Page 13

13

'T WESTERKWARTIER BEWEEGT

'Pelikaan S heeft ambitie, dat mis ik wel eens bij andere clubs'

Voorzitter Wim Bulten kijkt terug op een succesvol seizoen Gezien het spelersmateriaal moest Pelikaan S dit seizoen wel kampioen worden in de 5e klasse E. en dat deed de club ook. De meeste tegenstanders werden met ruimte cijfers verslagen en met name op het eigen kunstgras in Oostwold bleken de verschillen groot. Voorzitter Wim Bulten is dan ook een tevreden man. “We hebben datgene gedaan wat we vooraf als doel hadden gesteld, maar bovenal hebben we bij vlagen fraai voetbal laten zien en is het eerste elftal gegroeid naar een hechte vriendengroep. Dat is de basis waarop wij verder willen bouwen.”

ant, ambitieus is Pelikaan S zeker en Wim Bulten spreekt dat ook uit. “Waarom niet. Je mag als voetbalclub, nee moet als voetbalclub, ambities hebben. Ik mis dat vaak bij andere verenigingen. Daar vindt men het allang goed als er af en toe een wedstrijd wordt gewonnen. Wij kijken verder. Dat kunnen we ook, omdat we spelers hebben die ambitieus zijn.”

W

Kameraden Wie Pelikaan S zegt, zegt Wim Bulten en andersom. De voorzitter is spreekbuis van de vereniging en geeft graag zijn mening over alles wat met zijn club te maken heeft. “In het begin deed de pers wat lacherig over onze ambities, maar in de loop van het seizoen veranderde dat wel”, geeft hij aan. “Ja, ik vind het jammer als er negatief over onze club gesproken of geschreven wordt. Zo vraagt men zich nog altijd af waarom zoveel goede spelers hier willen komen voetballen. Ik wil dat nog wel een keer uitleggen. Het zijn allemaal kameraden van elkaar, maar bovenal willen ze deel uitmaken van een club die ambitieus is en dat is Pelikaan S. We hebben het in het afgelopen seizoen gezien, er is geen enkel opstootje in de groep geweest en het bestuur heeft nooit hoeven ingrijpen, dat zegt genoeg.” Maar, de kritiek laat de voorzitter niet koud. “Ik denk dat andere verenigingen jaloers zijn op datgene wat wij hier realiseren. Ja, dat stoort me, maar op een gegeven moment moet je ook verder en dat hebben we gedaan.” Pelikaan S TV “Je moet ook af en toe nieuwe dingen durven te doen”, gaat Bulten verder. “Zo zijn wij onlangs begonnen met Pelikaan S TV. Ik vind dat prachtig. In deze nieuwe tijd, met de technische mogelijkheden, moet iedere club dat kunnen. De kosten vallen erg mee en het is bovendien een nieuwe manier

om sponsorinkomsten te verwerven. Gezien de reacties is het een schot in de roos, want veel mensen vinden het leuk om naar de filmpjes te kijken.” Toch was er binnen de vereniging wel enige scepsis toen Wim Bulten met het idee kwam. “En ik snap dat. Kijk, deze vereniging komt van nul en alles moet worden opgebouwd. Dat kost tijd, maar ik vind wel dat je met je tijd mee moet gaan. Pelikaan S wil wat dat betreft in de voorhoede zitten.” Zoals gezegd was Pelikaan S in het afgelopen seizoen vooral de bovenliggende partij. De ploeg verloor geen enkele wedstrijd en speelde slechts 2 keer gelijk, uit tegen Niekerk en thuis tegen Stedum. “Niekerk uit en Boerakker uit vond ik de mooiste wedstrijden die we dit seizoen gespeeld hebben. Het was spannend, met bij vlagen goed voetbal en een tegenstander die niet voor ons onder wilde doen. Alleen jammer dat mijn zoon Jos in de wedstrijd tegen Boerakker zijn kruisbanden scheurde, waardoor hij pas in oktober weer kan voetballen.” Nieuwe spelers Richting het nieuwe seizoen heeft Pelikaan S alweer de nodige nieuwe spelers aan zich kunnen binden, zoals Benjamin St.Juste van Helpman, Erwin Boer van VEV'67, Wasim El Baroudi van GRC Groningen, Freddy de Grooth van Groninger Boys, Ali Hussein AlJaffar en Petrit Hoxhaj van Be Quick 1887 en

Madhat Aldjejab van Marum. Het zal voor de trainer Pascal Mulder nog een hele klus worden om alle spelers in te passen. “We hebben voor het komende seizoen een fantastische groep”, zegt Wim Bulten. “Het is aan de trainer om er weer een eenheid van te maken.” Dat de doelstelling voor het nieuwe seizoen opnieuw promotie is, spreekt voor zich. Bulten:” We bekijken per jaar wat de mogelijkheden zijn, maar met deze selectie moeten we kampioen in de vierde klasse kunnen worden. En dat is Pascal Mulder ook wel toevertrouwd. Nee, aan een doelstelling op de langere termijn doen we niet. Je weet immers nooit wat er tussentijds kan gebeuren. Ik vind dat je in het amateurvoetbal maar één seizoen vooruit kunt kijken.” Worden spelers die afkomstig zijn uit Oostwold ondertussen niet vergeten? Bulten spreekt dat tegen. “Onlangs hebben we Emmen op bezoek gehad voor een oefenwedstrijd, toen liepen jeugdleden mee in de line-up. Je moet de jeugd enthousiast maken voor het voetballen bij Pelikaan S. En echte talenten houden wij natuurlijk in de gaten, die krijgen net zoals andere spelers de kans om zich in het eerste elftal te voetballen. En ik kan je vertellen dat er potentie aan zit te komen. Maar, het talent moet zelf aangeven of hij de kansen die hij krijgt ook pakt. Hij moet bij Pelikaan S willen horen. Als we dat met elkaar kunnen bereiken, dan gaat deze club een mooie toekomst tegemoet.”

Westerkwartier beweegt zomer 2014  
Westerkwartier beweegt zomer 2014  
Advertisement