalerne i Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band. I korpset har vi 4 forskellige pokaler som hvert år til jul bliver givet til et medlem af korpset eller en med tilknytning til. Hver pokal har sin egen betydning. De 2 ældste pokaler som har været i hænderne på hver 17 forskellige personer, er vores møde og Kammaratsskabspokal og vores Sprinterpokal.. Pokaler blev i 1994 Skænket til korpset af venneforeningen. For 10 år siden da korpset havde 40 års jubilæum, fik korpset i gave 2 pokaler mere, som bliver betegnet som humørpokalen og skulderklappet. Statistisk set er pokalerne blevet givet til: 16 personer fra highbrass 14 personer fra lowbrass 18 personer fra fløjter/trommer (1 til den samlede trommegruppe) 6 andre ( alle som har gjort et stort arbejde for korpsets skyld) 32 gange er det en pige/dame der har modtaget en af pokalerne 22 gange er det en dreng/mand der har modtaget en af pokalerne. Og det er kun 2 medlemmer der har modtaget mere end 1 pokal. Tidligere fik man en lille sølvplatte når man skulle aflevere pokalen tilbage, i dag får man en guldmedalje med inskription bagpå til at sætte på sin uniform, Det er medlemmerne selv der indstiller hinanden til at kunne modtage de forskellige pokaler, og det er bestyrelsen det træffer en afgørelse om hvem der modtager den. Det er altid spændende at sidde til og høre når der først bliver læst op om personen, for til sidst at høre navnet, og det er en ære at modtage en pokal, for sit virke i korpset, hvad enten man er medlem eller har en anden form for tilknytning dertil.

Nina


Hvornår har du sidst ordet dit instrument?? Op til forårskoncerten blev der i huset sat sedler op, hvor Simon tilbød at hjælpe med at de andre medlemmer i korpset med at få gjort deres instrument klar til koncert, så det var i tip top stand. Tja om det blev en søndag med succes, kommer vist helt an på kriterierne for det, for kun én dukkede op, klar til at få vasket og poleret sit horn. Selvfølgelig betyder det jo ikke at de resterende 75 medlemmer ikke havde ordnet sit instrument op til koncerten, mange af os gør det hjemme og det er også helt i orden, men ved alle egentlig hvordan man ordner det korrekt? Jeg blev selv overrasket da jeg op til dette indlæg har læst nærmere på det, så nu vil jeg opfordre alle til at læse guiden til et rent og ikke bakteriefyldt instrument igennem, og måske give den en ekstra skalle fremover - husk på det er de færreste der har sit eget instrument, så måske man skal passe lidt mere på de ting som man låner… At man plejer sit instrument lyder måske ikke så tosset endda, for især messingblæserne som “kysser” sit instrument dagligt er det vigtigt, da madrester og drikke med tiden samler sig inde i instrumentet, og ganske enkelt ødelægger det hvis man ikke for det rengjort. At man kun ordner det når man får besked på det, som regel op til koncerterne, er et eller andet sted også meget dovent, det tager jo ikke meget tid at få det gjort.. så frem med hornet og giv det et bad, det kan godt betale sig at gøre det. Guide til det reneste instrument i Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band; Den bedste måde at gøre sit instrument rent på, er ved at give det et karbad… Det kan godt være lidt svært hvis man spiller tuba, men alle mindre instrumenter kan som hovedregel jo godt ligge i ens håndvask. Du skal fylde lunkent vand og lidt opvaskermiddel i vandet, husk at


vandet kun skal være lunkent, hvis vandet er varmere end at du kan holde dine hænder i det, kan det ødelægge lakken på instrumentet. Du skal tage ventiler og bøjler ud og lægge det ned i vandet Du lader det hele ligge så længe som muligt, en god halv times tid eller mere, så alt møget bliver opløst. Så skal du have skyllet det grundigt igennem, der kan det være en fordel at give det et brusebad, husk stadig at vandet kun skal være lunkent, Du kan med fordel benytte instrumentbørster til at trække igennem instrumentet, samt en ”flaske”børste til at rense mundstykket med - disse rensere kan lånes i Tambourhuset, spørg evt. din instruktør. Tør det grundigt bagefter, med et viskestykke eller lignende. Det sidste der skal gøres, er at du skal smøre ventilerne, med vaseline, og så er det bare at samle dit instrument igen, og voila; så har du et rent og sundt instrument igen..

