Page 1

in

G R O E P S A A N KO P E N 2 0 1 8

TIENEN

Duurzamer, goedkoper en eenvoudiger

as g n e m o o r t s e n e o r n G e s t e i f E Zo n n e p a n e l e n p. 3

p. 4

Samen_sterker_Tienen.indd 1

p. 6

16/03/18 13:42


Tijd, geld & milieu

3x winst!

In 2017: maar liefst

1.750

zonnepanelen geplaatst**

Meer dan

87.000 deelnemers groene stroom en gas*

besparing van

€3.100.000 door overstappers groene stroom en gas!**

KLIMAAT

NEUTRAAL

Heeft als coöperatie met sociaal oogmerk steeds twee doelstellingen proberen te realiseren. Ten eerste willen we door groepsaankopen zoveel mogelijk gezinnen zoveel mogelijk laten besparen op hun uitgaven. Want samen staan we sterker! Tegelijk willen we een hefboom zijn om duurzame keuzes makkelijk te maken. Energie besparen is bijvoorbeeld niet enkel goed voor jouw portemonnee maar ook voor het milieu. Met een elektrische fiets in plaats van je auto bespaar je niet enkel op je uitgaven maar spaar je ook heel wat uitstoot uit. En zo kunnen we wel even doorgaan. Hoe gaan we te werk? Dit kan verschillen naar gelang van het product of de dienst die we aanbieden. Voor onze belangrijkste actie, deze rond groene stroom en gas, verzamelen we zoveel mogelijk mensen die een voordelig energiecontract wensen. Nadien organiseren we een veiling voor geïnterreseerde leveranciers waar dan een winnaar uit de bus komt. Op basis van dit tarief krijgen alle inschrijvers een persoonlijk voorstel waar ze op kunnen intekenen. Voor andere producten stellen we eerst criteria op en gaan we een betrouwbare partner zoeken waarmee we kunnen samenwerken.

2 Samen_sterker_Tienen.indd 2

Waarom zou je vertrouwen op SamenSterker? SamenSterker cvba-so fungeert als onafhankelijke partner in het aanbieden van verschillende producten en diensten. Hierdoor ben je steeds zeker van: Ondersteuning en advies Kwaliteitscontrole Prijsvoordelen door de macht van het getal Geen zoektocht naar een betrouwbare partner, SamenSterker staat garant Jarenlange ervaring en tienduizenden tevreden deelnemers Inschrijven voor een actie is steeds vrijblijvend

• • • • • •

Ook veel gezinnen uit TIENEN vertrouwen sinds jaar en dag op SamenSterker. In 2017 veranderden bijvoorbeeld 760 gezinnen uit TIENEN van energieleverancier via onze actie groene stroom en gas. Samen bespaarden ze zo meer dan 150.000 euro! Maar dat is nog niet alles, velen isoleerden via SamenSterker hun dak of kozen voor zonnepanelen van SamenSterker. Bekijk op de volgende pagina`s wat we nog allemaal in petto hebben!

* tot nu toe in Vlaanderen ** in 2017 in Vlaams-Brabant

16/03/18 13:42

Sam


GROENE STROOM EN GAS

De hoge energiefacturen beu? Nog steeds veranderen veel Belgen te weinig van energieleverancier. De voorbije jaren deden reeds meer dan 87.000 gezinnen dit via SamenSterker. Nog nooit gedaan? Wist je dat 30% van de Belgen een energiecontract heeft lopen dat niet meer bestaat? Deze groep kan

simpelweg door van leverancier te veranderen tot €600 besparen op jaarbasis.

6 redenen om je in te schrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas. ⊲

SCHRIJF JE NU IN: www.samensterker.be/energie LIEVER VIA DE POST? Stuur ons de ingevulde strook op pagina

8

⊲ ⊲ ⊲ ⊲ ⊲

SamenSterker verzamelt alle inschrijvingen en laat de leveranciers bieden. Zo realiseren we een aantrekkelijk aanbod. Deze leverancier levert 100% groene stroom. Vorig jaar bespaarden Vlaamse gezinnen gemiddeld €200 op jaarbasis ten opzichte van het toenmalig marktaanbod. Inschrijven is volledig vrijblijvend. Geen zoektocht of papieren, SamenSterker zorgt voor een vlotte overstap. Maar liefst 90% van onze bevraagde deelnemers raadt SamenSterker aan.

