__MAIN_TEXT__

Page 1

Tirana International Watercolor Biennale “third edition”

ALBANIA SUPER

SHTATOR / SEPTEMBER 2019


T

ë dashur miq, dhe ja ku jemi përsëri në edicionin e trete te “Tirana International Watercolor Biennale 2019”, ku artistë dhe emra të mëdhenj na kanë nderuar me praninë e tyre, vepra të mrekullueshme janë pjesë e këtij katalogu , vepra që për 10 dite do te ekspozohen në Muzeun Historik Kombëtar, duke e kthyer Tiranën në një nga ngjarjet më të rëndësishme kulturore të vitit. Jam i lumtur të them, se ne miq, krijuam së bashku një histori tonën në jetën artistike të Shqipërisë së këtyre viteve, falë jush ne bëmë të mundur që akuareli te rilindi në Shqipëri, falë jush ne bëmë që njerëzit të dashurohen dhe po kthejnë sytë përsëri te kjo gjini që ishte në ikje. Falë jush ne gdhendëm një medaljon të artë në historinë e artit shqiptar, IWS ALBANIA.

D

ear friends, here we are again in the third edition of “Tirana International Watercolor Biennale 2019 “, where artists and well know names of watercolor have honored us with their presence, wonderful works are part of this Catalogue, works that will be exhibited in the National Museum for ten days , turning Tirana in one of the most important cultural event of the year. I’m happy to say friends, that we together created a history in our artistic life of Albania of these years, thanks to you, we made it possible for watercolor to be reborn in Albania, thanks to you we made it possible for people to fall in love and turn back on this genre that was long disappeared, thanks to you , people we are getting better, cause art makes better people, more beautiful ones.   And together we made a golden medallion in the history of Albanian art, Miq të dashur më lejoni dhe njëherë t’ju shpreh mirënjohjen për IWS Albania. pjesëmarrjen në këtë aktivitet. Dear friends once again let me express my gratitude for your participation in this event, thank you for believing in us. Faleminderit që na besuat . Sinqerisht, HELIDON HALITI IWS Albania President

Sincerely

HELIDON HALITI IWS Albania President

3


U

C

IWS Albania është pjesë e një rrjeti Global të Shoqatës së Akuarelistëve. IWS Globe është një organizatë jofitimprurëse e themeluar në Janar të vitit 2012 me qëllim promovimin e teknikës më të lashtë të pikturës; artin me bojëra uji.

IWS Albania is part of a global network of watercolour societies. IWS globe is a non-profit organization which was established in January 2012 with the objective of promoting the world’s oldest and most deeply rooted painting technique; the art of watercolor.

rimet më të mira për të gjithë pjesëmarrësit e “Tirana International Watercolor Biennale “, edicioni i 3, organizuar nga IWS Albania.

Veprat në këtë Katalog, janë të jashtëzakonshme dhe unë dua të falënderoj personalisht çdo artist për pjesëmarrjen në këtë ekspozitë. Dëshiroj gjithashtu të përgëzoj liderin e IWS Albania, Helidon Halitin dhe ekipin e tij për këtë Event të organizuar në mënyrë të shkëlqyer. Unë jam i impresionuar nga qasja profesionale dhe fryma harmonike që Helidon dhe ekipi i tij ndjellin. Shumë njerëz e njohin kulturën e Shqipërisë, peizazhin, falë eventeve që Helidoni organizon. Dëshiroj gjithashtu të falënderoj kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj, për mbështetjen e IWS në nismat tona. Mbështetja juaj është shumë e vlerësuar.

Arti i bashkon njerëzit pavarësisht nga dallimet racore, fenë, kulturën dhe distancën. Nëpërmjet mediumit të bojërave me ujë, misioni ynë është të promovojmë paqen, harmoninë, dashurinë, mirëkuptimin. Ky Event përfshin këtë filozofi dhe unë dua të falënderoj çdo artist për pjesëmarrjen duke dhënë një shembull në botë se si njerëzit nga kultura të ndryshme mund të vijnë së bashku dhe të punojnë në një qëllim të përbashkët. Atanur Dogan

Themelues dhe President i IWS Globe

4

ongratulations and very best wishes to all participants of IWS Albania’s 3rd Tirana International Watercolor Biennale.

The artwork in this catalogue is exceptional and I want to personally thank each artist for participating in this exhibition. I would like to also commend the leader of IWS Albania, Helidon Halitin and his team for a fabulously organised event. I have been impressed by the professional approach and the harmonious spirit that Helidon and his team evoke. So many people know Albania’s culture, landscape thanks to the events Helidon organizes. I would also like to thank the Mayor of Tirana, Mr. Erion Veliaj, for supporting IWS in our initiatives. Your support is really appreciated.

