Page 1

ÅRSKRÖNIKA 2013 KLIMATKOMMUNERNA Späckat!

Vad mycket som hänt i år! Låt oss ge dig några siffror; 7 är antalet individuella träffar som ni på olika sätt deltagit i, 6 är antalet webbinarer, 4 remissvar har ni gett input på och lika många kommuner har blivit nya medlemmar. Styrelsen har gjort 3 politiska uppvaktningar i riksdagen. Antalet inlägg på mejllistan är oräkneliga. Och så 3 helt nya saker; 1 medlemskap i Energy Cities, 1 Årsmöte med internationell touch En av årets höjdpunkter var energisnåla hus och fjärrvärme- projekt och 1 hemsida. Från kansliets konferensen Building the Ener- verk. En extra utmaning var att sida är vi som vanligt mäkta impogy Transition som Energy Cities lära besökarna att uttala Växjö, nerade av och stolta över medlemmarnas engagemang, kunnighet och anordnade tillsammans med något som lockade till skratt vilja. Så till den grad att vi riskerar Växjö kommun och Klimatoch nyskapande uttal! :) att bli lite malliga ibland. Hoppas du kommunerna. I tre dagar fick vi På konferensen höll vi också också känner så. Heja oss! ta del av Europas bästa klimatårsmöte, firade vårt 10-årsjuåtgärder och goda energisnåla bileum och Karin Thomasson Filippa och Linda initiativ. Dessutom fick vi en från Östersund valdes till ny trevlig om än lite blöt guidning ordförande. runt Växjösjön och stadens

Webben lever!

2013 blev året då vi blev lite webbinarfrälsta! Går du och funderar på något du skulle vilja höra mer om? Berätta för oss på kansliet så kan vi försöka fixa ett webbinar på temat!

Under året har vi fått tillskott i form av Örebro, Karlstad, Nynäshamn och Borås! Det betyder att vi nu är 33 medlemmar.

Remissernas år

2013 var verkligen remissvarens år, med Byggkravsutredningen och dess lagpromemoria, Färdplan 2050 och förslaget om hur Energieffektiviseringsdirektivet ska genomföras i Sverige. Ett stort tack för all värdefull input till remissvaren, det är guld värt!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Energivandring och tunnelbaneäventyr I slutet av september samlades vi i Stockholm för två dagar av inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussion. Tunnelbaneutflykten och energivandringen i Norra Djurgårdsstaden var två höjdpunkter! Träffen avslutades med ett seminarium om hur ett nytt globalt energipolitiskt landskap påverkar kommuner och om det finns behov av en klimatlag, som vi anordnade tillsammans med Global utmaning.

Årskrönika2013  
Årskrönika2013  
Advertisement