Page 1

nummer 6 • juni 2016

Hoe ICT werkt voor MKB’ers

Van Berlo

Totaalconcept in bedrijfsvloeren Dekker Groep

Grondstoffen en landschapsontwikkeling

Dywidag Systems International

Van voorspan- tot geotechniek

Universiteit van Utrecht

Van kabelspaghetti naar overzicht en structuur


In deze uitgave:

3 Voorwoord

4 Van Berlo 7 Klict kort

4

12

8 Dekker Groep 10 Cabeling4You 12 Dywidag-Systems International 14 5 vragen aan de servicemanager

8

18

16 Van der Somme Catering & Events 18 Universiteit Utrecht

Klict is het relatiemagazine van Solipsis Managed Services b.v.

Solipsis Managed Services b.v. 2 • Klict 1, 6 -5301 2016KR Zaltbommel Schimminck

Postbus 2209 5300 CE Zaltbommel

t: +31 88 599 16 08 i: www.solipsismanagedservices.nl f: +31 88 599 16 01 e: info@solipsismanagedservices.nl

Solipsis Managed Services b.v. is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis b.v., Holland House b.v. en IntraData b.v. behoren.


Beste lezer, Het zal niemand zijn ontgaan dat we een nieuwe Nederlandse held hebben. Max Verstappen heeft in de Formule 1 een wereldprestatie geleverd door de Grand Prix van Spanje te winnen. Wat ons ICT’ers met name fascineert is de organisatie tijdens de pitstop om de snelle auto en bekwame bestuurder heen. Een hecht team, kennis, kunde, gedrevenheid en passie maken van Max een winnaar. Ons bestaansrecht als full service ICT-dienstverlener is om van onze klanten winnaars te maken. Onze klanten willen het maximale resultaat behalen uit hun bedrijf door te kunnen accelereren in hun branche, met een sterk team in de pit. We hebben de laatste maanden hard gewerkt aan het continu blijven ontwikkelen en uit­bouwen van onze dienstverlening. De veranderingen binnen de ICT volgen elkaar snel op waarbij we onze klanten graag uitnodigen in de Solipsis pitstraat om kennis te maken met het team én zich te laten adviseren op basis van onze bewezen BIP-mapmethodiek.

We hebben de eerste helft van 2016 een groot aantal projecten uitgevoerd voor bestaande en nieuwe klanten, waarbij Solipsis heeft gezorgd voor de snelle auto (Solutions) en een topteam in de pit (Services). Voor u ligt de zesde uitgave van de Klict met verhalen van onze klanten in de driver’s seat. Aarzel niet contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak, of uw relaties te adviseren kennis te laten maken met onze dienstverlening.

Ik wens u veel leesplezier!

Marien van Bezooijen Deze methode (Business in Process) brengt de huidige bedrijfsprocessen in kaart en vormt de basis voor een advies om uw ICT-investeringen af te zetten tegen uw brede bedrijfsdoel­stellingen.

commercieel directeur Solipsis Managed Services

Ook een verhaal voor in de Klict en (nog) geen klant? Stuur een berichtje naar marketing@solipsis.nl of bel met Heidi van Leerdam, (0418) 57 61 00 voor de mogelijkheden.

Klict 6 - 2016 • 3


Betonvloeren voor ijsbanen en magazijnrobots

Van Berlo, totaalconcept in bedrijfsvloeren 4 • Klict 6 - 2016


V

an Berlo Groep uit het Brabantse Veghel realiseert jaarlijks 1,5 miljoen vierkante meter aan betonvloeren. Toonaangevende partijen in de logistieke sector doen graag een beroep op de specialistisch kennis van Van Berlo op het gebied van monolithisch afgewerkte betonvloeren. Behalve in Nederland worden ze ook regelmatig ingehuurd voor projecten in het buitenland. Maar ook de snelste ijsbaan met de vlakste vloer ter wereld in het vernieuwde Thialf mag Van Berlo op zijn naam schrijven.

organisatie

Van Berlo Groep gevestigd te

Veghel

medewerkers

125 (+ 300 flexibele schil) website

www.vanberlo.com

Groei

Ambitieus en innovatief

Van Berlo is een familiebedrijf dat 35 jaar geleden werd opgericht door Harrie van Berlo. Inmiddels is het bedrijf overgegaan op de tweede generatie, de broers Marcel en Frank van Berlo en uitgegroeid tot een marktleider. “In die 35 jaar heeft een enorme groei plaatsgevonden”, aldus Jan Baijens, commercieel technisch adviseur bij Van Berlo. “Niet van het enkel verzorgen van arbeid naar het leveren van een compleet product, maar ook in de breedte van onze dienstverlening en in ons marktaandeel.”

De tweede generatie Van Berlo is zeer ambitieus en staat bekend om het gebruik van de nieuwste technieken en het zoeken naar innovaties en mogelijkheden. Baijens: “We laten ons niet afremmen door iets wat er nog niet is. Dan ontwikkelen en beproeven we het zelf via Van Berlo Engineering. Deze mentaliteit is terug te zien in het soort projecten dat Van Berlo realiseert. Veelal groot, complex en met zeer specialistische eisen. Het magazijn van Wehkamp in Zwolle is bijvoorbeeld volledig »

Klict 6 - 2016 • 5


Betonvloeren voor ijsbanen en magazijnrobots » geautomatiseerd door middel van robots die orders picken. Bij de geringste afwijking in de vloer gaat de heftruck slingeren en stoot tegen de stellingen aan.” Van Berlo leverde een supervlakke, voegloze vloer (zonder traditionele zaagsnedes) met vrijwel nul-afwijking. In februari is de nieuwste megaklus van start gegaan: de 130.000 vierkante meter betonnen vloer van het gloednieuwe distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. “En natuurlijk de kroon op ons werk qua ijsbanen: de supervlakke vloer

van de ijsbaan in Thialf”, aldus een trotse Baijens. “De ijsmeester was voorheen twee dagen bezig om alle afwijkingen en oneffenheden eruit te halen en dat gaat nu in één keer perfect. Hierdoor beschikt Nederland nu over de snelste ijsbaan met de vlakste vloer ter wereld.”

Van weiland tot ankerbout Van Berlo levert het volledige spectrum van engineering tot uitvoering en oplevering. Baijens: “Ons motto: hoe meer specialisme en expertise in eigen huis, hoe kleiner de risico’s. Alles in eigen huis, betekent ook grip op de kwaliteit, vandaar dat we zoveel mogelijk in eigen hand houden. Als we slecht beton krijgen aangeleverd van een derde partij, doet dat afbreuk aan de kwaliteit van onze vloer. Van Berlo gaat primair voor kwaliteit, dan hebben we geen zorgen dat er achteraf dingen niet goed zijn.”

ICT-sparring partner

Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl. 6 • Klict 6 - 2016

Op de vraag ‘Hoe belangrijk is ICT voor Van Berlo?’ is het antwoord van directeur Twan van Hal heel duidelijk. “Zonder ICT-ondersteuning kunnen we geen vloeren meer maken en zou Van Berlo het hooguit nog één week volhouden. Al onze communicatie- en informatiestromen zijn volledig geautomatiseerd. Van aanvraag tot en met de planning en uitvoering. En dan is goede ondersteuning van een bedrijf als Solipsis Managed Services onmisbaar. Solipsis levert tools om op een laagdrempelige manier verder te automatiseren en is bovendien een sparring partner op inhoud.” «


KLICTkort Microsoft Office 365? Hands-on tijdens CIE-sessies Is uw hardware aan vervanging toe? Of heeft u software die verouderd is? Wat de aanleiding tot vernieuwing ook is, Office 365 is het onderzoeken waard. Met hetzelfde bekende gebruiksgemak werkt u vanuit de cloud. Sharepoint, Exchange server, Office, Skype for Business... applicaties die de revue passeren tijdens de Customer Immersion Experience (CIE). Tijdens de sessie ervaren de deelnemers hoe technologie leidt tot betere samenwerking en een verhoogde productiviteit. Check onze website voor de meest actuele data.

www.solipismanagedservices.nl/cie

ISO-certificering; groen licht! Informatiebeveiliging is een steeds belangrijker onderwerp. Klanten, medewerkers en leveranciers mogen verwachten dat we zorgvuldig met de gegevens omgaan die ze ons toevertrouwen. Als door onze nalatigheid gegevens op straat komen te liggen, dan is dat uiteraard bijzonder vervelend voor de klanten en personen die het betreft. De wet- en

regelgeving op dit gebied wordt steeds strenger en klanten zijn hier steeds meer mee bezig. Zo is de Wet Bescherming Persoons­gegevens per 1 januari 2016 aangescherpt met een meldingsplicht Datalekken; een praktijkvoorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de vernietigings­termijnen van documenten. Dit jaar ronden wij onze certificering af en blijven wij ook op deze manier onze klanten, in een sterk veranderende digitale wereld, de zekerheid van een continu hoge mate van beveiliging bieden.

