Page 1

Het geweld in Syrië lijkt nog lang niet te stoppen. Op 27 mei 2012 viel het leger van president Assad opnieuw een stad aan. Daarbij vielen meer dan 100 doden, waaronder ook heel wat kinderen.

Assad.

In Syrië is er meer dan een jaar lang oorlog geweest. Maandenlang kwamen mensen op straat om te protesteren. De bewoners protesteerden tegen president Bashir alTijdens die betogingen zijn ook veel mensen doodgeschoten.

De rebellen willen dat president Assad weggaat, want hij behandelt zijn volk slecht. Maar Assad weigert af te treden. Daardoor was er een grote oorlog tussen voor- en tegenstanders van de president. Er vielen duizenden doden en gewonden.

Nochtans leek het even goed te gaan. Op 12 april 2012 leek de oorlog in Syrië even voorbij. Alle partijen gingen akkoord gegaan met een wapenstilstand, zoals afgesproken met Kofi Annan. Annan is een Ghanese politicus die vroeger nog de baas is geweest van de Verenigde Naties. Om de situatie in Syrië op te lossen had Kofi Annan een vredesplan gemaakt. Met dat plan was iedereen akkoord gegaan. Maar amper een paar dagen later duiken in de stad Homs alweer overal gevechten op. Ondertussen zijn al veel Syriërs gevlucht voor het geweld, onder hen ook veel kinderen. Ze hebben hun huizen achtergelaten en wonen nu in tentenkampen. Op 21 augustus 2013 bombardeert het Syrische leger de hoofdstad Damascus. Tegenstanders zeggen dat ze verboden chemische wapens hebben gebruikt. Verschillende landen komen samen om te overleggen of ze het land zullen aanvallen of niet.

Het geweld in syrië lijkt nog lang niet te stoppen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you