Page 1

SOLUTIONS Nr. 5 - maj 2012 - Udgivet af Konica Minolta til kontorer og trykkerier

It-serviceselskabet NNIT fortsætter sin fremgang

Dugfrisk reportage fra drupa 2012

Et af Danmarks største trykkerier går digitalt

Martin Rahbek fortæller om en japaners mission

13:00

Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s • Stensmosevej 15 2620 Albertslund • 72 21 21 21 • www.konicaminolta.dk


Print i en foranderlig verden Verden forandrer sig, og vi forandrer os med den. Der er sket meget, siden den første kopimaskine så dagens lys. Som en stor, teknologisk og innovativ koncern er det ikke nok, at vi kan løfte vores produkter til nye, store teknologiske højder. Det er endnu mere afgørende, at vi kan imødekomme de ændrede behov, der opstår hos vores kunder – f.eks. at vi kan støtte den måde, virksomhederne ønsker at håndtere deres dokumentbehandling eller den udvikling, der sker i den grafiske branche og deres måde at producere på. Dokumenter bliver mere og mere digitale, og det bliver vi som kopimaskineproducent skam ikke skræmt af. I folkemunde bliver vores maskiner stadig kaldt kopimaskiner, men vi kalder dem faktisk multifunktionsprintere eller MFP’ere, for de kan jo meget mere end at kopiere. Ja, kopiere er faktisk det, de gør mindst i dag, hvor de først og fremmest bruges til at printe digitale dokumenter og til at gøre fysiske dokumenter digitale via scanning. Hvis vores kunders håndtering af deres digitale dokumenter skal ske så smidigt som muligt, så kræver det softwareløsninger, der spiller sammen med MFP’en. Og det leverer vi selvfølgelig. Konica Minolta er for længst rykket ind i feltet som softwareproducent. Ikke software til hvad som helst. Nej, vores ekspertise omhandler dokumentbehandling, uanset om det kræver et stykke hardware eller et stykke software.

Solutions er udgivet af Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s Stensmosevej 15, 2620 Albertslund Tlf. 72 21 21 21 Redaktør og skribent: Stine Rud Skov Grafisk tilrettelæggelse: Compromis ApS Tryk: Zeuner Grafisk as Der tages forbehold for eventuelle trykfejl.

Også den grafiske verden er i rivende udvikling. Offsettryk har i årtier været det fundament, trykkerierne har bygget deres virksomhed på. Men kundernes ønsker og krav har forandret sig, og de digitale produktionsmaskiner kan i dag levere en kvalitet, der sagtens kan konkurrere med offsettryk. Kunderne hos de professionelle trykkerier kræver oftere og oftere små og fleksible oplag samt personaliserede tryk, der tiltaler modtageren direkte. Kombinationen af små og fleksible oplag og personaliserede tryk er det, der gør, at digitale produktionsmaskiner rykker ind og offsetmaskiner ud af de professionelle trykkerier. For trykkerierne kræver det ikke blot at skifte en maskine ud med en anden. Det kræver forretningsudvikling, hvis det enkelte trykkeri skal klare konkurrencen. Konica Minolta har til støtte for vores kunders forretningsudvikling netop lanceret Digital1234. Her kan vores kunder få støtte og rådgivning til at udvikle deres forretning, for vi ved, at hardwaren ikke gør det alene. Vi glæder os til fremtiden. Vi glæder os til at udvikle os sammen med vores kunder.

Rigtig god læselyst!

Leif Wire Marketingchef

INDHOLD Konica Minolta viste vejen til digitaltryk på drupa 2012 I maj måned slog drupa atter engang dørene op til verdens største grafiske messe i Düsseldorf, hvor Konica Minolta havde medbragt sin største messestand til dato på hele 2.300 kvadratmeter. På s. 4-5 fortæller Olaf Lorenz, General Manager hos Konica Minolta Europe, om de store nyheder vi har i støbeskeen til den grafiske branche de kommende år.

Offsettrykkeriet Scanprint går digitalt

I Aarhus ligger et af Danmarks største offsettrykkerier, Scanprint, der tilbyder sine kunder næsten alt inden for grafisk relaterede produkter. At holde en god position på et trængt marked præget af finanskrise har krævet en del nytænkning fra Scanprints side. Se hvordan de har klaret den på s. 6-7.

Savner du overblik over dine elektroniske dokumenter?

Og skal vi hjælpe dig med at øge din effektivitet? Så slå op på kort nyt på s. 8-9. Her kan du bl.a. også læse om vores rolle ved det danske EU-formandskab.

NNIT – successen fortsætter…

Med en samlet vækst på 9 % i omsætning i 2011 fortsætter it-serviceselskabet NNIT sin fremgang på det danske it-marked. Spørger man den administrerende direktør Per Kogut, er opskriften simpel: Det gælder om at have flere æg i kurven samt glade, motiverede medarbejdere til at løfte opgaven. Mød Per på s. 10-12.

Falck: Optimér din maskinpark og spar penge!

Et stort antal printere, multifunktionsprintere og faxmaskiner fylder i kontorlandskabet hos Falck. De har derfor længe haft ønske om at få optimeret deres set-up på print og kopi. Læs hvordan de gjorde på s. 13.

