Page 9

Kotikokin vinkit Kaalilaatikon voi tehdä toisellakin tavalla. Raaka-aineena on keräkaalta, porkkanaa, sipulia, esikypsennettyjä ohrasuurimoita, jauhelihaa ja siirappia.Mausteena on lihaliemikuutio, laakerinlehteä, maustepippuria, valkopippuria, carrya,aromisuolaa ja hienoasuolaa.Pilkkomisen jälkeen laita kaikki raaka-aineet RAAKANA kerroksittain vuokaan.Laita vuoka uuniin tasalämmölle 225 asteeseen, noin kymmeneksi minuutiksi. Ota vuoka pois uunista ja lisää kuuma lihaliemi vuokaan. Nestettä saa olla pintaan saakka. Uunin lämpöä voi pienentää 200 asteeseen, kun neste alkaa kiehuu. Jos, pinta alkaa tummua, laita vuoan päälle leivinpaperi,ettei pinta tummu liiaksi. Leivinpaperin päälle vuoan kulmiin voi panna esim veitset painoksi, jotta paperi pysyy paikallaan. Kaalilaatikosta tulee parempi, mitä kauemmin kypsytät sitä esim 3 tuntia. Muista kuitenkin tarkkailla nesteen määrää ettei se pääse kuivumaan. Jos haluat tehdä kaalilaatikosta kasviruoan, jätä jauheliha pois ja lisää ohrasuurimoiden määrää sekä halutessasi voit käyttää myös soijarouhetta. Lihaliemi korvataan kasvisliemikuutiolla. Kaalilaatikon kyytipoikana voi tarjota puolukkahilloa ja raejuustoa. HYVÄÄ RUOKAHALUA!

Edullinen helppo ruoan teko-opas Ruoan laitto on helppoa, kun siihen tulee innostus omasta itsestä lähtöisin. Ruokaa voi valmistaa edullisista raaka-aineista. Ruoan valmistukseen ei tarvitse välttämättä varata paljon aikaa. Helppo ruoka valmistuu puolesta tunnista tuntiin. Nykyisin netistä saa paljon hyviä ruoanvalmistusohjeita. Pian huomaa, että ruoanvalmistus sujuu, kuin tanssi kesällä. Kannattaa syödä, joka päivä ainakin yksi lämmin ateria. Kaali on halpaa ja terveellistäkin. Kaalikeitto on hyvä ja halpa ruoka. Lämmittäessä sen seuraavana päivänä, maku on vain parantunut.

Kaalin haudotus persoonallisen tuoksun.

KAALIKEITTO 1 pieni keräkaali tai puolet siitä 1 sipuli 3 porkkanaa Noin. 200 g jauhelihaa Suolaa oman maun mukaan Meiramia hieman noin vajaa 1 tl Pippurisekoitusta1 tl 1 lihaliemikuutio Noin 1 rkl siirappia, jos haluaa makeahkoa makua keittoon Keitä pieniin osiin paloiteltu kaali ja porkkana lihaliemivedessä. Lisää ruskistettu jauheliha ja sipuli keittoon. Mausta keitto. Laita mieluiten ensin vähän mausteita ja maista välillä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita oman makusi mukaan. Muitakin mausteita voi laittaa keittoon, jos haluaa. Esim. paprikajauhetta ja chilijauhetta. ONNISTUNEITA KOKKAUSHETKIÄ!

7

Lehti 2  

Teemana työ ja vapaa-aika

Advertisement