Page 1

16 Maj, e Mërkurë Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

12.00 Skena Multimediale – Atrium MHK – Stenda e Unionit te Gazetarëve Gazetarë – Autorë, stil jete Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë Aleksander Çipa

Të ftuar:

Rudina Xhunga, Fatos Baxhaku, Roland Qafoku, Xhovan Shyti, Ramadan Çipuri

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

19.00 Atriumi i brendshëm i Muzeut Historik Kombëtar Ceremonia e Inaugurimit Klik Ekspo Group nën kujdesin e Ministrisë së Kulturës

Të ftuar:

Personalitete të Kulturës dhe Autoritete shtetërore: Znj. Mirela Kumbaro – Ministre e Kulturës Znj. Lindita Nikolla – Ministre e Arsimit Nënkryetar i Bashkisë Tiranë Z. Rexhep Hoti – Zv. Ministër i Kulturës i Kosovës

Veprimtari shoqëruese :

Të ftuar në panel:

Kosova vjen mes vargjesh: o Ali Podrimja o Din Mehmeti6 o Azem Shkreli o Rexhep Hoti o Ismail Syla (tbc)

Pandeli Koçi – studiues Iris Gjinovci – platforma e mësimdhënies SchoolMe, risia nis nga Kosova

Veprimtari ndërmjetëse:  Poezitë e zgjedhura të Poetëve të Kosovës, nga Justina Aliaj  Pianistja Etrita Ibrahimi luan një pjesë të Feim Ibrahimit Veprimtari vlerësuese:

Ceremonia e Vlerësimit me Medaljen “Shqiponja e Artë” për Zevendësministrin e Kulturës së Kosovës, Z. Rexhep Hoti “Për Kontributin në nismat kulturore përbashkuese të përçojnë vlerat e gjuhës dhe letërsisë shqipe”


Ora: Titulli i Eventit:

20.00 – 20.45 Bisedë me Agron Tufën në Ditë Netët e Librit

Organizatori: Te ftuar:

Bukinist.Al Miq, kritikë, media Autori do të jetë në livestream tek Facebook.com/Bukinist.al ku do të flasë për romanin, si dhe do të japë autografe për lexuesit e tij.

1 of 24


17 Maj, e Enjte Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Te ftuar:

10.00 Stenda "Dritëro Agolli" Takim me Shkrimtarin Petraq Kote Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli” Miq, kritikë, media

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

10.00 – 10.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Cikël poezish: Krijime të Autores Laureta Mema dhe Studentëve të Departamentit të Gjuhës Frënge Departamenti i Gjuhës Frënge FGJH Laureta Mema

Organizatori: Moderatorë: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

10.30 – 11.00 Skena Multimediale Takim me fituesen e Panairit te Librit Drejtore e Bibliotekes Kombetare - Persida Asllani Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

10.30 – 11.00 Stenda FGJH Aktivitete Letrare Departamenti i Gjuhës Frënge FGJH

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

11.00 – 12.00 Salla Shpataraku 70 vjet gjuhë ruse – Prezantim mbi aktivitetet e Dept. të Gjuhës Ruse Departamenti i Gjuhës Ruse FGJH

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

11.00 Skena Multimediale - Atrium Biblioteka Publike "Thimi Mitko", Korçë do të promovojë dhe do të përçojë trashëgiminë kulturore dhe të traditave lokale duke organizuar ekspozitën e librit të autorëve korçare në vite. Biblioteka Publike Korçë Kozeta Zavalani

Organizatori: Të ftuar:

2 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

12.00 Salla Shpataraku (ose Pavijoni i Lashtësisë) Takim me Besnik Mustafaj - T’i rikthehesh Poezisë

Organizatori: Fakulteti i Gjuhëve të Huaja Veprimtari shoqëruese: Lexime dhe interpretime te autoreve te lashte ne Skenen Multimediale

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Speaker:

12.00 Salla e Biliotekës MHK Letërsia Gjuhësore Botimet Çabej Ledi Shamku

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

12.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Botimet POETEKA: Shtëpia botuese me fokus në letërsinë ballkanike; Përkthimet - përkthyesit dhe Projekti TRADUKI; Rezidenca letarare “POETEKATirana in Betëeen” dhe “Reading Balkans 2018”. Botimet Poeteka Arian Leka Dr. Silvana Leka - Drejtor i Botimet POETEKA. Emina Žuna - Shkrimtare nga Bosnjë-Hercegovina; Erasmus Mundi Felloëship. Ben Andoni –Përkthyes - Gazetar kulture Milena Selimi – Përkthyese - Këshilltare në Ministrinë e Kulturës. Dr. Arian Leka – Studiues - Akademia e Studimeve Albanologjike.

