Norengros Møbler0822

Page 1

Næringslivets støtteapparat Din leverandør på møbler og interiør

–spisesteder.ningmedforsomvetNorengros,hunhvaskaltilålykkesinnredavulikeHvisikkekunden

Dette bør du tenke på når du innreder kafé, kantine og restaurant

Eriksen Hoch deg gjennom interiørverdenens fargerike jungel og bidrar til å finne den aller beste løsningen – både for deg, personalet og ikke minst kundene.

Guider deg fra idé til ferdig spisested – Før jeg begynner på et løsningsforslag, bruker jeg mye tid på å samle inn infor masjon fra kunden. Jeg spør om alt fra hva de serverer og hvor store tallerkener de bruker, til hvordan målgruppa deres er og hvor lenge de vanligvis sitter ved bordet, forteller Annett.

Plass til at alle skal kunne trives Når Annett innreder et spisested, er hun veldig opptatt av plassoptimalisering. Dette innebærer blant annet å lage ulike soner med bord i forskjellige størrelser – noe som kan bidra til at flere ulike grupper vil trives.

Uansett om du skal innrede et mindre bakeri, en travel kantine eller en stor restaurant, er det mye å tenke på når det gjelder både logistikk, akustikk og estetikk. Med sin lange erfaring og store lidenskap for faget veileder Annett

– Det som går igjen nå, er at folk sitter to og to, og det er derfor lurt å velge mindre tomannsbord som både kan slås sammen og trekkes fra hverandre ved behov. Dersom lokalet tillater det, er det også fint med noen større runde bord til fem eller åtte personer. Slik kan man enkelt møte de mange ulike behov, forklarer hun. Det er også viktig at bordplasseringen er fleksibel og at det er god passasje mellom bordene. Man må kunne bevege seg uten at man føler seg i veien, og i tillegg må det være god passasje til både toalettene og kjøkkenet. God kvalitet gagner både lommeboka og miljøet Når man skal innrede et spisested, må man tenke på helt andre ting enn når man innreder et hjem. Fordi det som oftest er mye trafikk, og dermed også mye slitasje, er det lurt å velge materialer av god –kvalitet.Detlønner seg å velge produkter som holder lenge og som er lette å rengjøre. Driver du en f.eks kafé hvor barn løper rundt med iskrem og boller, bør du velge mørkere farger på tekstiler, og i tillegg bør alt være enkelt å Selvrengjøre.omdu er nøye med renholdet, vil det fort se skittent ut dersom du får en sjokoladeflekk på en lys sofa, forklarer Annett. Det lønner seg å velge produkter som holder lenge og som er lette å rengjøre. «

2

vet hva de ønsker seg, gjør jeg mye research på egen hånd, blant annet ved å se på stedets historie og plasseringen av lokalet. Det er godt at man har internett –grundig research er nemlig helt avgjørende for å kunne finne en god løsning for kunden.

Etter å ha jobbet seks år i malingsbransjen og deretter ni år som interiørkonsulent i

KAWA KAWA DRAMMEN 3

FOYN 4

– Selv om laminat kanskje ikke er det aller mest miljøvennlige materialet, trenger man på den andre siden ikke å bytte det ut. Det er flere avveininger som må tas – også når det kommer til valg av produsenter. Mitt viktigste tips her er å velge en produsent som lager møbler til det formålet du skal bruke det til. Ikke kjøp en sofa ment for hjemmebruk dersom du planlegger å bruke den i en kantine, tipser hun.

– I tillegg er jeg veldig glad i å bruke planter – både som dekor og til å bryte opp lyd. Trespiler gjør også en god jobb med å redusere støy og kan samtidig se svært lekkert ut dersom de plasseres riktig på veggen.

– Når det kommer til valg av stolben, må du huske på at noen bråker mer enn andre og at dette ofte henger sammen med hva slags gulv du har. Noen stolben støyer nemlig mer på fliser enn på for eksempel tregulv.

HASLE 5, MØLLER EIENDOM

Selv om det er mye spennende å velge mellom, er hun spesielt tilhenger av høytrykkslaminat og heltre på bordplater.

Tekstiler kan også fint brukes til å redusere støy, samtidig som det er mer behagelig å sitte på og kan bidra til at kundene blir sittende lenger.

Tekstiler og planter som dekorerende støydempere Å sørge for god akustikk er helt avgjørende for trivsel. Heldigvis skal det ikke så mye til for både å dempe og bryte opp lyden i lokalet – og blant annet kan støyabsor benter i himling og på vegger være gode hjelpemidler.