Klict 6 - 2016 • 7


Dekker Groep: grondstof voor ontwikkeling

Grondstoffen

en landschapsontwikkeling

organisatie

medewerkers

gevestigd te

website

Dekker Groep IJzendoorn

8 • Klict 6 - 2016

200

www.dekkergroep.nl


W

aalbandijk in IJzendoorn: binnen­dijks de monumentale gotische dorpskerk, buiten­dijks het moderne kantoor­pand van de Dekker Groep. Wapperende vlaggen langs de toerit en een (nog) niet bezet ooievaarsnest. Het hoofdkantoor van de Dekker Groep, een bijna honderd jaar jong familie­bedrijf waarin inmiddels de vierde generatie aan het roer staat, is strategisch gelegen aan de altijd druk bevaren rivier de Waal.

De Dekker Groep houdt zich bezig met de ontwikkeling van landschappen en de winning en verwerking van zand en grind. Daarnaast neemt de Dekker Groep een vooraanstaande plaats in op de markt van de handel en transport van zand en grind en de productie van betonmortel en metselmortel voor de bouw.

Drijvende wininstallaties “Zand en grind is onze nichemarkt”, zegt Erik de Klippelaar, groepscontroller van de Dekker Groep, “en dat leveren we aan onze klanten in de bouw, cement- en betoncentrales en de asfaltindustrie. We winnen het via drijvende wininstallaties en transporteren het ook deels zelf naar onze klanten.” Door spreiding aan te brengen in de locaties en project­motieven kan Dekker bouwend Nederland, België, Duitsland en Frankrijk – op de korte én lange termijn – van grondstoffen blijven voorzien. Dekker ontzorgt de klant door dienstverlening aan te bieden op een hoog niveau, van het ontwikkelen van landschappen tot het winnen van grondstoffen en het produceren van eindproducten. De ontwikkeling van al die

projecten – plannen die meestal meerdere jaren lopen, gemiddeld tien tot vijftien jaar – geschiedt in afstemming met de omgeving op basis van gebiedspecifieke kennis, met aandacht en respect voor landschap en natuur.

’t Draait om ontzorgen Zoals Dekker zijn klanten ontzorgt, is er ook bewust gekozen voor een partner die voor Dekker ‘de ICT’ ontzorgt. “Al een aantal jaren hebben wij alles met betrekking tot ICT uitbesteed aan Solipsis Managed Services”, vertelt De Klippelaar. “Zij ontzorgen ons op alle gebieden. ICT is niet onze corebusiness en dan is het gewoon goedkoper om het uit te besteden.” Als groepscontroller is De Klippelaar echter wel verantwoordelijk voor de monitoring en opvolging van die service en heeft dan ook regelmatig contact met Solipsis Managed Services.

Van weegbrug naar Navision Spil voor de Dekker Groep is de branchespecifieke Navision-toepassing. “De hele supply chain van de Dekker Groep loopt via Navision”, aldus De Klippelaar,” en de nadruk van de automatisering en dus de service van Solipsis Managed Services ligt voornamelijk op het hoofdkantoor.” De Dekker Groep vertrouwt erop dat Solipsis Managed Services zorgt voor de juiste releases en updates. De Klippelaar: “Mijn ‘grijs gebied’ (de ICT) komt in de maandelijkse rapportage en bespreking met Solipsis Managed Services duidelijk aan de orde en - zoals het hoort - het wederzijds vertrouwen is groot. Ontzorgen is wat we beiden willen - ieder op ons vakgebied!”

Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl.

