Page 1


VÅRE SELGERE Jon Gunnar Olsen Distriktssjef – lekeplass Oslo, Hedmark, Oppland, Agder-fylkene, Telemark

jon.gunnar.olsen@lekolar.no 970 73 719 Veronica Øvereng Jacobsen Distriktssjef - lekeplass Buskerud, Vestfold, Trøndelag

veronica.jacobsen@lekolar.no 911 18 093 Christian Gulsvik Distrikssjef - lekeplass Akershus, Rogaland, Hordaland, Sogn- og Fjordane, Møre og Romsdal

christian.gulsvik@lekolar.no 905 29 906 Magne Egerhei Distriktssjef – lekeplass Østfold, Nordland, Troms, Finnmark

magne.egerhei@lekolar.no 917 80 129

Lekolar AS Telefon: 33 72 98 00 post@lekolar.no . www.lekolar.no


5

UNDER ÅPEN HIMMEL Et optimalt utemiljø skal skape rom for gode sosiale opplevelser og morsom fysisk aktivitet. Det skal være et sted vi utvikler vår motorikk, utfordrer oss selv fysisk, senker stressnivået og gjør oss glade og fornøyde. Inspirerende uteområder for å oppholde seg, ha bevegelse og det gode sosiale samværet er viktig for trivselen til både små og store.


6

DESIGNKONTORE T Våre kreative og kompetente designmedarbeidere tilbyr 2D- og 3D-visualiseringer med løsninger tilpasset kundens ønsker, rammer, behov og drømmer for et nytt uteområde. I vårt løsnings­forslag tar vi hensyn til de fysiske rammene og beskriver stedets lærings –og lekeverdier og muligheter, samt de utallige bruksmulighetene for aktiviteter, fordypelser, sosial lek, motoriske utfoldelser eller total avslapning for å nevne noe. Ta kontakt med en av våre selgere så vil vårt kreative designkontor utforme et uforpliktende forslag til gjennomføring av nettopp ditt uteområde.

Lone Gudim, Chriss Thore Myrbråten, Jane Elena Fossnes Hagen og Marit Røsbak.


7

3

2

4

M 0 T 20 TAR T S LU S 1

5

V

N

SV

Ø

V

N

S

"Vi sikter mot gode designløsninger som både er funksjonelle og inspirerende. Nysgjerrighet og entusiasme er drivkraften bak arbeidet vårt. Et godt humør er det perfekte utgangspunktet for våre gode ideer og som gjør deg glad helt ned i magen."


8

PREMIUM LØSNINGER


9


10

LEKEPL ASSER FOR AL LE Vi leverer lekeplassløsninger fra noen av verdens førende og ledende leverandører. Våre produkter har som formål å invitere folk i alle aldre til fysisk aktivitet, lek og sosialisering. Alle våre produkter er testet og designet i samarbeid med fagfolk, ledende sportsutøvere samt et stort utvalg barn og unge eller andre relevante brukergrupper. Vi legger videre vekt på å etablere samarbeid med virksomheter med stort fokus på sosial ansvarlighet med miljøvennlige materialer.


11


12

CUBIC Cubic er en verdensnyhet. Det er et kubistisk trehus som appellerer til både barn og voksne. Hvem har ikke drømt om å ha sitt eget trehus høyt oppe i tretoppene, og kunne klatre høyt opp for lek, refleksjon, oversikt og hvile.


13


14


15


16

"STEM" Vi ser et økende fokus på disipliner innenfor begrepet STEM (science, technology, engineering og math). Dette stiller større krav til pedagoger og deres undervisning, og behovet for å tilpasse seg de nye retningene og disiplinene vil øke. Lekeapparatet Planetarium er en perfekt løsning for å imøtekomme disse kravene, og bringe vitenskapen inn i den aktive leken.


17


18

INTERAK T IV LEK Dagens barn og unge er storforbrukere av smarttelefoner, nettbrett og digitale spill. Dette kan skape en viss bekymring om barna für nok lek utendørs eller beveger seg tilfredsstillende i løpet av en skole eller barnehagedag. Med vüre interaktive lekeplasser kombineres den digitale verden med frisk luft, spenning og bevegelse.


19


20

INTERAK T IV LEK En interaktiv lekeplass åpner for en rekke ulike aktiviteter tilpasset de ulike aldersgruppene. Det kombinerer bevegelse, motorisk utvikling, læring og sosial kompetanse med teknologi og spill. Spillene oppdateres løpende, noe som gjør at det alltid er nye utfordringer og aldri blir kjedelig.


21


22

BEVEGELSE Elever skal bevege seg minst 45 minutter hver dag, det holde de friske, øker innlæring og trivsel. Fysisk aktivitet mellom timene øker konsentrasjon og innlæring. Kanskje kan en utendørs DJ-benk oppmuntre til mer bevegelse.


23


24


25


26

FITNESS Kom deg ut i frisk luft og kjenn solen varme i kinnene. Å trene ute i frisk luft løfter humøret til nye høyder. Utendørs fitness inviterer til spontan trening døgnet rundt for folk i alle aldre på alle nivåer.


27


28

MULT IBANER Multibaner 책pner for en rekke aktiviteter p책 et og samme sted. Det gir fleksibilitet og plass til 책 utfolde seg med en rekke ulike ballsporter 책ret rundt.


29


30

PARKOUR Parkour er en av de store trendene som startet som en subkultur, men som nå har oppnådd popularitet over hele verden. Det er en fysisk aktivitet med spesiell appell til de unge. Det handler om å tilpasse seg omgivelsene og passere hindringer, utfordre sine grenser og ha god kroppskontroll. Sporten fremmer barn og unges lyst til å være aktive og utvikler videre koordinasjonsevnen, mobiliteten, samt kroppslig og mental styrke.


31


32

SENIORSPOR T Det er viktig 책 holde kroppen i gang, spesielt n책r man blir eldre. Apparatene er designet med fokus p책 de eldres behov, og trener balansen, koordinasjonen og fysisk bevegelse, noe som bidrar til 책 enklere klare de dagligdagse oppgavene.


33


34

INKLUDERENDE LEK Inkluderende lek inviterer til mangfold, skaper trygghet og styrker relasjoner. Det åpner for sosialt samvær på tvers av bakgrunn, kjønn, alder og evner. Området skal romme mange typer lek, ha det rette underlaget og tilby funksjoner med ulik vanskelighetsgrad i passende høyder.


35


36

BY, PARK OG GATEMILJØ Byer, parker og gateløp kan være inspirerende og attraktive steder å oppholde seg. Områder hvor innbyggere og gjester kan få en estetisk opplevelse samt mulighet for fysisk aktivitet. Her skal det være rom for avslapning, fysisk bevegelse og sosialt samvær.


37


38

OPPHOLD OG UTEROM Et område som innbyr til å ta det helt med ro, legger til rette for den gode samtalen eller å samle energi gjennom sosialt samvær med andre mennesker.


39


40

OPPHOLD OG UTEROM Opphold ute i det fri i inspirerende miljøer kan sette kreativitet i sving eller legge til rette for god rekreasjon for smü og store.


41


42

FAL LUNDERL AG Et godt utemiljø kjennetegnes av at det er trivelig, lunt og føles trygt og sikkert. En viktig ingrediens for at oppnå dette er riktig type underlag og fallunderlag. Trygghet, lang levetid og estetikk

er nøkkelord. Vi hjelper deg å finne den riktige kombinasjonen av naturlige og kunstige materialer for å oppfylle de krav som stilles til kvalitet og sikkerhet, trenger lite vedlikehold og gir en god økonomi.


43


44

FAL LUNDERL AG Eksempler på alternativ vi tilbyr er: TPV gummibelegg Vårt eget gummibelegg spesielt utviklet for å tilfredsstille krav til vårt klima og bruksområder. Trygt, renslig og krever lite vedlikehold. Skap fantastiske miljøer med bruk av farger, mønster og former. Kunstgress Lekolar tilbyr kunstgress både som erstatning for naturlig gress på områder med høy slitasje

eller dårlig vekstforhold, og som fallunderlag på lekeplassen. Selvsagt bruker vi ikke gummigranulat i vårt kunstgress, men sand. Hybridgress Der det er vanskelig å vedlikeholde naturlig gress pga eksempelvis slitasje eller bratte skråninger som trenger stabilitet, så kan løsningen være hybridgress. Dette er et nett av kunstgress hvor naturlig gress vokse gjennom samtidig som det beskytter mot slitasje og erosjon.


45


46

NATURLEK Lek ute og friluftsliv har en positiv effekt på oss mennesker. Det løfter humøret, bedrer grovmotorikken og skaper perfekte rammer for sosialisering. Med naturens egne materialer skaper vi lekeområder med krokodiller, sjørøverskip, husker, klatrebaner, tipier eller hva man måtte ønske.


47


48

NATURLEK En naturlekeplass blander seg naturlig inn i sine omgivelser. Apparatene er holdbare med stor lekeverdi. Naturlek gir barna følelsen av ü vÌre i skogen og del av naturen i et eventyrlig univers.