– Velger du heltre, kan det være veldig fint å lakkere med en matt lakk. Da får du et møblement som både ser pent ut og som er enkelt å vedlikeholde. Kvalitet handler også om bærekraft, og ved å velge møbler og interiør som varer lenge, sparer man miljøet for unød vendige belastninger.

Motiveres av farger og fornøyde kunder Annett elsker å bruke farger og er opptatt av at de skal være riktige for prosjektet og skape trivsel for kundene.

– Det er helt opp til kundene hvor modige de vil være, men farger er et utrolig fint virkemiddel dersom man vil vise litt mer særpreg, skape energi og ikke minst trivsel for både kundene og de ansatte. Og så synes jeg det er utrolig fint å bruke tre og stein som bindemiddel – i tillegg til masse planter. Hun forteller at hun gleder seg til jobb hver eneste dag, og at hun motiveres av å finne de aller beste løsnin gene for kundene sine.

– Hovedmålet mitt er ikke «bare» å finne løsninger som kundene våre blir fornøyd med, men som også kundenes kunder trives med og som gjør at de kommer tilbake til spisestedet – igjen og igjen.

5

Jobber du tett med kunden og bruker erfaringen din godt, vil du lettere kunne forstå hvordan de tenker og hvilke prioriteringer som er viktig for dem. « 6

Jobben til Dorthe Vatle er å finne effektive møbelog interiørløsninger som sier noe om kunden hennes.

– Jobber du tett med kunden og bruker erfaringen din godt, vil du lettere kunne forstå hvordan de tenker og hvilke prioriteringer som er viktig for dem. Har du i tillegg god oversikt over materialer, kvaliteter og produsenter, er du i en god posisjon til å levere topp kvalitet.

Enten det dreier seg om et lite kontor eller en stor bedrift som skal inn i helt nye lokaler, bruker hun mye tid på å sette seg inn i bransjen, hvem kunden er og hvordan de jobber. De beste løsningene krever kvalitet i alle ledd, mener hun.

konkurransen på markedet har gjort det enkelt å få tak i veldig billige møbler. Men pris er ikke alltid det viktigste kriteriet. Fordi den generelle bevisstheten rundt bærekraft har blitt høyere, kan vi snakke salg på en annen måte nå enn tidligere. Vi velger bevisst leverandører som lager produkter med lang holdbarhet – og det blir viktigere og viktigere for kundene våre også.

Dorthe er salgskonsulent hos Norengros K. J. Brusdal i Bergen og spesialist på møbler og interiør. Før hun setter seg ned for å diskutere løsninger med kunden, har hun på forhånd gjort mye arbeid og laget skisser de kan ta utgangspunkt i. Skissene hjelper dem med å finne gode løsninger raskt, og gjør det i tillegg enklere for kunden å forklare behov og utfordringer på arbeidsplassen.

– Kvalitet er summen av alt du leverer – både produkter, løsning og service. Kvaliteten på de nye møblene dine vil bare bli fremhevet med årene, men et godt samarbeid er ferskvare. Oppgaven min er å levere topp kvalitet både før, under og etter et kjøp.

– Skal et bord byttes ut, er det kanskje mulig å beholde bordplaten og heller skifte understellet? Når vi først begynner å foreslå andre løsninger, ser vi ofte at kunden har masse gode innspill – og det er når vi kan samarbeide om å finne nye løsninger, at det virkelig er kjekt! Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen. Kvalitet, økonomi, fleksibilitet og bærekraft henger ofte sammen når man skal komme frem til de beste løsningene.

– For å kunne kalle deg proff må du først og fremst kunne faget godt. I tillegg er enhver kunde du møter, et tilskudd til erfaringen din – og jo flere ulike kunder du har møtt, desto lettere blir det å kjenne igjen de beste løsningene.

– Jeg ser på meg selv mer som en rådgiver og en samarbeidspartner, enn som en selger. Noe av det som er spesielt med min bransje, er at de beste løsningene ofte ikke legges så godt merke til. Når møblene er der uten at du merker det, men bedriftensunderstrekeridentitet og gjør arbeidsdagen din enklere, så tror jeg vi har lykkes godt, sier Dorthe. Fagkunnskap og kundeforståelse som utfyller hverandre Etter 30 år i møbelbransjen har Dorthe erfart at bred faglig ekspertise og god kundeforståelse er nøkkelen til å finne frem til de aller beste løsningene.