Klict 6 - 2016 • 9


Cabeling4You, werkplekbekabeling

Van kabelspaghetti naar een

C

comfortabele werkplek

abeling4You is gespecialiseerd in werkplekbekabeling en -optimalisatie, ergonomisch advies en slimmer gebruik van de werkplek. Van loshangende kabels wegwerken tot het herstructureren van hele afdelingen; voor elk kantoor is er een oplossing op maat. Maar de expertise van het bedrijf uit Maarssen wordt ook regelmatig ingezet bij grote nieuwbouw- of renovatieprojecten, zoals het hoofdkantoor van Staples Europe in Amsterdam en de Rabobank in Nijmegen.

Eigenaar en oprichter Arjen Walvaart startte Cabeling4you in 2011. “Op 25 januari, om precies te zijn”, vertelt Walvaart enthousiast. “Ik kwam zelf uit de hoek van de kantoorinrichting en het gebeurde maar al te vaak dat we een kantoor volgens een prachtig concept hadden ingericht en opgeleverd.

10 • Klict 6 - 2016

Dit concept werd binnen de kortste keren om zeep geholpen op het moment dat de afdeling ICT binnenkwam om de werkplekken in te richten met hardware, telefoon- en internetverbin­ dingen.” Want ondanks het mobiele tijdperk, is lang niet alles draadloos. Op kantoren zijn nog altijd veel apparaten die stroom vragen en opgeladen moeten worden of gewoon permanent in het stopcontact zitten. Het gevolg: een wirwar aan loshangende doorgekoppelde kabels van stekkerdozen, desktop­computers, beeldschermen, telefoons, bureaulampen, headsets, printers, routers, enzovoort.


Voor nu en in de toekomst Dit moest anders vond Walvaart en hij ontwikkelde een eigen kabelmanagementsysteem. Door gebruik van dit professionele systeem wordt de bekabeling eenvoudig weggewerkt bij de werkplek. Het resultaat: geen loshangende draden meer, een duidelijk systeem per werkplek, de ICT-afdeling is sneller klaar omdat zij de zaak niet meer hoeven te ontwarren. Bovendien is het systeem herbruikbaar bij verhuizing of wisseling van werkplek. Kortom: een goede investering voor nu en in de toekomst!

Kwaliteit en uitstraling Kenmerkend voor de werkwijze van Cabeling4you is volgens Walvaart dat het leveren van kwaliteit prioriteit nummer 1 is. “We doen veel meer dan alleen een oplossing leveren voor loshangende kabels. Ons werk heeft alles te maken met uitstraling. Comfort op de werkplek uit facilitair, technisch, esthetisch en ergonomisch oogpunt.

Het gaat om het hele plaatje, dat moet kloppen. We werken volgens een stappenplan dat altijd begint met een gratis analyse en inventarisatie op locatie. Dit wordt vertaald naar een heldere offerte. Voor de uitvoering en montage werken we al vier jaar lang met dezelfde monteurs. Zij weten precies wat werkplekbekabeling inhoudt en leveren kwaliteit met gegarandeerde oplevering binnen de deadline. Ook al is dat soms heel hard werken als je 284 werkplekken moet opleveren verspreid over meerdere verdiepingen”, weet Walvaart uit ervaring.

Kruisbestuiving en wederzijds vertrouwen De samenwerking met Solipsis dateert uit 2012 en kwam tot stand via Lensen Projectinrichters. “Zij waren op dat moment in contact met Universiteit Utrecht die op zoek was naar een oplossing voor kabel­ management. Inmiddels werken we al jarenlang succesvol samen voor deze klant, met nog steeds uitbreidingen naar andere faculteiten en afdelingen.” Walvaart omschrijft de relatie met Solipsis als een kruis­ bestuiving van twee bedrijven die is gebaseerd op samenwerking en wederzijds vertrouwen. “Ze laten ons volledig vrij in het advies naar de eindklant en gaan voor de beste oplossing. Cabeling4you is een eigen specialisme binnen een nichemarkt. We zijn een echte teamplayer, open in de communicatie waardoor we altijd tot het juiste eindresultaat komen.”