Art brings people together despite differences in race, religion, culture and distance. Through the medium of Watercolour our mission is to promote peace, harmony, love, understanding This event embraces this philosophy and I would like to thank each artist for taking part and setting an example to the world how people from diverse cultures can come together and work on a common goal. Atanur Dogan

Founder and President of IWS Globe


ALBANIA HELIDON HALITI 5


ORMIRA LULANI 6


SOTIRAQ KUQALI 7


BLEONA HAFESLLARI SHPRESA BAJKO

8


LIDJA KECAJ

INA HOXHA 9


XHULIA SALI

YLLI KARAFILI

10


JASIR GRADECI

MIRJANA MADHI 11


HAMZA KAMBERI

ADRIAN ENGJELLI 12


ELVIN SHAHVIAU

ADRIAN MASHI 13


AUSTRALIA DAVID TAYLOR 14


RICHARD TIEJUN CHAO 15


AUSTRIA

HERMI KUMER 16


BULGARIA SELMA TODOROVA

KRASI TODOROV 17


HARI ATANASOV 18

PENKA ATANASOVA


DANIEL RUSEV

KIRIL BOZHKOV 19


PETAR KOVACHEV NATALIYA SARTONEV

20


VENETA DOCHEVA LIANA ZAFIRI

21


BELGIUM GRETA SABBE 22


BANGLADESH MD KAUSER HOSSAIN

MASUDA AHMED 23


FATEMA BEGUM 24


BRAZIL LILIAN VITRAL ARBREX 25


BERNADETE LIMA 26

FERNANDO EKMAN


LUIZ FIRMINO SOARES NETO CLAUDIA SIMOES

27


ASUMAN ONGUN DOGAN

HEIDI KROHNERT

28

CANADA


COSTA RICA SILVIA MONGE 29


CROATIA

TONY BELOBRAJDIC 30


CHINA HONG SHAN 31


KE CUI

QING ZHOU

32


PENG GUO

RONGXUAN CAO 33


WEN LI

SHUXIAN QU

34


YAO LI

YAO LI

ZHAODI YU 35


JIAN ZHOU

36

YAN QIN


JIANGANG SUN

LIAN WANG

37


CHIEN PING CHIU (TAIWAN ) 38

CHIEN CHIUNG CHU (TAIWAN)


WU SAHN CHING (TAIWAN)

CHEN SHEN TAN (TAIWAN )