Organizatori: Moderatorë: Pjesemarresit:

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

13.00 Salla Shpataraku Promovim i Librit të Shkrimtares Manjola Nasi

Veprimtari shoqëruese: Lexime dhe interpretime 3 of 24


Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 13.00 Stenda DRITËRO Takim me Shkrimtarin Fran Ukcama Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli”

Ora: Vendi: Eventi: Organizatori:

15.30 Salla Shpataraku Prezantim Promovim Libri - Leonard Danglli / Irena Pata FGJH - Fakulteti i Gjuheve te Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatorë:

16.00 Stenda e Ekspozimit Takim me Poeten Rudina Çupi Edona Haklaj

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

17.00 Salla Shpataraku Shfaqje filmike Dokumentar mbi jetën dhe veprën e shkrimtarit të madh rus Ivan Sergejevic Turgenjev, në kuadrin e 200 Vjetorit të Lindjes. Organizatori: Departamenti i Gjuhës Ruse - FGJH Veprimtari shoqëruese: Lexime dhe interpretime të Poezisë dhe Prozës Poetike të përkthyer nga studentët e gjuhës ruse. Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

17.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Historia dhe letërsia. Rrrëfimi letrar përmes historisë Muzeu Historik Kombëtar Z. Dorian Koci - Drejtor

Të ftuar:

Hisorianë, kritikë arti, studentë të Gjuhë-Letërsisë;

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

17.00 Stenda e Bibliotekes Korçë Biblioteka Publike "Thimi Mitko", Korçë do të promovojë dhe do të përçojë trashëgiminë kulturore dhe të traditave lokale duke organizuar ekspozitën e librit të autorëve korçare në vite. Biblioteka Publike Korçë Mikaela Minga (autore muzikologe) & Petrit Zeneli (historian)

Organizatori: Të ftuar:

4 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

Organizatori: Moderatorë:

17.30 Skena Multimediale – Atrium i MHK Shfaqje filmike Porta Magjike e Librit - Kopertina dje dhe sot mes Italisë dhe Shqipërisë. Prezantim i projektit të studenteve të Masterit Komunikim-Përkthim dhe i Grupit Fitues te konkursit “Dezajner jemi ne” ideuar dhe drejtuar nga Viola Adhami Departamenti i Gjuhës Italiane FGJH Viola Adhami

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.00 Skena Multimediale – Atrium i MHK Mes Shkumës dhe Yllit: - Vargje të Kantautorit të famshëm Italian Fabrizio de Andre, përkthyer në shqip nga studentët e Masterit të Përkthimit dhe Interpretimit nën kujdesin e Viola Adhami; - Poezia në Këngë, Tiziana di Fabio FGJH Organizatori: Departamenti i Gjuhës Italiane FGJH Moderatorë: Viola Adhami Veprimtari shoqëruese: Dokumentar Filmik për Fabrizio de André Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

18.00 Salla Shpataraku 20 Vjet Gjuhë Greke – takim prezantues i punës së Departamentit Departamenti i Gjuhës Greke – Fakulteti i Gjuheve te Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

Organizatori:

18.00 Botimet Zenit Art Promovim i Album-Antologji Pergatitur nga Fotaq Andrea që përfshin mbi 200 sinopse dhe 1000 imazhe nga gjenitë e artit botëror, mjaft prej tyre të panjohura, si Volter, Longfellow, Tizian, Giorgione, etj Botimet Zenit Art

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.15 – 19.15 Skena Multimediale Takim me shkrimtarin dhe përkthyesin Bashkim Shehu

Moderator: Të ftuar:

Ben Andoni Përkthyesja e gjuhës spanjolle María Roces González Dashamirësit do të kenë mundësi të bëjnë tyret kopje me Autografë

5 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.00 Salla Unesco “Jeta dhe Vepra” e Shkrimtarit Nikos Kazantzakis (Dokumentar në greqisht me nëntituj në anglisht). Ambasada e Greqisë dhe Fondacioni për Kulturën Greke

Organizatori:

19.00 Salla Shpataraku Promovim perkthimesh letrare te: Alban Foci, Adriatik Derjaj, Spartak Kadiu, Urtis Harri, Xhemile Abdiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

19.00 Pavijoni Skënderbeu Promovim i Librit “Tebas, Qyteti i Mistereve” Shtëpia Botuese “Akropoli i Ri” Alban Avdulla

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.00 Stenda "Bukinist" – Salla e Bibliotekes Bisedë me studiuesen dhe poeten Belfjore Qose