.

ENERGIE BESPAREN

“De beste energie is degene die je niet verbruikt” (Zelfs als je ze zelf opwekt) De gezinnen in onze provincie laten besparen is slechts één van onze doelstellingen. We willen graag ook zoveel mogelijk mensen stimuleren om duurzame keuzes te maken. Wie bijvoorbeeld echt iets wil veranderen aan zijn energiefactuur kijkt best verder dan enkel zijn contract. Dat kan om te beginnen simpelweg door kleine ingrepen of gedragsveranderingen, maar ook als je verder wil gaan staan we voor je klaar. Vlaanderen heeft een zeer verouderd gebouwenbestand en bovendien leven we op zeer grote voet. Geen enkel

ander Europees land neemt gemiddeld zoveel bewoonbare oppervlakte in. Dit betekent dat er enorme enorme efficientiëwinsten te boeken zijn. Toch geeft 72% van de bevraagde Vlaams-Brabantse gezinnen aan dat ze de laatste 10 jaar geen enkele energiebesparende ingreep heeft gedaan. Kijk op de volgende bladzijden wat we allemaal in de aanbieding hebben om je hierin bij te staan.

3 Samen_sterker_Tienen.indd 3 Samen_sterker_folder_BASIS.indd 3

13:42 16/03/18 11:54


in voor e website z n o ia v oogte Schrijf je m op de h o f e ri b s w cties! onze nieu e laatste a z n o n a v te blijven R.BE

MOBILITEIT

Elektrische fietsen

STERKE N E M A .S WWW

De aankoop van een elektrische fiets betekent voor veel mensen een stimulans om wat vaker de fiets te gebruiken in plaats van de wagen. Op die manier dragen ze ook bij aan een groener milieu, een vlottere mobiliteit en ... hun gezondheid. Hoe nuttig die aankoop ook is, voor heel wat mensen is het een (te) dure investering. Daarom organiseert SamenSterker ook voor elektrische fietsen een samenaankoop. Hiervoor werken we samen met een fietsfabrikant die kwaliteistvolle fietsen aanbiedt met een korting van 30% of 40%. Meer informatie hierover kan je op onze website vinden, en je kan er zien of er een testmoment plaatsvindt in jouw buurt.

ENERGIEBESPARING

Condensatieketels Een condensatieketel is een moderne verwarmingsketel met hoog rendement. De energie wordt met dit type ketel gerecupereerd uit de rookgassen, die bij een traditionele verwarmingsketel ontsnappen via de schoorsteen. Wie dus een ketel heeft die ouder is dan 15 jaar kan hiermee fiks besparen op termijn. Het rendement van de condensatieketel ligt zo’n elf procent hoger dan bij een traditionele ketel. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen voor de plaatsing van een condensatieketel. Een gespecialiseerd bedrijf komt bij jouw thuis langs om de installatie te bekijken

en beslist dan of de ketel vervangen kan worden. In bepaalde gevallen moet de verwarmingsinstallatie gedeeltelijk of volledig vervangen worden. Via SamenSterker ontvangt je een offerte op maat. Pas dan beslis je of je de werken laat uitvoeren.

Zoldervloer- & d Wil je energie en geld besparen? Dan is dakisolatie meestal jouw eerste prioriteit. Omdat warme lucht stijgt, is het dak immers de plaats waar het grootste warmteverlies optreedt.

Warmtepompen Deze systemen halen een nog beter rendement dan condensatieketels op gas. Wie zijn huis al goed geïsoleerd heeft of een nieuwbouwwoning zal zetten, komt dan ook vaak uit bij warmtepomp-systemen om zijn woning te verwarmen.

4 Samen_sterker_Tienen.indd 4 Samen_sterker_folder_BASIS.indd 4

Wie zelf zijn energie opwekt, verwarmt in dit geval zelf volledig fosiel-vrij! In vele gevallen is dit inderdaad een goede oplossing. Laten we er met onze actie dan ook voor zorgen dat deze oplossing aan de beste prijs-kwaliteit uitgevoerd kan worden!

13:42 16/03/18 11:54

Sam


ISOLATIE

Spouwisolatie De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van jouw gevel. Bij spouwisolatie wordt die ruimte opgevuld met isolatiemateriaal dat geïnjecteerd wordt via gaatjes in de buitenmuur. Het resultaat: de kou blijft buiten, warmteverlies wordt vermeden, en optrekkend vocht en schimmelvorming krijgt geen kans. Voor wie over spouwmuren beschikt, is dit een bugetvriendelijke manier om de buitenmuren te isoleren.

