Page 1

Musikbakken 2-4, Klejtrup 9500 Hobro Tlf: 98546200 www.klejtrupmusikefterskole.dk info@klejtrupmusikefterskole.dk

KLEJTRUP MUSIKEFTERSKOLE


PLADS TIL AT IMPROVISERE

KME På Klejtrup Musikefterskole vil vi gerne udfordre dig, inspirere dig og give dig en verden af musikalske muligheder og oplevelser. Vi tilbyder dig et musikalsk miljø, hvor alsidighed er i højsædet, og hvor muligheden for at prøve noget nyt altid ligger lige om hjørnet. Vi kræver ikke, at du spiller et bestemt instrument, eller at du har spillet et bestemt antal år, sålænge du brænder for musikken. Der er udfordringer og plads til alle. Det er bare med at gribe chancen. Scenen er jeres.


FORDI VI ER NOGET VED MUSIKKEN Du bliver dygtig af at være elev på Klejtrup Musikefterskole. Med mindst 14 timers musikundervisning om ugen kan du næsten ikke blive andet. Vi sigter højt og har ambitioner på jeres vegne. 12 musiklærere står klar, og udover et varieret og afvekslende undervisningstilbud og muligheden for at bruge alle vores mange faciliteter i fritiden, præsenterer vi dig i løbet af året for en lang række spændende koncerter: Professionelle kunstnere, både store internationale navne og spændende danske up coming bands, er med til at udvide dit syn på musik.

KME VI HAR RAMMERNE

Fra KOR til SOLOUNDERVISNING Som elev på KME vil du opleve at blive en del af noget større. Et musikalsk fællesskab der rækker ud over den enkelte.

MEN DET STARTER MED DIG.

Personlig musikalsk udvikling er vigtig, og soloundervisning tilvælges af mere end 3/4 af vores elever. Vi tilbyder undervisning fra højt kvalificerede lærere i alle traditionelle instrumenter og gør vores bedste for også at finde lærere til dig med særlige instrumentønsker.

GEAR OG GREJ TIL DET HELE 6 topgearede øvelokaler Stor koncertsal med plads til 800 tilskuere Ny teatersal - black box med stemning Professionelt lyd- og lysudstyr Moderne studie Klaverer i alle klasselokaler Øveceller


KOR

Alle skolens elever er med i det store kor. Vi synger og arbejder i løbet af året med mange forskellige typer satser og tager meget gerne ud og optræder. Der er undervisning 3 lektioner om ugen

RT

DE 3 HOVEDFAG undervisning i 2 semestre

Skæve rytmer, polyrytmik og funky dansetrin. Du får styrket din rytmiske sans, når du kastes ud i samba fra Brasilien, gaga fra Vestafrika eller noget helt tredie. Til rytmisk træning er der mulighed for sved på panden... Der er undervisning 2 lektioner om ugen


RY TMISK

KLASSISK SAMMENSPIL

Funk, rock, pop, jazz, elektronica og alt det midt imellem. Her handler det om at spille. Vi præsenterer dig for en masse forskellige musikgenrer, og i løbet af året vil du få udvidet din musikalske horisont og blive super god til at spille sammen med andre. Flere gange om året spiller I til en række større koncerter, og i den forbindelse arbejdes der også med det at stå på en scene og få musikken ud over scenekanten.

Der er undervisning 4 lektioner om ugen

ELLER

SAMMENSPIL

Her handler det om musik fra perioden 1700-1900. Sammenspil foregår fortrinsvis i små grupper, og vi lægger vægt på at lære dig om øveteknik og musikalsk opmærksomhed, så du bliver i stand til selv at arbejde med musikken. Du skal have visse færdigheder på dit hovedinstrument for at få det optimale udbytte af undervisningen. Udover sammenspil undervises der også i teori og klassisk musikhistorie.

Der er undervisning 5 lektioner om ugen


SANGERLINJEN

Er du vild med at synge og vil du gerne udvikle din teknik og din performance, så er sangerlinjen måske noget for dig? I undervisningen lægges der vægt på at styrke og videreudvikle dine grundlæggende sangtekniske færdigheder. Der er undervisning 2 lektioner om ugen.

Udover sangerlinjen er der en lang række bifag og valgfag, hvor der er fokus på sang. Sangskrivning, vokalband, improvisation for sangere og hørelære er blot nogle af de tilbud, du vil møde i løbet af året. Derudover kan du selvfølgelig også vælge soloundervisning i sang. Vi kalder det en fleksibel sangerlinje, hvor du kan vælge til og fra efter behov. Måske er der også andre sider af dit talent, du har lyst til at udforske.


KLASSISK

”Det betød meget for mig at møde andre unge klassiske musikere, og vi havde et rigtig godt fælleskab på klassisk linje på tværs af både årgange, evner, ambitioner og erfaringer. Undervisningen var meget spændende, lærerig og godt tilrettelagt efter de enkeltes kunnen. For mit vedkommende var undervisningen i teori og klaver på et niveau, så jeg blev klar til optagelsesprøven på MGK.”

Carina Blois, fløjtenist, KME årgang 03/04


Big band side

BIGBAND

JAZZ

ELEKTRONISK

DRAMA

DANS

VALGFAG

I KME bigband finder du alle skolens blæsere. Både jer, der har blæs som hovedinstrument, og jer der spiller et andet instrument ved siden af. Strygere er også meget velkomne. Rytmegruppen skiftes ud et par gange i løbet af året, så så mange som muligt får mulighed for at spille i det store orkester. Vi spiller moderne bigbandmusik og lader os gerne inspirere af alternative genrer.

