Kirkekalender, september og oktober 2023, Brønshøj Kirke

Page 1

kalender • september • oktober 2023

25 år på orgelbænken i Brønshøj Kirke

Bente Kiil Toftegaard har jubilæum

Sognepræst Iben Palle Hansen siger farvel

Jazzgudstjeneste i Sognehuset

www.bronshojkirke.dk • facebook
Det sker i BRØNSHØJ KIRKE

Det sker i september

Fredag d. 1. september kl. 17.00 i kirken

Bente Kiil Toftegaard giver jubilæumskoncert

Til jubilæumskoncerten spiller Bente Kiil Toftegaard bl.a. Johan Sebastian Bachs Præludium i G-dur, som hun spillede, da hun fik jobbet i Brønshøj Kirke - og musik af nulevende komponister, som har haft betydning for hendes musikalske udvikling. ”Bach er størst og sværest, men nyere orgelmusik har ofte et glimt i øjet og bringer et frisk pust ind i musikken, så folk skal ikke bare tro, at orglet er et kedeligt instrument,”siger Bente Kiil Toftegaard.

Søndag d. 3. september kl. 10.00 i kirken

Gudstjeneste og jubilæumsreception

Søndag d. 3. september holder vi gudstjeneste kl. 10.00. Bagefter inviterer menighedsrådet til jubilæumsreception i Sognehuset i anledning af organist og korleder Bente Kiil Toftegaards 25 års jubilæum Alle er velkomne.

Tirsdag d. 5. september kl. 14.00 i Sognehuset

Café-eftermiddag med sang og snak

Velkommen til en hyggelig eftermiddag, hvor vi tager os tid til at snakke med hinanden, drikke kaffe og synge sammen. Alle er velkomne til at foreslå sange fra Højskolesangbogen - og du må gerne tage dit strikketøj med :-) Kaffe og kage: 20 kroner.

Tirsdag d. 5. september kl. 17.00 i kirken

Bistro og Bibelhistorie

Vi starter med børnegudstjeneste i kirken kl. 17.00, hvor vi hører en spændende historie fra Bibelen og synger salmer. Bagefter går vi over i Sognehuset, hvor vi spiser sammen. Det koster 40,- kroner for voksne, børn spiser gratis.

Søndag d. 10. september kl. 10.00 i kirken Markering af Brønshøj Sogns Menighedssamfunds 100-årsdag med gudstjeneste og efterfølgende reception

PROGRAM FOR 100-ÅRSDAGEN

Kl. 10.00: Gudstjeneste

Kl. 11.30: Jubilæumsreception i Sognehuset med festtale, fællessang osv.

Kl. 13.30: Anne Marie Helger causerer over ’100 års frivillighed’ og synger, akkompagneret på klarinet af sin mand, pens. overlæge Jeppe Helweg.

HISTORIEN

I begyndelsen af 1920’erne kom der for alvor gang i børne- og ungdomsarbejdet i Brønshøj Sogn. For at skaffe plads til alle brugere og aktiviteter i sognet, stiftede driftige folk i 1923 Menighedssamfundet, som – ud over at være en aktiv del af sognearbejdet – havde til formål at bygge et menighedshus. Det krævede mange penge, og en af måderne at samle penge ind på blev Sommerfesten i Præstegårdshaven. Sommerfesten er den dag i dag et festligt samlingspunkt for nuværende og tidligere Brønshøjborgere, og Menighedssamfundet er stadig dybt involveret i planlægning og afvikling af Sommerfesten. Menighedshuset (siden Sognecentret) stod færdigt i 1926, og Menighedssamfundet stod for driften af huset frem til 1983, hvor det blev overdraget til Menighedsrådet.

I dag er Menighedssamfundets opgave stadig at være en aktiv del af sognearbejdet, og Menighedssamfundet arrangerer bl.a. Sommerfest, aftenmøder med foredrag og udflugter til spændende kirker i ind- og udland.

Tirsdag d. 12. september kl. 19.30 i Sognehuset Humorens grænse

Har humoren en grænse? Er der noget, man ikke må gøre grin med? Kan man overhovedet være morsom, når man ikke må generalisere eller spille på de fordomme, vi har om andre mennesker? Det er nogle af de spørgsmål lektor Michael Eigtved, Københavns Universitets institut for teater- og performancestudier og tidl. direktør for Revy- og morskabsmuseet på Frederiksberg, sætter til debat.

Torsdag d. 14. september kl. 17.00 i Sognehuset Fællessang i Sognehuset

Det er sundt at synge, både for krop og sjæl og for fælleskabsfølelsen. Denne torsdag er det Ulla Morre Bidstrup, uddannelsesleder ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, der er vært. Hun vælger sange ud fra temaet ’Land og by’. Efter en kort pause kan du selv komme med forslag til fællessangen.