Samarbeider for å finne fleksible og bærekraftige løsninger Dorthe hjelper kundene sine med å tenke helhetlig rundt innkjøp – og kvalitet, økonomi, fleksibilitet og bærekraft henger ofte sammen når de skal komme frem til de beste –løsningene.Denhøye

Hun er heller ikke redd for å utfordre kunden til å tenke alternativt rundt innkjøp.

Proff på møbler

« 7

– Generelt sett er ikke vi nordmenn så flinke til å ta pauser i løpet av arbeidsdagen, men det burde vi. Da gir vi hjernen mulighet til å bearbeide inntrykk, og da kommer man ofte tilbake til arbeidet med nye ideer og bedre konsentrasjon. Dersom det finnes noen hyggelige møteplasser, blir det mer fristende å ta seg slike verdifulle pauser, sier Annestine Liane Akersveen.

8

«

– Tenk så mye tid vi mennesker bruker på jobben! Akkurat derfor er det svært viktig å skape en hyggelig og inspirerende arbeid splass. Innredningen skal selvfølgelig være praktisk og funksjonell, men samtidig gjøre at de ansatte ønsker å være der. Sosiale soner sender viktig signaleffekt Å skape en sosial arbeidsplass trenger verken å være vanskelig eller spesielt dyrt. Høye bord og barkrakker i en gang kan inspirere til en rask kaffe med en kollega, mens større sofagrupper og lounger oppmuntrer til lengre samtaler.

Hun har jobbet som interiørkonsulent i Norengros Erik Tanche Nilssen siden 2013 og har hjulpet mange bedrifter med å innrede både smart og sosialt.

– Når man sitter sammen med kolleger og snakker om andre ting enn arbeidsoppgavene, blir man naturlig nok bedre kjent. Dette er veldig viktig for kommunikasjonen på arbeidsplassen, og ikke minst øker det trivselen og gjør at man unngår unødvendige konflikter, forteller ÅAnnestine.hasosiale soner hvor de ansatte kan møtes for avslapning og gode samtaler, viser også at selskapet tar godt vare på sine ansatte.

– Ansatte føler seg mer ivaretatt når de har slike «lunger» å trekke pusten i. Her kan man møtes mellom avdelinger, dele kunnskap og få nye impulser. I tillegg er det viktig å huske at mange syns det er tryggere å lufte tanker i avslappa settinger enn i møterom. På denne måten bidrar sosiale møbler til meningsmangfold.

«Sosiale møbler» øker trivsel og effektivitet

For å unngå forstyrrelser mellom de ulike sonene er det viktig å adskille områdene, for eksempel med gulvskjermer, planter, plantekasser, store skap og sofaer med høye rygger.

«Sosiale møbler» er møbler som samler mennesker, og som inspirerer til avslapning og gode samtaler. De som prioriterer hyggelige møteplasser hvor man kan sosialisere og lufte tankene, får igjen for det i form av økt trivsel og effektivitet.

HEKTA PÅ TUR TOWER BERGEN 9

Strategisk bruk av farger Annestine bruker mye fargepsykologi i jobben sin. Hun er opptatt av hvordan ulike farger påvirker oss, og hvordan disse kan brukes strategisk når man innreder en arbeidsplass.

Ofte tar man også utgangspunkt i bedriftens grafiske profil og ser på logoen, fargene og formene og sørger for at interiøret og de sosiale sonene gjenspeiler bedriftens image og verdier.

– Skal jeg for eksempel innrede pauserommet til et produksjonslo kale hvor det er mye støy, kan det være fint å skape ro ved hjelp av en dempet blå eller grønnfarge. Er det snakk om et vanlig kontor, velger jeg ofte farger som gir energi. Samtidig skal man aldri ta helt av – da virker det bare rotete. Sterke farger skal fortsatt harmonere, forteller hun. I tillegg er Annestine opptatt av lys. Hun skrur gjerne ut noe taklys og setter inn bordlamper og belysning med dimmere, slik at øynene får slappet godt av.

– Andre ting å passe på når man innreder, er harde mat erialer. Hvis det er flisgulv, mange vinduer og mye glass og betong, vil det fort føles ubehagelig å oppholde seg der. Det må heller ikke være for åpent, slik at de som er sosiale, forstyrrer de som jobber – eller omvendt.

