__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 28

BRAASEMER-RIT Zondag 28 mei ging de Braasemerrit van start vanuit het restaurant YS de Jong te Weteringbrug. Mijn oude schoolmakker Meindert Leloux had zijn neef mee genomen op zijn Japanner. Ik had neef Kees Vergeer gevraagd om een mooie rit uit te zetten, daar hij ervaring hiermee heeft en eenTomTom op de motor heeft.

Na het eerste gedeelte verreden te hebben (onder andere langs mijn geboorteplaats Langeraar) eindigden wij in Rijsenhout bij het Gilera Museum van Jaap Schulz, waar we door hem onthaald werden met koffie en ander drank met koek. Voor de lunch had ik Budgetbroodje geregeld om broodjes alhier te bezorgen.

Na de lunch kregen wij een uitgebreide rondleiding door het museum met een paar originele fabrieks racemotoren (te zien op onze clubdag) waarover Jaap smakelijk kon vertellen. Hij wist veel over zijn verzameling, waarvan hij aangaf dat hij bijna alle gemaakte modellen in huis heeft. Alleen de 4 cilinder fabrieks racemotoren ontbreekt omdat deze en/of replica’s te duur zijn voor zijn budget. naast Gilera heeft Jaap ook een prachtige werkplaats waar ook andere motoren staan. De groep was erg enthousiast en dat lieten zij ook blijken aan Jaap en zijn vrouw. Zij gingen spontaan op de foto op een originele Nortonzijspan race motor (komt ook op onze clubdag) en zwaaiden ons weer uit om onze rit te vervolgen door de bollenstreek.

Wij kwamen rond 17.00 uur weer aan bij ons beginpunt alwaar wij de dag af sloten met een heerlijk koud (Radler) biertje. Bedank Jaap en Kees voor de hulp om deze prachtige dag een succes te maken. Ik heb in ieder geval genoten (en wat rijdt mijn CB900Custom toch heerlijk). Foto’s op de site! Groet, Peter van der Zon

28

Profile for Kjmv Motorvereniging

KJMV-KONTAKT 2-2017  

Clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV-KONTAKT 2-2017  

Clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded