Page 21

Bæredygtig fremtid til ­debat på BUILDING GREEN Årets Building Green-messe sætter fokus på de udfordringer, der opstår i overgangen fra vision til virkelighed. Det sker bl.a. i debat­arrange­mentet ”Det grønne monopol”, hvor politikere, bygherrerepræsentanter og andre brancheaktører disku­terer, om grønt stadig er det nye sort. Messen åbnes med oplæg fra Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

N

år Danmarks største fagmesse for energirigtigt og bæredygtigt byggeri, Building Green, d. 28.-29. oktober slår dørene op i Forum i København, sker det med fokus på løsninger såvel som udfordringer i forhold til byggeriets grønne omstilling.

Er grønt stadig det nye sort? Igen i år forventes et stort antal besøgende fra forvaltningerne i kommuner, regioner og stat, og messen åbnes med oplæg fra Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V). Det populære debatarrangement ”Det grønne monopol” er også i år på programmet. Her vil folketingsmedlemmerne Jens Joel (S) og Martin Lidegaard (R) diskutere dilemmaer og udfordringer i det grønne byggeri med områdedirektør Tom Saxlund fra Nykredit, adm. direktør Bent Madsen fra Danmarks Almene Boliger og direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri. Skærpede energikrav blandt årets hovedemner Blandt de helt varme emner på årets messe vil være det nye

GLÆD DIG! TIL ÅRETS VIGTIGSTE BEGIVENHED INDEN FOR ENERGIEFFEKTIVT OG BÆREDYGTIGT BYGGERI

Samlet på ét sted præsenteres løsninger og produkter, der på forskellig vis bidrager til at nedbringe energiforbruget i både nye og eksisterende bygninger. Den spændende udstilling er kombineret med et aktuelt program med 115 talere på konferencescenen og 25 seminarer. Læs mere og tilmeld dig på www.buildinggreen.eu – der er gratis adgang!

OPLEV BL.A. PÅ HOVEDSCENEN: FREMTIDENS BYGGERI

bygningsreglement, BR15. Specialkonsulent Niels Varming fra Energistyrelsen vil fra hovedtalerstolen fortælle om de nye skærpede energikrav. Rådgiverens betydning vokser Ud over de skærpede BR15-krav nævner Niels Varming frivillige internationale certificeringsordninger såsom DGNB, LEED og BREEAM som eksempler på, at byggeriet bliver stadigt mere komplekst. Dermed vokser ikke mindst rådgiverens betydning: - Jo mere kompleksiteten stiger, jo større bliver behovet for rådgiveren som brobygger, navigatør og oversætter mellem de mange interesser og aktører, som er involveret i byggeprocessen. n

Hans Christian Schmidt, Transport- og bygningsminister

HELHEDSTÆNKNING OG BÆREDYGTIGT BYGGERI Ulrik Winge, By- og Miljødirektør Frederiksberg Kommune

FREMTIDENS BY VINGE – FRA VISION TIL VIRKELIGHED Thomas Sichelkow, projektchef VINGE Projektet Frederikssund Kommune

GRATIS

28. & 29. oktober 2015 FORUM | København

ADGAN G Husk at tilmelde dig

www.buildinggreen.eu oktober 2015 / STATSINDKØB / 21

Profile for KLS Grafisk Hus

Statsindkøb 5-2015  

Statsindkøb 5-2015  

Advertisement