Page 12

IKA: Sammen skaber vi bedre offentlige indkøb

 Aarhus Kommune vandt årets dialogpris, da IKA holdt årskonference under overskriften ”Sammen skaber vi bedre offentlige indkøb”.

A

lle deltagerrekorder blev slået, da IKA - foreningen af offentlige indkøbere afholdt sin årskonference i februar. 600 var samlet under overskriften ”Sammen skaber vi bedre offentlige indkøb”. Inspiration var der en masse af, og indlæggene bød på alt fra seneste retspraksis til nudging, når indkøbsaftaler skal implementeres. Konferencen bød bl.a. indenfor i indkøbsafdelingerne, og der blev talt om fremtidens offentlige indkøb. Konferencens første dag sluttede af med et inspirerende indlæg af Søren Schriver, Adm.

direktør i Hummel, om opskriften på succes via fælles drømme, samarbejde og tillid til sine leverandører. Under hele konferencen var der rig lejlighed til, at leverandører og offentlige indkøbere kunne mødes i de opstillede stande, hvor der blev talt om stort og småt inden for indkøb i en uformel atmosfære. Her var ingen kontrakter der skulle lukkes, men plads til inspiration og erfaringsudveksling. Som et ekstra scoop havde IKA i år fået besøg af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der

HÅG SoFi – Fremtidens kontorstol Tiltrækkende, flot, inspirerende. HÅG SoFi er, som navnet angiver, designet efter princippet Stand out & Fit in, så den passer til dine behov. Den fås i udtryk fra let, raffineret og sammenhængende til ekspressiv og dristig. Der er et bredt udvalg af modeller, materialer og farver at vælge imellem.

www.hag.dk • tlf 99 50 55 00

12 / STATSINDKØB / maj 2016

mødte med et hold af eksperter i den nye udbudslov. Der var god mulighed for en dialog om de nye regler og blandt andet blev det nye ESPD-dokument og pointmodeller livligt diskuteret.

Dialogprisen Et af konferencens faste indslag er uddelingen af årets Dialogpris. Prisen gives til en offentlig myndighed, brancheforening, institution eller leverandør til det offentlige, der har skabt et godt resultat på baggrund af dialog. Årets vinder blev Aarhus kommune, der var nomineret med

følgende begrundelse ”Aarhus Kommune har ændret strategi for, hvordan man fremtidigt vil anvende sine ressourcer i Indkøb & Udbud. Kort sagt handler det for Aarhus Kommune om, at man har ændret sit fokus og sit tidsforbrug fra gensidig kontrol til gensidig forretningsudvikling”.

Generalforsamling Dagen før Årskonferencen afholdt foreningen generalforsamling. Dette betød genvalg til den siddende bestyrelse, der dermed fik mandat til at fortsætte sit arbejde.

Profile for KLS Grafisk Hus

Statsindkøb 2-2016  

Statsindkøb 2-2016  

Advertisement