Issuu on Google+

PORTFOLIO Anne Jakobsen

www.annejakobsen.nl


Triptiek 2017


Concept Syneshesia; Een geluid gevisualiseerd in een kleur. Het concept van Unmute is gebaseerd op Amy Winehouse en Nelson Mandela en hun fascinatie voor de kracht van het woord. Nelson Mandela vocht waar hij in geloofde ongeachte de consequenties. Amy Winehouse gebruikte haar muziek om haar gevoelens en geachte te uitte. Unmute geeft de drager de mogelijkheid om een taal te spreken die alleen de drager verstaat. Met deze nieuwe taal wil het merk de nadruk leggen op de kracht van het woord. De taal is voor iedere drager verschillend maar de dragers blijven onderdeel van het merk en zo vormen zij een eenheid.

Sensation Exploration Allusion

The world is too strong to only be heard.


Triptiek - Unmute


Triptiek - Unmute


Gucci clash 2016

EFFEMINACY


Concept Effeminacy staat voor ontwikkeling en vrijheid. Een beweging die zich vertaalt in vloeiende vormen van volants en organische lijnen die door de hele collectie heen centraal staan. Functionele elementen worden benadrukt en tot een esthetisch punt gebracht en innoverende technieken worden op een ambachtelijke wijze toegepast. Dit is een reactie op de razendsnel opkomende technologie, die ons erop wijst dat we onszelf niet uit het oog moeten verliezen en niet alles vanuit een praktisch doel moeten benaderen. Er wordt teruggegrepen naar persoonlijkheid en indivualisme.

Individualisme Organisch Beweging


Gucci Clash - Effeminacy


Gucci Clash - Effeminacy


Natural Manipulation 2016


Concept Een collectie geinspireerd op de Robe a l’Anglaise. Waar de inspiratie van de natuur komt. Het organische gecombineerd met de strakheid van de constructies vormen de focuspunten van de collectie. Organisch gecombineerd met strakheid. Natuurlijke vormen die zijn gecreÍerd door de mens. Strakke lijnen zoals de constructie en de natuurlijke valling van de rok, een combinatie die elkaar versterkt.

Vloeiend Geometrisch Asymmetrie

Organisch Natuurlijk Strak


Natural manipulation


Natural manipulation


www.annejokobsen.nl


Portfolio Anne Jokobsen