Hoogrendementsglas Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en tot zes keer beter dan enkel glas. Bij SamenSterker kan je vrijblijvend een offerte aanvragen voor de plaatsing van hoogrendementsglas. We vervangen enkel het glas, niet de ramen. Je tekent vrijblijvend op dit aanbod in. Daarna neemt een gespecialiseerd bedrijf contact met je op om je ramen en beglazing te bekijken en te bepalen welke ingrepen er moeten gebeu-

ren. Isolerende beglazing plaatsen is een fikse investering. Toch loont ze, want hoogrendementsglas kan je energieverbruik in de woning tot 15% doen dalen.

ANDERE

Waterverzachters

& dakisolatie

? e , t .

Uit de laatste cijfers blijkt dat 34% van de Vlaams-Brabanders van mening is dat hun dak onvoldoende geïsoleerd is. Een goed geïsoleerd dak levert gemiddeld een besparing van 20 tot 30% op jouw totale energiefactuur op. Elk jaar opnieuw. SamenSterker bedingt goedkopere prijzen voor het materiaal en de diensten; we regelen alle administratie en premieaanvragen en in samenwerking met betrouwbare partners garanderen we een kwalitatieve uitvoering van de isolatiewerken.

Wist je dat kalkaanslag in jouw waterleidingen een grote impact heeft op de levensduur en werking van jouw huishoudtoestellen (koffie- zetapparaat, wasmachine, boiler of afwasmachine)? Een waterverzachter lost dat op. Letterlijk en figuurlijk. Je kan een waterverzachter nog het best vergelijken met een kleine waterzuiveringsinstallatie. Hij wordt geplaatst waar het leidingwater binnenkomt en zal het water ontdoen van kalk door middel van zout. Na de reiniging is het water kalkvrij en kan het verdeeld worden over de leidingen binnen het huis. Water ont-

harden biedt heel wat voordelen: je verlengt de levensduur van jouw toestellen, je verbruikt minder zeep en wasproducten, leidingen en kranen blijven proper en het zorgt voor een zachtere huid... Bovendien bespaar je op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s.

Saneren stookolietanks Wie een woning wil verkopen, schenken, erven, of een stookolietank heeft die niet meer in gebruik is, is wettelijk verplicht om een attest voor te leggen als bewijs van buitengebruikstelling. Met SamenSterker maken we dit gemakkelijk en goedkoper mogelijk. Zo zorgen we dat jouw tank de kans niet krijgt de bodem te vervuilen.

Men kan jouw stookolietank laten keuren, laten reinigen en opvullen of laten reinigen en verwijderen. (Zowel boven- als ondergronds).

5 11:54

Samen_sterker_Tienen.indd 5 Samen_sterker_folder_BASIS.indd 5

13:42 16/03/18 11:54


JOHAN EN MYRIAM LIETEN IN 2017 ZONNEPANELEN PLAATSEN VIA SAMENSTERKER EN ZIJN

tevreden zonnekloppers!

Met zonnepanelen wek je zelf stroom op. En dus heb je minder stroom van jouw energieleverancier nodig en spaar je op jouw energiekosten. Elk jaar opnieuw. Zonnepanelen zijn daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Net daarom helpt SamenSterker je om makkelijk en snel een vrijblijvende offerte op maat te krijgen. We werken met een betrouwbare installateur die enkel met kwaliteitsvolle producten werkt. Omdat elk huis anders is krijg je de keuze uit verschillende soorten panelen en omvormers. Zo zijn we zeker dat je de installatie op jouw maat krijgt. En er is nog meer. Indien je een nieuwe klant aanbrengt die ook een installatie laat plaatsen via SamenSterker, krijg je nog eens 75 euro terugbetaald. Een mooi extraatje. Johan en Myriam uit Heverlee lieten in 2017 hun zonnepanelen plaatsen via SamenSterker. “Ik volg het rendement

quasi dagelijks op!” zegt Johan enthousiast. “Via de geïnstalleerde monitoring is dat kinderspel. We zijn overigens zeer tevreden over de geleverde diensten. Alles is zeer vlot verlopen, van aanvraag tot en met installatie.” Waarom heb heb jullie voor zonnepanelen gekozen? Myriam: “Om onze energiefactuur naar beneden te krijgen en als investering voor de toekomst, en toch ook voor het milieu. Het rendeert bijvoorbeeld veel beter dan het klassieke spaarboekje. Bovendien is ons dak perfect georiënteerd. Toen de offerte

ook nog eens lager was dan we op voorhand hadden ingeschat, was de rekening dus snel gemaakt.” Johan: “We hebben ook voor micro-omvormers gekozen omdat die langer meegaan en we er langer garantie op genieten. Zo zijn we de komende 15 jaar gerust!”