En japaner har en mission for livet

”I vores del af verden er missioner gerne 2-årige – taler du med en japaner, så har man en mission for livet. Den filosofi har vi skelet lidt til i Danmark.” Mød den administrerende direktør Martin Rahbek hos Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s. I over 10 år har han sat kursen for det danske kontor. Læs mere på s. 14-15.


13:00

REPOrTAGE

10:00

Viste vejen til digitaltryk på drupa 2012 I maj måned slog drupa atter engang dørene op til verdens største grafiske messe i Düsseldorf. Konica Minolta havde medbragt sin største messestand til dato på hele 2.300 kvadratmeter. Formålet var at vise kunderne vejen til digitaltryk. Vi fangede Olaf Lorenz, General Manager hos Konica Minolta Europe, på messen for at høre ham om de store nyheder, Konica Minolta har i støbeskeen til den grafiske branche de kommende år. Nok stod der mange store maskiner klar til at blive inspiceret på Konica Minoltas stand, men fokus var faktisk ikke så meget på selve produktionsudstyret som på det workflow og de produkter, kunden kan stå med i hånden ved at anvende en samlet løsning fra Konica Minolta. Formålet med messen var at skitsere de forretningsmæssige fordele, der er ved digitaltryk. De besøgende blev derfor sat grundigt ind i, hvordan det digitale udstyr bruges mest effektivt. Med Mercedes Truck som case fremviste personalet på standen produkter som plakater, brochurer, direct mails, visitkort, fotobøger, personaliseret emballage og meget mere.

Investér og øg din omsætning Ifølge Olaf har det overordnede mål med messen været at give trykkerierne indblik i fordelene ved at anvende digitalt udstyr. Udfordringen er, at de kommercielle trykkerier ofte tøver med at udbyde digitaltryk, da de er usikre på kvaliteten. Men med den kvalitet, der findes i dag, er det faktisk næsten ikke til at se forskel på et offsettryk og et digitaltryk: ”Typisk holder trykkerierne på, at deres offset udstyr er meget bedre end det digitale udstyr. De fortæller os samtidig, at de ikke har nok efterspørgsel på digitaltryk,

4

og at de ønsker at reducere deres omkostninger i øjeblikket i stedet for at foretage nye investeringer. Her er det vores opgave at fortælle dem, at de med en investering i digitaltryk vil kunne tilbyde kunderne en række nye produkter, der kan øge deres omsætning samtidig med, at det bliver billigere at køre mindre oplag,” fortæller Olaf. I forbindelse med drupa lancerede Konica Minolta derfor en helt ny type rådgivning, der har til formål at udvikle trykkeriernes forretning og øge deres indtjening under navnet ’Digital 1234’. Trykkerierne får svar på, hvorfor de skal investere i de nye muligheder, hvordan de får det tilpasset til deres eksisterende forretning, og hvilke skridt de skal tage for at få det inkorporeret. Samtidig kan de høre om andre, der har taget den nye forretningsmodel til sig. Konica Minolta tilbyder også at hjælpe trykkerierne med at implementere den valgte løsning enten via egne eller eksterne konsulenter.

Kombiner digitaltryk med offsettryk En af de helt store nyheder på drupa var Konica Minoltas samarbejde med Komori, der har udmøntet sig i en inkjet-baseret digital trykma-

skine kaldet KM1. Hvor Konica Minolta står bag blæk og printhovedteknologi, står Komori for det mekaniske. 6 gange om dagen har de besøgende haft mulighed for at se en prototype af KM1 i funktion. ”KM1 opererer efter samme principper og lige så præcist som en offsetmaskine. Trykkerierne får et produkt af høj kvalitet, der gør, at de kan udnytte deres produktionsapparat bedre. Printvolumen er helt oppe på 1.000.000 B2 ark pr. måned, hvilket er langt mere end den normale printvolumen på et produktionssystem. B2 formatet giver mulighed for en mixproduktion mellem digitaltryk og offsettryk og dermed helt nye forretningsmuligheder,” fortæller Olaf. Samtidig er der mulighed for at trykke variable dataprint på B2 ark med en høj gramvægt, hvilket ikke er muligt på et digitalt tonerbaseret system.

Høj produktivitet med storformatsprintere drupa var også startskuddet for Konica Minoltas indtog på markedet for storformatsprintere i et samarbejde med KIP. KIP’s tonerbaserede storformatsprintere henvender sig til produktionsmiljøer, der producerer store mængder af print. Bl.a. kunne de besøgende opleve KIP

Højere produktionshastighed med fremtidens produktionssystemer En af nyhederne inden for digitaltryk, som også blev fremvist på messen, er bizhub PRESS C1100. Produktionssystemet udmærker sig ved at have en lav fikseringstemperatur og en høj produktivitet takket være en helt ny tonerteknologi, der gør, at systemet kun har brug for én fikseringsenhed: ”Produktionshastigheden er på 100 sider per minut på medier med en gramvægt på 300 gram, hvor bizhub PRESS C8000 til sammenligning har en printhastighed på 70 sider per minut. En anden nyhed er bizhub PRESS 2250, der er designet til duplexmiljøer, som printer bøger. Hastigheden på duplex er helt oppe på 125 sider per minut,” fortæller Olaf. De nye produktionssystemer forventes på markedet i løbet af år 2013.