Për lexuesit e interesuar mund te ketë një bashkëbisedim dhe nënshkrime. Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Promovim i Antologjisë, të përkthyer nga studentët dhe pedagogët e spanjishtes Antologji dygjuhëshe e poezisë së Martha Asunción Alonso & María Moreno Molina”

Organizatori:

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja – Departamenti i Spanjishtes dhe Ambasada Spanjolle në Tiranë Moderatorë: Ema Andrea Të ftuar: Autorja Prof. Anastasi Prodani Veprimtari shoqëruese: Poezi e performuar e Ema Andrea dhe aktorëve te rinj; Shoqerojne instrumentistet Gëzim Belegu dhe Jadvina Vani Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatorë:

19.30 Salla Shpataraku BOOK CLUB – Diskutim i romanit Flood, i shkrimtares Melissa Scholes Young. Bruna Kondi 6 of 24


Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 20.15 – 20.45 Skena Multimediale - Atrium MHK Takim me përkthyesin Ilia Lëngu Departamenti i Gjuhës Frënge

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

20.45 – 21.15 Skena Multimediale, Atrium MHK Takim me përkthyesin Nonda Varfi Departamenti i Gjuhës Frënge

Ora: Titulli i Eventit:

21.15 Film Amerikan “Hidden Fugures” Mundesuar nga Ambasada e Shteteve te Bashkuara te Amerikes Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Organizatori:

7 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18 Maj, e Premte 10.00 Stenda DRITËRO Takim me Poeten Valentina Dafa Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli” 10:00 Salla Shpataraku Historiku gjuhës turke në auditorët universitare në Shqipëri – Alban Foçi dhe Xhemile Abdiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 10:00 -10:45 Skena Multimediale - Atrium MHK Përkthime të studenteve Edicioni i këtij viti për konkursin “Përkthyesi me i mirë” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 10.45 - 11.30 SchoolMe Education Pavilion Kurrikula Audiovizive për shkollat nëntëvjeçare Prezantim i Platformës Schoolme Orë mësimore, Demostrim, Pyetje-Përgjigje

Speaker: Iris Gjinovci Të ftuar: Takim me Median: “dialog” për shtyp pyetje-përgjigje Veprimtari shoqëruese: Simulim i mësimdhënies në një klasë të shkollës 9-vjeçare Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

11.00 Stenda UET PRESS Letërsia Ekonomike UET Press Prof. Selami Xhepa

Të ftuar:

Studentë dhe pedagogë, Botues

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

11.00 – 12.00 Salla Shpataraku Diskutime mbi përkthimet në gjuhën shqipe të veprave të autorëve rus Prof. Dr. Xhemile Zykaj Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 8 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

11:00 Skena Multimediale – Atrium - Video-ekranizime realizuar nga studentët e Masterit të Mësuesisë mbi motivet e veprave të Luigi Pirandello, ideuar dhe drejtuar nga Irena Lama. - Video e realizuar nga studentët e e Masterit të Mësuesisë mbi motivet e këngëve të autorëve italianë, ideuar dhe drejtuar nga Irena Lama. - "Udhëtim mes historive të treguara përmes videove" realizuar nga studentë të Bachelor – Gjuhë Italiane, ideuar dhe drejtuar nga Diana Kastrati, Elda Katorri, Alessia Bergamin, Tiziana Di Fabio

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

12:00 -12:30 Salla Shpataraku Takim me Përkthyesin Edmond Tupja

Organizatori:

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

12 :30- 13 :00 Salla Shpataraku Lexime të fragmenteve të veprave të shkrimtares frankofone Bessa Myftiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

13.00 Stenda DRITËRO Takim me shrkimtarin Ramadan Brakaj Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli”

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

13.00 Skena Multimediale Atrium Magjia e poezisë greke kur ndërthuret me muzikën (interpretime të poezive që janë bërë këngë) Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

14 :00 Salla Shpataraku Lexime të krijimeve të studentëve me titull “Alter Nobilis” dhe krijimeve të autores E. delle Piane të prezantuara gjatë aktiviteteve të Frankofonisë këto dy vitet e fundit. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Speaker:

15:00 Salla Shpataraku Ç’është Biblioteka Virtuale Biblioteka Kombëtare Znj. Enilda Kola – Specialiste e IT ne BKSH

9 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

Moderatore: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Të ftuar:

