Page 1

Week 1 Parijs ( Frankrijk) Maandag 8 juli Collage maken over Parijs: de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe, het Louvre. De stad van de liefde, vele kunstenaars hebben de stad als muze gehad. Er is over de stad geschreven, gedicht, gezongen en ze is decor geweest voor vele films en schilderijen. We leren Franse woorden, knutselen de Eiffeltoren; het symbool van Parijs. Lezen samen “Paniek in Parijs” geschreven door Nanda Roep Workshop croissants maken in de keuken van KleintjeZuid! Dinsdag 9 juli De Champs- Elysées is een avenue waar je Haute Couture vindt van Dior en Yves Saint Laurent, Chanel.. Onze KleintjeZuid stylistes ontwerpen hun eigen Haute Couture Fashion Show, met een eigen naaimachine waarmee je van de stoffen echte jurken en creaties kunt maken . Met de heren maken we een rondje langs de beroemde autoshowrooms van de avenue des Champs-Elysées, Citroen C42, , L’ Atelier Renault, Mercedes- Benz Gallery . Later deze dag een sportieve pot tennis op Roland Garros , “Advantage” !? Woensdag 10 juli De 100ste editie van de Tour de France zal van start gaan op 29 juni, de ronde eindigt op zondag 21 juli in de Franse hoofdstad Parijs op de avenue des Champs- Elysées! Wij bekijken de etappes, vertellen over Joop Zoetemelk en de Nederlandse zevende bocht op de Alp d’Huez. We knutselen de rode bolletjes trui voor het bergklassement, de groene sprinttrui en de favoriete gele trui! De meiden kunnen naar de film ‘Barbie en het modesprookje’ kijken, wat zich in Parijs afspeelt. Donderdag 11 juli Thema :Disneyland Parijs : “natuurlijk mag je vandaag in je mooiste Disney outfit naar de NSO komen” Misschien wel als Ariel,Assepoester of Rapunzel, Buzz Lightyear of Woody . We kijken naar Diney’s ” Toystory” en knutselen Mr en Mrs Potatohead! We gaan Picknicken met alle Disney prinsen en prinsessen, heerlijk belegde baguettes en Madeleines van de Franse bakker! Vrijdag 12 juli Van Gogh Museum Parijs is de stad van de Kunst. Vincent van Gogh ging eind februari 1886 in Parijs bij zijn broer Theo wonen, in de kunstenaarswijk Montmartre. Wij gaan naar het Van Gogh Museum om te kijken naar de schilderijen die hij daar schilderde en experimenteerde met nieuwe stijlen als impressionisme en pointillisme! De doeken, kwasten en verf liggen klaar voor onze’ Artistes Français’ in het Atelier aan de Amstelveenseweg!


Week 2 Madrid ( Spanje) Maandag 15 juli Madrid is vooral zo leuk omdat je, je tussen de Spanjaarden kan begeven zonder je echt toerist te voelen. Heerlijke Tapas - en Salsabarretjes, de terrassen en de parken. Workshop Tapas: Wij maken samen met de kinderen heerlijke Authentieke Spaanse Tapas gerechtjes zoals ‘Patatas Bravas’ en Albondigas; Spaanse gehaktballetjes in tomaten saus, smullen maar in ons eigen KleintjeZuid Tapas restaurant. Dinsdag 16 juli Dansschool Oostveen. Kom je naar Madrid dan is het een aanrader om een Flamenco show mee te maken, deze temperamentvolle dans van Spaanse grond maakt iedere avond een succes! Om 14.00 gaan wij naar Dansschool Oostveen aan de Amstelveense weg voor een dansles Flamenco( Streetdance voor de stoere afwisseling ;-) gegeven door Flamencodanseres Pastora! www.pastora.nl Woensdag 17 juli ‘Zeilster Marina Alabau Neira heeft Spanje een gouden Medaille op de Spelen geschonken.’’ ‘ Spaans Goud en Zilver veroverd op de eerste dag van Taekwondotoernooi…..’ Real Madrid. Het is de succesvolste club uit het Spaanse voetbal en door de FIFA werd ze zelfs benoemd als de beste voetbalclub van de 20e eeuw. We brengen een bezoek aan de Olympic Experience in het Olympisch stadion en trappen een balletje als Ronaldo en Karim Benzema op het Cruijff Court. Donderdag 18 juli Collage maken Madrid. De hoofdstad van Spanje staat soms wat in de schaduw van Barcelona, maar dat is geheel onterecht. Madrid is een schitterende stad met grootste pleinen “Plaza Mayor”, indrukwekkende fonteinen “la Cibeles” , boeiende musea “Centro de Arte Reina Sofia” voor schilderijen van Pablo Picasso en prachtige stadsparken zoals “El Retiro” Wij gaan vandaag heerlijk genieten van onze eigen groene oase ,het Amsterdamse Vondelpark! En als we terugkomen is er lekker Spaanse Paella ! Vrijdag 19 juli Habla usted español ? we leren elkaar woorden Spaans, wie kan er al tot 10 tellen? Un, dos ,tres….. We gaan Spaanse hoeden knutselen voor in het zonnetje aan de Spaanse Playas en maken met de kinderen heerlijke huisgemaakte Sangria van druivensap, limoen, sinaasappel en druiven….. KleintjeZuid zomercocktail!


Week 3 Kopenhagen ( Denemarken) Maandag 22 juli Het standbeeld ‘den lile Havfrue’. Het is maar een klein beeldje maar wel een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld, gemaakt door Edvard Eriksen. De kleine zeemeermin is een sprookje van Hans Christian Andersen, de schrijver trok op 14 jarige leeftijd naar Kopenhagen. De zeemeermin redt het leven van een prins die schipbreuk heeft geleden. Om met hem te kunnen trouwen moet ze haar mooie stem en haar vissenstaart opgeven. Bij mooi weer gaan we heerlijk pootje baden in het pierenbad in het Beatrixpark, we nemen het sprookjesboek en de picknickmand mee! Misschien komen we wel een zeemeermin tegen… Dinsdag 23 juli Collage maken over Denemarken; een groene stad met meer fietsen dan auto’s. Kastelen, Amalienborg en het kasteel Rosenborg ,waar de kroonjuwelen liggen, die perfect zouden passen in een sprookje en nieuwe adembenemende architectuur en Deens Design . De Strøget, de langste autovrije winkelstraat van Europa. Lunch: Originele Deense Hotdog (Pølser) , wanneer je de Deense Hotdog koopt bij de polsevøgn, een soort Hotdog snack kar die je overal tegenkomt, krijg je er lekker mayo, ketchup, uitjes en/of augurkjes bij. Woensdag 24 juli Royal Copenhagen is een porseleinfabriek in Denemarken. De eerste bestelling was een dinerservies voor de Koninklijke familie. Het logo is de Koninklijke kroon met daaronder drie blauwe golven, die symbool staan voor de Sont, de Grote Belt en de Kleine Belt. Workshop Keramiek: Servies beschilderen in het Atelier. Donderdag 25 juli Midgetgolf Amstelpark Een bezoek aan Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan Tivoli, voluit “De Tivoli Tuinen” een attractie park beplant met vele bomen en planten. In het mooie Amstelpark in Amsterdam met zijn indrukwekkende tuinen ligt Midgetgolf Amstelpark, KleintjeZuid slaat af om 12.00 uur inclusief poffertjes lunch en limonade! Vrijdag 26 juli LEGOLAND, het bekende familiepark in Denemarken, heeft ruim 55 attracties en 50 miljoen steentjes! In LEGOLAND is er voor ieder wat wils. In Miniland zijn bekende gebouwen van over de hele wereld nagebouwd van LEGO. Vandaag bij KleintjeZuid LEGO LAND : LEGO CITY………..verassing??? Bioscoop in de Hangout! Wickie de Viking : Wickie en de schat van de goden. Wanneer zal het Wickie eindelijk lukken een echte Viking te worden?