49


50


51


52

SMÅ LEKEHUS

I en travel hverdag med mange aktiviteter kan det passe ypperlig med små tilfluktssteder. Stille og avskjermede områder hvor man kan sitte litt for seg selv i sin egen verden, men likevel kunne følge med på aktivitetene rundt seg.


53


54

SANSELEK

Fordypelse i naturen. Føl de ulike materialene, lukt på plantene, lytt til rennende vann og fuglesang og nyt synet av grønne omgivelser. Her kan man møtes til lek og opplevelser under åpen himmel i et behagelig utemiljø som appellerer til alle sansene.


55


56

T IL DE MINSTE Det er viktig med trygge lekeplasser til de aller minste barna, det stimulerer utvikling av motorikk og sanser.


57


58

KL ATRELEK La barna utforske balanse, høyder og klatreevne. Ulike klatreapparater styrker barna mentalt og fysisk. Barna bruker hele kroppen og stimulerer samtidig øye/håndkoordinasjonen, og øker den kroppslige bevisstheten og følelsen av å prestere.


59


60

BAL ANSELEK Barn elsker å balansere og det er en fest å hoppe rundt på ulike hindringer. Balanselek kan raskt bli til en konkurranse som utfordrer konsentrasjonen, mot og utholdenhet. Karusellen skaper glede og gir følelse av fart og spenning mens de surrer rundt.


61


62


63

TROLL ANDSBYEN I Trollandsbyen kan man skape sin egen verden, alene eller i fellesskap med andre. Her kan man velge å være en del av miljøet i den travle byen, eller finne sitt eget tilfluktssted og tilbaketrukket følge med på aktivitetene rundt seg.


64

PROSJEK TPAR TNER Vi vet at det ikke alltid er like lett å vite hvor man skal starte når man skal oppgradere, renovere eller etablere nytt uteområde. Det er mange faktorer som spiller inn, spesielt under sikkerhet og funksjonalitet. Vi hjelper derfor mer enn gjerne med å finne de beste og mest optimale løsningene basert på deres visjoner, ønsker og drømmer innenfor de rammer som er tilgjengelig. Våre spesialister hjelper med råd og tips rundt produkter, men de kan også bistå med hele prosjektet – fra designforslag til det ferdige uteområdet står klar til bruk.

VI HJELPER OG BISTÅR MED: - Rådgivning og ekspertise - Sikkerhetsanbefalinger - Produktutvalg - Designforslag - Planlegging, montering og prosjektgjennomføring - Løpende vedlikehold Kontakt oss for et uforpliktende møte. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Telefon: 33 72 98 00 Mail: post@lekolar.no www.lekolar.no


65

Prosjektforløp Prosjektering gjennomføres. Design og visualisering. Tilbud sendes og avtale inngüs.

Ordrebekreftelse sendes. Kunden kontrollerer ordrebekreftelsen.

Produksjon og prosjektplan. Levering og montering avtales med kunden. Prosjekt igangsettes og bestillinger foretas.

Oppstartsavklaring med kunden. Forhold av betydning avstemmes.

Levering av produkter.

Igangsetting av prosjekt hos kunden.

Prosjektavslutning. Avlevering og overdragelse av prosjektet.

Sluttbefaring og lekeplasskontroll. Overleveringsrapport, produktspesifikasjoner, vedlikeholdsinstruksjoner og garantidokumenter mm.

Evaluering.


Lekolar er totalleverandør til skoler, barnehager, SFO, institusjoner, sportsarenaer, byrom, borettslag, multibaner, parker og fornøyelses­ parker for å nevne noe. Vi har vært i markedet i mer enn 40 år med i overkant av 20.00 produkter i vårt sortiment. Les mer om oss på www.lekolar.no For Lekolar er kvalitet, miljø og sikkerhet svært viktig. Vi er ISO sertifisert og har vår egen Code of Conduct med tydelige krav til oss selv, våre eiere, produsenter og leverandører.

Lekolar AS Telefon: 33 72 98 00 post@lekolar.no . www.lekolar.no

Følg vår verden


uterom Et godt utemiljø skaper rom for gode sosiale opplevelser, rekreasjon og fysisk aktivitet. Det er et sted som legger til rette for utvikling av motorikk, utfordrer oss fysisk, senker stressnivået og gjør oss glade og sosiale. Inspirerende uteområder som inviterer til å oppholde seg, bevege seg og det gode sosiale samværet er viktig for både vår trygghet og trivsel.

Profile for Knif

Lekolar uterom  

Lekolar uterom  

Profile for knif