16.00 Salla Shpataraku Prezantim i Pedagogëve Marsela Likaj, Sonila Sadikaj dhe Edvin Cami, të titulluar: "Tri vende - një letërsi - një shekull. Prozatorët gjermane, austriake dhe zviceran të shekullit XX përmes penës së brezit të ri të përkthyesve shqiptarë." Letërsia gjermane për fëmijë dhe të rinj në gjuhën shqipe Migena Sejdni / Marsela Likaj Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 16.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Promovim i Librit për Adoleshente “Të Huajt” Botimet Botart Nxënësit e Shkollave të Mesme, botues, kritike

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

16.30 Salla Skënderbeu Takim me shkrimtarin e ri Loer Kume Histori e shkurtër e Rrëmujës

Organizatori: Moderatore:

Letërsia dhe Qyteti Alda Bardhyli

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

17.00 Salla Shpataraku Promovim i Kolanës: Libri i Kavalierizmit, Dritë në Udhë, Në Këmbët e Mësuesit Shtepia Botuese “Akropoli i Ri” Alban Avdulla

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

17.00 – 18.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Bisedë me Z. Stefan Çapaliku

Moderatorë: Të ftuar:

Ben Andoni Studentë të Fakultetit Filologjik dhe FGJH

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

17.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Puhizë pranverore në vargjet e kolosëve rus: A. S. Pushkin, S. Esenin, M. Lermontov Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

10 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë: Veprimtari:

17.00 Stenda – Makinë Bibliotekë Lëvizese Prezantime autoriale Biblioteka Publike "Lezhë" Suela Bala Prezantim i skedave dhe nxënesve që janë përfitues të shërbimit të Bibliotekës dhe Librarisë Lëvizëse

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.00 Salla Shpataraku LUDICS me Vassiliki Raptin - Prezantim i përmbledhjes poetike "TRANSITORIUM" një tentativë shkrimi surrealist përkthyer nga Maklena Nika Klodeta Dibra, Sidita Hoxhiq, Belfjore Qose Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Speaker: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.00 Stenda ZENIT Bisedë mbi përkthimin me shkak 100 vjetorin e lindjes së një nga mjeshtrit më të mëdhenj të përkthimit Halit Selfo nga i cili kemi në një shqipe të pakrahueshme vepra madhore si Robinsoni, Guliveri, Zhyl Vern, Dumas, Anatol France, De Amicis. Botimet Zenit Art 18.00 Stenda e Shtepise Botuese FAN NOLI Shtepia botuese Fan Noli prezanton titujt e Projektit Evropa Krijuese te BE-se. Me kete rast do te jepen edhe disa Certifikata per Perkthyesit e Rinj. SHTËPIA BOTUESE FAN NOLI

Organizatori: Speaker:

18.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Bisede me poetet e Kosoves: • Valentina Saraçini • Ilire Zajmi • Shqipe Malushi (permes vargjeve) Botimet Buzuku & Klik Ekspo Group Alda Bardhyli

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Speaker: Organizatori:

19.00 Salla Shpataraku (backup Pav. Skenderbeu) Shqipëria dhe Shqiptarët ne Arkivat Spanjolle Majlinda Abdiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Speaker: Organizatori:

19.00 Salla Shpataraku (backup Pav. Skenderbeu) Prezantime mbi perkthimet e Letersise Spanjolle Flavia Kaba dhe Admira Nushi Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 11 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Speaker: Organizatori:

19.00 (backup Pav. Skenderbeu) Salla Shpataraku Prezantim i perkthimeve shqip-gjermanisht, gjermanisht-shqip nga hapësira gjermanofolese ne fusha te ndryshme (artistike, metodiko-didaktike dhe juridike). Brikena Kadzadej Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Promovim i Librit “Bekimi i Plisit të Moisiut” i autorit-artistit Çun Lajçi

Organizatori: Shtëpia Botuese “Buzuku” Moderatorë: Besnik Mustafaj Të ftuar: I pranishëm autori Çun Lajç që do të rrefejë dhe performojë Veprimtari shoqëruese: Autografe, e muzikë e mire Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Të ftuar:

19.00 Stenda "Bukinist" “Nikolasi i vogël” i René Goscinny, Jean- Jacques Sempé u shpall nga Bukinist si libri më i mirë për fëmijë i botuar gjatë vitit 2017 Anila Bisha, Adriana Koxha, Drino si lexuesi i parë i Nikolasit.