Week 4 Rio de Janeiro (Brazilië) Maandag 29 juli Deze week op de NSO Carnaval in Rio de Janeiro, het hoogte punt zijn de parades in de Sambadrome, 700 meter van de ‘rua Marques de Sapupucai’, dat speciaal voor de optochten van tribunes is voorzien. Deze parades worden gezien als een grote competitie tussen de verschillende wijken en Sambascholen. Elke optocht heeft een thema en maakt gebruik van uitbundig uitgedoste danseressen en praalwagens! We maken kleurrijke Carnavals maskers en hoeden met veren! Dinsdag 30 juli Carnaval in Rio de Janeiro. Wij zingen en dansen en oefenen vandaag nog even door op “Samba de Janeiro”!!! en maken tropische fruitsalade! Samba! “Sempre assim. Em cima ,em cima ,em cima, em cima. Sempre assim. Em baixo, em baixo, em baixo, em baixo………la la la la la….” Themafilm RIO, een zeldzame blauwe ara wordt naar Rio de Janeiro gestuurd om een vrouwtje te ontmoeten…… Woensdag 31 juli Collage maken over Rio de Janeiro ( sinds 1960 is Brasilia de hoofdstad) , deze miljoenenstad staat bekend om het Christusbeeld, de Suiker berg, de wereldberoemde stranden en carnaval maar ook de Favela’s: de krottenwijken en natuurlijk voetbal met het Marcanã stadion, de thuisbasis van de beste voetballers van Brazilië .De inwoners zijn vriendelijk, zelfverzekerd , echte levensgenieters! Voor muziek ,dans en sfeer wordt hier alles opzij gelegd! Wij hebben geen Copacabana Beach , maar wij hebben in Amsterdam de Vondeltuin en als de zon schijnt waterpret en Beach Ball ! Donderdag 1 augustus Tropenmuseum Summer is cool in MIXMAX Brasil! www.tropenmuseumjunior.nl In de doe- tentoonstelling Mixmax Brasil voel je de Braziliaanse mix tot in je tenen. Je loopt over wiebelende loopplanken tussen de mangrovewortels. Voor je het weet sta je op een plein vol deuren en ramen, Je ontdekt onverwachte plekken zoals een boteco, muziek-en dansstudio, een remix lounge en een flessengrot…… Vrijdag 2 augustus NOC* NSF helpt Favela- kinderen in RIO, “together we can change the World” Een samenwerkingsverband tussen NOC*NSF en de gemeente RIO om kinderen uit de Braziliaanse Krottenwijken (Favela’s) door middel van sport een betere toekomst te geven. In de aanloop van de Olympische Spelen van 2016 is het de bedoeling dat Nederlandse Olympische atleten, coaches en leraren de komende jaren hun kennis en kunde gaan uitwisselen! Wij organiseren vandaag een sportieve dag vol met sport en spelactiviteiten, bij mooi weer sluiten we de dag af met een waterballonnen gevecht en een heerlijke dorstlessende “Caipirinha” ;-)


Week 5 Cairo ( Egypte) Maandag 5 augustus Speurtocht: DE VLOEK VAN RA . Vandaag zijn jullie te gast bij KleintjeZuid. Uit kaarten is gebleken dat dit vroeger het huis van Isis was, een Egyptische Godin. In dit huis gebeuren nog steeds af en toe rare dingen…… Vandaag is het weer zover, door het drinken van een oud glas wijn heeft 1 van de leidsters de vloek van Ra over zich afgeroepen. Deze vloek uit zich door een blauwe tong, een aantal rare tics en doordat de leidster alle woorden begint met SSSSlang. Kunnen jullie de vloek verbreken door een aantal opdrachten te vervullen? Dinsdag 6 augustus Winkelen in de bekende Khan-el Khalili bazaar voor specerijen , koperwaar en souvenirs. Egyptische ketting maken (Wesekh) We drinken Shai ,een zeer zoete thee en proeven Baklava, de bekendste zoete hap , gemaakt van deeg, honing en noten! Woensdag 7 augustus Bezoek aan Artis Cairo is vooral een zeer volgebouwde stad, rondom de oevers van de Nijl is de grond echter nog wel vruchtbaar, eucalyptusbomen, vijgen – en citrusbomen. 160 verschillende vissoorten in de Nijl. Op het vaste land kom je zeker een kameel tegen, als je de zandduinen intrekt, heb je kans om een kudde gazellen tegen te komen, of cheeta’s, jakhalzen, woestijnvossen of wezels. We gaan vandaag op ontdekkingsreis in de Amsterdamse dierentuin Artis ! Donderdag 8 augustus Een Egyptenaar vaart met zijn bootje over de Nijl als hij een domkop met een knuppel ziet.”Wat doe je?”, vraagt de Egyptenaar. “Nou”, antwoordt de domkop,”ik wil nieuwe krokodillenschoenen”. Nog voor de Egyptenaar kan reageren, slaat de domkop een voorbij zwemmende krokodil recht op zijn kop. Snel trekt hij de krokodil op de kant. “Ah, nee!”, roept hij naar de Egyptenaar. Wat denk je ? Deze heeft geen schoenen!”