– For å unngå forstyrrelser mellom de ulike sonene er det viktig å adskille områdene, for eksempel med gulvskjermer, planter, plantekasser, store skap og sofaer med høye rygger. På baksiden av skap er det også fint å plassere tekstiler, slik at lyden absorberes. Andre lydabsorbenter som gardiner, planter og tepper er også effektive – i tillegg til at det ser pent ut, legger hun til.

« POWER HOUSE SKIEN 10

– Vi i Norengros er veldig opptatt av innvirkningen på miljøet og samfunnet, og så langt det lar seg gjøre, hjelper vi kundene våre med å finne løsninger som både er estetiske, funksjonelle og bærekraftige.

Sosiale møbler fremhever bedriftens image Noe av det viktigste i en innredningsprosess, er å foreta en grundig behovsanalyse. For Annestine handler dette om å bruke mye tid med kunden i forkant – og lytte mer enn å –prate.Jegbegynner alltid med et besøk og en grundig prat om hva bedriften ønsker seg, og ikke minst hva behovet er. Skal møblene stå der permanent, eller skal de kunne flyttes på? Hvor mange skal bruke området, og hvordan skal det brukes? Å få svar på slike spørsmål er helt avgjørende for et godt resultat. Ofte tar hun også utgangspunkt i bedriftens grafiske profil og ser på logoen, fargene og formene og sørger for at interiøret og de sosiale sonene gjenspeiler bedriftens image og verdier.

– Vi i Norengros er veldig opptatt av innvirkningen på miljøet og samfunnet, og så langt det lar seg gjøre, hjelper vi kundene våre med å finne løsninger som både er estetiske, funksjonelle og bærekraftige.

« NAMRON ELEKTROIMPORTØR 11

– Vi undersøker alltid hva møblene og produktene er laget av, og holder oss blant annet unna krom og lim der det er mulig. Det er også viktig at ting er av så god kvalitet at det ikke faller fra hverandre etter kort tid og må kjøpes på Annestinenytt. forteller at de stiller høye krav til leverandørene sine, og at de oppfyller Norengros’ miljøstandarder.

– Spesielt inngangspartiet og lounge området forteller noe om bedriften, og det legger ofte grunnlaget for hvordan resten av lokalet skal innredes. Her er det fint å vise personlighet og bruke farger, former og interiør som gjenspeiler hvem man er og vil være. Hjelper kundene med å velge bærekraftig Både Annestine og Norengros er svært opptatt av bærekraftige løsninger og hjelper kundene å tenke miljøvennlig – enten det handler om valg av leverandør eller materialer.

Våre produkter, ideer og ekspertise kan hjelpe deg med behovene på arbeidsplassen slik at du har tid til det som betyr mest – å gjøre kundene dine fornøyde. Vi kan levere alt du trenger til din arbeidsplass. HOVEDKONTOR

« JOTUN

12

Å innrede et rom, en etasje eller et bygg kan virke som en overkommelig oppgave. Det er lett å tenke at det blir billigere å benytte seg av interne ressurser istedenfor å få hjelp av en Detsamarbeidspartner.manofteglemmer er erfaringen en samarbeid spartner tilfører, som legger til rette for en strømlin jeformet prosess. Forberedelse og planlegging er ofte halve prosjektet. La oss være ditt støtteapparat på dette området slik at du kan fokusere på det som betyr mest for deg – å gjøre kundene dine fornøyde. I tillegg til å ha over 50 interiørkonsulenter samarbeider Fokuser på det som betyr mest

vi også med flere interiørarkitektkontorer. Sammen blir vi enige om en samarbeidsform som pas ser akkurat deg og ditt behov.

I tillegg til å være en spesialist innenfor området møbler og innredningsløsninger jobber også Norengros med forbruksVivarer.kan

levere alt du trenger til din arbeidsplass. Få alt du trenger fra ett sted, forhold deg til én kontaktperson, få én faktura og én samlevering. Spar tid og penger ved å la oss være din totalleverandør.

TOWERVESTAVITBERGEN JOTUN HOVEDKONTORSITTNED PlettenKristianFotografHellandEirinFotograf 13

HASLE 5, MØLLER EIENDOM14

Vi har gode samarbeidspartnere med spiss kompetanse på å få til det lille ekstra. I mange tilfeller blir regnestykke også en positiv opplevelse. I stedet for å bygge om lokalet kan man tilpasse møblene. Fordelen er plasstil passingen, og at man kan velge materiale og utførelse selv.

FOYNFOYN 15

Spesialtilpassede møbler Behovet for spesialtilpassede møbler dukker opp hos nesten alle bedrifter. Det er et ønske å få utnyttet lokalet til det ypperste og samtidig skille seg ut fra konkurrentene.