Maarssen www.cabeling4you.nl

Klict 6 - 2016 • 11


DYWIDAG-Systems International

Van voorspan- tot

geotechniek

organisatie

DYWIDAG-Systems International B.V. gevestigd te

Zaltbommel medewerkers

20 vast (+ 15 flexibel) website

www.dywidag-systems.com

12 • Klict 6 - 2016


M

et specialistische kennis en innovatieve bouwproducten zorgt DYWIDAG-Systems International (DSI) voor vooruitgang in de bouwwereld. Van voorspantechniek tot geotechniek en van bekistingsankers tot gewelfondersteuning in tunnels en mijnen. DSI zorgt voor het juiste advies, deskundige installatie en betrokken nazorg. Bouwondernemers kunnen op DSI vertrouwen. DYWIDAG-Systems International (DSI) is een 150-jarige (opgericht in 1865) van oorsprong Duitse internationale organisatie. Onder het motto Local Presence - Global Competence is op bedrijven-­ terrein De Wildeman te Zaltbommel al 35 jaar een zelfstandige dochter gevestigd in Nederland.

Aansprekende projecten Net als er wereldwijd aansprekende projecten door DSI worden uitgevoerd, zijn die er zeker ook in Nederland. Om er een paar te noemen: de Botleken Galecopperbrug en de onderdoorgangen ter plaatse van de aquaducten in de verbrede A4 tussen Den Haag en Amsterdam, de tunnelbak in de nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam, de nieuwe kades in de haven van Rotterdam en de

uniek ontworpen brug ‘De Verlengde Waalbrug’ in Nijmegen. Projecten waarbij DSI betrokken is en die mooi passen in het rijtje als de Wolf Creek Dam in Kentucky, USA, de Hammeckebrug in de A46 in Duitsland en de Cibuburtunnel in Indonesië. Allemaal voorbeelden van grote bouw­projecten waarbij DSI als partner van ‘de bouwers’ betrokken is bij het ontwerp, de levering en de montage van voorspanningstechnieken die nodig zijn om bijvoorbeeld de drukspanning in het beton voor bruggen en viaducten of torens en windmolens zo ideaal mogelijk te maken. Beter voorgespannen beton betekent kortere of slankere maar toch sterkere constructies, maar bijvoorbeeld ook beter in de grond verankerde kademuren die een hogere druk kunnen weerstaan.

Acute noodzaak Zo’n drie jaar geleden ontstond voor DSI de acute noodzaak om op zoek te gaan naar een betrouwbare partner die het beheer van de ICT-omgeving kon uitvoeren. Aan de overkant van de DSI-vestiging bevindt zich het kantoor van Solipsis Managed Services. Een gesprek was dan ook snel gepland, de problemen uitgelegd en na een korte inventarisatie kon Solipsis meteen voor DSI aan de slag. De definitieve beheerovereenkomst werd echter pas afgesloten nadat het Duitse moederbedrijf een audit had uitgevoerd bij Solipsis om, voor zover mogelijk, eenzelfde situatie als bij de vorige serviceverlener te voorkomen. Men wilde er zeker van zijn dat men met een stevige en stabiele organisatie in zee ging. “De kracht van Solipsis”, zegt Jacomien Balkenende, Financial Manager van DSI, “is de snelle support door de slagvaardige mensen die er werken. Voor het totale ICT-beheer – hardware, infrastructuur, software en licenties – ondersteunen en adviseren zij ons.”

Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl.

Klict 6 - 2016 • 13


5 vragen aan de servicemanager

Servicemanagement: contract

O

nze servicemanagers regisseren uw ICT. U komt na het tekenen van het contract als relatie van Solipsis Managed Services in contact met servicemanagers Louis van Abeelen, Frits van Wijk en John van der Horst. Wat houdt hun werk voor u precies in? Antwoorden van de servicemanager.

1 Wat mag de klant van jullie verwachten?

We bewaken de complete ICT-keten voor de klant proactief. Dat wil zeggen dat we zowel een regie- als adviesrol hebben en de schakel zijn tussen techniek, proces en de werknemer. Een klant moet ongestoord zijn business kunnen voortzetten zonder zich zorgen te maken over bijvoorbeeld een migratie naar de cloud die achter de schermen plaatsvindt. Het is onze taak dit proces zowel smooth als in lijn der verwachting te laten verlopen.