Søndag d. 17. september kl. 10.00 i kirken

Høstgudstjeneste for hele familien

Denne søndag står i taknemmelighedens tegn; taknemmelighed for alt det, vi har fået – og alt det, vi kan give videre. Brønshøj Kirkes Børnekor medvirker ved gudstjenesten. Tag gerne noget af jeres egen ’høst’ med - frugt, grønt, hjemmebag, marmelade osv... Efter gudstjenesten er der en let frokost i Sognehuset, hvor vil holder auktion over den frugt og grønt, folk har medbragt til gudstjenesten.

Tirsdag d. 19. september kl. 14.00 i Sognehuset Himmelen under Brønshøj

Lasse Rydberg, tidl. lærer, skribent og redaktør, begyndte først at skrive digte, da han var 78 år. Denne tirsdag fortæller han om sin digtsamling ’Himmelen under Brønshøj’, hvor han som 80-årig bruger den lille dreng, der var ham, til at beskrive, hvordan han opdager Brønshøj – og verden.

Søndag d. 24. september kl. 15.00 i Sognehuset Jazzgudstjeneste - farvel til Iben Palle Hansen

Efter fem år ved Brønshøj Kirke har sognepræst Iben Palle Hansen søgt nye udfordringer. I sin tid ved kirken har Iben bl.a. medvirket til at udvikle jazzgudstjenester, og hvad er mere naturligt, end at afskedsgudstjenesten kommer til at stå i jazzens tegn. Jazzpianist og tidl. organist ved Brønshøj Kirke, Martin Seier, og hans trio medvirker.

Tirsdag d. 26. september kl. 17.00 i kirken

Fyraftensgudstjeneste

Hvis du trænger til at lukke øjnene og åbne sjæl og sind, er fyraftensgudstjenesten noget for dig. Fyraftensgudstjenester er korte, meditative gudstjenester med fokus på stilhed og ro, fordybelse og musik.

Lørdag d. 30. september kl. 15.00 i Sognehuset

Koncert: Franz Liszt’s guddommelige visioner

Franz Liszt var en djævleblændt klavervirtuos og stærkt troende. Det kom til udtryk i hans klaverværker over religiøse temaer, hvor Liszt med sin virtuose teknik og udtrykskraft fremmaner guddommelige visioner. Koncerten er formet som ét langt forløb, en spirituel rejse i Franz Liszts musikalske univers.

Ved flygelet: Mads Damlund.

Det sker i oktober

Tirsdag d. 3. oktober kl. 14.00 i Sognehuset

Grønland

Sognepræst Peter Nejsum fortæller om sin tur til Grønland i sommer. Turen rummede enestående naturoplevelser og et møde med et Grønland i spændingsfeltet imellem traditioner, kolonihistorie, fangerkultur og et moderne liv i et velfærdssamfund.

På billedet ses sygehuset i Ilullisat ved Isfjorden.

Tirsdag d. 3. oktober kl. 17.00 i kirken

Bistro og Bibelhistorie

Vi starter med børnegudstjeneste i kirken kl. 17.00, hvor vi hører en spændende historie fra Bibelen og synger salmer. Bagefter går vi over i Sognehuset, hvor vi spiser sammen. Det koster 40,- kroner for voksne, børn spiser gratis.

Lørdag d. 7. oktober kl. 10.00 i kirken

Babygudstjeneste

Velkommen til en hyggelig babygudstjeneste fyldt med klokkespil, babysalmer, sæbebobler og blid musik. Tag meget gerne hele familien med! Efter gudstjenesten er der en lille forfriskning og tid til en snak.

Søndag d. 8. oktober kl. 16.00 i kirken

Pigekorets forsinkede 20 års jubilæumskoncert

I 2020 spolerede corona Pigekorets 20-års jubilæum, men til denne weekend har alle korsangerne gennem årene været inviteret til gensyn, hvor de har sunget af hjertens lyst sammen med det nuværende Brønshøj Kirkes Pigekor.

Ved dagens koncert skal vi høre, hvor langt nye og gamle korsangere sammen kan komme på en weekend. Vi skal bl.a. høre John Høybyes korværk ’Håb’.

Som akkompagnatør medvirker korets tidligere akkompagnatør Martin Seier med jazztrio

Entre: 50,- kroner. Koncerten støttes af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Tirsdag d. 10. oktober kl. 19.30 i Sognehuset

Tal stilheden op

Journalist og foredragsholder Peter Olesen kan ikke få nok af stilheden. Han har skrevet tre bøger om betydningen af stilhed – og om behovet for indimellem at få lov at få ro i kalotten. Denne aften vil Peter Olesen tale stilheden op og slå et slag for at vi alle husker, at vi indimellem skal have ro i hovedet, finde tid og rum til at koble af, fundere og lade op. For det virker!