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

20.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Performancë koreografike nga grupi i studentëve të Akademisë së Arteve nën kujdesin e Prof. Kozeta Bakiu

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

21.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Transmetim i Filmit Spanjoll “Abuelo” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

12 of 24


19 Maj, e Shtunë Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

10.00 Stenda "Dritëro" Takim me poetin Perparim Hysi Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli”

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

10.00 Salla Shpataraku Fjodor Mihajlloviç Dostojevski, në këndvështrimin e përkthyesit tonë të njohur Jorgji Dhoksani Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

11.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Të njohim kulturën dhe qytetërimin greke Lexime, interpretime, projektime Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Organizatori: Moderatorë: Të ftuar:

11.00 Salla e Bibliotekes Promovim i Autorëve Shqiptarë në Italisht Takim me shkrimtaret e rinj sono Saimir Muzhaka, Manjola Nasi, Eris Rusi, Elona Çuliq e Belfjore Qose (Zifla) Besa Editrice – Salento Books Livio Muci Media, botues, studiues, studentë të Historisë, studentë të Italishtes

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

12.00 Salla Shpataraku Roli i kinematografisë turke Urtis Harri Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

12.00 Stenda e Botimeve Zenit Rizbulimi i Faik Konicës, dy romanet e tij zbuluar pas 100 vitesh dhe sjellë në shqip. Profili i tij si botues, shtypshkrues, bibliofil koleksionist e hulumtues e hartues i mjaft simboleve heraldike kombëtare Botimet Zenit Art Krenar Zeno

Organizatori: Moderatorë: Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatorë:

12.00 Skena Multimediale Adopto nje Autor Debat mes studenteve për autorët e zgjedhur Edona Haklaj 13 of 24


Veprimtari shoqëruese: Prezantim i autores se vogel Sibora Huta Ora: 13.00 Vendi: Skena Multimediale Titulli i Eventit: Lavd i Librit Prozë e dedikuar posaçërisht si elozh i bibliofilisë dhe elozh i bibliotekës me trajtim eseistik mbi origjinën e historinë e shkrimit dhe librit, koleksionizmin e bukinizmin, si dhe autorë botërore që këto figura i kanë personazhe të kryeveprave të tyre. Organizatori: Botimet Zenit Art Moderatorë: Krenar Zeno Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

13.00 Stenda "Dritëro" Takim me shkrimtaren Majlinda Rama Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli”

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizator: Folesi:

14.00 Salla Shpataraku Promovim i Librit: 300 Hadithe. AIITC Muhamed Sytari – Autor i Librit Alban Kodra - Nendrejtor – AIITC

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderator: Organizatori:

16.00 Skena Multimediale Monetizing Creativity Artan Hoxha MADBAZAR & TBU

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

17:00 Salla Shpataraku Përkthim i letërsisë turke (Yasar Kemal – Orhan Pamuk) Spartak Kadiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

17:00 Salla Shpataraku Transmetim Film ne Gjuhën Ruse Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Speaker: Organizatori:

17.00 Stenda Botimet Pegi * (Salla Skenderbeu) Promovim i Librit “Indeksi Mesatar i Lumturisë” Loreta Berhami Botimet Pegi

14 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizator: Moderatorë:

17.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Karikatura: shqiptarët përballë identitetit Botimet Poeteka Ben Andoni

Të ftuar:

Bujar Kapexhiu, Arben Meksi, Ardian Karanxha, Shpend Bengu

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

18:00 Salla e Bibliotekes Edukimi në gjuhën turke Xhemile Abdiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Speaker: Organizatori:

18:30 Salla e Bibliotekes Prezantim i Antologjise Turke Alban Foci, A.Derjaj, S.Kadiu, U. Harri, Xh. Abdiu Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

18.00 - 19.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Koncert Artistik përgatitur nga studentët e degës së gjuhës ruse me mbështetjen e Ambasadës së Federatës Ruse në Shqipëri. "Netët e Bardha" Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.00 Salla Shpataraku Takim me Kim Mehmeti dhe Xhevdet Pozhari

Organizatori: Moderatorë:

Letërsia dhe Qyteti Alda Bardhyli

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.00 Skena Multimediale – Atrium MHK "Pena e Re" Organizim i Konkursit te muajit Maj tre zhanre: ese, proze dhe poezi dhe ndarja e çmimeve Klubi Letrar “Pena e Re”

Organizatori:

15 of 24


Moderatorë:

Edona Haklaj

Ora: Vendi: Titulli:

19.00 – 20.00 Stenda e Akademisë së Arteve Performancë Live e Akuarelistit Igor Yurchenko - Ukrainë

Organizatorë:

IWS Albania & VIZart

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

20.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Ceremonia Çmimesh dhe Vlerësimesh Klik Ekspo Group

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

19.00 – 20.00 Stenda "Bukinist" Bisedë me Hetem Ramadanin, promovimi i Librit “Shendeti dhe suksesi permes meditimit” Bukinist.Al Miq, kritike, media Autori do të jetë në livestream tek Facebook.com/Bukinist.al ku do të flasë për romanin, si dhe do të japë autografe për lexuesit e tij.