2 1:30

Web-to-print i skyen På drupa viste Konica Minolta også, at de kan tilbyde software som en service: ”En ny host-baseret web-to-print løsning kaldet Printgroove JT Web 5 GO, gør det muligt for trykkeriernes kunder at bestille deres printprodukter via internettet. Konica Minoltas Printgroove JT Web 5 GO henvender sig især til mindre printudbydere, der ikke har tid og personale til selv at opbygge en web-to-print løsning,” forklarer Olaf. Printudbyderen kan bl.a. bruge løsningen til nemt at danne sig overblik over sine mange printjobs samt oprette særlige prislister og rabatordninger. ”Efter en vellykket messe glæder vi os nu til at høre, hvordan vores kunder vil tage imod de mange spændende produkter – både dem vi allerede har på markedet, og dem der vil komme i nær fremtid,” slutter Olaf.

Fotoillustration: Per Valentin

Konica Minolta

C7800 printe plakater i sort/hvid og farve til indendørs brug. En høj produktivitet og en lang række efterbehandlingsmuligheder gør det muligt for trykkerierne at køre alle deres jobs fra én og samme maskine og reducere deres maskinpark og omkostninger.

5


Fotoillustration: Per Valentin

Portræt

Offsettrykkeriet Scanprint går digitalt

Jesper Nørgaard Udviklingschef hos Scanprint.

I Aarhus ligger et af Danmarks største offsettrykkerier, Scanprint, der tilbyder sine kunder næsten alt inden for grafisk relaterede produkter. Allerede i receptionen står det klart, at dette er en veldreven virksomhed. Priser for miljøvenlighed og høj kvalitet pryder væggene, og de besøgende får nemt et overblik over, hvilke store danske erhvervskunder Scanprint servicerer: TDC, Grundfoss, Arla og COOP for bare at nævne et udvalg. At holde en god position på et trængt marked præget af finanskrise har dog krævet en del nytænkning fra Scanprints side. ”Markedet betyder, at vi hele tiden er nødt til at optimere vores set-up samt fleksibilitet og service. Vores kunder efterspørger, som alle andre, hurtige leveringstider og mindre oplag. Printopgaver, der egner sig til digitaltryk, har vi tidligere sendt til vores underleverandører, men for at optimere indtjeningen og honorere gode leveringstider begyndte vi i 2010 at vende blikket indad: Kan vi gøre det her lige så godt?,” fortæller Jesper Nørgaard, udviklingschef hos Scanprint.

Tungen på vægtskålen Da Scanprint beslutter sig for at investere i deres første produktionssystem til digitaltryk, er der mange oplagte valg på markedet. Men Konica Minolta er ikke blandt de store kanoner, som Scanprint har i kikkerten. Jespers interesse bliver dog vakt under en messe for den grafiske branche i Aarhus, hvor han overværer en demonstration af Konica Minoltas nyeste produktionssystem, bizhub PRESS C8000, der herefter bliver inviteret med til test: ”Jeg plejer at sige, at man kan sammenligne det lidt med kåringen af årets bil – vi havde samlet en række leverandører, vi mente kunne servicere og levere kvalitet. Et broget panel af vores medarbejdere, der ikke var hæmmet af deres viden på området, skulle udvælge det flotteste resultat ud fra prøvetryk og tryk. Der var ikke meget tvivl om, at Konica Minolta var bedst i denne blindtest.” Tungen på vægtskålen for det nye samarbejde har dog ikke været Konica Minoltas kvalitet alene: ”Jeg kan mærke, at I som leverandør er villige til at yde og kaste ressourcer efter det. Der er ingen tvivl om, at vi har været ude at danse – især i opstartsfasen. Men I har vist mig, at I tager kampen op og tager det seriøst. Jeg kan jo se, at I er godt på vej, og at der ligger nogle gode tanker bag – bl.a. har I en serviceafdeling, der kun fokuserer på produktionsprint, hvilket er et must for os. Der skal være en forståelse for, at det er vores levebrød. Inden jeg traf min afgørelse udbad jeg mig derfor et møde med

6

teknikeren. Jeg ville se ham i øjnene og have en fornemmelse af, at selv hvis han var til en 50 års fødselsdag, ville han tage telefonen og spørge: Har I problemer? Den fornemmelse har jeg med de teknikere, vi har mødt,” siger Jesper.

Konstant optimering I januar 2011 flytter de nye produktionsprintere ind hos Scanprint. Efter en kort testperiode bliver maskinparken udvidet til tre bizhub PRO 1200 og to bizhub PRESS C8000: ”Vi har valgt at prioritere oppetid og fleksibilitet. Derfor har vi også fået ensrettet vores set-up til kun at indeholde 2 forskellige typer maskiner. Dermed kan vi nemt omstille os ved nedbrud eller forbyggende service,” understreger Jesper. Og det er netop denne tankegang om konstant optimering, der gør, at Scanprint har kunnet holde hjulene i gang under krisen. Derfor blev trykkeriet også som den første af Konica Minoltas kunder i starten af året uddannet i det nye koncept ORU-M (Operator Replaceable Unit Maintenance). Med ORU-M kan Scanprint selv udskifte visse reservedele i deres produktionssystemer, hvilket betyder en højere oppetid, da maskinens performance kan opretholdes uden for Konica Minoltas normale åbningstider: ”Det fungerer ret smidigt – vi har nogle udvalgte medarbejdere, der har mulighed for at skrue og regere i maskinerne,” fortæller Jesper.

