Page 67

___________________________________________________________________________________

Ivan Šarčević iz Bariča, rođen je 1988. godine, završio Učiteljski fakultet u Beogradu, po zanimanju je master učitelj. Radio je u školi za osnovno obrazovanje odraslih „Obrenovac” i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Obrenovac. Piše poeziju i prozu. Poezija mu je objavljivana u književnim časopisima i portalima. Takođe pesma Emotikoni (objavljena u zborniku „Gradske rime“) je dobila treću nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina na sedmom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Mihal Babinka“.

Ivan Šarčević - Udaljeni svetovi

Udaljeni svetovi

Pesma od emotikona

Otići odavde – u glavi se rodila ideja. Moja sledeća stanica biće Papua Nova Gvineja. Kofer na gotovs! Za put sam pečen, Ali zbog čudnog saznanja ostadoh zatečen. Posao iz snova – biću ono što jesam. Sreći kraja nema, konačno znam gde sam. Sve je to lepo, al’ ne lezi vraže! Problem je u tome što i adresu traže. Pročitah spisak – tu greške nema, Sve zemlje na njemu, samo moje nema. Obraćanje zvanično, sve u prvom licu U formularu ne nalazim ni svoju ulicu! Misli me peku, opet mi smeta To što smo zemlja trećega sveta.

Napisao sam poruku, al’ i dalje je ljuta na mene. Kaže da moje emocije nisu „dovoljno izražene“. - Kako to misliš? Znaš da te volim... - Dragi, crvenim srcima ne mogu da odolim. Raspravljati se neću (bolja je u tome) Počinjem da sklapam herc emotikone. Ona mi uzvraća i znam da se smeška, Valjda nije bila neka štamparska greška. - Zašto samo ta? Gde su srca zelena i plava? - O, srećo moja, ćurka si prava! Svako to zna – srca su vazda bila crvena, Nebo je plavo, a trava zelena. Neću da se igram tako! Hoću srca zelena i plava! - Znaj da te volim svakako, ali sad mi se spava.

67

Profile for Zvezdani Kolodvor

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani Kolodvor  

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor br. 2 Tema broja: Umetnost kao Modus Vivendi

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani Kolodvor  

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor br. 2 Tema broja: Umetnost kao Modus Vivendi

Advertisement