De 6 voordelen van deelnemen ⊲

De installatie, op je dak of in je tuin, geeft een gegarandeerd rendement.

Er zijn installaties mogelijk vanaf €3000. Deze investering verdient zichzelf terug door de jaarlijkse besparing op je energiekosten.

Geen zoektocht, SamenSterker regelt alles en stuurt een ervaren en betrouwbare installateur naar jouw thuis.

Inschrijven is volledig vrijblijvend.

Je hebt keuze uit verschillende soorten panelen en omvormers, elk met hun eigen voordelen en garantievoorwaarden, allen met een uitstekende kwaliteit. Bovendien zijn alle zonnepanelen van SamenSterker van Europese makelij.

Bestaande klanten van SamenSterker-zonnepanelen geven ons een gemiddelde tevredenheid van 8,6 op 10!

6 Samen_sterker_Tienen.indd 6 Samen_sterker_folder_BASIS.indd 6

16/03/18 13:42 11:54


Kjell gelooft in de kracht van SamenSterker In heel onze provincie zetten heel wat ambassadeurs zich in voor SamenSterker. Dat doen ze omdat ze geloven in onze doelstellingen. Kjell doet dit voor TIENEN. Hoe ziet hij de organisatie evolueren? Wat motiveert hem? Kjell: Elk jaar werken we hard om ons aanbod te verbeteren, met succes! Jaar op jaar stijgt het aantal deelnemers uit TIENEN voor onze verschillende acties, de actie groene stroom en gas voorop, en hebben we een breder aanbod. We hebben daardoor het gevoel dat we echt een verschil maken. Elk geïsoleerd dak en elk zonnepaneel dat erbij komt, het geeft telkens een goed gevoel! Wat is voor jou de kracht van SamenSterker? Kjell: De macht van het getal. Simpelweg door mensen te verenigen boeken we resultaten die voor iedereen voordelig zijn.

De mensen kunnen bovendien steeds bij ons terecht met al hun vragen. Voor mij is dat ook waar SamenSterker nog het meest voor staat. We maken het de mensen gemakkelijk. Rond vele onderwerpen zien de mensen het bos niet meer door de bomen. We zien het dan ook als onze taak om iedereen zo correct mogelijk te informeren. Op die manier ontzorgen we hen. Daarvoor moet iemand die contact opneemt zelfs niet deelnemen aan één van onze acties. Als we die persoon al kunnen helpen een geïnformeerde keuze te ma-

DOOR DE JAREN HEEN HEEFT SAMENSTERKER AL EEN MOOI PARCOURS AFGELEGD Wat begon met één enkele actie is intussen uitgegroeid tot een breed gamma aan aangeboden producten en diensten. De komende jaren blijven we hard werken om ons aanbod nog meer op punt te stellen. SamenSterker cvba-so door de jaren heen:

Kjell Coel Pitsaertstraat 2 3300 Tienen 0474 48 35 47 kjell.coel@gmail.com

ken zijn we al blij. Het doet ons dan plezier dat men op zijn minst al aandacht besteedt aan onze thema’s. We blijven dit jaar dan ook op diezelfde nagels hameren.