39


ESTONIA

ULLE KULDKEPP ALEKS KASE

40


ENGLAND AIME BIRNBAUM

DAVID POXON

41


FINLAND NIINA LAITONEN

TUULA KALLAS 42


FRANCE CLAUDE CARRETTA BRUNET EMMANUELLE

43


MISSISTRANO JEAN PIERR

REY CATHERINE 44


ALAIN PAGE

DEDE FARNIER 45


GEORGIA

KRISTINA PAPRETSKITE 46


GERMANY CHRISTINE BERLINSON IRINA GATINA OBRUSNIK

47


ELKE MEMMLER 48


GREECE ODYSSEAS SELIOS 49


HUNGARY

ATTILA FONTANYI 50


HOLLAND HANNIE RIEUWERTS

ALBERT VAN DER HEIDE 51


KOOS VOORN KERK 52

CARLA DE KORTE BRAMSEN


HONG KONG ZE ZE LAI 53


HELENA FUNG CHOY YAT CHUN ANTHONY

54


WONG CHUNG MING MINKO

RAINBOW TSE 55


ZHANG DANXIAN WONG WAI KIN

56


ITALY ARMAND XHOMO 57


JUDITH OFFORD

ARCHIMEDE SCARPA 58


ELISABETTA SEMERIA

SNAIDERO GERMANA 59


ANGELA SIMULA

MARIALUISA SABATO 60


ELIO CERCHIAR

LORENZA ALDRIGHETTI

61


DONATELLA TORCIO

TONINO MONACO 62


IGLI ARAPI

ANA NICODEMO 63


NADIA PRESOTTO

MONICA CAIOZZI 64


NATUS RODRIGUEZ TAJAN

GIOVANNA GERMANI 65


LORENZO MONTAGNI

MANUELA SPAGNOLI 66


GIORGIO GOSTI

FRANCESCA PRACILIO

67


SILVANA ROMINA ILLUZZI

DEBORA FERRUZZI 68


SABINE BLOMQVIST

CECILIA COLALUCE 69


ROSSANA GIRGENTI

MARINA ROTRIQUENZ 70


INDIA DEEPIKA RAMSHETTY AMIT KAPOOR

71


INDONESIA

AGUS BUDIYANTO 72


SRI PUDJININGSIH

GITRA KIRANAWATI 73


IRAN JAVID TABATABAEI 74

VAJIHEH TORABPOOR ESFAHA


SHIRIN NEMAT ZADEH 75


JAPAN

IWASAKI NAGI 76


OKINO HIDEHIRO

HAYASHI YUKARI 77


HISAKO OHKOCHI

MAYUMI TAGUCHI 78


KOSOVO BESNIK XHEMAILI 79


ZYMER MULLIQI

ILIR STILI 80


KOREA YOU MEE PARK 81


AREA LEE 82

EUNMI AN


HYOSOOK AHN CARLA HYESOOK JANG

83


JINHEE HA HYUNJU LEE

84


KYOUNGHEE KO

KYUNG AE YOON 85


MIRAN KIM

MI JUNG LEE 86


MYUNGGIL SEO

OCKKYU SIM 87


SEUNGYOUN LEE

YOUNG HEE KIM 88


SUNSUK CHOI SOOK HEE LEE

89


YOUNGSUK KIM

YUJIN SEO 90


YUJIN LEE

MIJA KIM 91


SOONYOUNG KANG 92

SOONSUN CHO


KAZAKHSTAN YELENA IOKTON 93


LITHUANIA JOANA LUKIENE 94


LUXEMBOURG OLGA DADASHEVA

ROSE LOOS 95


RITA MERTZ 96


MONGOLIA MUNKHUU GUGU 97


BAT ERDENE NARAANTAYA AIRUNZU CHULUUNBAATAR

98


MALAYSIA JANSEN CHOW

CHIAYEE LAM

99


LOK KERK HWANG

JAYSON YEOH 100


GOH SHU LAANG

EDOEN KANG 101


CALVIN CHUA CHENG KOON

TAY WEI XIANG 102


MOLDAVIA IHOR MOSIICHUK 103


MEXICO TERRE LOJERO 104


GLADYS CASALE

SOL CAMOCHO MORFIN 105


RAMON LARRAURI PATTY VERGARA

106


POLAND JULIA KOCHETOVA 107


ALINA SHMYGOL 108

MINH DAM


AGNIESZKA PIOTROWSKA

KHRYSTYNA DRANSFELD 109


ANNA LEPIARCZYK 110

ANTONIA KAPICA


MIROSLAW GOLIK BARBARA GALCZYNSKA

111


EWA KULCZYCKA

EWA OLCZYK 112


EWELINA DYDACKA

IZABELLA RAMSZA 113


HAI DUONG

KATARZYNA KMIECIK 114


MIKOLAJ FILASINKI

RADOSLAW KUZMINSKI 115


KATE KOS

AGATA SZYMANIEC

116


PERU TARMENO FERNANDEZ VILLALBA 117


PATRICIA ROSARIO QUISPE GRANDE

MIGUEL COLLANTES DEPA

118


NICOLAZ LOPEZ

KEVIN JONATHAN RODRIGUEZ APAZA 119


PHILIPINE ROBIN CASTILLO

NINA CUSTODIO 120


JINKY RAYO HERNANE GACHO

121


SWEEDEN STANISLAW ZOLADZ 122


SINGAPORE ONG KIM SENG 123


SERBIA JANKO LACO

SUZANA GIGIC 124


TATJANA KARABASEVIC

LJUBISA PENEV 125


ANA CIZIK 126

SANDRA STOMENOV


SOUTH AFRICA CATHERINA BULLOCK 127


SARA P DIAS 128


SLOVAKIA NATALIA STUDENKOVA 129


SLOVENIA

NATASHA TAJNIK STUPAR

SLABE JANEZ 130


BLANKA BOZIC 131


SPAIN ISABEL MORENO ALOSETE 132


AGNIESZKA MIDERA PENNY HORSLEY

133


VOLHA BELEVETS 134

ALFREDO SARANDESE


SWITZERLAND THANYAPHORN INTHAHOM 135


TURKEY

AYSE HARIKA UYROGLU AYSIN KESKINER

136


KADRIYE AYLA YESILMEN

BERCIS KIZILTAN 137


THAILAND

BANYAT PAUNGTHONG

LA FE 138


KAN SRIJIRA

RAWINAN THONGTEP

139


KODAUY NOPPAMAS 140


SANCHAVI KHUNNUCH

WATANA KREETONG 141


SIWA INTHKNOT

CHAINARONG WIRUNPHAT 142


RUSSIA KONSTANTIN STERKHOV

OLGA NIKOLAEVA 143


OLGA PESHKOVA

OLGA LITVINENKO 144


EKATERINA SOLOD

OXANA ROMAN 145


TRIFONOV IGOR MARINA DANILOVA

146


EKATERINA SHILIAEVA ERMAKOVA ALEKSA

147


ALEKSANDRA KASHANSKAYA

NATALIA BARABASHEVA 148


ALISA LINA BALI

MIRONENKO DARIA 149


URUGUAI PABLO FERRARO 150


UKRAINE IHOR YOURCHENKO 151


RYCHKOV MYKHAILO 152

IRYNA ALEKSANDROVA


USA LINDA DOLL

MEGHA MEHRA 153


UAE ARABE

HUSAIN ALSALWAN 154


VIETNAM BUI THANH 155


NGUYEN PHUONG 156

Profile for Klik Ekspo Group

BIENNALE CATALOGUE  

BIENNALE CATALOGUE  

Advertisement