efterhånden svært for kunden at se, om det er kørt i offset eller digitalt, og det er sjældent et krav fra kundens side, at det skal være produceret på en bestemt måde. Kravet er, at vi overholder leveringstiden, og så er det op til os at vurdere, om det er bedst at køre opgaven i offset, som digitaltryk eller en blanding. En af grundene til, at vi valgte Konica Minolta, er netop, at I har et produkt, der gør, at vores output ligner et offsettryk mest muligt,” siger Jesper. Eccos seneste vinterkonceptkatalog er f.eks. kørt som en samproduktion, hvor omslaget er trykt i offset, og resten af kataloget er kørt digitalt: ”Hvis man ser på Eccos produktbilleder inde i magasinet, så synes jeg, de står forblændende. Det er ikke helt ligetil at lave en tryksag som denne. På trods af at papiret til omslag og indhold ikke er ens, er billedovergangen mellem dette rigtig flot. For os er det vigtigt, at vi har fået noget, der er så mat, at det ser ud som et offsettryk.” Også sort/hvid

og farve produktionssystemerne indgår i et samspil, hvor bizhub PRESS C8000 trykker farveomslag, mens bizhub PRO 1200 printer indholdet.

De helt rigtige nuancer For at ramme de rigtige nuancer gør Scanprint brug af Konica Minoltas løsning Colorcare: ”Colorcare bruger vi til at kalibrere og validere, at vi lever op til ISO 12647-2. Digitalmaskinerne blev fra december lagt under vores halvårlige ISO 12647 audit. Colorcare er et stærkt værktøj, og det er nemt at bruge i hverdagen: Det er hurtigt at måle op og opdatere en profil, og man behøver ikke være tysk ingeniør for at få det til at fungere. At én leverandør står inde for det hele, er lige min tankegang. Så er der kun én vi skal pege fingre ad, hvis det ikke fungerer,” slutter Jesper.

Forskellen mellem offset og digital er minimal Scanprint har med sine investeringer fået helt nye muligheder for at servicere kunderne. Bl.a. kan de nu mikse produktionen: ”Kvalitetsmæssigt er det

7


Konica Minolta sikrer miljøvenligt print til EU-formandskabet Det danske EU-formandskab er ved at nå sin afslutning. I kulissen har Konica Minoltas maskiner arbejdet på højtryk for at printe og kopiere deltagernes dokumenter. Vi har nemlig været udvalgt som hovedsponsor på kopimaskiner. Baggrunden for dette er Udenrigsministeriets ønske om at gennemføre et bæredygtigt formandskab. At valget faldt på Konica Minolta skyldes bl.a. vores grønne teknologier samt en flot præstation under afviklingen af klimakonferencen COP15. Sponsoratet omfatter op mod 30 farve multifunktionsprintere fordelt på 3 konferencecentre i København og Horsens.

Vi er nr. 1 for tredje år i træk! For tredje år i træk kan Konica Minolta bryste sig af at være Danmarks største leverandør af multifunktionsprintere. Det viser de sidste nye salgstal fra det uafhængige analysebureau InfoSource. Men det er ikke kun vores kunder, der er glade for vores produkter. Amerikas førende testlaboratorium Buyers Laboratory Inc. (BLI) har for andet år i træk tildelt vores A3 multifunktionsprintere prisen for årets produktlinje. Prisen går til den producent, der har fået den bedste samlede evaluering i løbet af året. BLI fremhævede multifunktionsprinternes stabile output, en høj billedkvalitet samt muligheden for at integrere en række applikationer, der automatiserer og strømliner kundernes workflow.

Øg din effektivitet og produktivitet Mød vores nye familiemedlemmer bizhub C654 og C754. Med dem på kontoret kan du øge din effektivitet og produktivitet samtidig med, at udgifterne holdes nede: •P  roduktive softwareapplikationer bidrager til en effektiv dokumentfangst og -distribution, kontostyring samt bruger- og enhedsstyring •E  n innovativ touch-skærm i farver på hele 9” sikrer, at din nye maskine er meget brugervenlig. Den store skærm giver dig mulighed for at bruge de mange touchfunktioner via ”Flick & Drag,” som du kender fra smartphones og tablets •E  n dynamisk eco timer analyserer automatisk brugen af maskinen og indstiller selv tidspunkterne for strømsparetilstand afhængig af, om det er hverdag, weekend eller en ferieperiode •V  ores supportafdeling kan fjernstyre touch-skærmen, hvis du har brug for en hånd

SKI vælger Konica Minolta Konica Minolta er atter engang blevet udvalgt som leverandør på kopi og print til det offentlige Danmark. Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S (SKI) har netop været i udbud på rammekontrakt 02.12, hvor Konica Minolta er kommet med på delaftale 1 (multifunktionsprintere), delaftale 3 (produktionssystemer) og delaftale 4 (betalingssystemer). Konica Minolta har i mange år i træk været udvalgt som leverandør til SKI, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet.