Kantine 16

JOTUN JOTUNJOTUN 17

NAVMICASASKIEN 18

BAMBLE U.SKOLE NAV SKIEN VESTRE TOTEN 19

Undervisning 20

TOTENKODALKODALU.SKOLESKOLESKOLE 21

22

TOTEN U.SKOLE TOTEN U.SKOLE VESTRE TOTEN TOTEN U.SKOLE 23

Internat 24

EKORNES MANDALEN EKORNES MANDALEN EKORNES MANDALEN 25

26

EKORNES MANDALENBOSKOLEKODAL SKOLE 27

For oss er ingen oppdrag for store og ingen for små, vi hjelper deg med de utfordringene og behovene du måtte ha. Om det er et enkelt spørsmål om en kontorstol eller om du trenger hjelp ifm en større flytteprosess. Vi hjelper deg gjerne. Norengros representerer markedets fremste pro dusenter. Begreper som design, funksjon, miljø og totaløkonomi står sentralt. Et produkt fra oss skal ha lang levetid og gi en god opplevelse for deg som kunde i mange år. Våre konsulenter gir pro fesjonell veiledning i hele prosessen; fra idé og behovsanalyse, til varene er levert Møbler og interiør Norengros er en landsdekkende totalleverandør av møbler og innredningsløsninger til privat og offentlig næringsliv. Norengros’ styrke ligger i vår lokale tilhørighet og god, personlig service. For oss er ingen oppdrag for store, og ingen for små. «

28

og montert. Vi har god kjennskap til arbeidsplassens stadige utvikling og dertil utfordringer.

Alle har forskjellige preferanser og behov – vi hjelper deg å gjøre de vanskelige valgene enkle!

Sortimentsbredde Norengros er en frittstående forhandler av møbel og innredningsløsninger.

Kvalitet Det er viktig for oss å levere kvalitet i alle ledd – fra første kontakt til varene er levert og montert. Møbler er skapt for å brukes. God kvalitet er viktig med tanke på totaløkonomien og ikke minst med tanke på Vimiljøet.eropptatt av å bistå kunden i valg av rett produkt i riktig kvalitet.

Kompetanse Norengros har 18 egne møbelavdelinger med dedikerte konsulenter som kan hjelpe deg fra A Å. Med over 50 dedikerte interiørkonsulenter med lang bransjeerfaring, kan vi bistå alle bransjer med faglig hjelp på møbel og innredningsløsninger. Vi utarbeider gjerne planløsninger og 3D skisser, og tilpasser produktløsninger i forhold til din bedrifts ønsker og behov.

29

Vi samarbeider med markedets fremste produsenter, dette betyr at vi har tilgang til de fleste produkter og produktområder.

norengros.no/mobler-og-interior For bestilling eller uforpliktende tilbud ta kontakt med din nærmeste møbelavdeling: VÅRT DEKKERSORTIMENTOMRÅDENE: • Kontoret • Helse & Omsorg • Oppvekst & Utdanning • Hotel, Restaurant & Kafe • Sosiale soner • Møterom • Resepsjon og venterom • Kantine • Garderober • Utemøbler BERGEN KJ. Brusdal AS Tlf. 55 53 53 53 BODØ NB Engros AS Tlf. 08522 DRAMMEN Drammen Papir Engros Tlf. 32 88 27 00 FINNSNES NB Engros AS Tlf. 08522 FREDRIKSTAD Medi Partner AS Tlf. 69 36 78 00 GJØVIK Johs. Olsen AS Tlf. 02330 HARSTAD NB Engros AS Tlf. 08522 HAUGESUND Haugaland Engros AS Tlf. 52 84 73 80 KRISTIANSAND Gustav Pedersen AS Tlf. 38 14 46 00 MO I RANA NB Engros AS Tlf. 08522 NARVIK NB Engros AS Tlf. 08522 OSLO Johs. Olsen AS Tlf. 02330 SKIEN Erik Tanche Nilssen AS Tlf. 35 90 40 00 Stavanger Kjosavik AS Tlf. 51 88 75 00 Trondheim Ødegaard Engros AS Tlf. 73 84 46 00 TROMSØ Markedshuset AS Tlf. 77 75 26 26 TØNSBERG Olafsen Engros AS Tlf. 33 36 33 00 ÅLESUND Ødegaard Engros AS Tlf. 70 10 92 92

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.