Husk husk husk: Dit mundstykke skal ordnes oftere. Du koger noget vand, og kommer dit mundstykke deri, dette dræber de bakterier som hurtigt sætter sig fast, har du været syg er det meget vigtigt, da det vil kunne smitte dig igen og igen.. Og som en sidste lille reminder. Før koncerten sagde Michael at han ville komme og kigge instrumenterne igennem, så hvis du ikke allerede har et flot og rent instrument, er det nok nu at du skal få set lidt nærmere på det, for tro mig han kommer, og så er der ingen vej udenom alligevel..

Nina


TELEFON 54 70 43 08 - BIL 40 43 01 07


Maj 1 Maj 3 Maj 5 Maj 12 Maj 12 Maj 17 Maj 21 Maj 25 Maj 29 Maj

Emilie Funch Martin Larsen Morten Bohn-Mathiesen Alexandra Aa. Kjær Niklas Weishaupt Michala Steen Leif Andersen Marianne Funch Tina F. Sidor

6 Juli 15 Juli 24 Juli 27 Juli

Jari Mathiesen Natascha Jonasson Sofie Mortensen Frederik Eriksson

August

Juni 2 Juni 6 Juni 7 Juni 13 Juni 16 Juni 21 Juni 23 Juni 25 Juni 27 Juni 28 Juni

Juli

Jens Peter Hansen David Lauridsen Søren Mortensen Helle B. Nielsen Jonas Svendsen Nick Borreskov Tobias Christoffersen Tessa Blom Jensen Rikke Buchleitner Julie Funch

5 August 10 August 11 August 21 August 23 August 25 August 27 August 30 August 30 August

Kira Jørgensen Maja Clausen Andreas Dyhrberg Michael Bo Hansen Rete Diemer Sabine P. Franck Hanne Lone Hansen Uffe Bressing Benni Breitenstein


Tambourkorpsets Bestyrelse 151 Formand Anne Marie Pedersen Spurvevej 57, 4990 54 70 61 48 - 50 58 65 58

153 Næstformand Tove Holck Spurvevej 51, 4990 54 70 59 44 - 24 28 28 00

154 Kasserer Harry Kristiansen Degne Allé 16, 4990 54 77 20 97

152 Sekretær Hanne Lone Hansen Drosselvej 30, 4990 54 70 51 06 - 21 22 46 17

150 Best.medlem Finn Clausen Saxes Alle 9, 4990 50 85 27 64

156 2.Suppleant Vibeke Ruskov Stenstrupvej 14, 4990 54 70 69 11

33 Orkesterleder

01 Musiskleder

Helle B. Nielsen Elmevej 2, 4990 54 70 65 93 - 20 83 88 04

Michael B. Madsen Maribovej 6, 4990 54 70 54 02

1.Ork.repræsentant 63 Bo Engbirk Gaabensevej 47 A, 4800 23 61 61 26

2. Ork.repræsentant 73 Marianne Funch Slotsgade 2. 2, 4800 54 82 43 49

155 1.Suppleant Tina Flindt Sidor Tørstemosevej 6B, 4990 54 70 71 69 - 28 68 71 69

Tambourhuset

Uniform

Web-master

Tom Nielsen Elmevej 2, 4990 & 54 70 65 93

Eli Madsen Maribovej 3, 4990 54 70 56 05

Jens Køhler Slotsgade 2,2 ,4800 28 36 12 25

Jens Pedersen Spurvevej 57, 4990 54 70 61 48

Korpsets hjemmeside: www.sakskoebing-tambourkorps.dk

Tambourkorpsets Venneforening 163 Formand Benni Breitenstein Orebyvej 16, 4990 54 70 66 08

161 Næstformand Martin Weishaupt Akacievej 12, 4990 54 70 48 03

158 Sekretær Anne-Käthe Hansen Saxes Alle 102 A, 4990 54 70 56 20

164 Best.medlem Lasse B. Madsen Nykøbingvej 73, 4990 54 70 49 86

160 1.Suppleant Leif Andersen Spurvevej 15, 4990 54 70 75 19

157 2.Suppleant René Borreskov Vinkelvej 9, Halsted, 4900 54 93 93 58

159 Kasserer Tina B. Larsen Neckelmannsgade 3, 4800 54 85 42 54 162 Best.medlem Svenn Hugo Orebyvej 27, 4990 54 70 55 95

Tambour 2 - 2011  

Nyhder fra Sakskøbing Ta,bourkorps & Brass Band