Savner du overblik over dine elektroniske dokumenter? Vores nye brugervenlige applikation Unity Document Suite giver dig mulighed for at øge effektiviteten og spare penge. Unity Document Suite er en desktop-baseret dokumentstyringsløsning, der giver dig mulighed for at organisere dine dokumenter, arkivere og foretage søgninger.

Applikationen indeholder følgende funktioner: • Understøtter PDF-oprettelse fra en række applikationer. Det gør det nemt for dig at samle brugerdefinerede PDFdokumenter med en hurtig og nem drag-and-drop funktion • Øjeblikkelig konvertering af papirbaserede dokumenter og PDF-filer til redigerbare Microsoft® Office-dokumenter • Oprettelse af søgbare PDF-filer, lokalisering af scannede dokumenter, oprettelse af elektroniske blanketter og deling af dokumenter via e-mail • Og meget mere …

Har dette vakt din interesse, kan du kontakte vores produktchef Jens Groth på tlf. 40 90 62 52 eller e-mail jens.groth@konicaminolta.dk.

Ønsker du mere information om vores nye smarte maskiner? Så kontakt Mogens Kallesø, produktchef, på tlf. 72 21 21 21 eller e-mail mogens.kalleso@konicaminolta.dk. 8

9


Interview

NNIT – successen fortsætter… Med en samlet vækst på 9 % i omsætning i 2011 fortsætter it-serviceselskabet NNIT sin fremgang på det danske it-marked. Spørger man den administrerende direktør Per Kogut, er opskriften simpel: Det gælder om at have flere æg i kurven samt glade, motiverede medarbejdere til at løfte opgaven.

NNIT er en international it-serviceleverandør ejet af Novo Nordisk A/S, der rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger for private og offentlige virksomheder. 1. januar 2007 tiltrådte Per Kogut som administrerende direktør, hvor han overtog en sund virksomhed i vækst. På trods af finanskrise samt intens konkurrence og lav vækst på markedet for itservices har vækst også været kendetegnende for NNIT i de fem år, hvor Per Kogut har været virksomhedens leder. Vi har spurgt Per, hvordan man får succes.

Det starter med medarbejderne For Per er det alfa og omega, at NNIT differentierer sig i markedet ved at levere en højere kvalitet end konkurrenterne. Dette lægger op til hans devise: Glade medarbejdere, giver glade kunder: ”Hvis ikke vi har motiverede, engagerede medarbejdere, så kan vi ikke levere

10

den vare, kunden efterspørger. Selvom vi leverer rigtig meget teknologi og it, så er det altså mennesker, der programmerer og sørger for, at back-uppen bliver taget. Vi går derfor højt op i medarbejdertilfredshed. NNIT skal være et sjovt sted at være samtidig med, at vi skal være ambitiøse og levere varen,” understreger han.

Forskellige situationer kræver forskellige geværgreb Men én ting er at sørge for glade, motiverede medarbejdere, noget andet er at holde forretningen kørende, når krisen kradser: ”I en krisetid er det godt at have flere æg i kurven. Når der er opgangstider, vil alle folk have nye hjemmesider, økonomi- og marketingsystemer m.v.. Så er det vores projektafdeling, der vokser. I nedgangstider er der typisk fokus på omkostningerne og besparelser, og man kigger på, om der er nogle, der kan drifte it-infrastrukturen

billigere end virksomheden selv. Her kommer vores andet leveranceområde i spil: Driftsdivisionen, der tager sig af kundernes servere. På den måde har vi nogle forskellige geværgreb til de forskellige situationer,” siger Per Kogut. En af de nyeste varer på hylden hedder ’Cloud Knox’, som er NNIT’s særligt sikre udgave af cloud computing. Kundernes systemer drives og vedligeholdes på NNIT’s servere i deres nye, sikre datacenter, der gør, at selv forretningskritiske data kan lægges i ’skyen’. Siden forsommeren 2011 har NNIT hjulpet virksomheder inden for farma-industrien med at kombinere deres eksisterende it-infrastruktur med cloud computing. Deres mål var at kunne levere en prisbillig løsning i høj kvalitet: ”Cloud Knox er lige som et kinderæg – det bedste af tre ting: Det giver store driftsbesparelser og er samtidig valideret og certificeret, så der er stor sikkerhed omkring de forretningskritiske data, vores

Vidste du at..?

NNIT’s omsætning er steget med 57 % de seneste fem år. Andelen af omsætningen fra kunder uden for Novo Nordisk-koncernen er steget med 72 %, og der har været en tilgang af medarbejdere på 58 %. I Per Koguts periode som leder har NNIT desuden fået opbygget et kinesisk kontor med i alt 265 medarbejdere, et filippinsk kontor med 85 medarbejdere samt skabt et betydeligt salg til europæiske medicinalvirksomheder via deres kontor i Zürich.

11


kunder skal beskytte,” fortæller Per Kogut. Derudover har NNIT udviklet ’GxP Cloud’, som er et sæt guidelines, der skal garantere, at produkterne er sikre og lever op til myndighedernes krav. For NNIT er GxP fundamentet for deres leverance af it til farma-industrien, da disse virksomheder skal have 100 % sikkerhed for, at retningslinjerne bliver overholdt: ”Hvis vi klokker i det, kan straffen for farma-virksomhederne være, at de ikke får lov til at sælge det produkt, de netop har brugt flere milliarder på at udvikle,” forklarer Per Kogut. Derfor har NNIT op mod 50 auditeringer om året, der viser, at deres it-processer er ensartede.