jvingen in 0 inschri 0 .0 14 lt a n gas ha g in 2013 stroom e e n Oprichtin e olaro g actie uwmuuris o te p s rs , e e E ti : la 2014 n, dakiso chters. n. nepanele aterverza n w o Vlaandere z n e n e ls p ko oom kete roepsaan roene str densatie g g n o rt e c ti ta , c s S a la : n ntsg 2015 chrijvinge rendeme 0.000 ins 6 tie, hoog n a d r e me eren. het eerst in Vlaand r o rd o e V e s : li 6 201 len gerea rond. maatrege deren ge n e en gas. a d la n V re a in esp len 0 waenergieb nnepane er dan 6 o e 0 z 0 m s , 17 e s ti : n a 6 e ll 201 00 insta che wag ap van 10 p elektris o o k n a a 2017: Ka roeps laamse g jEerste V 0 inschri ocht. erief. r dan 40 e lg e o o m h t c k s gens verk lo oop in VL-BR epsaank kolietank o Eerste gro to s n tie sanere acties? Eerste ac van onze e n e jv li b sterker.b ogte vingen. ia: samen v f Op de ho e ri b s e nieuw g? in op onz opmerkin n e e f o Schrijf je e verhaal. ide aan ons Zelf een e e m f ij r en sch eer ons, Contact

7 11:54

Samen_sterker_Tienen.indd 7

16/03/18 13:42


INSCHRIJVINGSFORMULIER GROEPSAANKOOP GROENE STROOM EN GAS SAMENSTERKER Vul onderstaande gegevens volledig in en stuur dit formulier vóór 1 mei 2018 terug naar: Groepsaankoop groene stroom en gas, Mechelsestraat 70, 3000 Leuven. Persoonsgegevens Aanspreking: ■ Meneer ■ Mevrouw Voornaam: ......................................................................................................... Naam: ................................................................................................................. Telefoonnummer: Ik wens toekomstige informatie over de groepsaankoop te ontvangen via volgend e-mailadres (niet verplicht): ................................................................................................................................ Aantal gezinsleden:

■■■■■■■■■■

Leveringsadres Straat + huisnummer: ..................................................................................... Postcode: Gemeente: .................................................

■■■■

Energiegegevens Mijn huidige elektriciteitsleverancier is: ................................................. Mijn huidige aardgasleverancier is: .........................................................

■ , ■ kW

Elektriciteit EAN-code (18 cijfers): 5 4 1

■■■■■■■■■■■■■■■■■■ ■ 1 meter: Mijn verbruik is: ■■■■■ kWh / jaar ■ 2 meters: Mijn dagverbruik is: ■■■■■ kWh / jaar Mijn nachtverbruik is: ■■■■■ kWh / jaar ■ Uitsluitend nachtmeter: Mijn uitsluitend nachtverbruik is:

■■■■■

kWh / jaar

Aardgas EAN-code (18 cijfers): 5 4 1

■■■■■■■■■■■■■■■■■■ Mijn aardgasverbruik is: ■■■■■ kWh / jaar Nodige gegevens: zie de jaarlijkse afrekening of slotfactuur.

Vragen? www.samensterker.be/energie • vlaams-brabant@samensterker.be • 016 24 14 20

Agenda

Testmomenten Fietsen: (Kijk op de website voor details) SamenSterker - Vlaams-Brabant Mechelsestraat 70 3000 Leuven 016 24 14 20 www.samensterker.be/vlaams-brabant/ vlaams-brabant@samensterker.be www.facebook.com/samensterker

Vlaams-Brabant

8 Samen_sterker_Tienen.indd 8 Samen_sterker_folder_BASIS.indd 8

28.04.18 28.04.18

10.00 - 12.00 Tienen 14.30 - 16.30 Halle

05.05.18 05.05.18

10.00 - 12.00 Molenstede (Diest) 15.00 - 17.00 St-Pieters Leeuw

12.05.18 12.05.18

10.00 - 12.00 Dilbeek 14.00 - 16.00 Roosdaal

10.06.18

10.00 - 12.00 Haacht

V.U.: Michiel Feys, Mechelsestraat 70, 3000 Leuven.

Ik gebruik zonnepanelen: ■ ja ■ nee Indien ja: maximaal vermogen omvormer(s):

Deze folder is gedrukt met 100% groene energie en met mineraalolievrije offsetdrukinkten op vegetabele basis. Bovendien is onze drukker FSC gecertifieerd. FSC streeft naar wereldwijd verantwoordelijk bosbeheer. Meer info: www.zwartopwit.be

16/03/18 13:42 11:54

SamenSterker Tienen  

760 Tiense gezinnen maakten al gebruik van de diensten van SamenSterker. Of het nu gaat om groene energie, warmtepompen, elektrische fietsen...

SamenSterker Tienen  

760 Tiense gezinnen maakten al gebruik van de diensten van SamenSterker. Of het nu gaat om groene energie, warmtepompen, elektrische fietsen...

Advertisement