Torsdag d. 12. oktober kl. 17.00 i Sognehuset

Fællessang i Sognehuset

Velkommen til en eftermiddag i fællessangens tegn. Denne torsdag er det Hedwig Rummel, tidligere sanger i DR’s Vokalensemble og i Brønshøj Kirke, der foreslår sange fra Højskolesangbogen. Hedwig Rummel vælger sange under temaet ’Efterår’, og efter pausen kan du selv komme med forslag til fællessangen.

Tirsdag d. 17. oktober kl. 14.00 i Sognehuset

Café-eftermiddag med sang og snak

Velkommen til en hyggelig eftermiddag, hvor vi tager os tid til at snakke med hinanden, drikke kaffe og synge sammen. Alle er velkomne til at foreslå sange fra Højskolesangbogen - og du må gerne tage dit strikketøj med :-) Kaffe og kage: 20 kroner.

Søndag d. 22. oktober kl. 17.00 i kirken

Skumringsgudstjeneste: Liszt’s religiøse visioner

Velkommen til en gudstjeneste med et særligt musikalsk

fokus: Franz Liszts klaverværker og deres musikalske og religiøse visioner.

Prædikant: Peter Nejsum og ved klaveret: Mads Damlund

Tirsdag d. 24. oktober kl. 17.00 i kirken

Fyraftensgudstjeneste

Hvis du trænger til at lukke øjnene og åbne sjæl og sind, er fyraftensgudstjenesten noget for dig.

Fyraftensgudstjenester er korte, meditative gudstjenester med fokus på stilhed og ro, fordybelse og musik.

Lørdag d. 28. oktober kl. 15.00 i Sognehuset

OmSorg - sorgvandring på kirkegården

Musikteatret SAUM har skabt en sorgvandring i krydsfeltet mellem forskning, natur og kunst, hvor både sanserne, sjælen og intellektet er med. OmSorg indledes med en guidet vandring med en podcast om sorg med musik, lydcollager og interviews (trådløse hovedtelefoner udleveres).

Sorgvandringen afsluttes i Sognehuset med en halv times koncert med sange af Mahler.

Gudstjenester

September

Søndag d. 3. september

Kl. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Efterfølgende jubilæumsreception for Bente Kiil Toftegaard

Tirsdag d. 5. september

Kl. 17.00: Bistro og Bibelhistorie

Søndag d. 10. september

Kl. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Søndag d. 17. september

Kl. 10.00: Høstgudstjeneste, Iben Palle Hansen

Søndag d. 24. september

Kl. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Kl. 15.00: Jazzgudstjeneste - sognepræst Iben Palle Hansens afskedsgudstjeneste

Tirsdag d. 26. september

Kl. 17.00: Fyraftensgudstjeneste, Mia Lund Rao

Oktober

Søndag d. 1. oktober

Kl. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Tirsdag d. 3. oktober

Kl. 17.00: Bistro og Bibelhistorie

Lørdag d. 7. oktober

Kl. 10.00: Babygudstjeneste

Søndag d. 8. oktober

Kl. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Søndag d. 15. oktober

Kl. 10.00: Højmesse, Mia Lund Rao

Søndag d. 22. oktober

Kl. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Kl. 17.00: Skumringsgudstjeneste. Tema: Franz Liszt

Tirsdag d. 24. oktober

Kl. 17.00: Fyraftensgudstjeneste, Mia Lund Rao

Søndag d. 29. oktober

Kl. 10.00: Højmesse, Peter Nejsum

Høstgudstjeneste

Søndag d. 17. september kl. 10.00 holder vi en festlig høstgudstjeneste for hele familien. Brønshøj Kirkes Børnekor, som er på korlejr denne weekend, medvirker ved gudstjenesten.

Medbring gerne noget af det, I selv har ’høstet’ (grøntsager, frugt, marmelade etc.) til gudstjenesten.

Efter gudstjenesten er der en let frokost og auktion over de gaver, folk har medbragt. Overskuddet fra auktuionen går til mennesker, for hvem det daglige brød ikke er en selvfølge.

Præster

Peter Nejsum

Sognepræst

Tlf 3031 4925 E-mail pene@km.dk

Mia Lund Rao

Sognepræst

Tlf 6162 6222 E-mail mmr@km.dk

Iben Palle Hansen

Sogne- og hospitalspræst

Tlf 2944 1940 E-mail iph@km.dk

Karsten Thomsen

Sognepræst

Tlf 2637 1168 E-mail kft@km.dk

Yderligere kontakt

Brønshøj Kirke

Brønshøj Kirkevej 8

Kirkekontor

Brønshøj Sognehus

Brønshøj Kirkevej 4D

Tlf 3828 2505

Udgives af Brønshøj Sogns Menighedsråd. Ansvarshavende Jutta Weinkouff

* Kirkekalenderen er trykt på svanemærket papir med brug af økologiske trykfarver uden opløsningsmidler.