NNIT styrer DSB En anden stor kommende opgave, der venter driftsdivisionen, er det nyligt indgåede samarbejde med DSB, som NNIT vandt i et offentligt udbud i februar måned. I en femårig periode skal driftsdivisionen varetage DSB’s it-drift: ”Jeg synes, vi er godt klædt på til opgaven. Samtidig har vi et overraskende godt kulturmatch med de ca. 60 medarbejdere, vi overtager fra DSB. De er enormt samvittighedsfulde og ansvarsbevidste og ønsker at levere en topvare til DSB’s kunder. Om et års tid ved vi, om det er lykkedes. Jeg tror på, at det lykkes, og at vi har de rigtige evner og det rigtige fokus,” fastslår Per Kogut.

Interview

Falck:

Optimér din maskinpark og spar penge!

Open and honest Da Per satte sig i direktørstolen var et af hans mål at få skabt et mere samlet NNIT. Han tog afsæt i et allerede eksisterende begreb i virksomheden kaldet ’One NNIT,’ der trængte til at blive støvet af: ”One NNIT handler om vores adfærd, værdier og at vi på trods af vores forskellige roller er på samme rejse. Vi er én ubrudt kæde af led, som alle sammen skal fungere, før kunden får den vare, han er blevet stillet i udsigt. Samtidig skal vi være samvittighedsfulde, åbne og ærlige,” fortæller han. Ønsket om at samle medarbejderne og få skabt en fællesskabsfølelse har bl.a. ført til, at størstedelen af NNIT’s danske medarbejdere i marts 2012 flyttede ind i et nyopført hovedkvarter i Søborg. For at opnå åbenhed og ærlighed mener Per Kogut, at det er vigtigt, at der ikke foregår for mange politiske spil internt i organisationen, men at man lever op til værdisættet om at være ’open and honest’: ”Bliver man mødt af et politikersvar, så er det min erfaring, at den pågældende enten forsøger at beskytte sig selv eller andre. Måske er man bange for en straf eller konsekvensen af det, man siger. Man skal kunne lægge svesken på disken,” siger Per Kogut. Et trygt miljø kræver, at der er rum til at fejle, for fejlene kan man sagtens lære noget af: ”Mennesker er ikke fejlfri, og det ville da også være kedeligt. Det betyder ikke, at det er et mål at lave fejl, men vi skal kunne rumme det og lære af det, så det ikke sker igen. Det vigtigste er, at vi minimerer fejlene i vores leverance til kunden og overholder vores deadlines.”

Et internationalt NNIT

12

Falck er kendt for at levere en høj service i deres arbejde med at forebygge ulykker og klare nødsituationer. Med 140 lokationer dækker de hele Danmark, hvorfra de bl.a. tager sig af ambulancekørsel, autohjælp og brand. Grundet de mange lokationer har Falck et stort antal printere, multifunktionsprintere og faxmaskiner stående, og det har derfor længe været deres ønske at få et optimeret set-up på print og kopi. Maskinparken skrumper Multifunktionsprintere, der kører på netværk, har gjort det muligt for Falck at optimere deres antal af printere til en mere rentabel løsning: ”Der er mange penge at spare ved at køre printet over på de store maskiner i stedet for at anvende office printere. Små printere er rigtig billige at købe ind, men vi bruger mange penge på toner. På multifunktionsprinterne er totalomkostningerne lavere,” understreger Morten Bomholt Jacobsen, Procurement Director hos Falck. Falck har samtidig arbejdet på at få placeret multifunktionsprinterne de rigtige steder ud fra en gennemgang af deres behov: ”Vi har primært koncentreret os om hovedkontorerne i København og Aarhus, vagtcentralerne og regions-

kontorerne, der har det største behov for print. Derudover er maskinerne nu opsat således, at de printer i sort/hvid, med mindre man aktivt vælger at udskrive i farver,” fortæller Morten.

En konkurrencedygtig og fleksibel leverandør Falck har anvendt Konica Minolta som leverandør på print og kopi de sidste 10 år. Da de skulle til at forny denne aftale sidste år, benyttede de anledningen til at indhente tilbud for at undersøge, om der skulle være en mere rentabel løsning på markedet. De valgte dog at indgå en ny 5-årig aftale med Konica Minolta: ”Konkurrencedygtighed og en god fleksibilitet var det, der gjorde udslaget. Hvis der opstår et behov eller et prob-

lem, så plejer vi at kunne løse det sammen med Konica Minolta,” fortæller Jan Helleberg Nielsen, afdelingsleder hos Falck. At Falck holder sig til én leverandør giver en vis synergi. Medarbejderne og it-afdelingerne kender maskinerne, og hvis behovet ændrer sig på en lokation i aftaleperioden, har de mulighed for at flytte rundt på udstyret. ”Fordelen ved et langt samarbejde er jo, at man ved, hvor man har hinanden. Samtidig er kvaliteten vigtig for vores forretningsområde, og ved nedbrud er det vigtigt for os at have back-up i form af forskellige muligheder og en hurtig reparation af produktet. Konica Minolta har i en årrække vist, at de kan løse denne opgave,” afslutter Jan.