14 • Klict 6 - 2016

2 Hoe is jullie aanpak in de praktijk? We toetsen de status van een bepaald project door in contact te blijven met de contact­ personen bij de klant. Als we niet begrijpen waar een klant mee bezig is dan kunnen we ons werk niet doen. De vinger aan de pols houden is onze belang­rijkste taak. Het proces blijft hierdoor transparant en tegelijkertijd kunnen we ons in de wensen, ideeën en aanpak van de business bij de klant inleven.

Louis van Abeelen

3 Waarom is servicemanagement onmisbaar?

Als servicemanager zitten we naast en niet tegenover de klant aan tafel om ons goed te kunnen inleven in een specifieke klantsituatie. Onze vragen zijn dan ook niet per se technisch van aard. We begrijpen de cultuur die er binnen een organisatie is en slaan met die kennis de brug tussen ICT en de business.

Frits van Wijk

John van der Horst


is ondergeschikt aan contact

4 Hoe ziet een dag van een servicemanager eruit?

We zijn continu op de hoogte van de status van de klant. Als doelstellingen wijzigen of niet kunnen worden behaald zorgen we dat de ICT hierop blijft aansluiten. En het volgen van ontwikkelingen doen we ook buiten de klantorganisatie, zowel op markt- als technologieniveau. Ontstaan er andere behoeften? Zijn er updates en patches die niet mogen of juist nu wel dienen te ontbreken? De servicemanager zorgt ervoor dat de ICT alvast staat voorgesorteerd op veranderingen.

5 Hoe zien jullie de ontwikkeling van servicemanagement?

We komen bij veel (collega-)bedrijven over de vloer waarbij primair in termen van applicaties en ICT-architecturen wordt gedacht. Solipsis denkt vanuit procesarchitecturen. Samen met de ICT-manager moeten we weten wat er in de business speelt en vandaaruit maken we een vertaalslag naar hoe ICT dit kan ondersteunen - op welk vlak dan ook. Om dit te bewerkstellingen, moet de ICT-manager samen met de business antwoord krijgen op vragen als: wat zijn onze kritische processen? Welke waarde voegen die toe? Wat merken de klanten ervan als een proces niet goed loopt? Welke applicaties en onderdelen van de infrastructuur ondersteunen deze kritische processen? We zien daar, nu en in de komende jaren, een sleutelrol voor onze afdeling servicemanagement.

Klict 6 - 2016 • 15


Zorgeloos

Speciaal voor Klict-lezers heeft Van der Somme een zomerse aanbieding: Bij bestelling van een barbecuepakket (vanaf 15 personen) krijgt u een

 wijnpakket cadeau  bestellen via info@vandersommecatering.nl o.v.v. klict16 - geldig tot eind september 2016

16 • Klict 6 - 2016


Van der Somme Catering & Events

genieten

“E

Zaltbommel www.vandersommecatering.nl

erlijk en heerlijk koken en gasten verwennen, waarbij elke zintuig geprikkeld wordt. Dit doen we vanuit onze passie voor ons vak.” Rutger van der Somme vertelt over zijn cateringbedrijf dat hij in 2008 startte. “Op zijn 17e koos Van der Somme voor het koksvak en werkte voor meerdere restaurants en cateraars. Maar een eigen bedrijf waar hij lekker en creatief mooie verse, gezonde en duurzame producten met een goede prijs-/kwaliteit­ verhouding kon bieden, dat was zijn wens.

Seizoensproducten Inmiddels is zijn bedrijf al bijna acht jaar gevestigd aan het Van Voordenpark in Zaltbommel. Met – inmiddels – een team van koks, bedrijfsrestaurantmedewerkers en heel wat oproepkrachten zet hij zelf de koksmuts nog maar zelden op. “Het verschuiven van mijn werkzaamheden van keuken naar kantoor kan omdat ik vertrouwen heb in mijn koks. Door ze zelfstandig te laten werken groeien ze ook in hun kunnen. Samen bespreken we continu de werkwijze en het assortiment, waarbij we het liefst seizoens­ producten uit de regio gebruiken.”

