Kirkekalender juni-juli-august 2022

Page 1

BRØNSHØJ KIRKE kalender • juni - juli - august 2022

Efter to års aflysning er der igen Sommerfest i Præstegårdshaven Juli og august Sommersang og Sommerhøjskole

www.bronshojkirke.dk • facebook


Mere end 100 år med Sommerfest i Præstegårdshaven Sommerfesten har været et festligt mødested for hele bydelen siden starten i 1918. Her besluttede driftige folk i sognet, at der var brug for flere lokaler at samles i end kirken og en konfirmandstue i præstegården. De stiftede Menighedssamfundet bl.a. med det formål at bygge et menighedshus. Projektet krævede, at der skulle samles mange penge ind, både til bygning og drift af huset, og en af måderne at samle penge ind på blev Sommerfesten. Alle sejl blev sat til. I Præstegårdshaven blev der etableret restauration (dog kun med lyst øl og sodavand), skydetelt og fiskedam, boder, lykkehjul – som bruges endnu - og lotteri. Med stor opbakning fra lokalsamfundet stod Sognecentret færdigt i 1926. Menighedssamfundet ejede og drev Sognecentret frem til 1983, hvor menighedsrådet overtog huset. På det tidspunkt blev FDF K25 medarrangør af Sommerfesten. De kom med med nyt blod og masser af FDF-aktiviteter, som trak endnu flere gæster til. I dag deles overskuddet fra Sommerfesten ligeligt mellem FDF og Menighedssamfundet. Det særlige ved Sommerfesten er, at den altid har været båret af frivillige – med fine tilskud fra bydelens handlende, der donerer tilskud i form af gaver og gevinster til boder og tombolaer. Alle, der optræder, optræder uden honorar. Sommerfesten er et festligt mødested for hele lokalsamfundet. Folk kommer langvejs fra, for mange tidligere Brønshøj’ere sætter hinanden stævne og mødes ved Sommerfesten. Og så er det billigt! Siden 1980’er har entreen til Sommerfesten hverken været ramt af inflation eller prisstigninger. Du kan stadig komme til Sommerfest i Præstegårdshaven for bare 2 kroner. Kirsten Andersen, formand for Menighedssamfundet og leder af sommerfesten siden 1985.

Det sker i juni 2. Pinsedag, mandag d. 6. juni kl. 10.00 Familiegudstjeneste i Præstegårdshaven Familier i alle aldre er inviteret til at fejre Helligåndens komme, at pinsesolen danser og at naturen folder sig ud i al sin pragt. Vi synger de skønneste forårssalmer sammen med voksenkoret - akkompagneret af en veloplagt jazztrio.

Onsdag d. 8. juni kl. 17.30 i kirken Sommerkoncert med Børne- og Pigekoret De sidste to år har været udfordrende for korene og deres korleder. De har holdt individuelle korprøver på Zoom hjemmefra, de har holdt korprøver udendørs og opdelt, så de kunne holde sikker afstand til hinanden, når de sang. NU kan korene igen give koncert. Denne aften synger de danske sange af bl.a. Carl Nielsen, C.E.F. Weyse, Agnes Obel og Sys Bjerre.


Torsdag d. 9. juni og fredag d. 10 juni kl. 15.00 til 21.00 Sommerfest i Præstegårdshaven Efter to års ufrivillig coronapause er Sommerfesten i Præstegårdshaven tilbage! Vi glæder os til at se både nye og gamle Brønshøj-borgere til et par festlige dage med masser af musik, børneaktiviteter, boder og tombola, mad og drikke og højt humør.

Torsdag d. 9. juni

Fredag d. 10 juni

Kl. 15.00 Haven åbner med spillemandsmusik Kl. 16.00 FDF Brassband Kl. 18.30 Steven Hart Trio Kl. 20.00 Det Bedste Band Kl. 21.00 Aftensang i kirken

Kl. 15.00 Haven åbner med spillemandsmusik Kl. 17.30 Ken og Grace Duo Kl. 20.00 3 x Woll Kl. 21.00 Tak for i år - vi ses igen næste år.

Fredag d. 17. og lørdag d. 18. juni i Sognehuset Fællessangsweekend Glæd dig til en weekend, hvor vi skal synge en masse fra Højskolesangbogen, swinge med Mette Nadja og Christina von Bülow, høre sang- og salmedigter Marianne Søgaard fortælle om, hvad der gør en sang fællessangsegnet og høre om de første redaktører af Højskolesangbogens melodibog, bl.a. Carl Nielsen, Thomas Laub og Oluf Ring. Lørdag slutter vi af i Brønshøj Kirke kl. 16.00 med en koncert med Tritonus-koret. Pris: 200,- kroner incl. alle måltider. Tilmelding og betaling på www.bronshøjkirke.dk


Lørdag d. 18. juni kl. 16.00 i kirken Koncert med Tritonus-koret Tritonus er et alsidigt kor, der med den største ærbødighed blander mange genrer. Til denne koncert synger koret alt fra fransk kormusik af Maurice Durufle til svenske viser, moderne og nyskrevet kormusik og ’The Real Group’. Kort sagt; et blandet, underholdende og spændende program.

Tirsdag d. 21. juni kl. 20.00 i kirken Koncert med kammerkoret Nye Toner Kammerkoret Nye Toner arbejder synger midsommeren ind med lyse, svenske toner. Koret samarbejder med en ny dirigent på hvert koncertprojekt, og denne sommer er korets dirigent Gustav Sønksen, Brønshøj Kirkes tenor, som ud over at synge også er en talentfuld dirigent. Dagens tema er naturen med værker af bl.a. Wikander, Petterson-Berger, Waldenby og Åhlén.

