Page 1


ŽUPANIJSKO NATJECANJE U STOLNOM TENISU ZA DJEVOJKE Dana 21. siječnja 2014.godine u dvorani gimnazije Petra Preradovića održano je županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke. Ekipa Katoličke klasične gimnazije zauzela je drugo mjesto. Za ekipu škole igrale su: Ines Klaić, Klara Miš i Ivana Šutalo.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je domaćin županijskog natjecanja iz povijesti, koje je održano 7. ožujka 2014. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici: Dijana Meščić (1. r.), Dominik Rengel (1. r.), Iva Blažev (2. r.) i Leo Fel (3. r.). Poredak 1. razred: 2. mjesto Dijana Meščić – 48% 3. mjesto Dominik Rengel – 46.8% Poredak 2. razred: 4. mjesto Iva Blažev Poredak 3. razred: Leo Fel – 100% Čestitke svim našim učenicima i mentoru prof. Hrvoju Drvenkaru na izvrsnim rezultatima.

2


ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE 6. ožujka 2014., četvrtak, u gimnaziji P. Preradovića održano je natjecanje iz geografije. Naša škola imala je 5 predstavnika: Goran Grujić (1. r.), Iva Blažev (2. r.), Marin Kutnjak (2. r.), Leo Fel (3. r.) i Matej Brlić (4. r.). Poredak 2. razred: 1. mjesto Marin Kutnjak (62/70) Poredak 3. razred: 1. mjesto Leo Fel (57/70) Poredak 4. razred: 2. mjesto Matej Brlić Iva Blažev i Goran Grujić nisu se „uspeli“ na postolje, ali su pokazali izuzetno znanje i trud. Također, valja napomenuti kako su Marin i Leo obranili svoj prošlogodišnji naslov županijskih pobjednika iz geografije. Mentor naših učenika je profesor Hrvoje Drvenkar. Čestitamo svim našim natjecateljima i njihovom mentoru te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu. NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA ŽUPANIJSKO U Orahovici, 5. ožujka 2014., održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Naša škola imala je 4 predstavnika: Dijana Meščić (1. r.), Zrinka Slamić (2. r.), Klara Miš (3. r.) i Marin Kutnjak (2. r.). I ove smo godine postigli zavidne rezultate, a s obzirom na vrlo strogo bodovanje odgovora. Poredak 2. razred: 1. mjesto Marin Kutnjak (81/90) 2. mjesto Zrinka Slamić (65/90)

3

Dijana Meščić i Klara Miš nisu se uspjele plasirati u prve tri, no ipak su pokazale zavidno poznavanje hrvatskog jezika. Mentor svih učenika je profesorica Sunčana Voronjecki.


ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FIZIKE 27. veljače 2014. godine u Slatini je održano županijsko natjecanje iz fizike. Naša škola je imala samo jednog predstavnika, Mihaela Mojzeša koji je postigao značajno drugo mjesto u kategoriji za četvrte razrede. Mihael je tako dokazao da volja i trud mogu donijeti odlične rezultate. Naime, uz redoviti program Klasične gimnazije taj vrijedni učenik polazi i paralelan program u srednjoj glazbenoj školi Jan Vlašimsky u Virovitici gdje je također odličan učenik. Čestitamo Mihaelu i želimo mu da ostane tako marljiv!

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE 18. veljače 2014. održano je županijsko natjecanje iz matematike (A i B kategorija). Domaćin je bila Tehnička škola Virovitica. Naši učenici sudjelovali su u kategoriji matematika B, u kojoj se natječu sve opće, jezične i klasične gimnazije te strukovne škole. U jakoj konkurenciji sudjelovala su tri učenika prvog razreda naše gimnazije. Poredak 1. razred: 3. mjesto Dominik Rengel i Tvrtko Korotaj 6. mjesto Maja Rengel Izniman uspjeh postigao je i učenik drugog razreda Marin Kutnjak, koji je obranio naslov županijskog prvaka iz matematike. Poredak 2. razred: 1. mjesto Marin Kutnjak - pozvan na državno natjecanje koje će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja Mentorica naših učenika bila je prof. Mateja Uzelac.

4


ŽUPANIIJSKO NATJECANJE IZ GRČKOG I LATINSKOG JEZIKA Dana 25.veljače 2014. godine u prostorima naše škole, Katoličke klasične gimnazije, održalo se natjecanje iz klasičnih jezika, latinskog i grčkog za sve srednje škole na području Virovitičko -podravske županije. Prijavilo se 16 sudionika, od toga 14 za natjecanje iz latinskog, a 2 natjecatelja iz grčkog jezika. Natjecanje je bilo podijeljeno u s tri kategorije: kategorija za klasični latinski, kategorija za opći latinski te kategorija za strukovni latinski. Učenici su dolazili iz: Srednje škole „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Virovitica (medicinski tehničar), Gimnazija Petra Preradovića Virovitica (opći smjer) te naša škola, škola domaćin. Prvo na redu je natjecanje iz latinskog, s početkom u 10h i završetkom u 11:30 gdje su naši učenici iz klasične kategorije postigli redom rezultate: 1.

Tihana Jurišić 15/30

2.

Leo Fel

8/30

3.

Klara Miš

5/30

4.

Josip Božo

4/30

Nakon pola sata predaha, slijedi devedesetominutno natjecanje iz grčkog jezika s početkom u 12h. Nakon napornih ispitivanja vlastitog znanja u prevođenju tekstova, te određivanja gramatičke analize, učenici naše škole postigli su sljedeće rezultate:

5

1.

Tihana Jurišić 25/30

2.

Josip Božo

3/30


BISKUPIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA Naša gimnazija najbolje poznaje odnos Katoličke Crkve i znanosti! U srijedu, 19. veljače 2014. g., održano je biskupijsko natjecanje iz vjeronauka u Požegi. Domaćini su bili Ekonomska škola Požega i Gimnazija Požega. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade je „Katolička Crkva i znanost doprinos i odnosi“. Našu školu predstavljalo je četiri učenika koji su činili jedan tim: Marta Sabolić, Yvonne Ana Lančić, Marin Kutnjak i Leo Fel. Nakon pisanog dijela olimpijade, naš je tim zauzimao prvo mjesto s neznatnom prednošću od 0,25 boda ispred drugoplasiranih. No, nakon tombole je ta razlika porasla na 2,25 boda, da bi se nakon „Milijunaka“ popela na nedostižnih i konačnih 5,25 boda razlike ispred drugoplasiranog tima. Ljestvica konačnog poretka: 1. mjesto Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici 89,25 bodova 2. Gimnazija Požega 83,50 bodova 3. Gimnazija Daruvar 81,00 bod Valja reći kako su na ovom natjecanju sudjelovale ekipe iz čak 17 srednjih škola s područja cijele Požeške biskupije. Naša sestrinska škola, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Požegi, zauzela je 5. mjesto. Čestitke našim učenicima te njihovom mentoru fra Klaudiju Milohanoviću! Želimo da s dobrim rezultatima nastave i na državnom natjecanju koje će se održati u Šibeniku, od 2. do 4. travnja.

6

Lux, ožujak 2014.