Organizatori: Te ftuar:

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

20.00 Skena Multimediale – Atrium Aromë qipriote në shqip (lexime, interpretime) Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: 20.30 Vendi: Skena Multimediale – Atrium MHK Titulli i Eventit: Kadare, vargje e prozë lirike Organizatori: Letërsia dhe Qyteti & Botimet Onufri Moderatorë: Alda Bardhyli, Mimi Dhima Të ftuar: Studente, botues, aktore, Veprimtari shoqëruese: Fakte kurioze mbi jeten, recitim i performuar, shoqeruar ne piano

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

21.00 Atrium Takim me Autorin Elhaid Cufi

16 of 24


Organizatori:

Shtepia Botuese “Magus”

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

21.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Transmetim Filmi Gjerman Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

21.30 Skena Multimediale Performance koreografike nga grupi i studenteve te Akademise se Arteve nen kujdesin e Prof. Kozeta Bakiu

17 of 24


E diel, 20 Maj Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

10.00 Salla Shpataraku “SHEKULLI I ARGJEND” në letërsinë ruse (A. Ahmatova, N. Gumilyov, O. Madelshtam etj.) Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë: Të ftuar:

11.30 Pavijoni i Fakultetit t ë Arteve Pamore Ceremonia e Çmimeve të Ilustratorit më të mirë Fakulteti i Arteve David Kryemadhi Studentë, botues, autorë, aplikantë për Konkursin, kritikë, artistë

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

11.00 Skena Multimediale – Atrium Talente të reja artistike të studentëve të Greqishtes Ekspozitë pikturë, krijimtarish, etj. Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

12.00 Salla Shpataraku "Ismail Kadare dhe pasqyrimi i veprës së tij në shtypin spanjoll të kohës. Mimoza Puto Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori:

13.00 Stenda "Dritëro" Takim me autorët e rinj të Qytetit të Fierit Biblioteka Publike Fier “Dritëro Agolli”

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderatore: Organizatori:

13.00 Stenda Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Turqishtja osmane, letërsia dhe arshivistika, Adriatik Derjaj Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Nen kujdesin e: Organizatori:

17.00 Skena Teatri “La bella Dorotea” nga Miguel Mihura Alba Beqaj, Edlira Gabili Departamenti Gjuhes Spanjolle - Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Moderator: Organizatori:

18.00 Salla Shpataraku Turqishtja gjuhë biznesi Adriatik Derjaj Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 18 of 24


Ora: Vendi: Titulli i Vendit:

19.00 Shpataraku Recital me poezi dhe krijime letrare, mes studentësh fitues Të gjithë departamentet e FGJH Lexime nga Don Kishoti (studentët e Dep. Spanjishtes)

Ora: Vendi: Titulli i Eventit: Organizatori: Moderatorë:

17.30 Skena Multimediale – Atrium MHK Ceremonia e Çmimit të Mediumit që nxit Leximin Klik Ekspo Group Rashel Kolaneci / Ela Qato Përvoja e leximit dhe blerjes së librave online Bukinist.Al

Ora: Vendi: Titulli i Eventit:

18.00 Skena Multimediale – Atrium MHK Në kujtim të Niko Nikolles Mjeshtri i madh i satirës dhe humorit Rezarta Reçi

Moderatorë:

19 of 24


UNIVERSITETI I ARTEVE FAKULTETI I ARTEVE PAMORE

1- Ekspozita e Laboratorit të grafikës/prof. Mikel Temo. Do të ekspozohen punë të zgjedhura diploma ose jo. Do jetë procesi i shtypjes live. Studentët si më poshtë do të jenë prezentë sipas orareve të caktuara, gjatë procesit të printimit atje: Genta Manuka, Dorina Seni, Marinela Mino, Suela Qemalli, Enxhi Kanina 2- Demostrim live/skica të ndryshme. Aida Qoli, Besi Bekteshi, Kristi Tasho, Megvin Gjovari, Olivja Avrami, Renalda Ndr 3- Karikatura - Ardian Engjëlli, Endri Beqo 4- 4-Serigrafi - Olivja Avrami 5- Tatto - Xhenis Dhima 6- AKTe/performancë - Studentet e vitit te dyte bachelor 7- Konkursi i Ilustrimit/prof. David Kryemadhi Me date 20 Tema: Ilustrim mbi poezi te caktuara te shkrimtarit Dritero Agolli Marrin pjese keta studente: Anisa Paturi, Megvin Gjovari, Olivia Avrami, Genta Manuka, Kristi Tasho, Besart Bektashi, Hygerta Hoxha, Enxhi Kanina, Aida Qoli, Marinela Mino 8- PR Renalda Ndr 9- Magazinimi i punimeve - Renalda Ndr Aida Qoli 10- Ekspozita e Posterit/prof. @Petraq Papa - Postera, Animacione 11- Ekspozita e pedagogeve/prof. @Harri Aleksi Nga dy vepra nga cdo pedagog i Grafikes 12- Procesi i letres Hand made - Bianka Dule, Hygerta Hoxha 13- Mbeshtetje teknike - @Genti Spirollari, Lindar Muca, @Admir Gjoka, Altin Lika. 14- Sfilata Najada Hamza

20 of 24


PRE- PROGRAM ARKIVI QENDROR I FILMIT II. Kolazh me kronika shqiptare të viteve 1960 - 1980 që flasin për librin, shpërndarjen e librit dhe të filmit si dhe bibliotekat. Përmbajtja e kronikave është kjo më poshtë. Nga letërsia në pikturë... I/1-988, Kinoditar 1983, 2 minuta Këngët e Milosaos në penelin e piktorit. Panorame e Vlorës. Piktori Petrit Ceno duke studiuar librin "Këngët e Milosaos". Ai duke punuar për zbërthimin e veprës. Piktori në buze te detit duke pikturuar. Pamje nga pikturat e ciklit prej 40 copesh. Vizitore duke pare ekspoziten qe u hap ne Vlore. I/1-880, Kinoditar 1979, 2.5 minuta Kinomekaniket. Kinomekaniku Mete Ahmeti dhe librashitesi Sul Voci nisen me autokinemane nga Shkodra per te shkuar ne zonat e thella malore te rrethit. Ata duke ju ngjitur malit me debore me aparatura dhe libra ne dore. Shfaqja e filmit ne shtepite e fshatareve. Panorame malesh me debore. Sula duke shitur librat. Fshataret duke pare film. I/1-844 Sujet 5. Kinoditar 1977, 1.5 minuta Biblioteka e fshatit Picar te Kurveleshit. Pamje e fshatit, biblioteka e pajisur me se miri. Banoret duke marre libra. Biblioteka ambulante me kafshe qe i con libra barinjve. Ata duke lexuar. I/1-719 Sujet 4. Kinoditar 1973, 1-2 minuta Biblioteka kombetare. Flet drejtoresha e bibliotekes kombetare Marika Vogli. Aspekte nga frekuentimi i bibliotekes, terheqje librash e studim. Laboratori i mikrofotografise se librit. I/1-214 Sujet 3. Kinoditar 1963, 1 min Ekspozita e librit te vjeter Shqiptar. Biblioteka Kombetare dhe Instituti i gjuhesise dhe i historise organizojne kete ekspozite ku jane ekspozuar veprat me te mira dhe me te vjetra si Meshari i Gjon Buzukut, "Historia e Skenderbeut" nga Barleti, veprat e Budit, Bardhit, Bogdanit, Matranges dhe Jul Variboves dhe libra dhe revista te reja. I/1-182 Kinoditar 1962, 8 minuta Libri. Biblioteka Kombetare eshte bere tashme nje institucion kulturor shume i rendesishem me disa qindra volume dhe mijera frekuentues te rregullt. Sot brenda nje viti botohen me shume se gjate 15 vjeteve te rregjimit te Zogut. Doreshkrimi "Lumi i vdekur" i shkrimtarit te ri Jakov Xoxe diskutohet ne kolegjumin e ndermarrjes botimeve "Naim Frasheri". Ne shtypshkronje tregohen proceset e prodhimit te kopjeve te librave. Ne Korce shtypi dhe librat e reja priten me padurim, ndersa edhe gjate dimrit te ashper makina sjell shtypin dhe librat ne Peshkopi. Sot cdo fshat ne vendin tone ka vatren e kultures, biblioteken me libra te reja. Ne sallen e leximit ne Ndroq. Ne biblioteken shkencore te Universitetit studentet gjate leximit. Shkrimtari Bedri Dedja u flet femije veper vepren e tij te ardhshme "Nje udhetim i rrezikshem", kurse Sterjo Spase dhe Fatmir Gjata u flasin miqeve te librit ne Kombinatin Ushqimor "Ali Kelmendi" per veprat e tyre. Miqte e librit shfaqin mendimet e tyre dhe bejne vrejtje rreth librave te botuar.