Det sker i juli Søndag d. 3. juli kl. 17.00 i Sognehuset Jazzgudstjeneste I de lyse nætters tid er temaet: Sommerdrømme – alt det, vi får mod til at håbe på, når solen og varmen er tilbage igen. Organist og jazzpianist Martin Seier får besøg af Mathias Heise, verdens bedste mundharpespiller, bassist Anders Fjeldsted og trommeslager Bjørn Heebøll. Iben Palle Hansen, der selv har en baggrund i jazzmusikken, er præst ved gudstjenesten. Jazzgudstjenesten finder sted under ’Copenhagen Jazz Festival’.

Fredag d. 22. juli kl. 19.00 i kirken Koncert med Clemens Knejterne Clemens Knejterne er en flok unge, sangglade knejter med base i Aarhus. De har alle sunget i Sct Clemens drengekor, som hører til i Århus Domkirke. De synger både rytmiske og klassiske sange, som alle har fået deres eget knejtede præg, da alle arrangementer er lavet af Knejterne selv. NB: Entré 50,- kr.


Sommersang i Sognehuset Det er sundt at synge - både for krop og sjæl! Derfor holder vi fast i fællessangen hen over sommeren, og to torsdage i hhv. juli og august er der Sommersang i Sognehuset.

Torsdag d. 7. juli kl. 17.00 i Sognehuset

Sommersang med PR- og Frivilligkoordinator Jutta Weinkouff.

Torsdag d. 28. juli kl. 17.00 i Sognehuset Sommersang med sognepræst Karsten Thomsen.

Torsdag d. 11. august kl. 17.00 i Sognehuset Sommersang med sognepræst Peter Nejsum.

Torsdag d. 25. august kl. 17.00 i Sognehuset Sommersang med sognepræst Mia Lund Rao.

Det sker i august Torsdag d. 18. august kl. 15.00 til 16.30 i kirken Audition til Brønshøj Kirkes Børne- og Pigekor Hvis du går i 2. klasse eller derover og kan lide at synge - og gerne vil blive bedre til det - kan du søge om optagelse i enten Brønshøj Kirkes Børnekor eller Pigekoret. Bare mød op og syng! Til audition skal du synge 1. vers af ’I østen stiger solen op’. Korene øver hver onsdag eftermiddag. Flere oplysninger hos korleder Bente Kiil Toftegaard, mail: bkt@bronshojkirke.dk eller tlf. 3025 3828.

Lørdag d. 20. og søndag d. 21. august i Sognehuset Sommerhøjskole med temaet: Mor! Mor er den bedste i verden! Er hun nu også det? Mor-rollen er til debat. Den dårlige mor udleveres igen og igen. Moderskabet bliver udfordret, og unge kvinder tumler med mor-rollen, for hvad er en god mor? Oplev en weekend med foredrag, fællessang, film, samtale, fællesspisning og alt det, man ellers forbinder med højskole. Pris: 300 kr. Tilmelding og betaling på www.bronshojkirke.dk


Gudstjenester

Juni Pinsedag søndag d. 5. juni KL. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum 2. Pinsedag mandag d. 6. juni KL. 10.00: Familiegudstjeneste i Præstegårdshaven Mia Lund Rao

Søndag d. 12. juni KL. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Søndag d. 19. juni KL. 10.00: Højmesse, Karsten Thomsen

Søndag d. 26. juni KL. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Juli Søndag d. 3. juli KL. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao Kl. 17.00: Jazzgudstjeneste i Sognehuset, Iben Palle Hansen

Søndag d. 10. juli KL. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Søndag d. 17. juli KL. 10.00: Højmesse, Iben Palle Hansen

Søndag d. 24. juli KL. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Søndag d. 31. juli KL. 10.00: Højmesse, Karsten Thomsen

August Søndag d. 7. august KL. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Søndag d. 14. august KL. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Søndag d. 21. august KL. 10.00: Højmesse, Iben Palle Hansen Kl. 17.00: Skumringsgudstjeneste, Peter Nejsum

Søndag d. 28. august KL. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Magisk mundharpespil Matthias Heise er verdens bedste mundharpespiller og har modtaget talrige priser, blandt andre Kronprinsparrets Stjernedryspris og Ben Webster Prisen. Matthias Heise gæster Brønshøj Sognehus i forbindelse med jazzgudstjenesten under ’Copenhagen Jazzfestival’ søndag d. 3. juli kl. 17.00. I forlængelse af gudstjenesten giver Mathias Heise en minikoncert i Sognehuset med Martin Seier på flygel, Anders Fjeldsted på bas og Bjørn Heebøll på trommer.

Præster Peter Nejsum Sognepræst Tlf 3031 4925 E-mail pene@km.dk Mia Lund Rao Sognepræst Tlf 6162 6222 E-mail mmr@km.dk Iben Palle Hansen Sogne- og hospitalspræst Tlf 2944 1940 E-mail iph@km.dk Karsten Thomsen Sognepræst Tlf 2637 1168 E-mail kft@km.dk

Yderligere kontakt Brønshøj Kirke Brønshøj Kirkevej 8 Kirkekontor Brønshøj Sognehus Brønshøj Kirkevej 4D Tlf 3828 2505 Udgives af Brønshøj Sogns Menighedsråd. Ansvarshavende Jutta Weinkouff * Kirkekalenderen er trykt på svanemærket papir med brug af økologiske trykfarver uden opløsningsmidler.