Fotoillustration: Per Valentin

Spørger man Per om, hvad den største udfordring har været de sidste fem år, er svaret klart: Internationalisering. NNIT har valgt at koncentrere sig om Danmark, Europa og Kina, og 20 % af medarbejderne er derfor også placeret på kontorer i Kina, Filippinerne, Schweiz og Tjekkiet. Næste skridt er at etablere sig i USA, hvor de åbner et nyt kontor i løbet af 2012: ”En ting er at være kendt i Danmark, hvor vi har Novo Nordisk i ryggen, men uden for landets grænser har vi ikke samme kendskabsgrad. Så den største udfordring har nok været at slå igennem internationalt. Nu har vi en 3-cifret millionomsætning uden for landets grænser med en 20 % stigning sidste år, så det går da den rigtige vej,” siger Per Kogut med et smil. Per har mange ambitioner for fremtidens NNIT, hvor de mange udviklingsprojek- ter og den mere klassiske drift er i fokus: ”Vi har stadig en lang rejse foran os. Vi ønsker at blive mere robuste lo- kalt og internationalt - forhåbentlig har vi en milliardomsætning uden for landet om 5-10 år,” slutter Per Kogut.

13


Interview

”I vores del af verden er missioner gerne 2-årige – taler du med en japaner, så har man en mission for livet. Den filosofi har vi skelet lidt til i Danmark,” siger Martin Rahbek, administrerende direktør hos Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s.

En japaner har En mission for livet Konica Minolta har base i Japan og datterselskaber i 100 lande. Sammenlagt beskæftiger koncernen 36.000 medarbejdere med hovedkontorer placeret i Asien, Europa og Amerika, der arbejder på højtryk på at være på forkant med den teknologiske udvikling. Dette kan bl.a. lade sig gøre ved at lytte til kundernes behov og ønsker for fremtiden - noget der også bliver lagt stor vægt på, på det danske hovedkontor.

Effektivisering af arbejdsgange ”Ligesom man i Danmark har lyttet til borgerne og indført en digitalisering, der gør det nemmere at kommunikere med det offentlige, så foregår vores produktudvikling også i samspil med kunderne. Denne interaktivitet udgør en vigtig brik i vores bestræbelser på at tilgodese kundernes behov,” fortæller Martin Rahbek, der har ledet Konica Minolta i Danmark i over 10 år. Med bestyrelsesposter i både IT Brancheforeningen og Dansk Erhverv bruger Martin sammenlagt meget af sin tid på at finde frem til, hvordan it og it-innovation kan effektivisere arbejdsgangene i Danmark. Et eksempel på et produkt, der er udviklet på baggrund af Konica Minoltas kunders efterspørgsel og tilbagemeldinger, er de produktionssystemer, der blev lanceret i 2011: ”Vores maskiner er af så høj kvalitet og innovationsgrad, så de kan matche offsetindustrien på flere områder, det er vi stolte af,” siger Martin. Produktionssystemerne har bragt virksomheden til en førende position. I 2011 indtog bizhub PRESS C6000 førstepladsen som det mest solgte produktionssystem i Danmark. Samme år modtog bizhub PRESS C7000 som det første produktionssystem nogensinde en fem-stjernet pris fra det uafhængige testlaboratorium Buyers Laboratory Inc. (BLI) for sin printhastighed og ensartede trykkvalitet. Produktionssystemerne henvender sig til den grafiske branche, der går mere og mere over til at producere digitaltryk, fordi deres kunder efterspørger små oplag og en personaliseret markedsføring: ”Kunderne har en forventning om, at deres printjobs kan leveres nu og her. Vores kunde Scanprint, hvis historie man også vil kunne læse om her i magasinet, er et godt eksempel på et trykkeri, der med succes har udviklet sin forretning ved

14

at investere i produktionssystemer for at kunne imødekomme kundernes stigende krav,” fortæller Martin.

Service i centrum En del af samspillet med kunderne kommer også til udtryk gennem den rådgivning og de services, Konica Minolta tilbyder: ”Vi kan ikke længere komme med et standardprodukt. Vi leverer en ramme, men inde i rammen bestemmer kunden selv, hvilke fisk han ønsker i akvariet,” pointerer Martin. Ofte foretager Konica Minolta en analyse af kundens nuværende situation samt fremtidige behov og fremkommer på denne baggrund med en løsning, der er tilpasset den enkelte virksomhed. F.eks. kan virksomhederne få foretaget en printanalyse, der har til formål at optimere print- og kopiomkostningerne eller få besøg af en sikkerhedskonsulent, der gennemgår virksomhedens it-sikkerhed, når det gælder data-, dokument- og driftssikkerhed. Rådgivning handler derfor om at kunne støtte sine kunder ved at tage afsæt i netop deres type virksomhed: ”Vi har mange forskellige medarbejdere, der skal sikre, at alle kan få den rigtige type rådgivning. Flere af vores danske kunder agerer globalt og har derfor brug for en global dokumenthåndteringsstrategi, i denne situation agerer vi som global virksomhed. Vores medarbejdere bliver coachet til både at kunne håndtere store Global Major Account kunder samt tilfredsstille de mindre og mellemstore virksomheders lokale behov i både den private og offentlige sektor.” Konica Minolta har på globalt plan god erfaring med at håndtere store virksomheder som bl.a. Sony, BMW og Alliance Group. Et stort udvalg af softwareløsninger, forskellige services og rådgivning er med til at løfte kundernes forretning, og selve hardwaren er således blevet et middel til at nå målet: ”Vi er en hardwareudvikler, men vi udvikler også meget andet. Det har vi ikke altid nødvendigvis været kendt for, men rådgivning og software der kan støtte virksomhederne i deres dokumenthåndtering fylder mere og mere,” understreger Martin.