21 of 24


Evenimente: Shkollat e Mesme te Tiranës Shkolla e mesme e pergjithshme "SAMI FRASHERI"  Video: “Historiku i krijimit të librit dhe ndryshimet që ka pësuar forma e tij gjatë përdorimit” (zgjat 3-5 min);  Prezantim i shkurtër: “10 librat që duhet të lexohen nga të gjithë.”(zgjat 15 min);  Interpretim poetik (zgjat 3 min);  Analizë vepre, libri“451 farenhait” (me autor Ray Bradbury) (zgjat 15 min);  Teatri: “Familja Adams” bazuar në librin me të njëjtin titull (zgjat 20-25 min);  Filmi: “Unë jam” frymëzuar nga libri “Me litar në fyt” (me autor Mhill Gjinaj) (zgjat 5 min);  Ese-të më të mira (impresione pas leximit të nje libri), lexohen nga vetë nxënësit (zgjat 10 min);  Në një kënd të veçantë do të jenë prezantuara: a) Poster me thënie për librat; b) Poster i aktivitettit për figurën e Skënderbeut; c) Piktura të ndryshme; Shkolla e mesme e pergjithshme "QEMAL STAFA"  Promovimi i nxenesit Erti Poka: “Jeta ne syte e nje adoleshenti”  Ese nga nxenesit e “Qemal Stafes” : “Shkrim nder vite”  Paraqitja e projektit te biologjise “Dita e Tokes” dhe nje video per kete teme.  Klubi i Teatrit te “Qemal Stafes” me temen: “Pjata e drunjte” (90 min) Shkolla e mesme e pergjithshme "PETRO NINI LUARASI"     

Dt. 16.05. 2018 - Eja të lexojmë me petroninsat Dt. 17.05.2018- Demonstrim pikturash, projektesh, libra të botuar nga petroninsat Dt.18.05.2018- Teatri: Filomena Marturano, vendosur ne skenë nga petroninsat Dt. 19.05.2018- Eja të lexojmë me petroninsat Dt.20.05.2018- Konferencë për rolin e Skëndërbeut ne letërsinë shqipe.

Gjimnazi me orientim gjuhësor "ASIM VOKSHI"  Klubi i teatrit: shfaqe teatrale ne gjuhen Italiane: Parlando di Dante Aligieri 14 nxenes  Frenge: Plus haut que l'horizon. 10 nxenes  Ekspozimi i eseve dhe perkthimeve te nxenesve te "Asim Vokshit"  Dokumentar i shkurter per Eco Tirana Shkolla 9-vjecare "Ali Demi"  Teater : 14 vjec dhender  Recitim: 4 Poezi  Interpretim: Vallja shqiptare

22 of 24


Lexime te lira, performance, dialogje & reviews, çdo dite pas ores 20.00. Shtepite Botuese dhe autoret, jane te ftuar te propozojne tituj qe mendojne duhet te promovohen permes leximeve te performuara (autore shqiptare dhe te huaja) 17 Maj: Dita e letersise per femije dhe adoleshente 18 Maj: Dita e Poezisë 19 Maj: Dita e Prozës 20 Maj: Dita e Dramës

Legjenda: 1. Kafe Letrare 2. Festival Bar 3. Salla Shpiragu 4. Salla UNESCO 5. Salla e Bibliotekës 5. Eco Events 6. Skena Multimediale

Hollet e Ekspozimit: A: Hyrja nga Sheshi Skenderbej B: Hyrja anesore nga Hotel Tirana C: Kati i ndermjetem D: Kati i Pare

========================================== Për Informacione: KLIK EKSPO GROUP Rr. Donika Kastrioti, Nd.14, 28 Tirana 1001 - Albania Tel: +355 4 2274210; 2274212 E-mail: info@klikekspogroup.com E-mail: bookfestival@klikekspogroup.com Ëeb: www.klikekspogroup.com Facebook: https://www.facebook.com/KlikEkspoGroup1/# ========================================== 23 of 24

Programi i Ditënetëve të Librit  

16 - 20 Maj, Muzeu Historik Kombetar Me mbështetjen e Minisitrisë së Kulturës në bashkëpunim me Minisitrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, s...

Programi i Ditënetëve të Librit  

16 - 20 Maj, Muzeu Historik Kombetar Me mbështetjen e Minisitrisë së Kulturës në bashkëpunim me Minisitrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, s...

Advertisement