Page 6

Prek Karlovega mostu do Varšave. Od izvirnika do prevoda – Tatjana Jamnik, Iztok Osojnik 27. oktober ob 19.00 Slovanska knjižnica, dvorana Prevajalka češke in poljske literature Tatjana Jamnik in literarni komparativist Iztok Osojnik se bosta pogovarjala o svoji bralski in prevajalski izkušnji s slovanskimi literaturami, pa tudi o vlogi prevajalca kot kulturnega posrednika. Posebno pozornost bosta namenila zlasti bogati in navdihujoči literarni tradiciji v treh zahodnoslovanskih deželah: na Češkem, Poljskem in Slovaškem. Literarni večer je del Slovanskega bralnega projekta Prek Karlovega mostu do Varšave.

predstavitve knjig Slepomišnice – KUD Sodobnost International 5. oktober ob 18.00 Knjižnica Otona Župančiča, 3. nadstropje V Tednu otroka bo v knjižnici predstavitev antologije pesmi o otrokovih pravicah Slepomišnice. Spremno besedo je napisala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Ob branju vrhunskih pesnic in pesnikov bomo zbrali sredstva za štipendiranje otrok iz socialno ogroženih družin.

Miturgija – dr. Svetlana Slapšak 23. oktober ob 18.00 Knjižnica Otona Župančiča, 3. nadstropje Knjiga, ki je ravnokar izšla v Beletrinini zbirki KODA, pokriva področje grških in rimskih mitov in obenem povezuje mite in kulturno-antropološke pojave celotnega starega sveta, v katerem igrajo pomembno vlogo tudi balkanske povezave kultnih osnov, različic mitov in njihove recepcije. Avtorica razgrne nov pristop k preučevanju mitologije, ki ga opredeljuje tudi avtoričin termin »miturgija«.

bralne skupine Bistvo je očem nevidno

2. oktober ob 17.00 Knjižnica dr. France Škerl Pridružite se novi bralni skupini, na kateri bomo to jesen s pomočjo zakonske in družinske terapevtke vrednotili pomen zgodbe Mali princ. Ob branju in pogovoru bo mogoče deliti spoznanja in občutke o prebranem ter se naučiti, kako sporočilo zgodbe vključiti v vsakdanje življenje. Srečevali se bomo dvakrat mesečno. Prijave na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si. Vodi Karolina Rebernik.

Razpletanje zgodb 3. oktober ob 19.30 Knjižnica Šentvid Po zasluženih počitnicah stopamo okrepljeni s svežim elanom v nov magični krog Razpletanja zgodb. Na prvem srečanju se bomo pogovarjali o knjigah, ki so nam bogatile dopustniške dni. Pridružite se krogu navdušencev s svojim bralnim predlogom v žepu. Bralno skupino vodi Mateja Kobal.

2

Profile for Mestna knjižnica Ljubljana

Napovednik oktober 2017  

http://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovednik_oktober-2017.pdf

Napovednik oktober 2017  

http://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovednik_oktober-2017.pdf

Advertisement