Page 68

___________________________________________________________________________________

Stevan Šarčević iz Subotice, urednik i recezent zbirke priča "Reči u vremenu", Argus, 2014. god. Objavljene knjige: Zbirka poezije „Na tragu svetlosti", „ Argus", 2013. Roman “Sam, ispod šljive” sa Lazarom Janićem, Nova Poetika, 2013. Roman „Kaurinova kletva", Nova Poetika, 2014. Zbirka priča „Dolazak tame", Nera, 2014. Zastupljen u brojnim zbornicima, zbirkama, webportalima, časopisima, višestruko nagrađivan. Živi i radi u Subotici.

Stevan Šarčević

U NOĆIMA KAO ŠTO JE OVA U zaboravljenim, dugim noćima, dok kraljica zime oluju sprema Čućeš poziv vuka o planinu odbijen što pokreće čopor za krvi tvojom. Vreme smrti, vreme lova. U noćima ledenim, u noćima jezivim, u noćima surovim, u noćima strašnim uspravićeš se grubo prenut bukom, drhteći zurićeš u mrak i znaćeš; Ta noć je baš ova.

DODIR TAME

OČNJAK

Postoje mesta o kojima ne govoriš, postoje dani koje ne pominješ i strahovi od kojih bežiš. Negde duboko u tebi potmulo drema i čeka te željno jebeni dodir tame. Postoji mesto koje će te čekati i dani kojima ćeš se vratiti. Taj jebeni dodir tame. Jednom će te poput zahuktale motorne testere ponovo ujesti davni dodir tame.

Senke zovu i šuma je blizu danas ovde sutra tamo. Naravno... Stranac, prolaznik . glupo je verovati drugo. Tugo... Ali noćas ujedaš gde treba i gde boli. Zastajem...

68

Profile for Zvezdani Kolodvor

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani Kolodvor  

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor br. 2 Tema broja: Umetnost kao Modus Vivendi

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani Kolodvor  

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor br. 2 Tema broja: Umetnost kao Modus Vivendi

Advertisement