Kursen er sat At kunne møde kundernes behov er i tråd med Konica Minoltas danske vision om at bidrage

med produkter og løsninger, der er fremragende i design, kvalitet og anvendelse samt konstant er tilpasset kundernes behov. En strategi Martin har holdt fast på i sin tid hos Konica Minolta inspireret af koncernens japanske rødder, hvor en mission varer hele livet: ”At vi er meget målbevidste og fortsætter med vores mission, gør os ikke til en støvet og doven virksomhed – vi er bevidste om, at forandringen i markedet er konstant, og vi skal kunne nå at tilpasse os, men derfor skal man altid have sig sine mål for øje. Selvom de senere år har været præget af bølgegang, så har vi altid haft fokus på den retning, vi ønsker at sejle. Uanset hvor fristet vi er blevet, og hvor mange skub i siden, vi har fået, så har vi holdt fast i det, vi er gode til, og er blevet ved med at gå efter målet,” siger Martin. At Martin har formået at holde kursen har skabt en stabilitet i forhold til kunderne: ”Vi har ikke udsat vores kunder for et pludselig skift i strategi, vores budskab og signal til dem har været det samme hele vejen igennem. I Danmark har vi en af de største serviceorganisationer inden for vores felt. Det gør, at vi kan være tæt på vores kunder og levere service til tiden. Det er den kvalitet, vi lever af og fortsat skal leve op til,” understreger Martin.

Fremtidens Danmark Som del af en innovativ, verdensomspændende virksomhed kan Martin godt blive lidt bekymret over fremtiden for de store virksomheder i Danmark: ”Jeg kan blive lidt i tvivl om, hvordan udenlandske selskaber skal opretholde interessen og ønsket om at agere selskab i Danmark fremover. Allerede store danske selskaber som Arla flytter deres produktion til udlandet og store amerikanske selskaber drøfter, om de skal blive ved med at have deres udvikling i Danmark. Det synes jeg er synd. Opgaven er at gøre det mere attraktivt for såvel udenlandske selskaber som store danske selskaber at blive her. Virksomheder i denne størrelsesorden skaber en masse arbejdspladser, bringer innovation og dygtige medarbejdere til landet. Når verden er blevet så global, og du kan sælge dit produkt fra et hvilket som helst sted, så er det blevet meget nemt at gå. Det skal man tage meget alvorligt. Regeringen skal passe på med ikke at være alt for lovstiv. Lidt fleksibilitet ville ikke skade,” slutter han.

Vidste du at..?

I Danmark er Konica Minolta bedst kendt for at levere et stort udvalg af løsninger inden for scan, print og kopi, men dette udgør faktisk kun et lille område i den verdensomspændende koncern. Konica Minolta er bl.a. kendt for at producere teknologier til hospitaler som mammografiscannere, måleinstrumenter til underholdningsog medicinalindustrien, linser til mobiltelefonkameraer og planetariefremvisere. Som noget helt nyt er koncernen også gået ind i solcelleindustrien, hvor målet er at kunne printe solceller på helt almindeligt vinduesglas.

Martin Rahbek Adm. direktør i Konica Minolta

15


Er harddisken på jeres kopimaskine krypteret? Hvis nej, så står din virksomhed måske over for problemer, når maskinen skal udskiftes, da vitale data kan falde i de forkerte hænder. Konica Minolta har fokus på jeres it-sikkerhed, når det drejer sig om data-, dokument- og driftsikkerhed. Det betyder bl.a., at harddisken på din kopimaskine er krypteret og bliver slettet forsvarligt, når maskinen tages ud af brug. Dette sammen med jeres andre sikkerhedstiltag gør, at du kan sove trygt om natten. Konica Minolta tilbyder dig: • At være din sparringspartner, hvor du har en dedikeret konsulent tilknyttet • En stor landsdækkende serviceorganisation, som sikrer en oppetid på 98 % • En samlet løsning, som er skræddersyet til lige netop dine behov • Overvågning og overblik over din maskinpark • Automatisk bestilling af forbrugsstoffer og service • Microsoft Gold certificeret support afdeling

Compromis

Vil du vide mere om, hvordan du kan optimere din it- og kopisikkerhed, med hjælp fra Konica Minolta? Scan QR-koden med din smartphone, gå ind på www.konicaminolta.dk/sikkerhed eller ring på 72 21 21 21.

Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s Stensmosevej 15

2620 Albertslund

72 21 21 21

www.konicaminolta.dk

Sådan scanner du QR-koden: 1. Hent og installer den gratis applikation ScanLife til din smartphone 2. Brug ScanLife-scanneren til at scanne koden

Solutions_5_2012_LR  

http://www.konicaminolta.dk/fileadmin/content/dk/Business_Solutions/apsis/Solutions_5_2012_LR.pdf