Page 1

Hamupipőke 1.felvonás 1.jelenet Hamupipőke belép kosárral a karján. Hamupipőke: Édesapám! Megjöttem a piacról! Nézze csak, mennyi mindent hoztam! Gyönyörű almákat a pitéhez, egy üveg mézet a mézeskalácshoz. Ezt a csirkét és a bort pedig a lakomához. Édesapa! Apa:Jól van, kislányom. Mit is mondtál? Ne haragudj, nem figyeltem rád. Hamupipőke:Semmi baj. De látom, valami bánt. Apa: Kislányom, ülj ide mellém. Az előbb ment el az orvos. Édesanyád súlyos beteg. Hamupipőke:Lehet, hogy az orvos téved. Apa:Nem hiszem, hogy téved. H. felpattan, berohan az édesanyjához Hamupipőke: Édesanyám! Anya: Nyugodj meg, kislányom, gyere, ölelj át! Emlékszel, amikor apával együtt sétáltunk Füreden, és etettük a hattyúkat? És amikor papírsárkányt eregettünk? Hamupipőke: Igen, anya. / Sír/ Anya: Hamupipőke, te nagyon jó gyerek vagy. Maradj ilyen, soha ne változz meg!

2. jelenet Apa: Hamupipőke, ma estére vendégeket hívtam. Egy nagyon kedves hölgyet. Hamupipőke: Miről beszélsz, apa? Hiszen anya nemrég.. Apa: Már egy éve, hogy édesanyád meghalt. Meg fogok nősülni. Az új anyukád szeretni fog téged. Hmupipőke: Micsoda? Apa: Tudom, hogy gyorsan történt minden. De van két veled egyidős kislánya, olyan bájosak! Biztosan hamar megszereted őket! Játszhattok együtt a kertben, és segíteni fognak neked. Tudod, hogy édesanyád is ezt akarná. Hamupipőke:Igen, apa, igyekezni fogok…

3. jelenet Apa: Megjöttek! Nyiss ajtót! Mostoha: Jó estét! Milyen kedves kislány! Te vagy Hamupipőke, ugye? Lányok, gyertek! Apa: Bemutatom neked a lányokat: Ő Goldie pedig Diamond. Nos, beszélgessetek, mi addig a konyhában leszünk. Kimennek Diamond: Tényleg Hamupipőkének hívnak? Nevet Goldie: És miért vagy ilyen ruhában? Fintorog Hamupipőke: Hát, tudjátok..


Diamond: De furcsa a hajad! Kicsit meghúzza Hamupipőke copfját Goldie: A facipő jobban illene a lábadra! Kissé meglöki Hamupipőkét Apa: Minden rendben, lányok? Megbarátkoztatok? Diamond, Goldie: Igeeen, apa! Apa: Ennek nagyon örülök. Holnap el kell utaznom. Mit hozzak nektek? Diamond: Én egy gyémántköves gyűrűt kérek! Goldie: Én egy arany nyakláncot! Mostoha: Én egy csipkés selyemruhát meg egy gyönyörű kalapot kérek! Apa: És te, kislányom? Hamupipőke: Én csak azt az ágat kérem, ami először a kalapodhoz csapódik! Diamond: Ez bolond! Goldie: Ez megőrült!

4. jelenet Mostoha: Amíg apátok nincs itthon, azt teszitek, amit mondok. Értitek? Diamond,Goldie,Hamupipőke: Értettük! Mostoha: Diamond, teregesd ki a ruhákat! Diamond: Majd Hamupipőke kitereget, én most fáradt vagyok! Mostoha: Goldie, tisztítsd meg a zöldségeket! Goldie: Majd Hamupipőke megcsinálja, én olyan álmos vagyok! Mostoha: Hallottad, Hamupipőke? Teregess ki, főzd meg a vacsorát, aztán takarítsd ki a szobát! Hamupipőke: Igen. Mostoha: Minden kész legyen estére, mire apád hazaér!

5. jelenet Diamond: Jaj, látom apánkat, jön hazafelé! Goldie: Mindjárt a házunk hoz ér! Diamond: Mindjárt megkapom a gyémántgyűrűmet! Goldie: Én meg az arany nyakláncot! Mostoha: Gyorsan, gyorsan! Hamupipőke, mosd meg az arcodat és vesd le a kötényedet! Apa: Jó estét, kedves feleségem! Lányok, milyen csinosak vagytok! Diamond,Goldie: Mit hoztál, mi van ebben a nagy táskában?Ugye hoztál nekünk ajándékot? Apa: Igen, minden itt van, de nagyon elfáradtam a hosszú úton. Hadd üljek le egy kicsit! Hamupipőke: Apa, igyál egy csésze teát! Biztosan jól fog esni! Apa: Köszönöm, kicsim! Máris jobban érzem magam. Diamond: Jó, akkor mostmár megnézhetjük, mit hoztál? Goldie: Hadd, bontsuk már ki a csomagokat! Mostoha: Lányok, nyugalom! Csendet! A legnagyobbik biztosan az enyém, nem?