Van der Somme besteedt veel aandacht aan marketing. Zo is er een online en papieren foodbook om het assortiment overzichtelijk te kunnen presenteren. De website wordt continu up-to-date gehouden en social media worden breed ingezet. De dienstverlening wordt uit­ gebreid met mobile street catering, saté catering en barbecue catering. Dit naast de vertrouwde catering voor bruiloften, tuinfeesten, bedrijfs­ borrels en walking dinners. Privé of zakelijk, formeel of informeel, klein en intiem of groot en uitbundig. Partytent erbij? Geen probleem, alles kan, ook de complete inrichting hiervan. Van der Somme: “We blijven investeren en volgen trends nauwlettend. We begrijpen dat de locatie, presentatie, aankleding en catering bepalend zijn voor de sfeer en een groot deel van het succes.” Geef het gerust uit handen aan Van der Somme Catering & Events.

Klict 6 - 2016 • 17


Universiteit Utrecht op ICT-gebied ontzorgd

Geordende kabels

U

niversiteit Utrecht (UU) is een researchuniversiteit. De zeven faculteiten bestrijken gezamenlijk het hele wetenschappelijke spectrum van onderzoek en onderwijs. In het kader van het facultaire project ‘Herhuisvesting’ was UU eind 2012 op zoek naar een organisatie voor advies over en het uitvoeren van kabelmanagement voor zowel de kantoren als de onderwijsruimten. Inmiddels is Solipsis Managed Services samen met partner Cabeling4You binnen UU de preferred supplier voor kabelmanagement voor twee faculteiten: de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) en de Faculteit Recht, Bestuur en Organisatie (REBO).

18 • Klict 6 - 2016


voor veilig werken en studeren Op basis van de matrix waarin UU verschillende werkplekken had gespecificeerd die allen een aparte oplossing vereisten, maakte Solipsis Managed Services een passend voorstel. Na een eerste demo bij UU voor zes werkplekken besloot Solipsis Managed Services voor het bekabelingsvraagstuk een externe partner aan te trekken.

Duizend werk- en studieplekken

In april 2013 werd Cabeling4You als partner geïntroduceerd voor de uitvoering van het kabelmanagement bij UU. Groot pluspunt is dat de eigenaar/oprichter van Cabeling4You, Arjen Walvaart, gecertificeerd is in kantoorinrichting en -huisvesting. Dit maakt dat hij over veel kennis beschikt ten aazien van productontwikkeling en innovaties, waardoor het makkelijk en snel schakelen is.

Solipsis Managed Services is verantwoordelijk voor de projectleiding met betrekking tot kabelmanagement en Cabeling4You zorgt voor de resources en de uitvoering. Cabeling4You werkt hierbij met vaste monteurs, die precies weten wat de bedoeling is en garant staan voor kwaliteit. Tijdens of buiten kantooruren verwerken zij de bekabeling conform de afspraken met UU. De aanwezige bekabeling wordt ontrafeld en samen met eventuele nieuwe kabels gestructureerd. Snoeren worden weggewerkt en aangesloten op de afgesproken data- en stroomvoorzieningen. Na verwerking wordt alle apparatuur getest, waarna de oplevering plaatsvindt.

Sinds 2013 tot en met heden zijn rond de 1.000 werk- en studieplekken gerealiseerd in diverse grotere en kleinere projecten. Deze variëren van kabelmanagement, het plaatsen van CPU-houders en monitorarmen tot en met complete verhuizingen en renovatieprojecten van bijvoorbeeld de computerleerzalen.

Kwaliteit gegarandeerd

Het resultaat: ontzorging van UU op het gebied van bekabeling, soepel verloop van projecten en een hoge kwaliteit. Ofwel, zoals ze zelf zeggen: “Goede bekabeling werkt veiliger en bespaart tijd en geld”. organisatie

medewerkers

gevestigd te

website

Universiteit Utrecht Utrecht

6.000

www.uu.nl

Overige activiteiten Solipsis is binnen de twee faculteiten ook betrokken bij het inrichten van serverruimtes, voert checks uit op bestaande bekabeling en bereidt draadloze verbindingen voor. Daarnaast zorgt zij in samenwerking met partners voor telefonie- en bewakingsoplossingen.

Klict 6 - 2016 • 19


ZALTBOMMEL • BRAKEL • SCHIPHOL-RIJK

Snapt u er geen Cloud van Wij wel.

ICTMETSOLIPSIS .NL

Klict 6 2016  

Relatiemagazine van Solipsis Managed Services