Page 1

Tips voor boeken voor kinderen en jongeren met verlieservaring


Het is vaak moeilijk voor een kind de dood te begrijpen, daarom verdienen zij in tijden van rouw extra aandacht. Een goede begeleiding en uitleg van zaken rondom de dood kan het verlies van een dierbare een beetje begrijpelijker maken.

Ina Sipkes de Smit Als ik aan je denk, moet ik huilen Gedichten voor kinderen bij verlies

Wat is je kind verdrietig als er een familielid, een vriend of misschien een huisdier is overleden. En wat is het dan moeilijk om woorden te vinden. Voor die situatie schreef Ina Sipkes de Smit gedichtjes. In korte zinnen en eenvoudige woorden geeft ze uiting aan de gevoelens van een kind.

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Dick Bruna Lieve oma Pluis Oma Pluis was doodgegaan Nijntje was toch zo verdrietig, Nijntje had een grote traan. Weet je waarom Nijntje huilde? Oma Pluis was doodgegaan. Voor de allerkleinsten.

Riet Fiddelaers-Jaspers / Jan Fiddelaers Kinderen en de dood Vragen en antwoorden over hoe om te gaan met kinderen en de dood. Vlot geschreven en duidelijke antwoorden. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.


Max Velthuijs Kikker en het vogeltje ‘Een wijs, ontroerend en beeldschoon boekje’

Bij de rand van het bos ligt een vogeltje. ‘Kijk,’ zegt Kikker, ‘kapot. Hij doet het niet meer.’ Hij slaapt,’ zegt Varkentje. Maar Haas zegt: ‘Hij is dood.’ ‘Dood?’ vraagt Kikker. ‘Wat is dat?’ Voor kleuters

Riet Fiddelaers-Jaspers / Jet Willems Doodgaan is geen feest Over doodgaan, cremeren en rouwen Volwassenen kunnen met behulp van dit prentenboek rouwende kinderen steunen in hun verdriet. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Riet Fiddelaers-Jaspers Waar ben je nu, zie jij me nog? Teksten bij een afscheid, geschreven door kinderen. In dit boek staan verhalen en gedichten over afscheid die het sprokkelvrouwtje verzameld heeft. Ze kunnen worden gebruikt bij afscheidsdiensten, in de klas of om thuis voor te lezen.


Riet Fiddelaers-Jaspers Ik zal je nooit vergeten Mijn boek met herinneringen Een werkboek voor kinderen tot 12 jaar waarin zij hun eigen herinneringen aan de overledenen en hun gevoelens op vele manier kunnen vastleggen.

Riet Fiddelaers-Jaspers Als iemand dood gaat Wat jij wilt weten over doodgaan, begraven en cremeren. Voor ouders of begeleiders van kinderen, die te maken hebben met een verlies.

Riet Fiddelaers-Jaspers Wie ben ik zonder jou? Jong zijn en verder leven na een verlies Geschreven voor jongeren die een vader, moeder, broer of zus verloren hebben, maar ook als een vriend of vriendin is overleden kan dit boek helpen.


Riet Fiddelaers-Jaspers Mijn troostende ik Kwetsbaarheid en kracht van rouwende jongeren Voor jongeren tussen de 12 en 20 die een groot verlies hebben geleden. Wat betekent rouw voor jongeren? Een praktische handleiding voor ouders, docenten en hulpverleners.

Riet Fiddelaers-Jaspers Jong verlies Rouwende kinderen serieus nemen

Een steun voor volwassenen die rouwende kinderen opvangen en begeleiden.

Riet Fiddelaers-Jaspers Ben je hier of ben je daar? Werk- en herinneringsboek voor jongeren Een doe-boek voor rouwende jongeren van ongeveer 12 tot 18 jaar.


Contact

Graspieper 61 8271 GZ IJsselmuiden T 038 33 260 88 F 038 33 352 89 www.uitvaartverzorging-klooster.nl info@uitvaartverzorging-klooster.nl

Klooster-brochure Boeken voor kinderen nw  
Klooster-brochure Boeken voor kinderen nw  

Tips voor boeken voor kinderen en jongeren met verlieservaring

Advertisement