Page 28

Slikarska razstava Ivanke Demšar 23. april–19. maj Knjižnica Ig Ivanka Demšar se je začela slikarsko izobraževati in ustvarjati že dolgo nazaj, navdih za to pa je dobila pri izdelavi šopkov in ikeban, kjer je morala kombinirati različne barve. 23. aprila 2018 ob 19.00 bomo v okviru 90. Govekarjevega večera odprli že njeno sedmo samostojno razstavo.

Barjanski motivi – Učenci predmetne stopnje OŠ Škofljica (Evropsko leto kulturne dediščine) 24. april–28. maj Knjižnica Škofljica Učenci predmetne stopnje OŠ Škofljica so pod vodstvom učiteljice mag. Lucije Rupret pri pouku likovne umetnosti in drugih predmetih spoznavali primere lokalne kulturne in naravne dediščine, povezane z vodo. Na razstavi predstavljajo likovne interpretacije barjanskega živalskega in rastlinskega sveta, koliščarjev in drugih lokalno obarvanih tem. Odprtje razstave bo 24. aprila ob 19.30.

drugo Zgodbe mojega kraja: natečaj za najboljšo zgodbo 8. februar–15. april Mestna knjižnica Ljubljana Če ste dopolnili 65 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 15. aprila 2018 pošljete kratko, resnično zgodbo iz preteklosti vašega kraja. Sodelujete lahko z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si. Deset najboljših zgodb bo objavljenih in nagrajenih s knjižnimi nagradami, prva tri najboljša dela pa bodo posebej nagrajena. Več na na 01 308 51 75 ali na mojkraj@mklj.si.

Merjenje vrednosti krvnega tlaka ter glukoze v krvi 4. april ob 17.00 Knjižnica Otona Župančiča, 1. nadstropje V okviru Zdravstvenega kotička bo v sobi SSU v 1. nadstropju študent medicine obiskovalcem brezplačno meril krvni tlak in glukozo v krvi (do 19.00).

Popoldan s Knjižnico Glinškova ploščad 5. april od 12.30 Knjižnica Glinškova ploščad Na prireditvi, s katero bomo zaznamovali tudi mednarodni dan knjig za otroke (2. april), za vas pripravljamo pester program, poln čudovitih ilustracij, raznolikih knjig, delavnic, predavanj in drugih zanimivosti, letos v barvah Indije. Dogodek, ki je namenjenih tako otrokom kot odraslim, bo podprlo Veleposlaništvo Indije, obogaten pa bo tudi z indijsko glasbo in plesom.

Vse barve Indije – Koki Veber (Popoldan s Knjižnico Glinškova ploščad) 5. april ob 18.30 Knjižnica Glinškova ploščad Gospa Koki Veber je Indijka, ki že skoraj 50 let živi v Sloveniji. V tem času se je morala soočiti z mnogimi izzivi, ki jih je prinesla selitev v Slovenijo, v prvi vrsti z jezikom. Obeta se nam zanimiv pogovor o indijskih in slovenskih navadah, razlikah glede prehranjevanja, religije, družinskega življenja in življenja nasploh ... Z njo se bo pogovarjala Nina Ambrož.

24

Profile for Mestna knjižnica Ljubljana

Napovenik april 2018  

https://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovenik_april_2018.pdf

Napovenik april 2018  

https://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovenik_april_2018.pdf

Advertisement