KOMPOSITION

SAMBA


Der er bifag 4 lektioner om ugen.

STUDIE TEKNIK

ROCK

FUNK

D

To gange om året vælger du et bifag. Her får du mulighed for at gå i dybden med et fagområde, som du brænder for.

IMPRO

N

MUSIK OG FORMIDLING

BIFAG


/TEATER I KME big band finder du alle skolens blæsere - både de elever, der har blæs som hovedinstrument og de der spiller et andet instrument ved siden af. Strygere er også meget velkomne. Derudover er der en rytmegruppe som skiftes ud et par gange i løbet af året,så så mange som muligt får chancen for at spille sammen med det store orkester. Vi spiller moderne bigband musik og lader os gerne inspirere af alternative genrer.

TEATER

I løbet af et skoleår på Klejtrup Musikefterskole bliver der utallige muligheder for at optræde. Vi afholder mindst 4 store KONCERTER på skolen om året, hvor forældre, venner, bekendte og tidligere og kommende elever plejer at møde talstærkt op.

ET ÅR PÅ KME ER ET ÅR MED MANGE STORE FÆLLES OPLEVELSER OG ToPROJEKTER. gange om året vender vi hele skolen på den anden ende og sætter to store

Hen på foråret drager alle linjeholdene ud på landevejen. På får du rig mulighed for at optræde, og efter det femte job er rutinen så småt ved at snige sig ind under huden. Både når det gælder om at levere varen, men også rutinen i lynhurtigt at tage det store gear op og ned.

TURNÈEN

MUSIKTEATERFORESTILLIGER

op. Vores flotte koncertsal danner rammen om forestillinger, der bygger på elevernes egne tekster og musik, og vi spiller hver gang for mange hundrede tilskuere.

Eleverne arrangerer igennem hele året ÅBEN SCENE, hvor de mange fritidsbands spiller for hinanden.

KONCERTER KONCERTER


UD OVER KANTEN

”Det der fællesskab, vi allesammen har, er bare blevet forstærket 10.000 gange, fordi alle bare har været så tændte, og det har været så mega fedt.” Oliver, om KME-turne 2015.

UDENLANDSTUR

TURNE


DET BOGLIGE Vi tror på, at alle har lyst at lære noget. Lyst til at finde nye sider hos sig selv og vokse med opgaven. Vi lægger stor vægt på, at du udvikler dig fagligt i løbet af det år, du er hos os - både i de musiske fag og i de boglige. Vi stiller store krav, og forventer, at du deltager i de boglige timer med seriøsitet og engagement. Vores lærere brænder for at gøre undervisningen vedkommende og spændende, og vi glæder os til at se, hvad du byder ind med. Du kan vælge at gå hos os i 9. klasse, 10. klasse med afgangsprøve eller vores projektorienterede klasse 10.Å. Her er overskrifterne: kreativitet, faglighed og studieforberedelse.

Folkeskolens afgangsprøve

”Jeg valgte almindelig 10.klasse, fordi jeg gerne ville fortsætte med at have tysk og fysik.” Theline Anna Greve Nielsen årgang 15-16

PROJEKT

10.Å

Jeg valgte 10.å, fordi jeg manglede udfordring. Jeg gik på en skole, hvor det faglige niveau var i fokus. Derfor havde jeg ikke behov for et år mere, der mindede om folkeskolen. Jeg havde brug for at blive udfordret på en ny og kreativ måde. Det føler jeg også jeg blev. Jeg lærte at tænke kreativt og have nye indgangsvinkler til det faglige, samtidig med at jeg havde det sjovt. Derudover lærte at arbejde sammen med andre og indgå kompromiser, når det blev nødvendigt. Det har gjort mig klar til videre større projekter jeg skal møde på gymnasiet. Katinka Wind Seyer-Hansen årgang 14-15


Vil du være en del af KME?

Kontakt os eller kig ind på vores hjemmeside, hvis du vil vide mere om optagelse og økonomi. Vi optager hvert år 118 elever - ligeligt fordelt mellem drenge og piger.


Fællesskab

Bliv en del af fællesskabet allerede i dag! Find os på facebook.com/klejtrupmusikefterskole

Åbenhed, nysgerighed og respekt er nøgleord, når du skal have det til at fungere sammen med 117 andre unge. Fællesskab er ikke noget, man får forærende, men noget du selv skal være med til at skabe. Store fælles oplevelser er med til at skabe rammerne for et godt fællesskab: Udenlandsture, teateruger og korsang, men selvfølgelig også alle de små møder i hverdagen: Det daglige samvær i «oaserne», i musiklokalerne, på værelset, ved måltiderne. Men det kommer ikke ud af ingenting: Du skal byde ind med det, du har.


Det bedste er koncerterne, de åbne scener og folk, der øver for åben dør. Det bedste er at lære mig selv at kende, at være så usikker men stadigvæk finde en udvej. Det bedste er at lære noget nyt hver dag. At lære noget om andres følelser, sine egne følelser, folks forskelligheder og baggrunde, nye miljøer og ny musik. Det værste er, at så mange nye indtryk gør en for træt til nye indtryk. Det bedste er at tale om alt og ingenting med mennesker, som har bevist, at jeg kan regne med dem. Det værste er, når man ikke kan komme ned fra den øverste køje. Det bedste er at gøre ting, man aldrig har prøvet før. At gøre ting man vil, mens man kan. Det bedste er, når alting kører og alle løfter i flok. Det værste er, når man ikke har flere penge til chokolade. Det bedste er at være på KME hver dag.

KME scenen er jeres

Profile for Klejtrup Musikefterskole

KME folder september 2015  

KME folder september 2015  

Advertisement