Page 33

Vsak otrok prejme drobno darilo. Otroci naj imajo oblečena lahka oblačila in prinesejo joga podloge ali ležalke za plažo. Primerno za otroke od 3. do 8. leta.

Jezikovno pravljična ura v nemškem jeziku za otroke prve in druge triade – Helena Bučar 11. oktober ob 17.30 Knjižnica Polje Skozi slušno in vidno razumevanje se bodo otroci spoznali z nemščino ter s pravljico pridobili prvi stik s tujim jezikom. Ob zgodbah in pesmicah bodo na igriv način spoznali nove besede in se jih tako tudi nezavedno naučili.

Matemine igre – Mathema 12. oktober ob 17.00 Knjižnica Bežigrad, dvorana Na oktobrski delavnici bomo spoznali Matemčkove igre in reševali naloge iz prostorske predstavljivosti. Delavnica je primerna za vse starosti. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

English Bus – Špela Jurak 12. oktober ob 17.00 Knjižnica Otona Župančiča, 2. nadstropje Otroke od 4. do 7. leta starosti vabimo, da se nam pridružijo na popotovanju z rdečim dvonadstropnim avtobusom. Na prvi delavnici se bomo spoznali, se naučili pesmico in nekaj zanimivih besed. Prijave v knjižnici, na 01 308 55 37 ali pionirska@mklj.si.

Kinološka urica. Naš kuža gre v šolo – Suzana Horvat Perne 12. oktober ob 17.00 Knjižnica Šiška Slišali bomo, zakaj je dobro, da gre tudi kuža v šolo, kdo naj gre z njim, kako ga na to pripravimo in kako dosežemo, da se bo tudi zares kaj naučil. Družbo nam bo delala pridna pasja učenka Lou. Za ljubitelje kužkov od 6. leta.

Poskočne zgodbe – Miha Ha

19. oktober ob 17.00 Knjižnica Bežigrad, mladinski oddelek Stripovska štafeta je posebna športna disciplina, v kateri si igralci med seboj ne predajajo palice, ampak svinčnike, ne tečejo po tekaški stezi, ampak rišejo po listu papirja, namesto da bi preskakovali ovire, pa pišejo v stripovske oblačke. In ko pridejo na cilj, pustijo za seboj zabavno stripovsko zgodbo. Prijave v knjižnici, na 01 236 38 00 ali na bezigrad@mklj.si.

Kitajščina za otroke – Sara Jakopič 19. oktober ob 17.00 Knjižnica Šiška Enkratna priložnost za vse otroke, ki bi se želeli naučiti nekaj besed v kitajskem jeziku in se pri tem tudi zabavati. Za otroke od 6. leta dalje.

MIŠ – Mala impro šola 26. oktober ob 17.00 Knjižnica Bežigrad, dvorana MIŠ – Mala impro šola je prva vstopna točka v svet improvizacijskega gledališča za osnovnošolce. Na delavnicah se bomo v sproščenem ustvarjalnem okolju igrali različne igre, z njimi pa razvijali gledališke like in uprizarjali čisto nove, še neobstoječe zgodbe. Obenem pa bomo še krepili veščine komunikacije, dela v skupini in premagovali tremo. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

29

Profile for Mestna knjižnica Ljubljana

Napovednik oktober 2017  

http://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovednik_oktober-2017.pdf

Napovednik oktober 2017  

http://www.mklj.si/images/dokumenti/napovednik/napovednik_oktober-2017.pdf

Advertisement