‘Ha Ha, Ha’, genoeg gelachen , we gaan met de kinderen en onze opblaaskrokodil gezellig naar het Watertje (Nijl!) in Het Amsterdamse Bos. Vrijdag 9 augustus Collage over Cairo maken Egypte, geschenk van de Nijl, het geheimzinnige land van farao’s en piramides. De piramides van Gizeh, Sfinx. Het museum der Egyptische oudheden herbergt een aantal van de grootste schatten uit de Egyptische oudheid, het graf en gouden dodenmasker van farao Toetanchamon, er zijn vele mummies als Ramses II tentoongesteld. We maken onze eigen naam in Egyptische Hiërogliefen.


Week 6 Jakarta (Indonesië) Maandag 12 augustus Wij gaan vandaag samen met de kinderen genieten ven de Parade. De parade in Amsterdam is een behoorlijk oud gezellig traditioneel festival, wat helemaal in het teken staat van dans theater en muziek. Dinsdag 13 augustus Traditionele Balinese Parasolletjes maken De parasols staan op Bali aan de tempelpoorten voor geluk & bescherming . De parasol is handbeschilderd en versierd met kwastjes, belletjes, gouden hartjes of hartvormige schelpjes. Het geluid van de belletjes en schelpen is om de boze geesten te weren. Wij gaan bij mooi weer genieten van het Vondelpark en een ijs! Kokos of Pisang? Woensdag 14 augustus Barong is een van de Balinese dansen uitgevoerd op Bali in Indonesië. De dans wordt uitgevoerd door de leeuw-draak Barong en Rhanda de Heks. We maken Balinese draken maskers. De dametjes van KleintjeZuid leren we een sarong te knopen en we maken orchidee speldjes voor in het haar! Donderdag 15 augustus Collage maken over Jakarta Jakarta is de bruisende hoofdstad van Indonesië en ligt op het eiland Java, Er wonen naar schatting 11 miljoen mensen, armoede in Indonesië is nergens zo schrijnend zichtbaar als hier, tegelijkertijd wonen er mensen die erg rijk zijn, charmes van de stad met zijn vele Kampongs (wijken), Metro Mini’s (kleine busjes)en de Toek Toek! Veel Nederlanders zijn geboren in Nederlands- Indië , Batavia genoemd tot1942 De Taal heeft veel Indonesische Leenwoorden zoals anemer ,duit , gerasi, handuk,kulkas, pannekuk….. Op het menu vanavond : Nasi Goreng! Vrijdag 16 augustus Een typisch Indonesisch schimmenspel is een schimmenspel met Wayangpoppen; een soort platte marionetten, die met stokjes bewogen worden. We maken allemaal onze eigen Wajang pop en voeren een schimmenspel op. Samen met de leidsters, kinderen en de ouders sluiten we de zomervakantie vakantie af met heerlijke saté Ajam van de BBQ . SALAMAT MAKAN!!!

Vakantieprogramma nso kleintjezuid 2013  

Vakantieprogramma 2013 van NSO KleintjeZuid in Amsterdam

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you