Apa: Tessék, drágám, a ruha és a kalap, amit kértél. Ez a doboz a tiéd, Diamond, ez a tiéd, Goldie. Hol vagy, Hamupipőke? Neked is van itt valami: egy rózsa.

Goldie: Juj, de szúrós! Te buta, ez kellett neked? Hamupipőke: Köszönöm, apa. Megyek, elültetem anya sírjára. Mostoha: Goldie, nem fáj az ujjacskád? Diamond: Mit kényeskedsz, te buta! Goldie: Te vagy a buta! Mostoha: Elég! Hamupipőke, hozz kötszert, nem látod, hogy véres a testvéred ujja? Ilyen szívtelen vagy? Apa: Holnap ismét útra kelek. Most megyek aludni. Ha jók lesztek, mindannyian mesés ajándékokat fogtok kapni. Mostoha: És milyen hosszú időre mész? Apa: Három napra. De mostmár menjünk aludni.

6. jelenet Futár: Asszonyom, üzenetet hoztam a királyi palotából. A herceg három napos bált rendez. Minden lány hivatalos a mulatságba, mert őfelsége itt akar magának feleséget választani. Goldie: Juj, de izgalmas! Diamond: Ez lesz az első bálom! Futár: Asszonyom, este várjuk a lányaival együtt. A viszontlátásra! Mostoha: Köszönjük, ott leszünk. Goldie : Meghívott a bálba! Te jó ég! Diamond: Engem kell választania! Goldie: Még hogy téged! Te csúf boszorkány! Diamond: Anya, Goldie azt mondta, hogy csúf boszorkány vagyok! Te meg egy buta liba vagy! Mostoha: Ne veszekedjetek! Hamupipőke, segíts készülődni! Vasald ki a ruháinkat! Milyen szerencse, hogy új ruhát kértem! Goldie: Hamupipőke, fésüld ki a hajamat! Diamond: Hamupipőke, Fényesítsd ki a cipellőmet! Hamupipőke: Én is elmehetek a bálba? Mostoha: Dehogyis, mit képzelsz? Téged nem hívtak! Mit állsz ott? Válogasd szét a lencsét, mire megjövünk!


7. jelenet Hamupipőke a rózsatővel beszél Édesanyám, úgy fáj a szívem! Szeretnék én is elmenni a bálba. Egy galamb száll oda, csőrében egy apró csomaggal Galamb: Mi már kiválogattuk a lencsét. Menj csak el a bálba. Ebben a kis csomagban ruha és cipő van. Éjfélkor azonban otthon légy, nehogy bajba kerülj! Hamupipőke: Köszönöm, kicsi barátom!

8. jelenet Udvarmester: Felség, Goldie és Diamond kisasszonyok és az édesanyjuk, Paprikáné asszonyság.. Királyfi: Hű micsoda ellenszenves vendégek! Hölgyvendég 1-2: Ó, három madárijesztő? Udvarmester: Hogy hívják a kisasszonyt? H: Ööö.. Korinnak hívnak. Hölgyvendég 3: Láttad már azt a gyönyörű hölgyet? Én még sosem láttam ezelőtt. Királyfi: Korinnak hívják? Milyen kedves név! Táncolna velem? Táncmester: Kezdjük a bált a híres magyar tánccal, a Palotással. Zenekar!! Táncolni kezdenek Mostoha: Ki ez az ismeretlen hercegnő? Goldie: Nem tudom, anyám. De a királyfi csak őt nézi. Diamond: És csak vele táncol. Utálom! Királyfi: Honnan való, kedves Korin? Hamupipőke: A közelben lakom. Királyfi: Kér egy kis frissítőt? Rögtön hozom! Az óraütésre H. gyorsan eltűnik. A királyfi keresi a táncolók közt, majd csalódottan súg valamit az udvarmesternek Udvarmester: Hölgyeim és uraim, a bálnak mára vége. Holnap este is szeretettel várunk mindenkit!

magyar cindi 1.  

hamupikő első felvonás - magyar

Advertisement